keskiviikko 14. elokuuta 2013

Bloggarilomittaja Rahkaäijä

Nykyään yhteiskunta pyrkii suomaan kaikille kansalaisille mahdollisuuden viettää silloin tällöin muutaman päivän lomaa. On maatalouslomittajaa ja omaishoitajalomittajaa, mutta kenen puoleen voi kovan paineen alla väsynyt bloggaaja kääntyä, kun tarvitsisi saada pari päivää taukoa oravanpyörästä? Bloggarilomittaja Rahkaäijän puoleen tietenkin!

Mitä bloggarilomittaja sitten tekee? No elää tietenkin päivän bloggaajan elämää ja tekee sitten tämän perusteella päivityksen blogiin. Tänään esimerkiksi Rahkamuija otti ja lähti (hermolomalle?) Helsinkiin siskoni riesaksi, jolloin blogi jäisi aivan heittiölle, sillä eihän Helsingissä shoppailu ja muu epäurheilijamainen toiminta sopisi blogiin. Mutta ei hätää! Kävin tekemässä Rahkamuijalta väliin jäävän (höpisi jostain huomiselle siirtämisestä kyllä jotain) jalkatreenin ja Team TEHO sport -treenin ja nyt niiden perusteella päivityksen blogiin. Muut innokkaat voivat ottaa lomittajaan yhteyttä Rahkamuijan kautta. Minulta onnistuvat erityisen hyvin treeni- ja kokkausblogit, muoti- ja muut lifestylehommat sitten huonommin.

Tämä uusin lisäys jo ennestään mittavaan portfoliooni ei ole kuitenkaan vielä osoittautunut sangen tuottoisaksi, koska näillä näkymin ainoa korvaus, mitä kostun tästä hommasta oli Rahkamuijan jääkaappiin valmistama jättämä illallinen, eli ruokapalkalla mennään. Ruoka ei ollut edes kovin kurmee-henkistä, riisiä ja kanaa... Ensi kerralla täytyy neuvotella palkasta vähän tarkemmin.

Noniin turhat löpinät sikseen ja päivän epistolaan.

Olin tänään jostain syystä tutun Tiimarin sijasta töissä jossain ihme tehtaassa, missä oli isoja koneita ja kova meteli, ei ollut mun juttu varsinkaan, kun mulla piti olla kesäloma. Onneksi ei tarvitse vissiin tehdä toista päivää siellä vaan saan jatkaa loman jälkeen Tiimarissa.

Korjasin tollasen jättimäisen koukun, ei ihan huonosti Tiimarintädiltä!
Töiden jälkeen oli kiva tulla kotio, kun jääkaapissa odotti rakkaan aviopuolison tekemä valmis ruoka. Toisen tekemä ruoka maistuu jostain syystä aina tavallista paremmalta, varsinkin kun televisiosta tuli lempiohjelmani: Lentoturmatutkinta. Kun olin saanut syötyä, join vielä kahvit vaikka normaalisti en edes pidä kahvin ihanan täyteläisestä ja piristävästä mausta. Kahvin juonnin jälkeen tunsin kuinka raskas työpäivä siellä hirveässä tehtaassa oli enää kaukainen muisto ja olin saanut voimani takaisin.

Päätinkin tarkistaa vielä missä ne Tehosport-tiimin treenit olivatkaan ja kipaista salin kautta paikalle. Mutta Team TEHO Sportilla olikin ilmeisesti tehot vähiss,ä sillä treeneihin ei ollut tulossa osallistujia toivotun kaltaisesti ja ne uhattiinkin perua. Jaanaban miehen eli härren kanssa epäilimme, että "huono" keli saattaisi laskea porukan tehoja ja päätimme lähteä kaksin lenkille. Sovimme lenkin starttaavaksi tunnin päästä, jotta ehtisin tekemään jalkatreenini pois alta suunnitellusti. Eli ei muuta kuin salille.

Salilla huomasin, että minulla on noin 40 minuuttia aikaa selvitä jalkatreenistä jolloin sarjojen välissä ei paljoa turhaan tarvinnut istuskella. Ehdin kuin ehdinkin tekemään jalkatreenini suunnitellusti pois alta, jonka jälkeen hurautin rahkabiilillä Suolijärvelle, josta lenkin oli määrä startata.

Enään 15 minuuttia aikaa?!? Nyt tulee kiire

Niksivinkki! Jos et halua kastua ulkona sateessa voit tehdä tunnin jalkatreenin 40 minuutissa, tällöin olet jo valmiiksi hiestä märkä, etkä voi täten kastua! Ps. Huomioi tyypillinen Rahkamuijamainen ilme sekä ammatimmainen kuulokkeiden johdon sijoittelu kuvassa.
Päästyäni Suolijärvelle päätimme lähteä juoksemaan metsäpolkuja pitkin. Tarkoituksena oli käydä tsekkaamassa yksi keväällä varsin hankalalassa kunnossa ollut polku juosten tulevia maastopyöräilyjä varten. Eksyimme kuitenkin melkein heti ja tuon polun pätkän löytämiseen sisältyi melkopaljon harhailua, mutta kyllä se sieltä löytyi! Vielä kun löysimme tiemme harhaillen pois metsiköstä oli märkiä polkuja kulutettu tunnin verran eli vähintäänkin tarpeeksi.

Härrekin oli ilmeisesti vähän blogilomittajan roolissa kun otti samanlaisia "huurulinssi"-kuvia lenkin jälkeen
Vaikka koko lenkin satoi kaatamalla, ei se juuri haitannut menoa, tossu liikkui rivakasti ja kevyesti. Tosin Mikontalon lenkkisauna oli aika kova juttu kun pääsin kotio.

Tähän päättyi päiväni bloggarilomittajana. Mitä mieltä olit kärsikö blogin tason lomittajan käsissä? Onko bloggarilomittaja tulevaisuuden suurtyöllistetty? Haittaako sade juoksemista? Kerro mielipiteesi ja vaikuta! 

16 kommenttia:

 1. Hyvin suoriuduttu lomittajan hommasta, ihan kelpo postaus. =) Hyvä, että kävitte juoksemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, juoksu meni kyllä mukavasti eikä tullut tällä kertaa edes mitään jumeja jalkoihin, vaikka viime juoksulenkistä olikin mennyt taas varmaan pari viikkoa.

   Poista
 2. Kappas, bloggarilomittaja onnistuikin tehtävässään näköjään oikein mallikkaasti ;) Harmi, että täältä suunnalta ei yhtä asiantuntevia lomittajia löydy, vaan postaukset pitää rustailla ihan itse.

  Ja muuten, sade ei todellakaan haittaa juoksemista. Se on edellytys juoksemiselle. Eihän kukaan hullu nyt helteellä tai auringonpaisteessa juokse, jos voi ennemmin nauttia virkistävästä sateesta juoksun lomassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, täytyy varmaan ruveta suorittamaan lomitusta myös etätöinä. Treeniohjelma tai joku ruuanlaitto resepti sähköpostilla tänne ja lomittaja hoitaa loput.

   Poista
 3. Mallikasta suoriutumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogilomittaja kiittää saamastaan palautteesta, varsinkin kun se oli positiivistä.

   Poista
 4. Kyllä tää ihan hyvin män. Pitäsköhän sun alkaa mainostaan tota lomitushommaa laajemmin kun nykyään on aika paljon väsyneitä bloggaajia jotka kaipais lepoo. Tässä on ihan selvä markkinarako. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä näissä lomitushommissa on varmasti tulevaisuus. Olenkin jo ajatellut vähän laajentaa lomitustoimintaani ministerilomitukseen, alkaa sen verran olemaan väsyneen oloiset otteet Käteisen Jyrkillä.

   Poista
 5. Hahhahhaa, repesin täysin tolle peilikuvalle :DD

  Hyvä lomitus, en ois huomannut, että muijan tilalla olikin äijä, ellet ois kertonu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggaajan oman linjan pitäminen on tärkeää myös noissa kuvissa, joissa onnistuinkin mielestäni hyvin.

   Poista
 6. Hyvin sä vedit! :) Sade ei haittaa juoksua, tai mitään muutakaan urheilemista (kysy vaikka Rahkamuijalta viime tiistaista :D), sillä ei ole huonoja säitä; on vain huonot varusteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo juoksuun tai maantiepyöräilyyn ei sade vaikuta mitenkään ja maastopyöräilyynkin vaan rengasvalintaan

   Poista
 7. Hyvin suoriuduttu lomitushommasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, täytyy varmaan tehdä sähköpostilaatikkoon tilaa kun alkaa kohta lomitus pyyntöjä tippumaan oikeen urakalla.

   Poista
 8. Loistosuoritus! Rahkamuija voi lomailla toistekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, nyt on tosin tuotettava kaikille pettymys ja poistuttava blogi-näyttämöltä sillä rahkamuija on palannut hurvittelumatkaltaan.

   Poista