perjantai 27. syyskuuta 2013

Tosi monta porrasta

Tein tänään kunniakkaan paluun salitreenin pariin flunssan jälkeen, penkkipainot oli suorastaan keventyneet reilussa viikossa! Rautojen nostelun jälkeen oli vielä poikkeuksellisesti lisää sporttia luvassa. Team TEHO sport nimittäin kokoontui vakiintuneeseen yhteistreeniaikaan 18.00 Pyynikin näkötornilla ja siitä lähdettiin hipsimään kohta Pispalan portaita. Tällä kertaa kokoonpanona oli mää ja pojat, joukkion kaksi muuta naista ei päässyt paikalle.
 Mulla on uus pipa! Rakkautta ensisilmäyksellä.

Tositreenajan ainut oikea kotiosoite on tietenkin Pispalan portaat 1
No niin pojjaat, lähtekääs kiipeen! Vasemmalla treenin vetovuorossa ollut Toni.
Hölkkäily näkötornilta rappusille oli mukavaa lämmittelyä ja rappusten alla käytiin pientä sanailua, että voiko portaat juosta koko matkan ylös. Huhupuheiden mukaan Rahkaäijä ja Juhaba juoksi raput, mutta mää luovutin jo pitkälti ennen puolta väliä. Flunssa vielä kummittelee ja seli seli.
Nää portaat vie taivaasen. Tai helvettiin. Riippuu vauhdista.

Enää muutama askel ylös!
Ekan rappuskierroksen jälkeen vähän hortoiltiin mäen päällä ja löytyihän sieltä myös ihmeellinen taikapatsas, jota koskettamalla sai kuulemma voimia. Mä en hiplannut sitä yhtään, ehkä siksi tulikin niin kova nälkä lenkin puolivälissä. (Oikeesti se on punakaartilaismuistomerkki.)
Musta monoliittii ja ihmisapinat
Tää on tekohymy, koska kuulin just, että rappuset noustaan vielä kerran.
Juoksu pysähtyi kuin seinään, kun näin ihanan kisun erään talon ikkunassa päivystämässä.
Mentiin vielä uudestaan rappusten juurella ja kavuttiin ne toisenkin kerran ylös, eikä urakka tuntunut ainakaan yhtään helpommalta. Mä en ainakaan takonut mitään pohja-aikoja. Mutta silti saattaa huomenna olla meheviä tuntemuksia jaloissa.
Lenkin aikana jutut seilasi aina Sarasvuon telkkariohjelmasta venyttelyyn, eikä äijät ollut hiljaa hetkeäkään. Nyt joukkomme tuntee toisensa jo sen verran hyvin, että läppä lentää urakalla. Mulle vähän irvailtiin, kun juoksin aina viimeisenä, mutta täysin hyvässä hengessä!
Ei tämän meidän Rieväkylän maisemia voi ainakaan rumaksi haukkua!

Rahkaäijän henkilökohtainen monumentti
Takaisin näkötornille päästessä vähän suunniteltiin munkkien syöntikisaa, mutta päätettiin kuitenkin vaan pistää patukat jakoon ja sehän passas mulle! Kivoja nää treenit, kun on aina jotain syötävää tai vähintään edes juotavaa. Että TEHO Sportille (kyllä, ihan ehta mainoslinkki!) siitä iso kiitti!
Taitaa tyttö tietää, että tänään on patukkaa tarjolla.
Eipä ole sitten ihan hetkeen maistunut sauna ja puoli peltiä perunarieskaa yhtä hyvältä. Rahkamuija kiittää treeniseuraa ja odottaa kauhulla seuraavaa yhteistreeniä, josta liikkuikin jo villejä huhuja. Huhuissa puhuttiin jotakin kävelysauvoista ja laskettelumäestä. Iik!

Rahkalaskuri vuoden alusta: 465

19 kommenttia:

 1. tuolla treenaus on samaan aikaan kamalinta kuraa ja parasta ikinä (yleensä tää jälkimmäinen tunne tulee vasta turvallisesti bussissa kotimatkalla)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin on! Kotiin päästessä aika on jo kullannut muistot ja luulee, että se oli jotenkin ihanaa. :D

   Poista
 2. Kuvittelepa mut juoksemaan kilpaa suunnilleen sama määrä jyrkkiä kiviportaita.. ja voit ehkä ymmärtää, minkä takia rapputreenit ei enää kuulu treeniohjelmaani, tai niihin ylimpiin kiinnostuksen kohteisiin. Yhhyh, kamalaa oli. Traumoja on selvästi vielä näin 15 vuotta myöhemminkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvittelen ja myötäelän sen kivun kanssasi. :D Tommosista traumoista ei hevillä päästä eroon. Mutta se vois olla vaikka kivaa nyt!;)

   Poista
 3. Äääää, mieki haluun joskus päästä kokemaan porrastreenin poltteen!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Tampereelle, meillä täällä näitä hulluja portaita riittää. :D

   Poista
  2. Itse asiassa mä en oo varmaan koskaan käyny Tampereella. Iskä ja pikkusisko on käyny pari kertaa mm. Sauna Open Airissa katsomassa Kissiä, mut ite en oo vielä sinne asti ehtinyt. :D

   Poista
  3. Oho! Mutta sieltä suunnalta ei olekaan ihan lyhyt matka tänne. Suosittelen kuitenkin joskus poikkeen, Tampere on kiva paikka. :))

   Poista
 4. Hitto, mä asuin 5 vuotta Tampereella enkä kertaakaan käynyt juoksemassa noita portaita. Enkä edes kävellytkään, itse asiassa en edes tiedä tarkkaan missä nuo portaan sijaitsee. Koko Tampere-ajan Kalevassa tai Tammelassa asuneena tuli ihan liian vähän pyörittyä noissa maisemissa. Nyt harmittaa. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määkään en ollut ennen noissa treenannut, joskus pyörällä ohi ajanut. Tykkään enemmän Pyynikin portaista, ne on sen verran napakan lyhyet, että sopii mulle paremmin intervalli-treeniin. Noihin hyytyy kesken. :D Siellä päin kaupunkia ei taidakaan olla mitään oikein meheviä rappusia, jotka sopis tarkotukseen.

   Poista
 5. Teillä oli hienot treenit, harmi etten pässyt mukaan. Toi on niin totta, että portaitten nousun jälkeen unohtaa aika pian miten kamalaa se oli. Mutta se on hyvä vaan niin tulee mentyä uudestaankin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhuttiinkin treenien jälkeen, että tonne portaisiin mennään tällä porukalla toistekin, on se niin hyvä treenipaikka. :)

   Poista
  2. Jes. Sitten voidaan ottaa semmonen neljä-viisi kertaa nousua joista jokainen on edellistä hieman nopeempi. Se on kans aika hirveetä. =D

   Poista
  3. Kuulostaakin aivan hirveeltä ja siltä ettei niin ole edes mahdollista tehdä. :D Tai täytyy mennä tosi hitaasti ekalla kerralla!

   Poista
 6. Mää voisin sulle antaa ihan oikeetaki patukkaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tarjouksesta, mutta patukka kuuluu ikään kuin avioliiton luontaisetuihin. ;)

   Poista
 7. Montako porrasta noissa on? Kyselee epätietoinen savolainen :) Oon kuullu hirveetä legendaa Pispalan portaista ja toivon et joskus pääsen nuo rappuset kesyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa tää tamperelainenkin on tietämätön asiasta.:D Lasken seuraavalla kerralla! Melkein kannattaa lähteä varta vasten testaamaan, on ne aika elämys. ;)

   Poista
 8. Jos tuun joskus Treelle, ni kontaktoin sut heti välittömästi sparraamaan :)

  VastaaPoista