maanantai 6. toukokuuta 2013

Nössöilylle loppu!

Koska tenttiin lukeminen on täysin yliarvostettua, kävin tänään päivällä tekemässä  vähän käpälätreeniä. Olkapäät tuntui ottavan todella hyvin hittiä, mutta muuten oli ihan korkeintaan keskinkertainen treeni, haba ei sujunut ja ojentajissakaan ei tuntunut olevan yhtään voimaa saatika lihaa. Mutta ei se mitään, aina ei suju.
Rahkamuijan järjettömät rahkareseptit osa 47. Ananastikkujen dippaaminen rahkaan.
Poikettiin mun tentin (kyllä sieltä ny ainakin kakkonen tulee!) jälkeen Prismassa täydentämässä jääkaappia ja urheilumömmöosastolla oli itte Jutta Gustafsberg heilumassa. Olin pariinkin otteeseen menossa heittämään läppää ja pyytämään yhteiskuvaa blogia varten, mutta molemmilla kerroin kävelin ohi, kun meni pupu pöksyyn. Nyt vähän harmittaa. Ei se, etten saanut yhteiskuvaa vääshtäneen näköisen Jutan kanssa, vaan oma yleinen nössöilyni. Tiedätkö sen tunteen, että tekis mieli, mutta kun ei jotenkin uskalla/kehtaa/viitti, vaikka mitään pahaa ei voisi edes tapahtua, jos tarttuisikin toimeen. Ja jälkeen päin vaan harmittaa, jos jättää tilaisuuden käyttämättä, oli se sitten pieni tai iso. Päätinkin, että nyt loppuu tämmönen nössöily joka asiassa ja sanoinkin Rahkaäijälle, että muistuttaa mua tästä Jutta-episodista, kun seuraavan kerran emmin mitä tahansa asiaa!
Rahkaa vain jäi valitettavan paljon yli tikkujen loputtua ja purkin perä upposi mustikoiden kera.
Mutta eilen en löysäillyt yhtään, kun vedin lisäpainoleukoja. Viimeisessä sarjassa otin hallitun riskin ja laitoin 15 kilon limpun roikkumaan kettinkiin. Ja oi kyllä, sehän nousi! Koskaan ennen ei ole moinen mötikkä noussut mukanani kohti taivaita ja vedon jälkeen oli pakko vähän tuuletella. Hyvä mää!
Venyttelyhetkeni ovat aina yhtä suurta, seesteistä nautintoa. Ai eikö siltä näytä?
Rahkaäijällä oli kauppareissun jälkeen vielä salitreeni tekemättä ja äijä houkutteli kovasti muakin mukaan treenaamaan, ja ensin olinkin lähdössä hyppy kengässä mavettamaan, mutta sitten vasta muistin, että salitreenin lisäksi fillaroin tenttiin. Intoa, motivaatiota ja energiaa on tällä hetkellä niin paljon, että vaikka lampaat söis, mutta silti ei tarvitse vetää ihan överiksi. Lähdin kuitenkin mukaan penkkivarmistajaksi ja se oli vähintäänkin päivän paras päätös, sillä sain varmistelujen ohessa venyteltyä tosi hyvin. Mä olen aivan käsittämättömän kankea, mutta viime aikoina olen koittanut sitkeästi nujertaa jäykkyyttä. Jos jo nyt selkä alkaa heti vihoittelemaan, kun takareidet on jumissa, en halua edes tietää vanhuuden kolotuksista mitään. Vaikka voisin lähteä tekosyiden keksimisen Euroopan mestaruuskisoihin vaikka heti, ei ole mitään pätevää tekosyytä olla venyttelemättä, jos se selvästi parantaa oloa. Myös kaikenlaiselle venyttelynössöilylle ja venkoilulle loppu!

Rahkalaskuri vuoden alusta: 219

P.S. Suuri tomaattikisa julistetaan täten päättyneeksi, meillä taidetaan syödä tänä(kin) kesänä ihan vaan kaupasta ostettuja tomaatteja... :D

23 kommenttia:

 1. Miten se venyttely onkin aina niin vaikeeta? Vaikka tietää kaikki hyödyt ja olokin paranee, niin se suorittaminen on kyl kaikkea muuta kuin nautinnollista :DD

  Otan osaa tomaattien puolesta <3 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se veis vielä niin vähän aikaakin! Ja sitten mitä harvemmin sitä tekee, sitä kamalampaa se vaan on. :D

   Tomaattien kohtalo on Rahkaäijälle vähän vaikee pala, mutta eiköhän sekin ole jo päässyt yli asiasta. ;)

   Poista
 2. Moi!

  Mun treeni on kaukana teikäläisen killeritreeneistä, mutta onko sulla usein ns. tappava nälkä treenin jälkeen? Etsiskelen just apuja tähän ongelmaan, koska usein treeni osuu melko myöhään iltaan ja sen jälkeen olisin valmis kiskomaan a) hiilareita, b) hiilareita, c) lisää hiilareita ja d) kokonaisen kanan. Ja ehkä vähän lisää hiilareita. EN KESTÄ TÄTÄ!!!

  Kiitos ja anteeksi. Ai niin, ja sulla on muuten sikamakeet tatskat. Nyt vasta kiinnitin näissä kuvissa niihin oikein huomiota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkelis!
   Onks mulla killeritreenejä vai?:D Mulla ei ole pelkästään treenin jälkeen tappava nälkä, vaan ihan koko ajan.:D Ei vaan, vedän aina salin ja yleensä myös aeroopisen jälkeen palkkarin ja sitten, kun pääsen kotiin, syön jotain oikeeta safkaa. Mää oon sitä mieltä, että treenin jälkeen saakin kyllä syödä reilusti, mutta syökkö ennen treeniä mitenkä? Ite oon huomannut, että nälkä ei pääse mahdottomaks, kun syö jo ennen treeniä (myös) hiilaria. Ja sitten jos sulla on treeni vasta ihan illalla, niin ookko syöny päivän aikana tarpeeks?
   Kiitti!:)) Jos haluat vakoilla lisää tatskajuttuja, tuolta löytyy: http://rahkamuija.blogspot.fi/2013/02/jarvikuvakirja-eli-tatuointeja.html

   Poista
  2. Tähän väliin voisin kommentoida, että mäkin kiinnittin huomioni tatuointeihin. Juuri selailin kuvia muualta ja sitten täälläkin on tatskat vastassa. Käynpä kurkkaamassa ton sun laittaman linkin. :)

   Ja mitä tulee tohon syömiseen treenin jälkeen niin ainakin PT neuvoo mua, että päivällinen (eli hiilarit) syödään aina treenin jälkeen. Päivän muita ruokia siis vaihdellaan sen mukaan missä treeni tehdään. Jos treeni tehdään heti aamusta niin sitten puuro eli aamupala on ok, mutta muuten aina päivällinen. :) Näin siis mua on neuvottu. :)

   Poista
  3. Ite olen tullut niin sokeiksi noille tatuoinnelle, että piti oikein kattoo, näkyykö ne todella, kun te ne huomasitte. :D
   Toi sun PT:n neuvo on kyllä hyvä nyrkkisääntö, ei tarvi pohtia turhia! Mä syön usein kyllä ennenki treeniä ja etenkin ennen aeroopista hiilaria.

   Poista
 3. No on siellä ainakin pari pientä vihreää versoa! Tyhjää parempi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuolleita versoja ne.:D niiden kuolema saattaa jotenkin liittyä siihen, että potkasin vahingossa toisen noista purkeista lattialle ja versot ja mullat meni ympäri olohuonetta. Hups!

   Poista
  2. Ai sekö ei ollutkaan laatuaan sellainen onnenpotku? ;)

   Poista
  3. Ei ilmeisesti, vaikka ihan ajattelin, että ne vaan sisuuntuu tommosesta pienestä vastoinkäymisestä. ;D

   Poista
 4. Kannattaa tosiaan ostaa valmiit taimet. Pääsee kasvatuksen makuun hieman helpommin! =) Jaksuhaleja äijälle. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän täytyykin harkita jonkinlaista taimiadoptioo, kun näin ei nyt tärpännyt.:D Rahkaäijä otti lohdutushalit kiitollisena vastaan!

   Poista
 5. Mä hain just parit tomaatin taimet - ja laitoin kaiken maailman ituhippihommaa itää pikkuruukkuihin, että saisin olevinaan jonku kasvimaan aikaseks kesän aikana. En usko tuloksiin itsekään, mut tulipahan näprättyä.

  Mä syön tosi huonosti päivän aikana ja usein salille mennessäkin on nälkä. En meinaa jaksaa edes mennä sinne, salille siis, mutta kun tiedän että siitä tulee hyvä olo niin menen ja jossian endorfiinikännissä saan hoidettua treenin kyllä ja nälkä unohtuu. Toki sen huomaa, että puhtia ei ole ihan niinku pitäs. Ja ei siis AINA ole nälkä mennessä.. Mutta sen jälkeen kyllä on.. Ja just ihan karsee hiilareiden tarve; tekis niin paljon mieli just leipää, riisiä, pastaa.. Paljoo kanapalat kiinnosta, vaikka niitä sit just koitan rehujen kanssa jyrsiä. -__-

  Käyn väijymässä kuvia -->

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä päivän aikana huonosti syömisessä se vika varmaan piilee, siks tulee huutava nälkä. Ookko laskenu, että hiilareita tulee tarpeeks, jos jatkuva nälkä ja hiilarihimo kertookin siitä, että niitä tulee liian niukasti?
   Ja niinpä, oikein nälkäsenä kuiva kana ja mauttomat rehut on pelkkä vitsi. :D

   Poista
 6. Minttu, kokeile sitä palautusjuomaa: mulla ainakin käy aina niin, että salitreeni jälkeen jos juon palkkarin, ei muuta ruokaa tee mieli moneen tuntiin! Se on jotenkin niin tuhti juoma heti treenin jälkeen juotuna että mulla menee tavallaan maha vähän sekaisin siitä. Eikä silleen huonolla tavalla vaan tulee just sellainen olo et mitään ei tee mieli syödä vähään aikaan. Onko muilla samanlaisia kokemuksia palkkarin kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuu-tikki: No ku mie vedän sen palkkarin myös! Ja silti on nälkä. :/ Ehkä mun pitäis vaan tehdä siitä palkkarista tuhdimpi; nyt se on mallia puoli desiä protskua ja 0,3dl hiilaria. Mulla on joku kauhee pelko korvien välissä, että vedän sitä liikaa, jos noudatan normiannostuksia. Ne kun ei oo mitoitettu lainkaan meikäläisen kokoselle pygmille (153cm/44kg), vaan keskivertoihmiselle, jonka peruskulutus on jo ihan toista kuin minulla.

   Eli ehkä vaan sit suosiolla lisään jauheiden määrää. Kieltämättä, tuo on aika litkua, mikä tuosta määrästä syntyy :D

   Poista
  2. Mulla tuli jostain halpis-palkkarista vähän tollainen huono olo. Vaihdon palkkarin Selfin stevialla makeutettuun versioon (micro whey), ja huono olo katosi heti. Luulisin että kyse oli niistä teollisista makeutusaineista jotka aiheutti mulla sen. Suosittelen kokeilemaan tuota.

   Poista
  3. Mulle tulee kanssa joskus huono olo, mutta se on tosi satunnaista, niin voi tietysti olla, että erityisen hapokas treeni on aiheuttanut pahan olon.
   Kannattaa Mintttu laskee paljonko siitä sun palkkariannoksesta tulee hiilaria ja proteiinia ja vähän tutkailla, että millanen määrä (g/painokilo) on joku suositus. Mää vetelen aina ihan täyden satsin, ettei vaan katabolia iske. :D
   Ite oon nautiskellut lähinnä Massin (halpis!) palkkareita, että täytyykin kokeilla joskus jotain muura, stevialla makeutettu nimittäin kiinnostaa!

   Poista
 7. Onpa jotenkin erityisen hienoja kuvia! Ihan sairaan kiva tuo ensimmäinen!

  ..Ja joo, vihreä peukalo sijaitsee täälläkin jossain muualla kuin kämmensyrjässä, vuodesta toiseen. Ensimmäiset dokumentoidut, menehtyneet yrtit löytyvät parin vuoden takaa. http://www.neuloojapurkautuu.net/2011/04/tiedatteko-ne-blogit-joissa-kaikki-aina.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, mä itekin tykkäsin niistä!
   Vähän mää nauroin tolle, näytän ehkä Rahkaäijällekin, niin se saa vertaistukee viherpeukalointiin. :D

   Poista
 8. Liian tuttu tunne toi oma nössöily! Että se ottaa aina päähän >:( Jos keksit tähän parannuskeinon, ni kerro mullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää koko ajan pohdiskelen parannuskeinoa, nössöily ei nimittäin paranna elämänlaatua!

   Poista
 9. Hei voi itku. Meikäläisen taimikasvatusruukut - HOMEESSA 1,5 vrk istutuksen jälken. Voi morjens :D

  Ja palkkarista; enpä oo muuten aikoihin tarkistellut, paljonko noissa on suositusmäärä. Käytän StarNutritionin jauheita. Pitää tarkistaa..

  Treenin jälkeen vedän yleensä helvetillisen kasan vihanneksia ja just sit jotain (kuivaa..) kanaa tai tonnikalaa, jotain lihaa, raejuustoo jne.. Ja noin 30min aterian jälkeen oon jo ihan valmis vetämään tyyliin puolikkaan paketin ruispaloja ja jugurtit päälle. Tai kun mulla on kauhee himo näkkäriin, niin sitä menis. Oikeesti määriä.

  VastaaPoista