tiistai 6. elokuuta 2013

Apina tykkää munkista

Kun päivällä kaunis sää  menee ihan hukkaan töissä ollessa, pitää illalla ottaa kaikki irti kiivasta kelistä. Rahkaäijä ehdotti eilen iltalenkkiä Vehoniemeen maantiepyörillä ja pienen lähtökankeuden jälkeen (mm. mun pyörästä puhkes kumi) päästiinkin satulaan.
Menomatkalla Rahkaäijä halusi vähän kokeilla pyöränsä aero-ominaisuuksia ja hyvin näytti kulkevan, joutui ihan tekemään töitä, että pysyi perässä. Vehiksessä onneksi odotti tankkausmunkki. Ja limsa kans!
Meidän kamerassa on sellanen ominaisuus, että se ei suostu tarkentamaan, jos joku syö jotakin verisuonet tukkivaa ruokaa. Liikuntabloggaajan paras ystävä.
Takaisin ajeltiin ihan dippa-dappa -vauhtia ja poikettiin Mobilian automuseon pihassa. Vastustin kovaa mielihalua mennä ajamaan liikennepuistoon polkuautojen sekaan fillarilla, mutta houkuttelevaa leuatusmahdollisuutta en voinut enää väistää. Koko leuatussuoritus oli aikamoinen episodi, mikä ilmenee seuraavasta "sarjakuvasta".


Kilometrejä iltalenkillä kertyi noin 60 ja pyörä kulki kieltämättä aika mukavasti, kuten Rahkaäijä sanoi "ihan kun autolla ajais ja kattelis ikkunasta maisemia". Mutta yhteen asiaan olin pettynyt, muut maantiepyöräilijät morjesteli vähän nihkeästi! Keväällä kaikki nostivat lapaa innosta puhkuen, mutta näin syksymmällä koko homma ehkä jo kyllästyttää. Tai ehkä syy oli Rahkaäijän aerotangossa, tempoilijoita ei kuulu morjestaa?
Harkitsen uutta tatuointia ja Rahkaäijä ystävällisesti piirsi koetatatskan käteeni. Siihen on syynsä, että Rahkaäijä on teekkari tatuointitaiteilijan sijaan. 
Tänään taoin lisää pinta-alaa kätösiin, kun kävin treenamassa rintaa, selkää ja käsiä salilla. Nyt lähti taas käyntiin 5/3/1 -ohjelman palauttava viikko ja penkkipainotkin olivat sen mukaiset eli tosi pienet. En silti malttanut himmailla esimerkiksi ojentajia tehdessä, vaan kolmen sarjan jälkeen ojentajat eli tuttavallisemmin takaläskit olivat aivan tulessa.
"Ääh, voisitko kaataa tän palkkarin mun suuhun, kun en jaksais pitää käsiä ylhäällä?"
Rahkaäijä on keksinyt, että kun etukyykkytankoon ripustaa kettinkejä roikkumaan, tulee tosi äijjäisä meteli ja taas tänään salilla ei kuullut edes omia ajatuksiaan, kun miekkoseni kyykkäsi. On kuulemma tosi tehokasta ja kyykky lähtee mukavasti pohjista, mutta mä vielä harkitsen kettinkikyykkyä. Siinä olisi kieltämättä sellaista suuren maailman tyyliä.
Kotimatkalla salilta tullessa silmiin osui vallan hauska näky. Eräs herrasmies ajoi polkupyörällä, kuunteli musiikkia kuulokkeilla ja luki kirjaa. Ja kaikki samaan aikaan. Ilman kypärää, totta kai. Liikennevaloissa malttoi sentään nostaa hetkeksi aikaa katseen kirjasta. Mahtoi olla jännä kohta menossa. Taisin just vähän aikaa sitten kirjoittaa samasta aiheesta, mutta joskus vois olla ihan kohtuullista keskittyä siellä liikenteessä.

Loma-tj näyttää tällä hetkellä kolmea ja perjantaina iltapäivällä koittaa loput kesälomasta, kolme viikkoa. On oikeasti tosi luksusta, että on mahdollista pitää palkallinen kesäloma. Yritän muistaa sen talvella, kun kiidän suoraa luennolta töihin. Mutta vielä ei tarvitse ajatella mitään ikävää loskaa, nyt nautitaan!

Rahkalaskuri: 370

14 kommenttia:

 1. Mietin kanssa kerran pyörälenkillä tuota morjestamista ja honasin Pyöräily + Triathlon lehti 3 /2013 Tyyliopas ja 4 käsky: "Tervehdi aina saman lajin edustajia. Maantie- ja maastopyöräily ovat eri lajeja. Amatööreiltä näyttävät katsotaan myös eri lajien edustajiksi." :))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siinä siis selitys! Amatööreiltä näytettiin. :D

   Poista
 2. Hei, kysymys "ammattilaiselle"! Mä olen alkanut innostua enemmän pyöräilystä, kun juoksu ei oikein kulje (ikinä). Maastopyörällä olen nyt pidempiäkin matkoja tiellä rullannut, mutta oon alkanut harkita maantiepyörän hankkimista, vaikka ihan amatöörikuntoilija olisinkin sen suhteen... mut vois rullata vähän paremmin. Kai? Mut siis se kysymys. Osaatko sanoa, löytyisikö jostain myynnissä olevia käytettyjä pyöriä? En meinaan ehkä heti panosta uuteen, kun ei ole niin prohommaa tämä. Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro! Mää oon maantiepyöräilyn suhteen kanssa aika amatöörikuljettaja, mutta ihan ehdottomasti suosittelen maantiepyörää, jos tykkäät ajella vähänkään pidempiä matkoja. :) Maastopyörässä ja maantiepyörässä on kyllä aika huikee ero siinä ajotuntumassa ja rullaavuudessa, maastopyörällä tietä pitkin ajaminen tuntuu siltä kun alla olis joku panssarivaunu ja maantiepyörä tuntuu kiitävän aivan puoli-ilmaseks.
   Fillaritorilta löytyy aika hyvin käytettyjä ja oikein fiksuja pyöriä, sieltä on bongattu esimerkiksi Rahkaäijän pyöristä kolme neljästä. http://www.fillaritori.com/index.php?/forum/9-maantie/ Kannattaa vähän etukäteen selvitellä, minkä kokonen pyörä olis itelle sopiva, ettei osta vahingossa etenkään liian suurta. Jos ostaa käytettynä pyörän esim. tuolta fillaritorilta, kannattaa verrata omaa pituutta entiseen kuskiin. Tai siis, jos oot itte 170 cm, niin ei kannata ostaa pyörää 190 senttiseltä kaverilta. :D
   Ja jos pyörän huoltaminen ei ole tuttua tai saatika mieleistä puuhaa, kannattaa ostaa melko vähän käytetty pyörä tai varmistaa, että pyörä on hyvin huollettu/kuluvat osat vaihdettu.
   Toivottavasti oli jotain apua!

   Poista
  2. Kiitos tuhannesti! Näillä pääsen hyvin alkuun, jee :)

   Poista
 3. Tää on ihan huippublogi, kiitos! Repeilen nykyään, jos nään salilla jonkun leuattavan tai jos näen potentiaalisen leuatuspaikan...
  Mitä sä opiskelet, jos saa kysästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos itelles! Maailma avautuu aivan uudenlaisena, kun katselee ympärilleen leuattajan silmin. ;)

   Saa kysyä! Opiskelen yliopistossa sosiaalipolitiikkaa.

   Poista
 4. Melkoinen kikkailija tuo lukija-pyöräilijä. Ja vieläpä ilman kypärää.. :/ Hei mä olen pistänyt saman merkille, että ei enää paljoa nyökkäilyä näy kun tulee "saman lajin käyriskuski" vastaan. Erityisesti tietyn Trelaisen seuran keltapaitaiset heput ei nyökkäile ikinä.. Jospa mä vaan näytän niin amatöörilta? O.o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä ihan kaikkien olis syytä käyttää kypärää ja varsinkin tommosten, jotka toimittaa ajaessaan ihan kaikkee muuta.
   Pitäis ehkä ostaa joku keltanen pyöräilypaita, niin sen seuran pojat vois hämääntyä vahingossa nyökkäilemään.:D mutta mun mielestä pitäis olla joku sääntö, että kaikkia kippurasarvikuskia moikataan!

   Poista
 5. Hahah, tervetuloa Joensuuhun. Täällä noita samankaltaisia urpoja pyörän selässä riittää. Ja nyt viittaan siis tuohon lukevaan herrasmieheen, en sinuun ;) Mutta oikeesti, täällä ulkoilmaan astuminen on hengenvaarallista pyöräilijöiden takia. Ainoo tapa pelastautua on istua itsekin satulassa ja ajaa yhtä holtittomasti ;'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En epäillytkään, että muhun viittaat. ;)Tampereella tuntuu olevan meneillään sisällissodan ensihetken, pyöräilijät vastaan kävelijät vastaan autoilijat. Kävelijät säntäilee ihan aivot narikassa eikä kato yhtään ympärille ja pyöräilijät kaahaa hirveetä vauhtia ja autoilijat koomailee muuten vaan. Että näillä eväillä sujuvaa liikennettä. :D

   Poista
 6. Mitenköhän käy kun tuo pyöräilijä kohtaa rekkakuskin joka lukee iltapäivälehteä ratin takana niin ettei tuulilasia edes näy? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahkaäijän vastaus sängyn pohjalta: Kun raskaampaa hiukkasta pommitetaan kevyemmällä hiukkasella, saattavat ne fuusioitua yhteen. Fuusiossa kevyempi hiukkanen, tässä tapauksessa pyöräilijä, yhdistyy raskaampaan hiukkaseen, eli rekkaan ja tarkemmin sen jäähdyttimen säleikköön, reaktiossa syntyy myös jonkin verran energiaa, eli melua.

   :D

   Poista