torstai 29. elokuuta 2013

Kireäpakarainen merinorsu

Mulla on kuulemma liian kiree perse. Joo-o, näin on!
Sunnuntaina poimin mavea kohtuullisen helposti 6x95 kg ja se kuulemma näytti siistiltä, eikä tuntunutkaan mitenkään pahalta, mitä nyt treenin jälkeen alaselkä oli hirveessä pumpissa, mutta niin käy mulle monesti maven jälkeen. Maanantaina oli normaaleja treenin jälkeisiä tuskia, mutta tiistaina heräsin ihmeelliseen kipuun selässä. Moista vihlontaa ei ollut koskaan aikaisemmin ollut ja päätin, että nyt loppuu kaikki löysäily ja menen hierojalle.
Maanantain treenissä kiristi lähinnä eräs kanssatreenajaa, joka yritti kauheesti pölöttää mulle, kun oli sarjat kesken. En vastannut.
Hyvin nopeasti herra hieroja pystyi analysoimaan, että pakaralihat on aivan julmetun kireet, samoin lonkankoukistajat. Kyllähän mää sen tiesinkin, mutta hyvä kun joku fiksumpi sanoi sen mulle. Kun vähän joka paikkaa kiristää, ei varsinaisesti ole ihme, että selässä on erikoisia tuntemuksia.

Pidin tiistaina ja eilisen taukoa treenistä ja kuuntelin selkälihojen olotiloja. Eilen vaan venyttelin ja tänään tein kevyen paluun salitreenin pariin. Ja tittidii,  tietenkin TTY:n upouudella salilla! Tämä olikin näppärä aasinsilta siihen, kuinka siistiä on olla korkeakouluopiskelija Tampereella. Tästä syksystä lähtien yhdellä liikuntamaksulla pääsee käyttään yliopiston, teknillisen yliopiston ja ammattikorkeakoulun liikuntapalveluja, eli kuntosaleja ja ryhmäliikuntatunteja. Vuodessa moinen kustantaa 65 euroa. Ihan järjettömän hyvä systeemi! Mun elämään tämä ei juuri tuo muutosta, koska olen aiemmin maksanut molempien yliopistojen liikuntamaksut ja käynyt ristiin kummassakin, mutta nyt pääsee vähän halvemmalla. Meillä on vielä pari viikkoa jäljellä kesäsalimme HH Gymin maksettua aikaa, joten se käytetään loppuun ennen kuin teemme lopullisen paluun puoli-ilmaisen yliopistoliikunnan pariin.
Tuomio: ei ihan vielä peukku pystyyn.
Rahkaäijä kävi testaamassa uuden salin eilen jalkatreenien merkeissä. Rahkaäijä on niitä miehiä, jotka hokee jatkuvasti, että "ennen oli kaikki paremmin", ei uusi salikaan saanut vielä varauksetonta hyväksyntään. Mä kuitenkin voisin antaa melko positiivisen tuomion kahden käynnin perusteella. Eilen totesin, että asiat eivät voi olla lähtökohtaisesti huonosti, jos salilla on minä ja noin 20 miestä. Tänään totesin myös varsinaisen treenivarustuksen ihan kohtuulliseksi. Jos jostain pitää nillittää, niin kyykkypaikkoja voisi olla enemmän, cardio-vehkeitä vähemmän ja erillistä kunnolista leuanvetopaikkaa en vielä bongannut.
Kuvan taakse jäävä nostolava on mukavan kokoinen!

Iso ja avara tila, mutta tavaraakin on sitten paljon.

Compactfitin levypainot näyttää kaikki ihan samoilta, joten kukaan ei huomaa onko kyykkytangossa 50 vai 100 kiloa. Egotreenajan valinta.

Kaksi pyörää, kaksi crossaria, juoksumatto ja soutulaite. Juoksumatolle ei heru sympatiaa täältä. Menkää ulos juokseen.

Tosi hyvä kokoelma käsipainoja paiskottavaksi.

Taljassa on leuavetotango, mutta siinä on yleensä julmettu ruuhka muutenkin.
Itse treenin otin tosi varovaisesti, eikä selkä kiukutellut kyykyssä yhtään. Ohjelman mukaista 5x10 -maastavetosettiä en uskaltanut tehdä, mutta tein muutaman ihan kevyen sarjan suorin jaloin mavea. Rahkaäijä kehui eilisen treenin jälkeen, että takareisikone, jossa maataan mahallaan, oli tosi hyvä ja päätin kokeilla itekin sitä. Mutta se näytti suunnilleen tältä:
Vaatii vielä vähän harjoittelua, jos ei mieli näyttää hädissään sätkivältä merinorsulta. Säätäminen ei oikein onnistunut ja vaikka pakassa oli pienimmät mahdolliset painot, oli sekin liikaa ja eikä tuntuma tosiaan ollut takareisissä, vaan jossakin polven takana. Ehkä mää pysyttelen jatkossakin vaan vapaissa painoissa, enkä sekoa tommosiin vehkeisiin ollenkaan.
Treenin jälkeen testasin sen tärkeimmän, eli uuden pukkarin peiliposetusmahdollisuudet.  Hyvät valot ja iso peili, kyllä kelpaa bloggaajan keikistellä!

Tänään on toiseksi viimeinen kesälomapäivä ja ensi viikolla arki lyö kunnolla päin naamaa, kun sekä koulu että työt alkaa taas. Mutta sitä ennen onneksi ehtii vielä vaikka mitä. Aloitan siitä, että menen tänään ensimmäistä kertaa pilatekseen. Saa nähdä, kuinka muijan käy!

Rahkalaskuri: 411

19 kommenttia:

  1. mää en kans ymmärrä yhtään noita juoksumattoja! kerran kokeilin enkä saanut sitä liikkumaan, joten päätin että ne on perseestä. ja ulkona on muutenki kivempi juosta!
    pyöräiletkö muuten aamuisin johonkin? ja onko sulla punainen kypärä :-D oon ihan varma että bongasin sut bussista aamuhuuruissani, mutta sen verran uni paino silmää kiinni etten voinu olla varma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on aivan sairaan tylsä juosta, eikä maisematkaan vaihdu! Ja maksaa aivan varmasti jonkun miljoonan. :D
      En oo ainakaan viime aikoina pyöräillyt, eikä oo punasta kypärääkään, että harhoja näit. ;)

      Poista
    2. jaahas, no en yllättynyt. ihan samanlainen tukka pilkotti kypärän alta!

      Poista
    3. Hih,ollut joku Anni-kopio liikenteessä. :D

      Poista
  2. Minne sää meet pilatekseen? Mää oon vakavasti harkinnut, että aloittaisin jossain säännöllisen kerran viikossa -pilateksen. Ihan vaan terveyden vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on noita yliopistoliikunnan tarjoamia tunteja, kuuluu samaan rahaan. Veikkaan, että olis enemmän kuin poikaa kaikille selkävaivoille. Joskus oon katellut, että jossain työväenopistoissakin on pilates-kursseja!

      Poista
  3. Plääh. Onhan niitä mut ne on kyllä jo täynnä ja tänne Pirkkalaankin olisin ollut varasijalla jotain 20.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa tosiaan olla aika suosittuja kursseja, kun ovat sevverran edukkaita.

      Poista
  4. No on kyllä hyvä sali hintaansa nähden! :) Meillä yliopiston sali on ilmainen, mut oon kuullut siitä niin paljon huonoa, etten oo uskaltanut käydä edes katsomassa. Kuulemma ahdas, surkeat laitteet ja täynnä vaihtareita :D

    Minäkin ajattelin kokeilla Pilatesta ens viikolla. Selviääköhän siitä yrityksestä edes hengissä?! :D Onnea sullekin yritykseen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tajua miten se liikuntamaksu voikin olla niin halpa! Hyvin on täällä sit asiat. Hervannassa on kanssa aika paljon vaihtareita ja ne usein pumppaileekin hauista tuolla TTY:n toisella salilla. :D

      Se oli ihan mielettömän hankalaa! Putosin ihan kärryiltä, kun yritin vaan saada hengityksen kulkeen oikein. :D

      Poista
  5. Mihin ne ton uuen salin teki? Ihanko sellasta aaltopeltiseinää näkyis, jossain Sähkötalon vieressä? Mitä tämä tällainen on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raivasivat vähän mettää Tamppi-areenan takaa ja iskivät sinne lisäsiiven. Yläkerrassa on iso jumppasali ja alakerrassa toi kuntosali. Päätalon spartalaisten sali poistu käytöstä.:(((

      Poista
    2. Aaa, se oli siis Tamppi-areenan seinäpeltiä. No sitten :D Mutta hyvä että tuli isompi sali, vaikka harmi että legendaarinen Päätalon sali poistui :/

      Poista
  6. Oijoi, mikä punttis! Ihan ko Tampere ei jo muutenki kuumottais, kohtahan tässä on muutto edessä! :"D
    Varasin myös ajan hierojalle parin viikon päähän. Vistottaa jo valmiiksi, että mitä saarnaa lihashuollosta sieltä tulee. Mutta hyvä jos tulee, kaipaan kunnon potkua takalistoon tässä asiassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänne vaan, Tampereella on ihan kaikki mitä ihminen tarttee!
      Ei oo varmaan helppoo olla hieroja, kun joutuu jankuttaan aina samoja asioita tämmösille laiskimuksille.:D mutta mulla toimi ainakin hyvänä motivaattorina lihashuoltoasian kanssa!

      Poista
  7. Onneksi lopussa päästiin asiaan! Pukuhuoneen valoisuus ja peilien koko on tietysti tärkein mittari meille fitness-bloggaajille.

    Ahdistavaa jos kaikki kiekot näyttää samalta. Itse tykkään järjettömän ison näköisistä vitosista ja kympeistä jotka saa mut näyttämään kovalta jätkältä.

    Olitko siis oikeasti lomalla koko kovimman Tiimari-sesongin eli koulujen alkamisen? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tommoset isot, puhtaat ja imastelevat peilit helpottaa treenibloggaajan ankaraa arkea, postaus vaan täyteen herutuskuvaa joka kuvakulmasta, niin sisältö on siinä!

      Mää olisin kans toivonut, että samankokoset kiekot olis ollut samanvärisiä, kun ei oo kovin hauskaa ravata ympäri salia ja etsiä epätoivoisesti just oikeen kokosta kiekkoo niiden kaikkien mustien joukosta.

      Kyllä, poistuin areenalta juuri kun koulut alko.:D mun panos ei taida sittenkään olla korvaamaton!

      Poista
  8. Menkää ulos juokseen, kun ulkona on metrinen hanki ja 25 astetta pakkasta. Minä ainakin tunnustan toivoneeni useampaakin juoksumattoa uudelle salille! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hangessa rämpiminen kasvattaa vaan kuntoo. :D ei vaan, ymmärrän kyllä ton pointin, mutta sitten niitä mattoja sais olla useampi (jossain eri tilassa) kun ei paljon naurata, kun joku juoksee siinä jotain puolimaratoonia eikä kukaan muu pääse käyttään sitä.

      Poista