maanantai 16. syyskuuta 2013

Ei riemulla rajaa, kun fillarilla ajaa!

Lauantaina mun töiden jälkeen otettiin todellinen pikalähtö pyöräilemään. Koska keli oli mitä parhain, vielä kerran oli pakko lähteä maantiepyörillä Vehoniemeen. Kun kerran sää tuntui niin kesäiseltä, puin päälleni lyhythihaisen pyöräilypaidan, mutta se oli selvästi virhe. Etenkin alkumatkasta kylmästä pystyyn nousseet käsikarvat lisäsi tuulenvastusta ainakin 54 prosenttia ja muutenkin on epämukavaa ajaa, jos on kylmä. Onneksi Kangasalan mäet piti huolta, että Vehikseen päästessä oli jo aivan lämmin!

Fiilis oli koko lenkin niin korkealla kun vaan olla ja voi. Upea ilta ja aavistus siitä, että tämä on nyt varmaan se kauden viimeinen pidempi lenkki. Merida rullasi aivan ilmaiseksi eteenpäin, tuntui ettei tarvitse itse tehdä mitään. Tiedätkö sen tunteen, kun ajaa pienessä humalassa fillarilla kotiin kesäyönä ja tuntuu, että pyörä liikkuu aivan itsekseen, tekisi mieli syleillä koko maailmaa ja kaikki on mahdollista? Lauantain lenkki tuntui juuri siltä, mutta selvinpäin.
Tuhti pala kakkua, onneks Rahkaäijä vähän auttoi.

Vehoniemi-limsaa! Ei muuten ollut mitään lightia!
Meiltä Vehoniemeen ja takaisin on juuri passeli viidenkympin kiva ja helppo iltalenkki, kunhan muistaa olla repimättä mäkiä täysiä. Seitsemän aikaan kotiin tullessa oli varjopaikoissa jo tosi viileää, yhtään pidempään en olisi kesäkuteillani tarjennut. Maantiekausi alkoi maaliskuun viimeisenä päivänä ja loppuu piakkoin. Puoli vuotta, kyllä kelpaa!

Lauantai-illaksi oli sovittu myös oikein virallista ohjelmaa. Jaana ja miehensä Juha tulivat meille kylään ja istuttiin keittiön pöydän ääreen kokoustamaan. Kokouksen syynä oli Ratareisi ry:n perustaminen. Kesällä saamani megahuippumahtavasuperparas ajatus moottoriradalla järjestettävästä pyöräilytapahtumasta on tosiaan mennyt vauhdilla eteenpäin ja niinpä meidän upouusi Ratareisi ry järjestää ensi juhannuksena Alastaron moottoriradalla 24 tunnin pyöräilytapahtuman. Tsekkaa lisäinfot tapahtuman feisbuukki-sivuilta!
Tärkein eli logo on jo valmiina, kiitos Jaanan! 
Meidän hienon yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin täysin yksimielisesti Rahkaäijä eli mieheni Lauri, koska Rahkaäijä on vienyt tätä juttua aivan täydellä höyryllä eteenpäin. Muut pestit jaettiin sitten mun, Jaanan ja Juhan kesken. Muutama ilonpilaaja on jo vähän nurissut, ettei juttu tule onnistumaan, juhannus on huono ajankohta, Alastaro liian tasainen, vaimo ei päästä ja vielä vaikka mitä muuta valitusta, mutta meillä on aivan täysi luotto ja varmuus, että juhannuspäivänä 2014 poljetaan Alastarossa hyvällä porukalla, oli se sitten iso tai pieni.
Tapahtuma on vielä toki aika alkutekijöissään, mutta tästä lähdetään suurella innolla vuosikymmenen parasta juhannusta kohti. Kaikki järjestelyapu, ideat ja yhteistyö on hyvin tervetullutta, eli jos haluat olla mukana tekemässä Ratareisi 2014 -tapahtumaa, niin voit laittaa vaikka viestiä sivupalkissa olevaan meikän sähköpostiin. Tai heittää juttua FB-ryhmään!
Juhlallisesti ilmoitan, että mun oma tavoite juhannuksen pyöräilysaldoksi on 100 kierrosta eli hippusen vajaa 300 kilometriä, sillä saa juhlallisen Ratareiden arvonimen. Eikun reenaan!

Rahkalaskuri vuoden alusta: 446

16 kommenttia:

 1. Uuuuh minä sitten niin rakastan juustokakkua <3 Ja voin yhtyä niin tuohon kesäyössä pienehkössä humalassa fillarointiin. Se on lähes yhtä maagista kuin kiikkuminen leikkipuiston keinussa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin, pohja olis kylläkin saanut olla paksumpi!
   Se on tosiaan maagista, mutta ei ehkä kovin turvallista. :D

   Poista
 2. Apua miten te voitte käydä Vehoniemessä syömättä munkkia? Olen aivan järkyttynyt. Ei vais, kyllä tuo juustokakkukin ihan kelvollista on ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahkaäijä söi munkin! Mun mielestä ne on vähän liian pieniä, toi kakku on mukavan tuhtia. ;)

   Poista
 3. Mäkin tiedän tuon humalassa ajamisen hienon tunteen, mutta selvinpäin en ole sitä koskaan kokenut hahah... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oikeastaan parempaa selvinpäin, ei tuu mitään yllättäviä vaaratilanteita ja seuraavana aamuna ei satu päähän. :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Sellanen sikamakee flow-fiilis pyörän päällä, kyl sä tiiät. :D

   Poista
 5. Asiallisen näköistä kakkua, ainakin mun ruudulla se kun näyttää vain isolta palalta juustoa :D

  Hieno kokoonpano Ratareisi-hallituksessa, pyrin lobbaamaan naispuolisia jäseniä niin että yksi hölkkäilijä saisi kokeilla radan pientareella jotain 100km/24h hassuttelua.

  Nauroin tota mave-videota niin että ihan oikeasti kramppas toinen puoli kyljestä ja vatsalihaksista.. Hyvä kannustus teidän salilla! Arvostan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää kyllä arvostaisin jos jostain kahvilasta sais 100 gramman juustokönttejä tollai suoraan syöntiin. :D
   Hallituksen naiset vaatii paljon korruptiosuklaata, mutta palataan asiaan myöhemmin. :D
   Kannattaakohan sun lukee tätä blogia, kun sulla on vaan koko ajan vatsalihakset krampissa?
   Äänet on vaan valitettavasti miksattu päälle eräästä 340 kilon mavevideosta. :D

   Poista
  2. Niinhän ne on ja just siks se on niin hauskaa, äänimaisema vrt. seesteinen ilmapiiri joka videolla näkyy :D

   Laitan Kultasuklaan lahjakortit postin matkaan!

   Poista
  3. Pyh, ei mulla ainakaan ollu seesteistä meininkiä vaan kunnon hoocee-voimailua. :D

   Nollia sit kunnolla siihen lahjakorttiin!

   Poista
 6. Aijai tais tulla potkut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä se nyt pahasti näyttää, mutta onneks elämä jatkuu!

   Poista
 7. Vehoniemi<3
  Hah, hauska juttu muuten, meikän tsygä-Jouni on innostunut teidän Ratareisistä! Se pöhisi asiasta joskus ja kerroin sille, että te ootte homman takana :----D
  Jos se lähtee meiningeille, niin saattaapi olla, että meikäkin on mukana! Tarvii kyllä hankkia joku seksikkäämpi pyörä sinne...

  Ei helvetti, että meinasin tukehtua kun luin Tiimari-uutisia tänään! :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tsygä-Jounin innostus ei mennyt siinä, kun kerroit, kuka sitä järkkää. ;) Joo, ehdottomasti tuutte sinne! Eikä sillä pyörällä niin väliä oo, kunhan sillä polkeen pystyy. :D

   Joo, aika julmaa meinaan, että riistävät lapsuuden parhaan kaupan pois meiltä kaikilta! :(((

   Poista