lauantai 29. joulukuuta 2012

Mukavien ihmisten kaupunki

Olen koko päivän odottanut, että pääsen tänne hehkuttaan San Franciscon ihanuutta. Hieno kaupunki, mahtavia ihmisiä! Luvassa siis pitkähkö aivan järjettömän pitkä näännytyspostaus.
Eilen oli ensimmäinen kokonainen päivä täällä ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Melkein t-paita -keli!
Aamun kohokohta oli Walmartilla shoppailu, lähin löytyi Oaklandista 40 minuutin ajomatkan päästä, eli Mustang ärjyi motarilla. Täällä on tosiaan moottoritiellä kaistoja yleensä neljästä kuuteen ja koko ajan saa olla hereillä, koska kaistoja vaihdetaan alvariinsa, eikä kukaan aja nopeusrajoitusten mukaan. Laurin sanoin, paikallinen ajotyyli on päättäväinen.

Päämäärätietoinen ajelu vei meidät supermarketien jälkeen Golden Gate Parkiin, joka on iso puisto lähellä keskustaa. Järkkäri mukaan ja haahuilemaan. Kaupungissa ajetaan muuten paljon pyörillä, eniten näkee sinkuloita ja kaikenlaisia maantiepyöriä.
Itse Golden Gateakaan ei voinut jättää väliin. Silta oli tosi ruuhkainen ja ajelu hidasta, mutta
oli se aika leuhkaa ajella katto auki.:D Jatkettiin turisteilua Vista Pointilla, josta oli täysin käsittämättömät näköalat Golden Gatella ja kaupunkiin. Huh!


Vielä eilen vaivas sellanen  väsymys ja vetelyys, mutta tänään se on onneks ollut jo poissa, jet lag voitettu!
Tänään on ollut pilvisempi keli ja päätettiin, että lähdetään pienellä kaupunkikävelylle. Hylättiin auto Golden Gate Parkiin ja käveltiin Fisherman`s Wharfille, joka on satamalaiturialue lähellä Golden Gatea. Arvioitiin matka noin kolmeks kilometriks ja ihmeteltiin, kun matka kesti ihan tolkuttoman kauan. Pistettiin hidas matkanteko kuitenkin mäkisen reitin piikkiin, mutta hotellille päästessä tarkastin matkan. 9 kilometriä per suunta! Ei ihme, että paluumatkan loppupuolella rupes jo vähän hapottaan.:D ja nyt jalat on aivan tulessa.
Ei ole oikeesti yhtään liiottelua sanoa, että aika jyrkkää on!
Matkan varrella oli kuitenkin niin paljon nähtävää ja ihmeteltävää, että ei varsinaisesti päässyt kyllästymään. Valittiin kartalta vain suorin reitti ja Turk Bulevard oli todellinen elämys. Leffoista tutut pummit, jotka työntelee omaisuuttaan ostoskärryissä, parveilivat urakalla eräässäkin korttelissa. Vaikka olimme varmaan ainoat vaaleaihoiset mailin säteellä, ei olo muuttunut mitenkään turvattomaksi. Ehkä me hervantalaisina sulauduttiin hyvin? Oikeasti oli aika hätkähdyttävää nähdä ihmisen nukkuvan nurmikolla omaisuus vieressään, kun viereisen korttelin hotellissa toiset odottaa, että kantaja kantaa tavarat huoneeseen.

Fisherman´s Wharf oli hieno paikka, kunnon turistirysä meren rannalla. Parasta kuitenkin oli laiturin 39 kupeessa hengaavat merileijonat, joita laskin olevan noin 60. Siellä ne vaan mylvi ja töni toisiaan alas ponttoonilaitureilta. Laiturien läheisyydessä hengaili myös jos jonkinmoista onnenonkijaa. Hauskin näistä oli mies, joka keräsi rahaa kodittomien ruokailuun (annoin kaiken mukana olleen käteisen, n. 2,5 dollaria) ja tämä veikko kysyi heti, että ollaanko me honeymoonilla, koska me näytetään aivan siltä.:D eikä ollut edes samanlaisia tuulipukuja!
Nää kaverit osaa rentoilun!
Edelleen ihmisten ystävällisyys ja avuliaisuus hämmästyttää, kaupan kassat jakavat mielellään matkailuvinkkejä ja tänään, kun silmäilimme karttaa kävelyretkellä, eräs nainen tuli kysymään, tarvitsemmeko apua ja olemmeko kartalla. Lämmitti sydäntä!

Aloitimme jo etelään päin valumisen ja tulimme yöksi San Joseen, tunnin ajomatkan päähän Friscosta. Tässä hotellissa on sali ja kävimme sen heti tietysti korkkaamassa. Varustuksessa vähän oli puutteita, mutta yllättävän hyvän treenin sain tehtyä.

Todettiin, että kaksijakoinen on oikeastaan parempi, kun pystyy käymään salilla kahtena peräkkäisenä päivänä, kun salillinen hotelli sattuu vastaan.
Treenihuoneen televisiosta muuten tuli Duck Dynasty. Kyllä, reality-sarja, jossa metsästetään sorsia.
Jännä toi jet lag, tollanen neljänkympin dumppeli ei paina mitään.;)


13 kommenttia:

  1. Voi että, KADE!
    Me oltiin viime helmikuussa Orlandossa häämatkalla ja ajeltiin sinisellä avo-Mustangilla - vähän tulee muistoja mieleen :D

    Me oltiin varattu ja maksettu avoauto jo etukäteen ja Budgetin tiskillä kieltäydyttiin kohteliaasti kaikista upgradeista. Silti, kun päästiin kotiin niin huomattiin luottokorttilaskulla uusi veloitus vuokraamosta - koittivat mokomat kuitenkin maksattaa meillä muka jonkun upgraden, joka olis ollut toisen mokoman siihen, mitä alunperin maksettiin. Aika pitkän meilinvaihdon ja luottokorttiyhtiöön yhdeytenoton jälkeen ne lopulta palautti rahat.
    Eli kandee tarkkailla luottokorttilaskuja vielä pitkään matkan jälkeen ja vaatia oikeuksiaan tiukasti, jos jotain hämärää ilmenee! Toivottavasti kuitenkaan ei ilmene.

    VastaaPoista
  2. voi voi! ihania kuvia! toivottavasti on aivan mahtava reissu :-)

    VastaaPoista
  3. Pumpumkatti: Me ollaan kans tässä jo huomattu, et tarkkana saa olla. Siinä vuokrauksessa oli pientä hämminkiä ja nyt meillä leijuu luottokortilla viittä vaille iso katevaraus, vaikka auto on maksettu. Sanoivat Avikselta, että häviää sieltä pian. Täytyy seurata tilannetta.
    Muutenkin ihme säätöä täällä toi kortilla maksaminen, Visa Electronit ei kelpaa juuri missään ja debit-kortitkaan ei tunnu kelpaavan.

    VastaaPoista
  4. Katja: Kiitos, hyvä et joku arvostaa kuvia, koska ne latautu 45 minuuttia tällä hotellin netillä.:D

    VastaaPoista
  5. Asuin ennen San Josessa :) jos viivytte pidempään, suosittelen pientä ulkoilu-/lenkkeilyreissua Quicksilver parkkiin tai Kennedy trailille, joka tarjoaa tunnin ylämäen. Kandee myös käydä kurkkaamassa Mount Hamiltonin päällä olevaan observatorioon... Paitsi jos siellä on satanut lunta. Sitten sinne ei pääse. Ajoreitti sinne on aika huikea. Mut noita ulkoilupaikkoja suosittelen, luonto on tosi kaunista siellä. Jos muuten vain ajelette, niin tsiigatkaa pikkukaupunki nimeltä Los Gatos. Jos aiotte jatkaa matkaa rannalle päin, suosittelen sjamaan Santa Cruziin highway 9:n kautta :)

    VastaaPoista
  6. Ai niin muuten, tuli mieleen pumpumkatin kommentista... Kun saavutte tänne etelämmäs, niin täällä on sitten maksullisia tulliteitä, toll roadeja. Niissä täytyy pysähtyä maksamaan käytöstä tai varsin hintava lasku seuraa perässä (menee ensin vuokraamoon, jotka veloittavat luottokortilta). Jos kuitenkin vahingossa missaa maksupisteen, on vuorokausi aikaa korjata erhe netissä ja maksaa online. Monet navigaattorit nimittäin ajattaa juuri noita teitä pitkin, koska ne on nopeimpia. Toki navigaattorin asetuksista saa yleensä estettyä tulliteiden käytön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kaikista hyvistä vinkeistä!
      Käytiin eilen Santa Cruzissa syömässä, SC Diner tais olla paikka ja se oli ihan mukava!
      Meillä on autossa sellanen e-toll -juttu, jolla voi maksaa noi tietullit Kaliforniassa, mutta tiedätkö yhtään onko LA - Vegas välillä tietulleja miten paljon? Eka tietulli oli ihan ylläri, tiedettiin että kyllä niitä on, mutta ei oltu sen enempää ajateltu. Oli kuitenkin onneks ruuhka-aika, niin oli aikaa miettiä asiaa.:D

      Poista
  7. Ei ole, jos ajatte kymppiä (San Bernandino fwy) ja siitä viidelletoista (Ontario fwy). Kandee muuten käydä matkalla hoitamassa shoppailut Ontario Mills moolilla! Liikkeet siellä on outlet-tyyppisiä, joten normia halvempaa. Sports authoritystä löytyy kivat ale-räkit ja Burlington ja Marshalls kandee tsekata myös. Kaikki löytyy saman katon alta :)) Vegasissa on muuten tosi huisi Dinneri buffe Treasure Island -hotellissa (siinä hotellissa kuuluu hintaan muuten sali, melkein kaikissa muissa maksaa helposti kympinkin kerta...). Eikä oo mikään räkämättö-buffe vaan siellä on oikeasti ihan kaikenlaista ruokaa, sushista lobsteri-pastaan ja ne jälkiruoat...! Maksaa muistaakseni n. 24 taalaa turpa, tosin jos yöpyy hotellissa, saa lipukkeen jossa oli kaksi yhden hinnalla tms. Nimim. Olen käynyt tänä vuonna neljästi Vegasissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, nää oli tosi hyvät tietää! Kaivan tän viestin esiin, kun suunnataan sinne. Etenkin toi hotellivinkki on tosi mainio, koska ollaan jo vähän tsiikailtu niitä, mutta kaikki on niin järjettömän halpoja ja hyvän olosia, että vaikee päättää, minkä ottais. Ja ruoka todellakin maistuu, että saattaa olla TI meidän hotelli.:D

      Poista
    2. Jaa niin vielä, Vegasissa tulee vissiin joka hotellissa normihinnan päälle resort fee. TI:ssä muistaakseni 25 taalaa päivältä. Ja niin, sen sijainti on kiva kans, ytimessä stripin äärellä. Ja netti kuuluu hintaan ;) jos haluutte oikeen jenkkitunnelmiin, niin menkää Vegasissa blueberry hill family restauranttiin aamupalalle. Siellä on aikasta nameja pannukakkuannoksia :D toki löytyy muutakin, mut ne pannukakut...mm...

      Poista
    3. Mitä tässä katsottiin, niin aika hyvin tuntuu noilla lisämaksuilla saavan salia ilmaseks yms. Osaatko sanoo jotain millanen autoilukaupunki Vegas on, esim. kuuluuko ilmainen parkkipaikka noihin hotelleihin?

      Poista
  8. Love SF! En ole koskaan paassyt kaymaan, mutta rakastumaan oon jo paassyt! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vei kyllä sydämen ihan totaalisesti! Tahtoisin jäädä eläkkeelle jo nyt, että voisin muuttaa sinne heti.:D

      Poista