sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Kesän leuatuskauden kuuma avaus!

Nyt on se aika vuodesta, jolloin on viimeistään aloitettava kaikkien aikojen paras kesäharrastus eli leuatus. Mulla on kunnianhimoinen vaatimaton tavoite tehdä leuatuksesta koko kansan kesäharrastus, vähän niin kuin mölkky! Olen viime aikoina ollut haistelevinani, että bloggaajien keskuudessa leuanveto on vahva nouseva trendi ja tämä laji osuu siihen kun kirves sääreen! Leuatuksella voi helposti harjoitella taitojaan tai todistaa muille, että kyllä meinaan nousee!
Mistä siis on kysymys? Leukoja voi vetää missä vaan ja viime kesänä keräilin muutamia kuvia näistä vedoista ja talven Kalifornian matkalla siitä tuli todellinen missio, leukaa on vedetty niin Disneylandissa kuin Las Vegasin tripilläkin. Jos tämä on mennyt kokonaan ohi (ei vaan ole voinut mennä, koska vaahtoan tästä suunnilleen joka viikko :D) voi kuvat tsekata täältä. Nyt ajattelin, että hyvin alkanutta harrastusta on syytä jatkaa Suomessa ja tänä viikonloppuna jo vähän lämmittelin.
Aitolahti

Kauppi


Hervanta

Kauppi
Hervanta
Kuten huomaat, parhaat spotit löytyy sieltä, missä yleensäkin tulee liikuttua, aloittelijalle helpoimmat vetomestat löytyy usein puistoista. Elämään tulee uusi ja virkistävä näkökulma, kun jatkuvasti haeskelee sopivia paikkoja. Tää on kesäinen ulkoharrastus parhaimmillaan!
Koska nyt kaikki haluaa joukolla leuattaa ja haastankin ihan jokaisen siihen mukaan, on syytä kerrata leuatuksen säännöt. Keksin nää säännöt äsken ihan itte, niistä on siis mahdollisuus neuvotella.

1. Älä puhu leuatuksesta. Pro-leuattaja hoitaa homman nopeasti ja tyylikkäästi, käy siis vetämässä leuan ja poistuu paikalta, eikä jää selittelemään toimintaansa.
2. Älä huijaa. Leuatus on hylätty, jos varsinaista vetoa ei edes tapahdu vaan kurkotat vain vähän varpaillaan ylöspäin ja näyttelet leuanvetoa. Ei käy. Myös muut mahdolliset huijauskeinot, mitkä ei näy kuvassa, on kielletty. Alla olevassa leuatuksessa käytin tyylipuhdasta huijausta, näyttäisin killuvan tosi korkeella, mutta oikeesti hyppäsi puuhun mönkijän päältä, joka on rajattu kuvasta pois.
3. Älä rikoa lakia, mutta pieni normien uudelleen viilaaminen on enemmän kuin sallittua. Älä riko mitään tai vaaranna itseäsi tai toisia.
4. Ota kuvatodiste. Millään Eiffel-torni-leuatuksella on turha leuhkia ilman kuvatodistetta. Jokainen ilman kuvaa tehty leuatus on vain harjoittelua.

Jos jostain syystä kansa haluaa edelleen viskoa vaan mölkkyä, pidän ainakin omalta osaltani vahvaa leuatuskulttuuria yllä. Ja jokainen kelvollinen suoristus tulee myös blogiin!
Hyviä leuatuksia toivottaa leuatuksen suurmestari ja modernin leuatuksen oppiäiti Rahkamuija!

Rahkalaskuri vuoden alusta: 228

22 kommenttia:

 1. Aaltoliikettä Hervanta ykköselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan munkin feiforitti! Vähän kyllä jännitti, ettei laskeutuminen pääty kehnosti.:D

   Poista
 2. Mahtava idea! Otan haasteen vastaan :D Tosin tässä on sellainen pienehkö (?!) ongelma, etten oo vielä saanut niitä leukoja vedettyä :D Siispä treeniä, treeniä ja kamera valmiustilassa onnistuneita suorituksia varten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa! Toi on vaan pieni hidaste, eikä minkään sortin este.:D Monet leuatuspaikat on tosi helppoja, ei välttämättä tarvii vetää suorilta käsiltä vaan hyvän kuvan saa pienemmälläkin effortilla. Myötäotettakin kannattaa treenata, sitä tarvii tässä usein!

   Poista
 3. Pitäiskö sitä alkaa kuljettaa kuminauhaa takataskussa? Sais hyvät treenit kasaan ;) Vaikka menee se ykkönen ilmankin. Ja ehkä kakskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ykkönen riittää hyväksyttyyn suoritukseen.:D Kävelylenkkiinkin saa ihmeesti vaihtelua ja tehoa, kun välillä aina vähän leuattaa!

   Poista
 4. Loistavia leuatuksia taas!

  Pitää itekin kokeilla joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ehdottomasti kokeiluun, sopivia paikkoja on kaikkialla, kun vaan avaa silmänsä asialle. :D

   Poista
 5. Leuatushan on se juttu, minkä takia sun blogiisi löysin, joten pakkohan se haaste on ottaa vastaan. :) En tiiä, kuinka julkisesti kehtaan leuattaa, mutta koetan keksiä ainakin erilaisia paikkoja ja tehdä jonkun tribuuttipostauksen.

  Ja se sun parodiapostaus oli kanssa tosi hauska. Luin kolme vikaa postausta vasta nyt, kun on toi elämä päässyt pahasti häiritsemään hyvää nöräystä. Kiitos loistavasta sunnuntai-illan viihteestä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Väittäisin, että pieni yleisö vaan parantaa suoritusta.:D Mutta suunnistus- ja pyörämaastojen varrestakin löytyy varmasti mehukkaita paikkoja. Lupaan antaa julkista kiitosta kaikille, jotka yhdenkin kuvan tuo kansan nähtäväksi!
   Kiitos itsellesi! Hyvä kuitenkin, että välillä ehdit poistumaan elämän ääreltä kunnon nöräämisen pariin.;)

   Poista
  2. Nyt olisi sitten eka leuatus blogissa. :) Ajattelin kyllä kokeilla tota suunnistaessakin (jos joskus muistan - lauantaina unohtui). Ja varmaan vähän muuallakin. Toi on ihan hauskaa. Eli katotaan, josko tribuuttipostaukselle tulisi vielä osa kaksi.

   Poista
  3. Joo, lisää leuatuksia! Sulla on selkeesti luontaista skilssiä lajiin!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Oikein! Nyt vaan hyviä spotteja etsimään ja kuvaaja valmiiksi!:)

   Poista
 7. Ei morjes ja päivää, huippuidea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Vähän vilkasin sun blogia ja nyt odotankin jännityksellä huikeita leuatuskuvia sieltä päin maailmaa, anna palaa!

   Poista
 8. Suu loksahti auki. Nimittäin tuo ensimmäinen kuva on just prikulleen samanlainen kuin tänään ottamani. Oltiin leikkipuistossa, niin huomasin sopivalla korkeudella olevan tangon, niin _pakkohan_ se oli. Onneksi laitoit tuon kohdan 4 niin pitänee julkaista se photoshuutti tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa! Kävin kattoon heti kuvan ja se oli todella mainio leuatusuran avauskuva, juuri näin!:D

   Poista
 9. Nyt on taas kova leuatusvire Malesiassa, kuvia seuraa perästä.
  Onko Rahkaväen rahkan kulutus tosiaan kasvanut niin, että valionkin pitää alkaa laajentamaan meijereitään?

  http://www.hs.fi/talous/Rahkan+kysynt%C3%A4+kasvaa++Valio+investoi+tehtaan+laajennukseen/a1368497148325

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kyllä, leuatuskollaasia odotellessa!
   Joo, ihan rehellisesti voin myöntää, että mun vika. ;)

   Poista