tiistai 3. syyskuuta 2013

La chica es bonita

Buenas tardes!
Uno, dos, tres... Kuten nokkelimmat arvata saattaa, Rahkamuija aloitti tänään ihan ensimmäisen kurssinsa espanjaa! Sain inspiraation kielen opiskeluun taannoisella Kalifornian reissulla ja kun kerran yliopistossa saa ilmaiseksi kursseja käydä, ajattelin ottaa haltuun muutamat turistifraasit ja muuta hyödyllistä. Seuraavalla kerralla voisinkin pyytää opettajaa kertomaan, miten voin salilla mahdollisimman uskottavasti karjua vaihtareille, että pistävät painot takaisin paikalleen käytön jälkeen.
Ostin eilen Lidlistä uudet sappaat...
Eilen kävin väntäämässä penkki-yläruumistreeniä ja ihan treenin lopussa paikalle pöllähti hienoa väkeä kuohuviinilasit käsissä. He eivät suinkaan tulleet juhlimaan menestyksekästä penkkipäivääni, vaan uuden salin avajaisia. Onneksi oma treenini oli jo lähes ohi, koska vieressä kyttäävä pukumies ei varsinaisesti ole mikään treenitehoja nostava tekijä. Ellei se pukumies ole tosi komea.
Mutta jokatapauksessa,  nyt sekä rintalihat, että selkälihat on hyvin treenatun oloiset ja se on pääasia. Keskiviikon treenin jälkeen alkaa taas 5/3/1-ohjelman palauttava viikko. Nyt tuntuu ensimmäistä kertaa ohjelman aikana, että se tulee ihan tarpeeseen, voimasarjat on tullut tehtyä melko tunteella.
...ja mää rakastan niitä!
Tänään korkkasin mun koulumatkapyöräilykauden kesän jälkeen ja jo eilen illalla laitoin tohkeissani kypärää, vaatteita ja muuta tarpeellista aamua varten valmiiksi. Optimistisesti viikkasin valmiiksi capri-pituiset housut ja se vähän kadutti kello 7.26, kun ulkona oli kuusi astetta lämmintä. Sormetkin meni vähän kohmeeseen!

Koulu/työmatkapyöräily on ihan oma maailmansa. Tärkeintä ei ole perille pääsy vaan matka, jonka aikana on mahdollista ohittaa lukemattomia muita pyöräilijöitä. Ja mikä vielä olennaisempaa, kukaan ei saa päästä ohi. Eli vauhti on mahdollisimman tappava (Jep, kerran törmäsin pyörällä mummoon, mutta mummo jäi henkiin.), mutta sitten perillä ehtii lepäillä ja funtsia maailman menoa tarkemmin. Olen ehkä ennenkin sanonut tämän, mutta mua ei pätkääkään kiinnosta osallistua minkäänlaisiin pyöräilykilpailuihin, mutta koulumatkatempo on aika viihdyttävää puuhaa ja siinä taistelen voitosta verisesti!
Tulispa ihan vähän sadekeliä!
Tänään yritin ihan tosissani ostaa kirjaa espanjan kurssille, mutta sen sijaan eksyinkin taas urheiluvaateosastolle ihan vähän sovittelemaan trikoita ja paitoja, jotka ajaa tärkeysjärjestyksessä koska vaan sikakalliin koulukirjan ohi. Kroonisesti sekaiseen vaatekaappiin ei tullut yhtään enempää täytettä, mutta huomasin yhden housu-poliittisen asian. Ennen salitreeniurani alkua housut olivat yleensä aina kokoa M, sitten treenailun ja vähän optimaalisemman safkailun jälkeen S-kokoiset pöksyt olivat passelimmat, mutta nyt ollaan taas siinä pisteessä, että M-kokoiset pöksyt menee paremmin jalkaan. Eikä syynä tällä kertaa ole vyötärölle jääneet kesäjätskit, vaan reidet! Saattaa siellä reisissä niitä kesägrillauksiakin olla, mutta pitäisin ylipäätään positiivisena ilmiönä. Isommat jalat = enemmän voimaa ja lihasta. Näin sen täytyy olla!

Tänään mää otan uuden yrityksen sen paljon puhutun pilateksen kanssa ja lähden sinne rennosti tekemään niitä liikkeitä, enkä hengittelemään. Kyllä siitä hyvä vielä tulee!

Eiks oo hieno saappaat, häh? Onko pukumiehet komeita? Onko palauttavissa viikoissa mitään järkeä? Ohitatko pyörällä kaikki vai ohitetaanko sut? Kiristääkä housut? Tai vanne päätä? Kerro!

Rahkalaskuri vuoden alusta: 420

30 kommenttia:

  1. Hahah :D Tunnustaudun samanlaiseksi koulumatkapyöräilijäksi. Tai ylipäätään paikasta A paikkaan B -siirtyjäksi. Pyörälenkit on asia erikseen, mut noi siirtymiset on aina poljettava lujaa ja verenmaku suussa! Ja sitten perillä pitää kirota sitä, kuinka taas tuli ihan hirveä hiki :'D

    Ps. minäkin harkitsin viime vuonna noita kielikursseja, kun kerran ilmaiseksi sais lukea.. mut sit en vaan jaksanu :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä aina ihmettelen niitä ihmisiä, jotka näyttää ihan fressiltä pyöräilyn jälkeen, mutta ne ei taida olla meidänlaisia täysiä sotkijoita, ne on niitä joita me ohitetaan! :D

      Hei ei vielä ole myöhäistä, eiks maikankin olis hyvä heittää muutamat läpät vaikka kiinaks, ei sitä tiedä millon tarvii. ;)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Niistä käytiin kovaa taistelua heti kaupan aukeemisen jälkeen, onneks sain omani!

      Poista
  3. Työmatkatempo on betoniviidakon armottomin ilmiö. Nöyryytys kunniaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, se on luonnon armotonta valintaa, jossa ei nössöilylle anneta sijaa!

      Poista
  4. Housut kiristää reisistä! Ja pilates on pyllystä. El espanol: mis pies somos muy grande para mis pantalones. Pilates es de culo. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän kaltaiset superpyöräilijät tarvis sellasia reisistä väljiä housuja. ;) arvostan käännöstä!

      Poista
  5. mäkään en osaa pyöräillä tai kävellä hiljaa, jos pitää kouluun tai töihin... toki se tosiasia, että oon luultavasti myöhässä, vaikuttaa asiaan :D mutta aina on sit kauhee hiki perillä! ärsyttää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle käy aina niin, että luulen olevani myöhässä ja poljen aivan täysiä, mutta perillä huomaan että aikaa onkin ihan hyvin. :D tarttis olla sähköpyörä, niin ei pukkais hikee!

      Poista
  6. Ah, paljon tuttua! Myös minä valkkasin eilen itselleni ensikurssin espanjaa, myös täälläkin pyöräillään työ/koulumatkat raivolla. Mutta erityisen win on kumpparit. Pisteitä myös Mikontalolle. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja toki tuuletan myös sitä, ettei enää tarvitse kaventaa housuja reisistä, vaan tuntuvat jopa nafteilta. Hahhel! \:D/

      Poista
    2. Hih, vähän on ollaan samiksia! :D Ei oo meinaan Mikkiksen voittanutta, todellinen Hervannan helmi. <3

      Poista
  7. Mä kyllä kävelen ja pyöräilen aina reippaasti. Housut kyllä kiristää kesän jäljiltä mutta ihan vääristä paikoista.. pöh. Mutta ostin kans aika makeet saappaat. Katotaan koska pääsevät kuviin. Välillä ei millään malttais pitää palauttavaa viikkoa muttta kyllä nyt viikonloppuna huomas että juoksu kulki ihan ihmeesti kun oli alkuviikon levänny. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvia saappaista ja sassiin! Yritin niitä bongailla uudesta postauksesta, mutta ei näkynyt.:D kyllä se palauttelu tekee joskus ihan ihmeitä ja uuden vaihteen silmään!

      Poista
  8. Kolmeen ensimmäiseen; Kyllä! ;) Ja on sitten lenkillä tai pyörän selässä, niin kaikkien ohi pitää! pyrkiä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sama muuten lenkillä, kaikki edellä menevät pitää ottaa kiinni! Mut se oli surkea hetki on, kun kerran JUOKSUlenkillä joku pappa ohitti mut kävellen. :D

      Poista
  9. Äärimmäisen hienot. Yleensä. On. Ohitetaan. Kyllä. Aina.

    Ps. Mä pääsin maistamaan proteiinisnackeja viikonloppuna. Otin kuvankin ihan sua ajatellen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vastausrivi!

      Nyt äkkiä jotain juttua (ja se kuva!!) niistä blogiin, mua nimittäin kiinnostaa! Kuulin kylläkin juorua, että siellä oli tarjolla vaan paprikan makusta snäksiä, eikä lainkaan sourcream&onionia. :(

      Poista
  10. Todella hienot saappaat.
    Ite pyrin myös ohittamaan kaikki pyöräillessä. Sitten jos sattuu joku menemään ohi, niin yritän olla silleen että "ihan sama, itsehän olen tässä vain rauhallisella sunnuntailenkillä". Vaikkei olis ees sunnuntai. Välillä haastan itteni pyöräilemään rauhallisesti, mutta silti on aina hiki ku perille pääsee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, edelleen sadetta odotellessa.
      Heh, mulla on ihan sama juttu, että jos joku ohittaa, niin selittelen itelleni että "en mää ees ajanu mitenkään tosissani tai kovaa, kunhan chillailen" tai vaihtoehtosesti selitän ohituksen sillä, että ohittaja oli varmaan joku kilpapyöräilijä tai se ajo sähköpyörällä, joka ei edes näyttänyt sähköpyörältä.:D

      Poista
  11. Mulla meinaa houstut tippua. Kavensin kaksia juuri ennen kesää, mutta kaiken maailman kestävyysurheilu on tainnut aiheuttaa kataboliaa, ja taas ne lököttää.

    Pukumiehet ovat yleensä komeampia puvuissa kuin ilman. Paitsi mun omani oli kyllä myös aika komea eräjormana ruutupaidassa viiden päivän sängellä.

    Saappaat on tosi kivan väriset. Varsinkin tolleen kokomustan asun kanssa. Tohon vielä violetti huivi tai sormikkaat, niin ai että!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijai, katabolia on kyllä ihmisen pahin vihollinen. Äkkiä ruokaa naamariin, ettei housut putoo!
      Kyllä hyvä ja istuva puku tekee melkein kenestä tahansa rentusta sellasen särmän näkösen, poikkeuksiakin tietysti on! Mutta viiden päivän sänki yhdistettynä pukuun, mmmm...
      Mulla kuule sattuu oleen just täydellisen värinen huivi tohon komboon, että mää oon aikamoinen tyyliguru tänä syksynä!

      Poista
  12. EL HOMBRE! LEOKO NON RESTA QUI, HASTA LA STORACIONES ES CHE! Jotenkin noin se varmaan menee. Kokeile seuraavan kerran kun näet lattarivaihtarin jättävän painot tankoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää harjottelen kotona ääntämisen kuntoon ja heitän tota koko ajan salilla ens kerralla, ihan sama vaikka ei olis yhtään lattaria paikalla. :D

      Poista
  13. Juuri tänään kannatan ehdottomasti palauttavaa viikkoa! Ja aionkin sen pitää heti ensiviikolla. Tämä tilanteessa jossa sunnuntaina tuli tehtyä elämäni jalkatreenk jossa soija lensi ja jalat tunsk tehneensä. Tänään on kolmas treeninjälkeinen päivä, reidet huutaa hoosiannaa ja postilaatikolme kävelykin tuottaa suunnattoman tuskan. Jos kivun määrään vertaa ni e. varmasti mahdu farkkuihini polvista ylöspäin.. enää ensi viikolla :)
    Pukuäijät salilla ei kuullosta kovinkaan motivoivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja mä en osaa kirjoittaa suomea näköjään. olisi varmaan kielikurssin aika :D

      Poista
    2. Ihme homma, kun tommoset tosi kovat jalkatreenit tuntuu ihan kamalilta ja seuraavana päivänä vasta hirveetä onkin, niin silti niitä pitää aina vaan tehdä. :D mä kans odotan jättimäistä pohkeiden räjähdystä, jos kipu on missään suhteessa kasvuun!

      Poista
  14. Kiitos vinkeistä kuntosalivinkeistänne!

    Mä näin noi saappaat Lidlissä ja mieleen tuli heti Rahkamuija! :D Sitä vihreää (joku soft shell -takki, tms.) katoin myös ja ajattelin, että näkyykö se täällä jossain päivän asukuvassa joskus...

    Kiitos ihan mahtavasta blogista koko Rahkaväelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, ole hyvä!

      Eilen tuli vettä ihan kunnolla, niin pääsin testailemaan saappaita tositoimissa, oli ihan superhyvät. :D Kattelin sitä takkia just tänään, mutta jätin ainakin vielä kauppaan.

      Kiva kuulla, että tykkäät lukea! :) Hauskaa syksyä!

      Poista