sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Rahkaäijä goes Powerlifting!


Eli blogi-tuuraaja Rahkaäijä jälleen puikoissa Rahkamuijan antamalla mandaatilla. Tällä kertaa jouduin laajentamaan tuurauspalveluani jälleen uusille markkinoille, koska Rahkamuija ei eilen töiltään ehtinyt HH Gymin voimanostokisoihin. Olin siis blogi-tuuraajan lisäksi myös nostotuuraaja.

Eivät kuitenkaan punnistuksessa uskoneet minua naiseksi ja painoakin oli Rahkamuijalla kohtuu bulkatut 90.2kg, eli sarjaksi osoitettiin miehet alle 93kg. Kyseessä oli Rahkaäijän ekat voimanostokisat ja toiminta sen mukaista. Nostotriikoiden sijasta nostin harmaissa kollareissa ja Bilteman mustassa t-paidassa. Jalkineiksi valikoitui tutut ja turvalliset tennarit. Väkeä oli paikalla ihan mukavasti ja voimanostokisaa ennen kisattu penkkikisakin keräsin mukavasti osallistujia, molemmissa kisoissa oli noin 10 kisaajaa, joka oli HH Gymin tunnelmalliselle areenalla juuri sopivasti.
Kisa-areena
Ekana lajina oli kyykky, jossa ei ollut omista voimista oikeen tarkkaa kuvaa. Aloitusraudaksi valikoitui 130 kg, joka oli 10 kg sen alle mitä oli salilla noussut ykkösenä kohtuu kevyesti. Tuo tuli ylös rahkaäijämäisesti rumalla, mutta kevyellä nostolla. 10kg lisää rautaa ja samanlainen tulos. Vikaan pistin vain 5 kg, ettei kyykky söisi kaikkia voimia, taas aivan hirveä nosto, mutta ylös tuli.Seuraavaksi vuorossa olikin penkki. Rahkaväkihän on perinteisesti runnonut mahdollismman rumaa ja vauhdikasta salipenkkiä, eikä ole kuluttanut arvokasta aikaa mihinkään stoppeihin. Lisäksi kisapenkissähän täytyy odottaa komentoa aluksi ylhäällä, sitten alhaalla ja taas ylhäällä. Eli paljon uutta ja jännää tässäkin lajissa luvassa. Aloitusraudaksi valikoitui varmana pidetty 110kg. Tämä tulikin ylös, tosin aivan hirveällä nostolla pitkin rautoja. Seuraavaksi tankoon pyydettiin 115kg, tässä kohtaa kumminkin intoa oli liikaa, enkä muistanut jäädä odottamaan alhaalla komentoa, eli hylkyyn meni. En antanut tuon kuitenkaan lannistaa ja pyysiin vikaan vielä 2.5kg lisää eli 117.5kg. Tuolla raudalla tulikin ainoa hyvä nosto eli lopulta penkkikin meni ihan ok.Penkin jälkeen oli vuorossa henkisesti vaativin kuningasliike eli maastaveto, deadlift, mave, repäsy. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tässä kohtaa Rahkamuijalta tullut välipuhelu suisti Rahkaäijän mielenterveyden ja keskittymisen pois raiteiltaan. Lämmittelessä luulin, että tangossa oli 150kg, kun siinä olikin 170kg. Tuloksena aivan hirveä nosto joka romutti itseluottamuksen päivän kuntoon. Päätin ottaa tosi varmasti ja laitoin 160kg alotukseen. Samalla myös totesin jalkojeni olevan vähän ruosteessa ja päätin siirtää vetovastuuta vähän enemmän selälle. Näillä korjauksilla tuo 160kg tuli hyvin ylös, niin myös seuraavat nostot 175kg ja 190kg. Tässä kohtaa oli vielä hyvin kiukkua jäljellä ja sanoin muille, että antakaas sen tangon olla vielä siinä vaikka kisat on jo ohi.

Heitin spotifyn kännykkään päälle, Slayeri soimaan, ääni täysille, 200kg tankon ja romut v*ttu väkisin ylös! Heti tähän päälle vähän lisää kiroilua 210kg tankoon ja taas raudat taas v*ttu väkisin ylös! Muu väki oli vähän ihmeissään tästä loppuverryttelystäni, mutta itse olin ihan tyytyväinen vaikka kisoissa mave ei mennytkään ihan lapaan, jäipähän parannettavaa.


Parhaiten meni kuitenkin punnitus, sillä tuloksella 90,2 kg pääsin ihan omaan sarjaani, jonka luonnollisesti ainoana kilpailijana voitin! Jes hyvä minä!
Ihonhoitovinkki! Unohda kuorivat voiteet, 210 kg mavessa kuorii mukavasti elinvoimaa näppeihisi!

Voittaja hississä matkalla kohti ruokapöytää
Tuloksena siis 452.5 kg, mikä ei nyt ihan mahdoton tulos ole 90kg kaverille, mutta ottaen huomioon maven loppuverryttelyt, muut sohellukset ja kohtuuttoman aeroobisen määrän harjoittelussa, olen ihan tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavan vuoden tavoitetta: voimanoston yhteistulos reilusti yli 500kg ja cooperi samaan aikaan yli 3000m.

8 kommenttia:

 1. Onnittelut voitosta Rahkaäijälle! Paras toi alimmainen kuva, oikein bloggaajakuva. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä saa ylpeä olla, vaikka ei muita sarjassa ollutkaan mukana! Joo, ihan paras hissikuva, tainnut joutua lukeen mun kanssa liikaa blogeja ja saanut vähän vaikutteita. :D

   Poista
 2. Voimanosto check, aeroopinen check, painonnostoliikkeet vielä kuntoon niin Rahkaäijä on seuraava krosvitti-legenda!

  Komeita nostoja, erityisesti mavet lämmitti mieltä. Mahtavat tavoitteet ensi vuodelle, kyllä saa olla puoliso ylpeä kunnianhimoisesta alfa-uroksestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahkaäijän tarttis vähän kanssa treenailla tota räjähtävyyttä, ennen ku siitä tulis krosvitti-legenda. :D

   Ihan hyviltä tosiaan näytti varsinkin tollasiks ekoiks kisanostoiksi. Ite olisin tietenkin nostanut paremmin. ;) En yhtään ihmettelis, vaikka saavuttaakin tavoitteet, on sillä niin kova pää!

   Poista
  2. Hmmm... Rahkamuistiini palautuu pätkittäin joku 100m juoksu kesältä... Tais räjähdellä sillon tohon 12,5 aikoihin satanen ilman telineitä, eli ei nyt ihan huonosti näinkin aktiiviselta pikajuoksun harrastajalta. T:Rahkaäijä

   Poista
  3. Hmm, mun rahkamuistini olikin jo aivan yrittänyt unohtaa tämän.:D mutta painojen kanssa räjähtävyyttä!

   Poista
 3. Pöhpöh mun katso nyt tota kyykky videotakin, ihan selkeä Lucky Luke-kyykky. Jaa mikä? no Lucky Luke-kyykky on tietenkin kyykky missä kyykätään niin nopeasti, että kyykkääjän varjo ei ehdi käymään kyykyssä ollenkaan vaan tyytyy seisomaan suorin jaloin!

  T: Rahkaäjiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä, varsinkin jos itte keksit. ;)

   Poista