torstai 6. joulukuuta 2012

Rahkaäijä - kova koville!

Toivepostaus, omistettu kaikille Rahkaäijä-faneille

Tiesitkö, että...
 • Rahkaäijä voittaa sinut 400 metrin juoksussa, kahdella kierroksella.
 • Rahkaäijä on ylpeä kasvattamastaan kaljusta.
 • Kerran poliisit pysäyttivät moottoripyöräilevän Rahkaäijän, mutta he selvisivät varoituksella.
 • Rahkaäijä voi paiskata pyöröoven kiinni.
 • Kerran Rahkaäijä ajoi niin kovaa Kawasakillaan, että sai itsensä kierroksella kiinni.
 • Rahkaäijä tekee parempaa ruokaa kuin äitisi. 
Armon vuonna 1987 syntyi Tsernobylin jälkipölyissä mies kaikkein uskomattomin, nimeltään Lauri Juhani Rahkaäijä. Nyt tahdonkin kertoa teille tästä superukosta muutaman asian.
Rahkaäijä harrastaa kowan luokan salitreeniä, maastopyöräilyä, rääräätä eli roadracingia eli moottoripyöräilyä sekä kaikenlaista hifistelyä. Aikaisempi urheilu-ura koostuu ala-asteen suunnistuharrastuksesta, joka sittemmin osoittautuikin rimppakinttujen puuhasteluksi sekä uppopallourasta (se on siis se laji, jossa neljän metrin altaan pohjassa painitaan pallosta) lukuisine nuorten Suomen mestaruuksineen. Loistavaan menneisyyteen kuuluu myös freestyle-laskettelua yhden viiden tuhannen euron polviremontin edestä. Vähäpätöisempiä kokeiluja ovat olleet ammunta, enduro, hiihto, rullaluistelu, jalkapallo ja laitesukellus.
Menneiden vuosien loistoa Hervannan alppiurheilukeskuksesta
Eräs hauska pikku yksityiskohta on, se että ilmoitin Rahkaäijän puolitoista vuotta sitten mukaan Arvostele mun illallinen -ohjelmaan mukaan. Karisma vetosi ilmeisesti ohjelman tekijöihinkin ja isäntä patsasteli vuosi sitten ulos tulleissa jaksoissa. Suuri ruokahifistelijämme kokkasi alkuruuaksi panzanella-salaattia, pääruuaksi itse tehtyä pastaa ja lihapullakastiketta ja jälkiruuaksi tv-starat nautiskelivat friteerattuja banaaneja ja itse tehtyä jäätelöä. Ollaan oltu jälkeenpäin tosi ilosia, että Rahkaisäntä pääsi mukaan, koska kokemus oli hieno ja ollaan monesti myöhemmin istuttu iltaa "illallisjengin" kanssa ja Tampereen viikosta kuvatut jaksot oli koko kauden parhaimmat. Jaksoja ei taida löytää netistä, mutta yhden klipin löysin Tampereen porukasta, Rahkaväen kotona kuvattu!


Rahkaäijällä on tällä hetkellä kulutuksessa viides moottoripyöränsä, Kawasaki zx-10R, vuosimallia -04, joka on piireissä paremmin tunnettu lempinimellä Widowmaker. Edellisestä neljästä pyörästä kaksi Lauri on tuhonnut itse, toinen meni rusinaksi erään Ladan sisään, toinen meni päreiksi, kun vähän "oli irtosoraa rampilla". Myös Kawasaki on kerran ajettu katolleen Alastaron hietikolle. Todellinen jokaisen vaimon unelma tuo miehen moottoripyöräharrastus...
Rahkaäijä on tunnettu moottoripyöräpiireissä, paitsi kuolemaa uhmaavasta ajotyylistä, myös käsittämättömästä ruokahalustaan ja syömislahjoistaan
Salilla Rahkaäijä on ähkinyt jo monta vuotta, mutta rauta on aina yhtä painavaa, sitä vaan on ajan myötä enemmän. Tällä hetkellä eniten inspiroi leuanveto, jossa Rahkaäijä haaveilee vielä jonain päivänä kilpailevansa. Jedimestarimme treenivinkki on, että jos haluaa kasvaa isoksi, täytyy käyttää isoja painoja.  Rahkaäijä ei mitään helistimiä käytä!
Rauta on kevyttä (kuten ilmekin kertoo) ja sitä on paljon!
Ennen kuin kaikki luulevat Rahkaäijän olevan liiankin täydellinen, voin paljastaa ihan näin meidän kesken, että näin ei kuitenkaan ole. Rahkaäijän motto taitaa olla, että "kaiken minkä voit omistaa, voit myös hukata". Tavaroiden katoamistahti uhmaa jo luonnon lakeja, joka päivä etsitään avaimia, puhelinta, salikollareita (jep, jopa niitä), pyörän osia, tärkeitä papereita, ihan mitä tahansa... Hukkaamishuippu kuitenkin koettiin 18 tuntia ennen vihkimistämme, kun sulhasen kihlasormus oli "vähän" kadoksissa. Noh, tunnin intensiivisten etsintöjen jälkeen se löytyi petauspatjan alta.
Rahkaäijä kotireviirillään hieman ärtyneen oloisena
Tässä oli pieni katsaus Rahkaäijän taruakin ihmeellisempään elämään, josta ei todellakaan puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Olen todella ylpeä tästä monitoimimiehestä, jonka kanssa ei todellakaan ole tylsää!

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. On se, varsinainen hienon miehen roolimalli!

   Poista
 2. Mä olen viimeiset pari viikkoa (mitä olen tämän blogin parissa viihtynyt) miettinyt miten Rahkaäijä on noin tutun näköinen. Nyt se selvisi! Sehän on tuo kokkausohjelma. Seurasin nimittäin sitä pastan vääntämistä henkeäni pidätellen :D Mukavaa joulunodotusta ja tulevaa reissua Rahkalan väelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahkaäijä kuulee siitä pastan veivaamisesta vieläkin tutuilta ja tuntemattomilta, on se siis jäänyt muillakin mieleen.:D mä meistä oon se parempi pastan tekijä!
   Kiitos paljon ja tosi kiva kun oot tullut lukijaks!:)

   Poista
 3. Pakko nokittaa tällä hukkaamistarinalla: Oltiin lähdössä jonnekin autolla, mutta autopa ei ollutkaan tallissa. Mihin se on voinut joutua? Onko se voitu pölliä lukitusta tallista?
  Siippa oli unohtanut sen kauppakeskuksen parkkihalliin pari päivää aiemmin. Oli unohtanut menneensä autolla sinne ja tullut kävellen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä aikas hyvä! Luulis, että olis huomannu viimestään siinä vaiheessa kun kantaa kauppakasseja kotiinQ
   Joskus Rahkaäijä luuli hukanneensa moottoripyörän, mutta se oli sit ihan oikeesti varastettu. Sen hukkaaminen olis ollu jo vähän liikaa mulle.:D

   Poista