lauantai 1. joulukuuta 2012

Unelmia Kaliforniasta

Tää on se postaus, jonka oon koko ajan halunnut kirjottaa, ja sovin itseni kanssa, että joulukuussa sitten. Eli sisältää vahvaa fiilistelyä tulevasta Kalifornia-kiertueesta!

Kaikki alko vuosi sitten siitä, kun Rahkaväki keksi asian nimeltä häämatka. Kohteen valinta oli huolellista hommaa, käytiin kirjaimellisesti koko maapallo läpi ja ruodittiin eri paikkoja suhteessa meidän kriteereihin. Mä halusin, että siellä on merta (ja majakoita myös) ja edes kohtuullinen keli, Lauri halus vuoria ja hienoja maisemia. Lisäks plussaa oli, jos siellä on huvipuistoja ja puhutaan englantia. Näillä vaatimuksilla kohde rajautu aika nopeesti Yhdysvaltoihin ja punnittiin jonkun aikaa Kalifornian ja Floridan välillä. Ensin mainittu kuitenkin voitti tarjouskilpailun monipuolisuudellaan. Töissä käyvien opiskelijoiden on melko hankala lähtee koskaan mihinkään, mutta vuodenvaihde tuntui kaikkein fiksuimmalta ajankohdalta. Niinpä keväällä ostettiin lentoliput ja 3,5 viikon päästä, Tapaninpäivänä,  lähtö!

Meillä on meno-paluulennot San Franciscoon, josta ollaan myös vuokrattu auto (Lauri muuten ajaa, ihan turha kuvitella, että mää menisin sinne aiheuttaan mayhemia ja kuolemaa). Sillä ajellaan ensin rannikkoa pitkin Los Angelesiin ja sieltä Las Vegasiin ja takasin lähtöpisteeseen Grand canyonin kautta ja tähän kaikkeen on aikaa kolme viikkoa. Eikö kuulosta aika unelmaturneelta? Niin meidänkin mielestä!
Sinne Rahkaväki menee, horisontin taakse!
Mä en voi tarpeeks korostaa, kuinka iso juttu se on, että mä pääsen Disneylandiin! Joku voi muistaa, kun 90-luvun Disney-leffojen  alussa oli joskus sellasia Disneyland-mainoksia ja Anni ehkä 6 v. oli aivan mykistynyt, voiko tollasta ees olla? Mutta elämän karut realiteetit löi kovaa (lapiolla) naamariin. Luulin, että Helsinkiinkin on niin pitkä matka, etten ikinä siks pääse kattoon Disney on Ice -jääshowta (ehkä se kahden tunnin matka ei ollut olennainen verrattuna siihen hintaan) saatika sitten Disneyland, en tuu ikinä pääsen sinne. Mutta että vielä Anaheimin aitoon ja oikeeseen Disneylandiin, HUH HUH! En malta odottaa!

Toiseks odotetuin kohde on varmaan Losissa Muscle Beach, ulkosali, jossa Arskakin reenas. Sinne pystyy ilmeisesti ostaan jotain kertakäyntejä (korjatkaa, jos jollain on parempaa tietoa) ja olis melko messevää käydä joku reeni siellä heittämässä. Itse ex-kuvernaattori taitaa käydä nykyään jossain muualla salilla?

Tän matkan merkittävyyttä lisää eksponentiaalisesti se, että mä en oo käyny juuri missään. Olishan se siistiä sanoo harrastavansa matkustusta, mutta mun matkustus rajottuu noihin TKL:n busseihin ja joskus saatan repästä ja lähteä käymään vanhemmilla 50 kilometrin päässä. Lentokoneella matkustamisesta on sentään hataraa kokemusta, mutta mistään muusta sitten ei. Sehän onkin varmaan ihan suositus alottaa tää matkustusharrastus lentämällä valtameren yli, lisäten kaaokseen vielä ihan minimitiukan vaihtoajan Heathrow`lla.:D eikä ihan vähiten unettomia iltoja aiheuta Ameriikan puolella odottava tullimiesten kyselytunti, miks oot täällä, mitä teet ja kenen kans? Eihän se oo niin paha kun luulen, eihän?

Me lähdetään reissuun hyvin rennolla otteella, ensimmäiselle kahdelle yölle on hotellit varattu, muut varmaan varaillaan matkan varrella, kun nähdään miten homma etenee. Meininki on se, että hotelleissa pihistellään, muussa sitten ei. Paitsi, että Lauri tarkistaa hotellit eräältä hyödylliseltä sivustolta, josta näkee onko luteita.:D hotelleita pyritään myös valitseen vähän sen mukaan, että löytyykö salia (se on tietty ihan toinen juttu millasia laitehelvettejä ne salit on). Mä tykkään siitä, että lomallakin on sporttiäksöniä, mikä olis sen parempi tapa ottaa uusia huudeja haltuun, kun lähtee juokseen?

Nyt mä olisin enemmän kun tyytyväinen, jos kaikki kokeneet matkaajat vähän jakais tipsejä mun kanssa, koskien vaikka yli kymmenen tunnin lentoja, jet lagia, jenkkikulttuuria, ihan mitä tahansa! Ilahtuisin kovin kaikista vinkeistä.:))

12 kommenttia:

 1. voi kun kuulostaa ihanalta reissulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, odotan lähtemistä vaan niiiiin paljon!

   Poista
 2. Vau, mää tykkään lukee reissuraportteja. Teille tulee varmaan ihan huippumatka.

  Itse olen kerran lentänyt pidemmälle, viime tammikuussa Meksikoon ja se lento vaan jotenkin meni ihan sutjakkaasti mennen tullen. Oli myös tasaisin lentokonekyyti mitä oon saanut, tiedä sitten johtuuko isosta koneesta ettei yhtään heilunut tai tärisyttänyt. Mää pelkään nimittäin lentokoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissun jälkeen tulee varmaan niin paljon raporttia, että alkaa jo kyllästyttään! Mää luulen kanssa, että joku Airbus on ihan mukava matkustusvälilne, ehkä sitä unohtaa olevansa lentokoneessa.

   Poista
 3. Jenkkeihin en oo koskaan matkustanut, mutta eiköhän se ihan hyvin mene jos on se joku nettilomake(?) etukäteen huolellisesti täytetty ettekä vitsaile mistään pommeista. :D

  Pari kertaa oon ollut 11 tunnin lennolla ja ne on menneet jostain syystä paljon helpommin kuin monet yli puolta lyhyemmät lennot. Kai siihen pitkään matkaan asennoituu niin, että tässä nyt sitten istutaan ikuisuus, ja eihän se 11 tuntia sitten lopulta ihan ikuisuus olekaan varsinkin jos saa vähän nukuttua. Pitkän matkan lentokoneet on usein tilavampia ja mukavampia kuin lyhyillä matkoilla, joten sekin helpottaa. Tukisukat vaan jalkaan ja pientä jalkojenpyörittelyjumppaa tekemään. Suosittelen oikeasti! :D Ja lennolla pitää muistaa juoda paljon vettä!

  Nojoo. Ottakaa sitten reissussa paljon valokuvia. Varsinkin muscle beachilta. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi asennoituminen pitää varmasti paikkansa, kun tietää, että pitkä istuminen tulossa. Ja toivottavasti todella nukkuminen onnistuu, ku matkustamista on edessä lähemmäs vuorokausi.
   Kuulin vähän juttua, että valtameren yli lennolla olis ilmanen viinatarjoilu, mutta parempi tosiaan pysyä tossa vedessä ettei tuu huono olo ja pääsee sieltä tullistakin läpi.:D
   Me saadaan varmaan järkkäri lainaks reissulle, niin kuvatulva tulee oleen aivan hirrrvee!:))

   Poista
 4. Kyllä vaan, ilmasta viinaa saa koko lennon :) miinuksena kovaääniset känniääliöt jotka ottavat tästä riemusta kaiken irti... Hyvää reissua kuitenkin! Varautukaa kylmään keliin Friscossa ja muistakaa et punaisella saa liikennevaloissa kääntyä oikealle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, känniääliöt ei kuulosta yhtään hyvältä. Kyllähän sillä matkalla reilusti taitaa ehtiä humaltuun.
   Kiitos vinkeistä, luinkin eilen kauan sun blogia ja yritin imee kaikkia hyviä Kalifonia-juttuja!:)

   Poista
 5. Oooo... teille tulee hieno reissu! Kannattaa ajaa Friscosta etelään ykkös-tietä, on ihan huikeet maisemat matkalla. Kun pääsette Losin kulmille, niin kannattaa ainakin yö tai pari viettää biitsi-kaupungeissa, Santa Monica ja Hermosa Beach on makeita mestoja. Vaikka Venice Beach onkin paljon hehkutettu, niin en välttämättä yöpyisi siellä. Siellä tosiaan on tuo ulkosalikin, mutta varoituksen sana, aina ku mä olen käynyt siellä, niin siellä on treenannut vaan vanhoja yliruskettuneita ukkoja :D Kannattaa muuten panostaa reitin valintaan, kun lähdette Nevadaa kohti. Jos vain aika antaa periksi, niin suosittelen käymään Big Bearissa. Vuoristot olisi muutenkin hienoja, mutta sinne saa mennä vain nelivetoisella autolla tai muuten pitää olla lumiketjut(!!!). Grand Canyonin pohjoispuolella on luonnonpuisto nimeltä Zion. Siellä on huikeat maisemat, tosin en tiedä mikä talvella on lumitilanne... periaatteessa sen kautta ehtisi koukata Canyonilta Vegasiin jos on aikaisin liikenteessä. Oi ja voi, näitä matkavinkkejä olisi vaikka kuinka paljon! On nimittäin tullut pyörittyä nuo paikat muutamaankin otteeseen täällä asutun kolmen vuoden aikana :) Mun blogista löytyy jotain juttuja paikoista täällä jos kiinnostaa vilkaista :) Hyvää reissua, taidatte jo olla tällä puolen rapakkoa!

  VastaaPoista
 6. Heippa,

  Ollan mun miehen kanssa lähdössä nyt lokakuussa aika samanlaiselle turneelle, millä tekin olette olleet. Perustin eilen blogin aiheeseen liittyen ja laitoin sinne hiukan kysymyksiäkin, josko voisin kertoilla vähän vielä tarkemmin teidän reissusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, siis voisit tietenkin, eikä voisin...

   Poista
  2. Moikka!
   Kalifornia-tunnisteella löytyy blogista kaikki mitä reissusta olen kirjotellut, reissupäiväkirja yms. :)
   Mä käyn lukaseen sun blogista, mitä olet kirjotellut ja kirjottelen sinne vaikka pidemmästi asiasta!

   Poista