perjantai 3. toukokuuta 2013

Iloinen päivä

Ei olisi voinut päivä paremmin alkaa, kun aamulla kuulin, että ihana ystäväni on saanut potran tyttövauvan. Ensin vähän kyynelehdin, mutta loppupäivä onkin mennyt onnellinen virne naamalla. :))

Hymy ei hyytynyt myöskään salilla. Etukäteen vähän mietitytti, että kulkeeko kyykky enää ikinä kunnolla, kun edellinen kerta oli niin tahmainen. Mutta tänään sain hommaan hyvän tekemisen rauhan, eikä ranteetkaan kiukutelleet. Varsinaiset sarjoja tein taas kolmella toistolla, lämppäreitä vähän pidemmillä. Olen tosi tyytyväinen päivän pyllistyksiin, ne tuntui (ja kuulemma myös näytti) tosi hyvältä.
Kyykähdys. Kuvassa mukana myös Rahkaäijän mavepainot mun hauiskääntöpainot.
Yhdeksän sarjan jälkeen ei varsinaisesti ollut enää kiinnostusta tehdä etukyykkyä, joten tein yhden muutaman sarjan yhden jalan prässiä. Käy muuten järkyttävällä tavalla takaosastoon ja sinne sitä poweria nyt kaivataan! Kuuliaisena treenaajana tein myös pohkeet, tehosta en kylläkään mene takuuseen. Miksei pohkeiden treenausta voisi ulkoistaa?

Kyykkyyn ja maveen toivottiin jonkin aikaa sitten vinkkejä ja voin listata hyvän kyykkypäivän kunniaksi voimanostokurssilla annetut neuvot.
1. Tanko telineeseen suunnilleen rinnan korkeudelle, siitä se on hyvä napata selkään.
2. Älä kyykkää peilin edessä, silloin fokus menee siihen, että tuijottelee itteensä, eikä silloin yleensä saa pidettyä katsetta tarpeeksi korkeella.
3. Ja sitten tangon alle ja lasti selkään. Se tangon paikka on yllättävän alhaalla, ei siis niskan päällä.
4. Pieni pakitus, ensin askel taaksepäin toisella jalalla ja sitten toisella ja pysähdy paikalleen rauhottaan tilanne ennen kyykkyä. Ota happea ja valkkaa seinästä parin metrin korkeudelta joku piste, jota tuijotat koko ajan.
5. Ja sitten takapuoli alas, keskity siihen, että pylly menee alas, älä siihen, että polvet menee koukkuun. Jos tuntuu, ettet pääse alas, levennä jalkojen alkuasentoa, niin pääset paremmin jalkojen väliin.
6. Ylös! Tämä on mulle se kriittisin vaihe, aiemmin nousu meinasi aina pysähtyä vähän pohjan jälkeen. Mutta jo se, että kurssin valmentaja käski pitää katseen koko ajan ylhäällä, auttoi tosi paljon. Ja välillä myös jaloista loppuu puhti, mutta se ratkesi sillä, että painaa polvia ulospäin nousussa, näin reiden kaikki lihaset osallistuu paremmin talkoisiin. Ja koko ajan keskikroppa tiukkana.
Nämä neuvot auttoi ainakin mua tosi paljon ja olen nyt myös huomannut, että kyykyssä pitää olla pääkin mukana. Jo senkin takia, että keskittyy kunnolla, mutta myös siksi, että uskaltaa kyykkäillä sellaisillakin raudoilla, jotka tuntuu isoilta. Muitakin hyviä vinkkejä otetaan ilomielin vastaan!

Treenin jälkeen lähdettiin vähän pelleilemään täpäreillä lähipuistoihin. Rahkaäijällä oli missio, että mun pitää oppia keulimaan, jotta metsässä esteiden ylittäminen on vaivatonta. Oman tyylini mukaisesti suutuin kahden yrityksen jälkeen ja kieltäydyin kuuntelemasta minkäänlaisia neuvoja ja ehdin jo julistaa, että myyn täpärin. Selvisin kuitenkin tästä maastoajajan identiteettikriisistä ja muutaman yrityksen jälkeen sainkin eturenkaan ilmaan. En nyt varsinaisesti kovin pitkäksi aikaa, mutta sen verran, että kuvan sai napattua!


Täpäreillä on tosi mahtavaa ajella myös kaupunkiympäristössä, jatkuvasti löytyy kivoja rotvalleja, joiden yli hyppiä tai hauskoja polkuja puistoista. Keulimisharjoitusten jälkeen jatkettiinkin pelleilyä leikkipuistossa.
Jes, vaijerikeinu oli kerrankin vapaa ja pääsin testailemaan!

Lenkin ainoat rappuset, jotka suostuin ajamaan alas
Testailin myös hyppäystaitojani eräässä luonnonhyppyrissä ja ensimmäiset kokeilut olivat surkeita, pyörä vaan rämähti kenttään, eikä hypystä ollut tietoakaan. Jatkoin sitkeästi treeniä ja viimeisellä hypyllä jo molemmat renkaat olivat ilmassa! Vähän matkan päässä tätä suurta näytöstä seuraili hädin tuskin kouluikäinen poika pyörän kanssa (ja oli oikein karkkia sirkuseväänä!) ja epäilemättä ajatteli, että vähän on nössö täti, kun ei osaa edes hypätä noin pienestä hyppyristä. Minkä takia mää en yhtään tajunnut keulia ja pomppia pyörällä sillon metrin mittaisena, niin osaisin jo kaiken?
I believe I can fly!
Yksi iloinen asia lisää tähän päivää on mun uusi pyöräilytakkia, jonka ostin Prismasta. Ja mikä siisteintä, vasta kotona tajusin, että siitähän lähtee hihat irti! Ostettiin myös pilatesrulla, joten tuskallista ääntelyä luvassa lähipäivinä. Ja makeita kirsikkatomaatteja monta rasiaa, 2,6 euroa kilo!
Kun maantiepyörä on sininen, täpäri vihreä ja jäykkäperäinen musta-punainen, en ole löytänyt sopivaa kompromissiväristä takkia, mutta musta saa nyt kelvata, se sopii varmasti kaikkiin pyöriin.

Jotta hyvä päivä aina vaan jatkuis ja jatkuis, kerro mikä on ollut parasta sun päivässä tänään!


Rahkalaskuri: 214

23 kommenttia:

  1. Moi! Mikä toi Rahkalaskuri on? :) Tykkään sun pyörästä btw sikana. Anna mä arvaan - vihree on sun lempiväri? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro! Siinä on vuoden alusta syödyt rahkat. Alkuun jaksoin aina kirjottaa "Rahkalaskuri vuoden alusta", mutta nyttemmin olen laiskistunut. :D Mä tykkään mun pyörästä kans tooosi paljon, ja yks syy siihen on vihreä väri. Eli ihan oikein arvasit. ;)

      Poista
  2. Joo pyörä on hieno munkin mielestä edelleen. Paljon muuten makso se pilatesrulla? Mun pitäis kans huomiseksi semmonen ostaa, mutta en taida sillä jotenkin se ei kuulosta mun jutulta ollenkaan. Apua siitä varmana on sitä en epäile. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pötkylä oli jotain 9,95 e Prismassa, yllätti toi hinta, koska luulin, et maksaa monta kymppiä, kuten hienot muotijutut yleensä. Se tuntuu ihanalta, kun selkä rutisee, kun tolla rullailee. :D

      Poista
  3. Mun päivässäni parasta oli paluu perusasioiden äärelle, eli jalkatreeni ja pitkät päiväunet :D <3

    Kiitos, kun jaoit hyvät kyykkyvinkit. Oli päässyt pari juttua näköjään itseltä unohtumaan - ihmekös se, että kyykkääminen oli tänään(kin) vähän tahmeeta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkät päikkärit on kivat siinä kohtaa, kun nukkuu niitä, mutta niiden jälkeen on yleensä ihan kauheeta, semmonen tokkurainen olo. :D
      Jees, hyvä jos oli apua! Mulla käy aina niin, että kun keskityn johonkin tiettyyn juttuun, kuten pitään keskikropan tiukkana, unohtuu kaikki muu. Kun sais kaikki toimiin vielä yhtä aikaa, niin hyvä olisi!

      Poista
  4. Oot kyl hurja mimmi :-D Mul tulee ongelmia jo ihan peruspyöräilyn kanssa :-D Mun päivä on ollut ihan mahti, ensimmäistä kertaa ikinä uskalsin ajaa helsinkiin ja selvisin ehjin nahoin, myös auto ;-) käyty kuule korkeasaaressa, syöty niin hyvää safkaa porvoon puolella ja katseltu maisemia! :-) Huippua! Ihanaa viikonloppua sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, en ole yhtään niin hurja miltä näytän.:D Mun hurjuus ei edes riittäisi siihen, että lähtisin autolla Helsinkiin, siitä ei selviäis kukaan ehjis nahoin... :D kun on niitä ratikoita ja kaikkee, mitä ei täällä päin tarvii pelätä! Sullekin mahtavaa kevätviikonloppua! :)

      Poista
  5. Jee, tänään on ollut hyvä päivä täälläkin ja ihan perusasioista johtuen. Kuten hyvästä treenistä ;)

    Ootko muuten ihan varma, et tossa tangossa on tarpeeks rautaa siun haukkareille? Aika kevyeltä näyttää näin ulkopuolisen silmin katsottuna...yksillä lisäkiekoilla oisit ehkä vielä voinut rahkahabasi haastaa?! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siihen tosiaan tarvita mitään taikatemppuja, että elämä tuntuu ihanalta!
      Hei ihan unohdinkin sanoa, että nuo oli sellaset lämppäripainot, pitkää pumppailusarjaa, you know. ;)

      Poista
  6. Täälläkin on ollu hyvä päivä! Raato sai tänään uudet pysäyttimet ja nyt tarpeen vaatiessa vauhdin saa poistettua ripeästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai että, se on todellakin iloinen asia! Mutta sitten on tietysti olemassa vakava OTB:n vaara. :D

      Poista
  7. Päivässä parasta on ollu aamulla työmatkalla kahvilasta haettu "välikahvi" ja se, että pääsee suunnittelemaan huomista maastopyöräpitkistä! Toivottavasti ei tuu mummoja taivaalta, ettei tuu lyhis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyörälenkin suunnittelu on aina mukavan kutkuttavaa puuhaa, vaikka taivaalta satavien vanhusten tai viheliäisen vastatuulen vaara on olemassa. :D me kans suunniteltiin huomiselle maastopyöräilyä, mahdollisesti sellanen keskimittanen, oliskohan se sitten keskis..? :D

      Poista
  8. Joo, musta sopii kaikkiin pyöriin! Päivässä oli parasta, kun kävin hakemassa Helsinki City Runin osallistujanumerot ja muut härpäkkeet itselle, miehelle ja pojalle. Ja se tietysti, että on perjantai!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mustassa ei myöskään näy rapa aivan toivottamalla tavalla. Ai niin, HCR onkin huomenna, toivottavasti on hyvä keli! Nauti juoksusta, eiköhän se aika alle kahden tunnin jää! :)

      Poista
  9. Ai siis nuin ylös pitäs tuijotella kyykätessä...pitää kokeilla ens kerralla, viimeksi tuijottelin peilistä jotain tosi kuumaa fitneskissaa silmiin. Se on sielä aina ku kyykkään. Tai teen ihan mitä tahansa peilin eessä. ;)

    Pitää kävästä paikallisessa Prismassa huomena, jos sieläki ois tuommosia pyöräilytakkeja. Alkanu ärsyttämään ku polkiessa kuuluu koko ajan fläpfläpfläp, ku takki lepattaa.

    Parasta tässä päivässä oli ku pyörälenkillä tuli joku vastaan kissa taluttimen nokassa. Vähän aikaa sain arpoa, että rotta, orava vai superpieni chihuahua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mä oon bongannut salin seinästä jonkun lian, jota aina tuijottelen, ja se taitaa olla reilussa parissa metrissä.
      Hei, jännä homma, meidänkin salilla on joku tosi vahva ja kuuma muija ja aina samaan aikaan mun kans! Uskomaton sattuma! :D
      Toi takki oli viiskybää ja mun mielestä tosi hyvä, tarpeeks pitkä takaa ja istuu hyvin.
      Kai oli edes söpö kissa?
      Mun kaunein talutushihna muisto on, ku kerran oltiin juoksulenkillä ja joku ulkoilutti pikkukoiriaan eikä yhtään kiristäny flexejä ku juostiin ohi ja lähes kompastuin niihin koiriin. Sitten mun suusta pääsi "saatanan rotat" ja se omistajamummo suuttu aivan sairaasti, sen räyhäys kuulu varmaan puolen kilometrin päähän. :D

      Poista
    2. No ei ollu söpö, ku semmonen sulavalinjainen laiheliinikissa tuimalla katseella. Kyllä kissassa pitäs olla vähän enemmän lihaa luitten ympärillä. Mutta nätisti se kulki omaa laitaansa ja kissamaiseen tapaan loi minuun vaan semmonen "kuole"-katseen.

      Poista
    3. Kyllä kissat on aina hyvällä asialla, ne yrittää vaan hämätä esittämällä kovista, mä oon sitä mieltä! :D

      Poista
  10. Oikein kiva aurinkoinen päivä(pe)ja jalat sai salitreeniä.Sen jälkeen suuntasin noutopöytään ja oli tarkoitus puol' kiloa syödä lihaa,mut muutaman leikkeen(naudan)jälkeen tuli jotain hiton "rustoja"ja sai lihat jäädä lautaselle,muuta kyllä söin reippaasti.
    Ootko antanut kenenkään ajaa Raadolla,siis sellaisen joka ei oo täpärillä koskaan ajanut? Meinaan on sen verran hienoa kyytiä!
    Tosta sun mustasta takista,etkö pelkää ajaa maantiellä,sillä ei puolisokeat,juopot,nistit jne. meinaa oikein nähdä silloin fillaristia? Itte alkanut käyttää heijastinliiviä (kelt.)aina pidemmillä reissuilla.Muutaman kerran mp,auto hiponut hihaa valtatiellä. Aina silloin päätin et jos kyseinen urpo on seuraavalla levähdyspaikalla,niin heti vetäsen sen katolleen(onnex eivät taukoilleet).Kuitenkin korvausten,lusimisen sijaan ostin h-liivin. Nyt autot kiertää liioitellun kaukaa,koska mut erottaa jo kaukaa.En uskalla enää ilman sitä valtatielle...
    Mulla ei oo maantie- tai cyclocros pyörää,vaan muilla fillareilla liikun.Yks' hard tail raatokin on;)Eiku onhan mulla maanpyöriä,vanhoja tuntureita,helkamia...
    joilla en kyllä viitsi ajaa. Porhallan täpärillä,isopyörällä 29",26":lla,hybririllä napav. vakiop...
    Teillä oli vappuna oikein tuulinen lenkki,sen takia suosittelen sinulle sellaista joustavaa "narua",jolla koira vetää hiihtäjää,juoksijaa.Senkun kiinnittää RÄ:n satulaputkeen,voi vapaasti ihailla kovalla vastatuulellakin maisemia ja RÄ saa hyvää jalkatreeniä samalla! Naru soveltuu myös juoksulenkeille,pysyt silloin hyvin peesissä ;)t.joka-alanM
    Ps.Aurinkoista viikonloppua Rahkaperheelle ja itselleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se on semmonen homma, että rustonen tai sitkee liha pilaa ihan täysin makunautinnon, sanoo entinen kasvissyöjä.
      Kukaan ei ole vielä halunnut Rauskia koittaa, tai en tiedäkään antaisinkokaan kenellekään silmäterääni lainaksi. :D
      Tuo heijastinliivi on muuten hyvä pointti, sitä täytyy melkein käyttää, etenkin vähän synkempinä syyspäivinä.
      Tommonen naru olisikin ihan yliveto, vois Pirkan pyöräilykin sujua ihan kevyesti sen avulla! Heti tilaukseen!
      Hauskaa viikonlopun jatkoa myös sinne!

      Poista
    2. RÄ voi suuttua,kun sille koiranvetovaljaat ostat!!!
      Mut oikeasti koirahiihdossa,juoksussa pääsevät huimiin aikoihin,mut joskus käy,et moppe on hidaste:)
      Raadon lainauksella tark et rotvallit,juurakot,mukulakivet... ei menoa haittaa ja voi polkea koko ajan,kun etu-,takajousitus nielee "kaiken"!
      Voisit saada lisää pyöräily ihmisiä suomeen,jos antaisit pyörääsi kokeilla,fakta! Ainoa on tietysti pyörän kova hinta...
      Foxit edessä ja takana tasoittaa tien,esteet mielestäni niin "täpäri on kaupunkipyörä parhaimmillaan", ainakin mulle.
      Noi scootterit häviävät jousituksen ja jarrujen suhteen Polkupyörälle.
      Itellä on Raadon "serkku merkki"!Sanonta: Mitä serkumpaa,sen herkumpaa.

      Poista