keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Bodypukki - luukku 18

Hou hou hou! Valmentajani Joika Morottaja antoi minulle jouludieetin aluksi ruokavalion, johon sisältyi lähinnä pelkkää kinkkua ja punajuurta ja se on nyt alkanut pahemman kerran tökkimään. Selailin taas vähän blogeja ja kovin moni oli innostunut paleo-ruokavaliosta. Idea on ilmeisesti se, että keräillään itse kaikki ruoka luonnosta, kuin kivikauden asukkaat konsanaan. Tästä minä pidän, saa liikkua luonnossa ja ruokavalio säästää luonnonvaroja!  En ole pitkään aikaan käynyt etelä-Suomessa, niin olinkin vähän yllättynyt, kun paleo-ruokailijat söivät pähkinöitä, mutta ilmeisesti cashew-pensaiden viljely on vihdoin onnistunut kehä kolmosen sisäpuolella.
Kun lounasaika lähestyi, päätin lähteä metsästämään ruokaa. Poron potkaa, puolukkakarpalomehua ja erilaisia vihreitä kasveja salaatiksi. Porojahan meiltä löytyy pihapiiristä vaikka kuinka, mutta eihän kukaan koiraansakaan syö, joten päätin lähteä metsästämään villejä metsäpeuroja tunturista.
Ilmeisesti ennen paleo-ruokavalion aloittamista pitäisi käydä jokin metsästyskurssi, koska en saanut yhtä ainoata elukkaa kiinni. Varsinkin, kun jousipyssyni oli jokin lapsille tarkoitettu lelu. Päätinkin siis tyytyä kasvislounaaseen. Noh, jopa amerikkalainen turisti tietää, että joulukuussa Lapissa on melko paljon lunta, joten marjoistakaan ei ollut nälän karkoittajaksi. Lopulta pureskelin pelkkiä katajan neulasia ja kaivoin taskusta proteiinipatukan, joka ei tietenkään ole paleo-ruokaa nähnytkään. Taitaa olla sermmoinen kesäruokavalio tämä paleo! Tai sitten tulokset perustuvat siihen, ettei kukaan saa ruokaa kiinni.

4 kommenttia:

 1. Älä lannistu pukki! Eilen yksi puheenpitäjä kertoi tavanneensa joulupukin jossain pikkujouluissa ja tämä oli kuulemma kuihtunut. Massaa sen kun lähtee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hou hou hou! Loppuun asti sitkeästi vedetään! Juorut pitää paikkansa, pukki kuihtuu!

   Poista
 2. Hei, mun koira on kans tosi paleo! Yks päivä se veti hevosenkakkaa, kun se on kuulemma hirmu vitamiinipitoista. Seuraavana päivänä aamulenkillä oli vatsa vähän sekaisin, mutta tuo on kuulemma semmosta settiä, että lideana onkin saada aineenvaihduntaan tempoa. Riesu ei osannut sanoa, sopiiko myös ihmisille eikä osannut suositella pukille samaa taktiikkaa. (Itse en vaivautunut kokeilemaan.)

  Tsemppiä ja aattona tavataan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hou hou hou! Mukava kuulla, että myös koirasi on kiinnostunut terveellisestä ruokavaliosta. Mutta kakkaa en söisi! Taidan tuoda sille vähän pukin kontissa eläviä jäniksiä, joita voi sitten jahdata kiinni.

   Kiitos kiitos, pian nähdään!

   Poista