keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Tuulinen maakuntamatka

Ensteks alkuun tärkeä tiedotus! Tein eilen vappupuhdetyönä Rahkamuijalle Facebook-sivut ja sinne pääsee tästä. (Löytyy myös tuolta sivupalkista -->) Jos olet maaninen feisbuuk-addikti (kuten minä), niin siellä on kätevä seurata Rahkamuijaa, linkkailen sinne uudet postaukset ja mahdollisesti muutakin spämmäystä, jos oikein innostun.

Polkaistiin tänän toukokuu käyntiin vähän pidemmällä pyörälenkillä ja sitä silmällä pitäen söin eilen noin kuuskytseittemän pullaa, hiilaritankkaus kuntoon nääs! Lähdettiin tien päälle kymmenen jälkeen ja otettiin suunnaksi Kangasala ja Valkeakoski. Etukäteen vakoiltiin säätiedotusta ja vähän tuultahan ne povaili, mutta ajateltiin, että ei meihin pieni keväinen tuulenvire vaikuta mitenkään. Ensimmäisen 15 kilometrin keskinopeus olikin 28 km/h, mutta sitten se kevättuuli jo vähän hidasti matkantekoa. Valkeakoskelle asti meni ihan mukavasti ja taukopaikan simat ja munkit vedettiin naamariin iloisesti hymyillen.
Puolimatkan krouvi ja hillomunkki
Munkin makeus unohtui hyvin äkkiä, kun päästiin Valkeakosken ja Lempäälän väliselle 130-tielle. Voi morjes sitä vastatuuleen määrää! Vaikka ajoin tiukasti Rahkaäijän perässä, tuuli oli niin kova, että alamäkeenkin joutui polkemaan ihan tosissaan. Tie vaan jatkui ja jatkui, enkä yhtään tiennyt pitäiskö itkee vai nauraa. En tehnyt kumpakaan, mutta aika monta kirosanaa päästelin.
Tässä pidän selvästi vappupuhetta, jossa vastustan kasvotonta kapitalismia ja armotonta vastatuulta
Ideaparkille päästessä pahin vastapuhuri ehkä vähän lannistui ja uskoin jälleen siihen, etten ehkä kuolekaan vanhuuteen matkalle vaan pääseen joskus kotiinkin. Meitä myös kannustettiin lempääläisen pubin terassilta! Muita maantiepyöräilijöitä tuli koko matkalla vastaan vain muutama, fiksuimmat olivat epäilemättä jääneet kotiin. Mulle tulee aina yhtä hyvä mieli, kun muut maantiepyöräilijät morjestaa, se on tosi kiva tapa!

Lempäälässä taajama-alueella sotkettiin kevyen liikenteen väylää, mutta se oli valtava virhe, koska asfaltti oli hirveessä kunnossa ja yksi erityisen hankala paikka koitui kohtaloksi.
Hei haloo, vähän hapokas paikka millekään pyörän renkaalle ja toi railokin yltää varmaan Kiinan asti!
Rahkaäijä ei saanut väistetty asfaltin terävää reunaa ajoissa, ja kohta kuuluikin phiiiiiiiii ja rengas oli tyhjä. Ihan eka kerta, kun meni maantielenkillä kumi puhki, mutta paikkavälineet oli onneksi matkassa mukana. Mää keskityin päivittelemään Lempäälän surkeaa infraa sillä välin kun Rahkaäijä vaihtoi pyöränsä kumin muutamassa minuutissa.
Operaation jälkeen matka jatkui ja viimeisellä pitkällä suoralla kotiin mennessä olikin ihana myötätuuli ja kaahattiin kaikkien sunnuntai keskiviikkopyöräilijöiden ohi. Kotipihaan päästessä matkaa oli kertynyt noin 75 kilometriä ja vaikka pyöräily on ihanaa ja kivaa, olin tosi tyytyväinen, että pääsin kotiin. :D
Alunperin taisi olla suunnitelma, että tänään on vielä salitreeni, mutta veikkaan vahvasti, että loppupäivä kuluu mukavasti vaaka-asennossa sohvalla. Onko muita vapun (tai vastatuulen) väsyttämiä ihmispoloja, jotka kerää voimia jaksaakseen pari päivää ennen viikonloppua?

Rahkalaskuri: 210

16 kommenttia:

 1. Aika hapottava maantielenkki tuli veivattua täällä Savon tuulosissakin. Itketti melkein kun pyörä ei liikkunut vaikka kuinka heilutteli jalkoja! Ehkä söin liian vähän munkkeja eilen... Onneksi matkan varrelle osunut kyläkuppila tarjoili pottua ja sillisalaattia uupuneille kulkijoille ihan ilmatteeksi! Tästä lähin suuntaan aina lenkkini sinne - sen verta äreet kinkerit oli ainakin näin vappuna!
  Moikkailevat fillaristit on ihania! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ilmatteeks?!? Aikamoista, olispa meilläkin päin noin mukavia kuppiloita! Määkin taidan tehdä seuraavan lenkin sinne. ;)
   Jos vastaan tuleekin joku, joka EI morjesta, alkaa epäillyttämään, et näytinkö epäuskottavalta fillaristilta vai oliko se vaan epäkohtelias.:D

   Poista
 2. Voi kettu tota tämänkinpäiväistä tuulta sanon määkin.

  VastaaPoista
 3. Vappuaattona suoritin tankkauksen jäätelöllä ja tänään oli sitten vuorossa 1,5 tunnin juoksulenkki. Voi jösses että oli kivaa. Ja kansaa oli kokoontunu autolasteittan kattomaan ku juoksen (jokunen oli ehkä myös jotain vanhojen autojen paraatia kattomassa). Paikallispubin terassilla oli aika hiljasta, mutta eiköhän sieltäki saa kannustusta, ku ilmat lämpenee.

  Kai te ootte kilometrikisassa mukana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, jäätelötankkaus on kyllä aina paikallaan! Se on oikein, että siellä päin ymmärretään kunnon urheilun päälle ja kansa kokoontuu katsomaan, ku juokset.;)
   Ei olla mukana, ainakaan vielä!

   Poista
 4. Tää sun blogi on ylihyvä! Aivan superhuvittavaa juttua aiheesta kuin aiheesta, eikä mitään sellaista diivailua kuin monissa muissa blogeissa. Tätä jaksaa lukeakin :) Jatka samaa rataa ja reippasta toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, ku luet ja kiitos paljon, ihan alkoi hymyillyttään! Hauskaa kevättä myös sinne. :))

   Poista
 5. Tuuliset kelit oli täälläkin tänään - vähän lisähaastetta juoksulenkille :D Ei kuulosta tuo pyöräilykään olleen yhtään sen helpompaa! 75 kilsaa on kelit huomioon ottaen jo ihan mieletön suoritus. Ite jaksan ehkä puolet siitä (myötätuulessa) :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei paljon naurata tommonen tuuli, kun melkein pyörä tai juoksija lentää mukana.:D Se tuntuikin kieltämättä noin 300 kilometriltä... Myötätuulessa olis ajanut vaikka kuinka!

   Poista
 6. Just oikee meininki! Ja kuinka on kaukaa viisasta pitää paikkatarpeita mukana! ..Olisi tullut itselleni mieleenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aina vähän vähätellyt paikkakamojen mukana pitämistä, mutta en todellakaan enää vähättele. Tuoltakin olisi ollut varmasti ainakin 15 kilometriä kotiin, tylsän pitkä kävelymatka. :D

   Poista
 7. oli kyllä älytön tuuli ajaa pyörää. aika-ajopyörällä kun oli liikkeellä niin sai nojailla vastatuuleen ihan purjehdustyyliin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purjevene oliskin ollut kätevämpi peli, vaikka sellanen pyörillä kulkeva. :D joka kerta, kun tie tuli metsän keskeltä peltoaukealle, meinas lentää ojaan.

   Poista
 8. Vastatuuli, tuo yllättävä elementti joka tuo lisää tehoa lenkkeihin. Olisit onnellinen että sait hänet seuraksesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En jotenkin yhtään osaa olla tyytyväinen sellaisesta seuralaisesta.:D

   Poista