maanantai 9. joulukuuta 2013

Käpykakkua ja hupparia, me like!

Joulupukki on ollut viime aikoina niin ahkera kirjoittelemaan, että mä en ole saanut vuoroa ollenkaan, mutta nyt välillä jotain muuta Paint-oksennusten sekaan.

Rahkaäijä käy joka kauppareissulla vilkaisemassa, että onko leivoshyllyssä herkkuja ja ihan erityisesti käpykakkua tarjouksessa. Ja aina siellä odottaa pettymys. "Ei ollut käpykakku tarjouksessa." Joskus aiemmin syksyllä Rahkaäijä vannoi, että seuraavalla kerralla, kun käpykakku on alennettuun hintaan, se lähtee mukaan. Oli päivä mikä tahansa. Tänään poikettiin ruokaostoksilla ja taas Rahkaäijä eksyi leivoskylmäkaapille. Ja mikäs siellä odottikaan? Pieni ja söpö käpykakku 30 prosentin alennuksessa. Tämä oli varmasti joku suuri käpykakkujumalien johdatus, että juuri Annin nimipäivänä ruskea herkkuköntti oli alennuksessa.
Parasta ennen just tänään, mikä tuuri!
Tärkeintä on, että palassa on mahdollisimman paljon marsipaania!
Marsipaanihan on tunnetusti äärimmäisen anabolinen ruoka ja se meni varmasti rintalihaksiin, joita oli hyvä treenailla meidän kakkukestien jälkeen. Käpykakku ei kuitenkaan siivittänyt mihinkään huikeisiin ennätyspainoihin, mutta treeni oli aivan hyvää peruspuurtamista, penaa, selkää ja tumppuja. Meidän salilla HH Gymillä on aivan huippua käydä, kun kaikki morjestaa ja joka päivä siellä pyörii samat naamat, joiden kanssa voi heittää läppää treenin lomassa.
Valopää.
Mikä toi ilme taas on? Ei se hauis ihan noin pelottava ole.
Rahkaäijä, tuo nykyajan Agricola kehitteli viime viikolla uuden termin. Koska mulla on aina blogissa hauis- tai hanuriposeerauksia, en suinkaan ole mikään rinta-hauispelle, vaan perse-hauispelle! Muutkin treenibloggaajat saa lainata termiä aivan vapaasti. :D
Team TEHO Sportilla oli eilen juoksutreenit, mutta juuri silloin säntäilin vaan töissä edestakaisin. Jaanan blogista voi käydä tsekkaamassa sunnuntai-lenkin meiningit! Extreme Run -sponsorimme TEHO Sport oli heittänyt kunnon yllätyksen kehään. Luultiin saavamme t-paidat, mutta jokaiselle olikin varattu muhkea paketti, jossa oli huppari. Mää oon todellinen hupparimuija ja en voisi olla enempää iloinen uudesta sinisestä hupparista. Se on ihana! Ja melkein parasta siinä on vihreät pitkät narut! Olisin voinut vaikka ostaa moisen hupparin, mutta niitä ei kuulemma ainakaan vielä saa mistään.
Me lähdetään voitolla yöhön!
Naruista saa lisää tehoa!
 Ylihuomenna on viimeisen koulujutun palautus (alottaisko jo huomenna?) ja motivaatio on jo käytetty loppuun tältä vuodelta. Mutta ihan vähän vielä! Ensi viikolla on pakko karata salaiselle lemmenlomalle jonnekin edes yhdeksi yöksi, molemmat on painaneet niin hullulla tahdilla koko syksyn. Sitä ja tietenkin uutta FITbodyn numeroa odottelessa!

Mutta hei, kerro miten sulla menee! Onko käpykakku hyvää? Mikä on paras tarjouslöytö ruokakaupasta? Onko marsipaani hyvää? Myönnätkö olevasi perse-hauispelle? Edes vähän? Onko hupparit kivoja? Kerro!

Rahkalaskuri vuoden alusta: 577

24 kommenttia:

  1. Paras tarjouslöytö valtsusta oli viimeviikolla saksanpähkyt ja cassupähkyt 4.99/puol kiloo.
    Marsipaani...hmm.
    huput on kiusallisia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, kieltämättä tosi hyvä löytö! Mää olisin ostanut jonkun kaks kiloo niitä.
      Ei hupuissa oo mitään kiusallista, sinne on hyvä piiloutua. :D

      Poista
  2. Mitä tekee perseellä ja hauiksella, jos ei niitä esittele? Mua ärsyttää vaan, ku keskivartalo on kirinyt vähän liikaa, ilmeisesti johtuu kyykkäämisestä ilman vyötä. (Ainakin tuolla fitness-piireissä ollaan sitä mieltä, että vyön tarkoitus on pitää keskusta ohuena.) :D Mutta juu, tunnustan pelleyden! Ja marsipaani on prinsessakakun päällä parhaimmillaan, käpykin menee. Lidlistä saa halpaa lohta usein kuulemma, sitä meillä paljon syödään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kai niitäkin täytyy sitten jotenkin käyttää! Pysyy hei hyvin korsettilihat vahvoina, kun kyykkää ilman vyötä. Ja toi vyön liittyminen ohueen vyötäröön on mun mielestä vähän urbaanilegenda, tai ainakin mää haluan uskoa niin. ;)
      Prinsessakakku olis parasta niin, että sisältökin olis pelkkää marsipaania, uuh! Meillä on menossa aina hirvee lohen metsästys ja kun jossain on halvalla, sitä ostetaan sitten paljon kerralla.

      Poista
    2. No tottakai se on urbaanilegenda! Et voinu luulla että olin tosissaan! :D mulla on kyllä vyö, tekee treenikassista katu-uskottavamman ku näyttää täydeltä ja kilisee.

      Poista
    3. Jotkut tuntuu uskovan siihen ihan tosissaan. :D määkin kuljetan aina treenirepussa paria kattilaa ja lautasta, että tuntuu painavammalta. Ja kolinakin on siisti!

      Poista
  3. Hyvää nimpparii vaan. Mä rakastan marsipaania. Onneks sunnuntaina on yhden lapseni synttärit. Aion todellakin leipoa marsipaanikakun ja syödä sitä paljon! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiva vaan. :) Määkin tykkään tosi paljon, mutta ei kehtaa ostaa semmosta pötköö vaan syötäväksi. :D Pitäkää hauskat synttärit!

      Poista
  4. Käpykakku ja marsipaani. Yäk! En tykkää :D Mut huppareista tykkään. Kaikissa paksummissa paidoissa pitää olla huppu. Ja takeissa kans.

    En tunnusta olevani perse-hauispelle. Tai ehkä vähän. Oon pyrkiny vähentämään ;)

    Paras tarjouslöytö ruokakaupasta oli viime viikon lämminsavulohi. Reilut 800 grammaa paketissa ja koko komeus alennuksien jälkeen alle 10 euroa. Oi oi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marsipaani on yleensä sellanen, että sitä joko rakastetaan tai vihataan. :D Huput on kivoja, mutta mikään ei ole niin ärsyttävää kun liian pieni huppu, mihin ei meinaa pää mahtua!
      Mää kattelinkin sun blogista, että onpas sillä ruhtinaalliset lohieväät.:D Tosi hyvä löytö! Savulohi on aina hyvää!

      Poista
  5. Auttaako vyö kyykätessä siihen, et vyötärö pysyy ohuena??! Coooool, mä en oo älynnytkään! Mut varmaa jotain perää siinä voi ollakin, ku ei "joudu" keskivartalo niin töihin. Mä itte käytän vyötä kyykätessä ihan siksi, ettei selkä lähtis mongertelemaan miten sattuu, ku on nii jäääääääätävät kyykkypainot. Not. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta mää en oo uskaltanut käyttää vyötä kyykyssä juuri siksi, ettei se keskivartalo pääsis helpolla. Koska kyykky on kuitenkin sellanen kokovartaloliike, niin en halua, että yks lihasryhmä sluibailee. :D Mutta jos on selän kanssa probleemaa, niin varmasti täysin paikallaan!

      Poista
  6. Paras tarjouslöytö oli viime vuonna naudan 10% paistijauheliha 400g/1,90e. Sitä lähti usiampi paketti pakkaseen.

    Käpykakkua sain ekan kerran penskana Tampereella (!). Voi jösses se oli hyvää ja siitä olen unelmoinu sitten useamman vuoden (vuosikymmenen), kunnes keksin muutama viikko sitten, että sitähän voi tehä itekki. Leipominen ei ollu paha nakki, ja pikkuveli ainaki sano maun olevan kohillaan. Se oli vasta joku aika sitten mättäny töissä käpykakkua naamaansa, niin oli maku tuoreessa muistissa. Ite olin lähinnä, että ai tältäkö se maistu... Oli varmaan aika kullannu muistot ja odotin jotain tajunnanräjäyttävää käpykakkunautintoa. Hyvää se silti oli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho oho! Yleensä vaan joku 23% jaukku on noin hyvässä tarjouksessa. Se on ihanaa, kun aina löytyy pakkasesta jotain syötävää, ettei tartte ressata kauppaan lähtemisestä.

      Mää taas muistelisin, että en ite pitänyt käpykakusta aivan hirveesti lapsena. Siinä on se tietty sellanen maku, mikä ei välttämättä lapsena niin uppoa. Mutta aivan hyvä idea, voisin joskus yllättää meillä asuvan käpykakkufanin ite tehdyllä kakulla. :)

      Poista
  7. Mä en oo ikinä maistanut käpykakkua! Jos joskus löydän tarjouksesta niin vois melkein ostaa. :D

    Mä oon sit ehkä perse-olkapääpelle. Koska perse ja olkapäät <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, ettet ole menettänyt mitään todella olennaista elämässäni. :D Maistuu tavalliselta kakulta sisältä!

      Oi, itsekin olisin mielelläni olkapääpelle, jos olis kunnon olkapäät!

      Poista
  8. Mä inhoan käpykakkua ja marsipaania yli kaiken, hyihyijyi! Mun lapsuudessa toi oli kuuminta hottia, ja just pari päivää sitten katseltiin jotain mun ja miehen lapsuuskuvia niin niissä kaikissa juhlissa oli aina sitä vitun käpykakkua (70-luvun lopulla syntyneet). Käpykakkua oli myös koko mun lapsuuden (80-luvulla) kaikilla vanhoilla ihmisillä, eli kaikki papat ja mummelit söi sitä. YÄK YÄK :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehheh, kevyet traumat. :D mullakin vähän tulee käpykakusta vanhukset mieleen, muistaakseni isomummu sitä ainakin joskus tarjos. Mutta sehön on voinut muuttua hyväksi vuosien aikana?;)

      Poista
  9. Sopiiko jos oon penkki-perse-pelle???

    VastaaPoista
  10. Sussa ei oo kyllä enää mitään naisellista jäljellä, helvetin rumalta mieheltä näytät

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastaan koko sen ajan, kun olen treenannut salilla, mun tavotteena on ollut se, että olen jonkun mielestä liian lihaksikas. Ja nyt tulkitsen sen toteutuneeksi! Mutta työ jatkukoon, ei tämä olemus varmaan vielä ihan tarpeeksi shokeeraa. :D

      Poista