tiistai 24. syyskuuta 2013

Räkää ja muusia

Ei sitä ikinä flunssassa ollessa uskoisi, mutta aina elämä ja valkosolut voittaa sittenkin. Mun viikonloppu tiivistettynä: Ääh, ihan hirveen kuuma. Hrr, yhtäkkiä tulikin tosi kylmä. Eih, oon ihan tulikuuma taas, pakko olla alasti. Ei ole yhtään nälkä, vaikka en koko päivänä ole syönyt mitään. Mitäs ihmettä tossa mun hihassa/sääressä/tabletin näytöllä/kaukosäätimessä/sanomalehdellä/vesilasissa on? Aa joo, se onkin vaan mun räkää. Sitä on muuten kaikkialla. Laurii, voitko tulla siivoon, koska yskin keuhkoni just keittiön lattialle!
Rahkamuijan niksinurkka. Ota shotti anisviinaa ennen nukkumaan menoa, niin ei yskitä yhtään niin paljon. Tällä menolla meidän viinavarastot on kulutettu noin 78 vuoden päästä, jos aina kipeänä ollessani juon pari tiukkaa.
Tämän inhorealistisen syysflunssakuvauksen jälkeen on hyvä todeta, että huomattavasti parempaan päin jo. Tällä kertaa en kuitenkaan ajatellut tehdä sitä virhettä, että säntään salille liian nopeasti. Alan olemaan jo tosi kiukkuinen, kun en pääse paiskomaan rautoja, mutta yritin hallita raivoa sillä, että menen tänään ihan varovasti kehonhuoltotunnille.
Toinen viikonlopun ruokaympyrän tukipilareista
Oikeastihan vaan kerään voimia huomiselle, koska Rahkamuija pyydettiin testaamaan amerikkalaista jalkapalloa. En tiedä lajista juuri mitään (on mulla erään yliopistojoukkeen kollarit, mutta ihan vaan siksi, että Kalifornian reissulla oli pakko saada kollarit ja ne oli violetit ja Salinan Cowboys kuulosti hauskalta joukkueelta, vaikka en edes tiennyt, mikä on niiden laji), mutta koska olen vähän yllytyshullu pöhkö, innostuin heti eikä tarvinut paljoa miettiä, menenkö mukaan. Tampere Saints Naisten joukkueella on siis huomenna (25.9) try out -kokeiluilta Pyynikin kentällä puoli yhdeksän aikaan illalla, että jos lukijoissa on Tampereen suunnalla vaikuttavia kokeilunhaluisia naisihmisiä, niin en pistäis ollenkaan pahitteeksi, jos joku tulisi kanssani testaamaan jenkkifutista. Voidaan sitten nauraa toisillemme, kun kynnetään nenällä maata, heh heh. Feisbuukista tapahtuma löytyy täältä. Raporttia tulee loppuviikosta, jos selviän hengissä. Dramatisoinko nyt vähän liikaa? No ehkä iiiihaan vähän.
Rahkaäijä tekee perunamuusia. Kilo perunoita kiehumaan talouden suurimpaan kattilaan, päällimmäiset ei kypsy, perunoita ei kuulu kuoria ja survimella sen verran muusiksi, ettei tunnista enää kokonaisia perunoita joukosta. "NAM".
Tilattiin sunnuntaina MASSilta kaikenlaista romua ja mömmöä, kun oli olevinaan joku tarjousviikonloppu. Kylläpä säästettiin paljon rahaa, kun tilattiin 150 eurolla mömmöjä ja saatiin 15 prosentin alennus, suorastaan talousneroja ollaan. "Hei jotain nyt vielä kolmellakympillä, että tulee 150 euroa täyteen!" Tällä kertaa lähetyksen tulo kestää oikein ennätyskauan, kun paketti on vasta huomenna meillä. Mutta ehkä mää kestän vielä vähän aikaa ilman manteli- ja cashewpähkinävoipurkkeja. Sen kuitenkin sanon, että ne purkit ei kovin kauaa kestä, kun saan ne käsiini. Suoraan lusikalla naamariin, mmmmm!

Mutta heeei, miten menee tänään? Onko syysflunssa jo lusittu? Miten voi välttää sen seuraavan talvilenssun? Kiinnostaisko jenkkifutis? Hyviä perunamuusivinkkejä Rahkaäijälle? Kerro!

Rahkalaskuri vuoden alusta: 460

24 kommenttia:

  1. muusivinkkeinä voisin neuvoa että ei ollenkaan noin. :D olis hienoa kokea tuo jenkkifutis, mutta en oo koskaan kokenut haavaa suurempaa ruumiinvammaa ja mielelläni pysyisin siinä tilassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki, arvostan!;)
      Hei, nyt repäset ja tuut mun kans sinne, ei siellä nyt varmaan kokeilutreeneissä ketään telota, muuten on vähän huono saada joukkueeseen porukkaa. :D

      Poista
  2. Perunamuusivinkki: jos ei jaksa kuoria, niin edes lohkoo ne (niin pieneksi kuin jaksaa ja viitsii). Kypsyy aika paljon nopeammin ja survominen käy huomattavasti helpommin (ja jos käytössä on sähkövatkain, niin parissa minuutissa on sose valmista).

    Hifistelijät (kuten minä) heittää vielä soseeseen mukaan vielä puntin persiljaa, nam!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahkaäijän ongelma on se, että mies on eniten laiska ikinä, joten siltä jää pilkkomatta. :D mutta mää sen sijaan aion seuraavalla kerralla todellakin pilkkoa ja heittää sekaan noin puoli kiloa persiljaa, koska persilja <3

      Poista
  3. Tervehtymistä sinne! Syysflunssat (2kpl) on kärvistelty. Toivottavasti jää siihen. ... Empä tiennyt, että muusin voi noinkin valmistaa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä tästä. :) Kaksi syysflunssaa on jo aika julmaa, toivottavasti se seuraava kausinuha hyppää sitten sut yli! Rahkaäijällä on persoonallinen ote. ;)

      Poista
  4. Perunamuusi on parasta. Hyvä, että olet paranemassa, ei aikaakaan kun oot jo täysissä tohinoissa salilla. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää en oo ihan varaukseton muusin ystävä, mutta lopun voikin aina laittaa rieskan sekaan! Näin on, kun vielä ihan hetken malttaa, niin olen taas kun uusi nainen. :))

      Poista
  5. Ihan sama kuoriiko vai ei ja miten pilkkoo, mutta sekaan kuuluis ehdottomasti puoli pakettia voita ja punaista maitoo! Kaikenmaailman sähkövatkaimet voi kyllä unohtaa samantien, ne on ihan naurettavia silloin jos puhutaan perinteisestä perunamuusista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä vedetään ihan nössöä linjaa ja muusin sekaan menee rasvatonta maitoa. :D Jyrkkä ei sähkövatkaimille, köntit kuuluu asiaan!

      Poista
  6. Jefu on ihan vinkee laji. Olen itse kokeillut vain lippupalloa kentällä, mutta jefua on tullut katsottua pari kertaa. Ne housut on kivat. Ei ehkä niillä mörssäreillä siinä rivissä (Suomessa ne ovat aika läskejä), mutta wide receivereillä on usein aika hyvä bärssi. ;)

    Mintun muusivinkki: Pyhäversio perunamuusista tulee lisäämällä sinne jotain juustoa: maun mukaan jotain maustettua tuorejuustoa (mun suosikki kalan kanssa on joku yrttinen) tai sitten ihan vaan sinihomejuustoa. Ei oo tosiaan mitään joka päivän terveysruokaa, mutta on niin hyvää, ettei pienet sattumatkaan haittaa. Nam nam!

    Tsemppiä flunssan kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole ikinä oikein edes kattonut jefua, että vähän oli hankalaluuksia hahmottaa kuka tekee mitäkin. :D

      Niinku Rahkaäijä jo tuolla huuteli, seuraavaan muusiin menee juustoa. Mikään ei ole huonoa, missä on juustoa!

      Poista
  7. Voin samaistua tuohon flunssafiilikseen. Ite olin viimeks flunssassa ennen kesäloman alkua ja kyllä potutti, kun ei voinut liikkua eikä ollut nälkä ja mikään ei maistunut millekään. Onneksi, tai voiko sitä nyt onneksi sanoa, että sairastan harvoin, mutta silloin kun sairastan, niin sairastan lomalla... :3

    Nyt perunat hiiteen ja bataattia tilalle, se on toooooooosi herkullista! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää räkäpäivät on tosiaan ollut kyllä siitä erikoisia, ettei ole yhtään nälkä ja sitten kun pakottaa ittensä syömään jotain, se ei maistu miltään. Mutta eiköhän tämä makuaisti tästä pian palaudu, kun tukkosuus helpottaa!

      Mmm, bataatti on kyllä julmetun hyvää! Joskus voiskon miksata bataattia ja perunaa samaan muusiin. :)

      Poista
  8. Kaikki muusit on hyviä jos niihin upottaa paljon voita. Oma suosikkini on tällä hetkellä kukkakaalimuusi. Kukkakaalit keitetään kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, sitten vedet pois ja sauvasekoittimella muusiksi, sitten reippaasti voita sekaan. Parasta ikinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole koskaan oikein syttynyt keitetylle kukkakaalille, mutta veikkaan sen olevan joku lapsuuden trauma, niin totakin vois koittaa. Vähän erilainen lähestyminen keitettyyn kukkakaaliin. Eikä mikään voi olla pahaa, jos siinä on paaaljon voita. :D

      Poista
  9. Arki muusissa ovat ulkonäkö ja maku toissijaisia seikkoja. Kunhan se on halpaa, suht rasvatonta ja tietenkin vaivatonta valmistaa, tota vatkainta olen harkinnut mutta alkaa oleen jo kaapit täynnå vekottimia enneståän. Toi sinihomejuusto lähtee kyllä joskus mässäilypäivänä silti testiin. T Rahkaäijä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsetkö ikinä yli, kun sun muusia täällä arvostellaan?;)

      Poista
  10. Tiedän, että vävy on melkein yhtä hyvä silakkapihveissä kuin anoppikin ja grillatessa jopa parempi, mutta tuosta muusista en ole ollenkaan niin varma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on kyllä pakko äänestää sun muusi paremmaksi. :D

      Poista
  11. #jaxuhali #sairastuvalle

    Onneks se ei tehnyt muusia telkkarissa. Ja toivottavasti et ole jefutreenien jälkeen ihan muusina. Eheheh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. #kiitti #Mixu!

      Oli niin hauska läppä, että Rahkaäijäkin hörähti ääneen. :D

      Poista
  12. Musta on tullut sellanen perunamuusihifistelijä, että mikään ihan perusmuusi ei enää kelpaakaan. Ainoa hyvä muusiperuna on lapin puikulaperuna. Ja kyllä, niiden peukalonpäänkokoisten puikuloiden kuorimisessa kestää IKUISUUS. Mutta vannon, että se on sen arvoista. Ja muusinuijaa ei myöskään pidä käyttää, vaan kypsät perunat survotaan metallisiivilän läpi. Siitä tulee sellasta "perunalunta", johon vaan kunnon köntsä voita sekaan, vielä vähän punasta maitoa ja suolaa, niin parempaa muusia et oo IKINÄ syönyt ;) <3

    Flunssat on pyllystä. On syysflunssaa, kevätflunssaa.. mutta totuushan on se, että ne voi yllättää koska tahansa. Nyt vaan malttia, niin selviät ilman jälkiseuraamuksia. Ja toivotaan, että flunssailut on nyt tältä vuodelta sitten flunssailtu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tota voi todella kutsua jo hifistelyksi! :D Mulla ei ikinä riittäis hermo kuoria mitään pieniä puikulaperunoita, päätyisin Rahkaäijämäiseen ratkaisuun keittää ne kuorineen. Voit tehdä tota sitten mulle, jos joskus tuun poikkeen sinne susirajalle. ;)

      Olen tässä huomannut, että ne flunssat ei taidat kauheesti välittää siitä, että onko hyvä kunto tai syökö terveellisesti, tulee silti. :D Ja yksikään flunssa ei ole tänä vuonna enää tervetullut tähän talouteen! Nih. Piste.

      Poista