torstai 26. syyskuuta 2013

Jenkkifutista ja pähkinävoita

Eilen Pyynikin kentällä järjestettiin jenkkifutisjoukkue Tampere Saints Naiset  try out -treenit ja Rahkamuija pyydettiin mukaan testaamaan tätä hyvin eksoottiselta kuulostavaa lajia. Mun tietämys lajista etukäteen oli aika nolla, muutaman kerran olen nähnyt telkkarista, kun isot miehet tönii toisiaan.
Pyynikin kenttä. Superkirkkaat wanna-be-auringot kentän laidalla vaikeutti valokuvaamista huomattavasti.
Treenit alkoivat puoli yhdeksän aikaan illalla ja kotona pukeutuessa ajattelin, että parempi pistää liikaa kuin liian vähän päälle. Pois vaatteita saa aina. Ilmeisesti aliarvioin pahasti syksyn hyytävyyden, eikä vaatteita tosiaankaan tarvinut heitellä pois, vaikka tuli liikuttua oikeastaan koko ajan. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis ja ihan etenkin sormet, kun ei ollut hanskoja.
Onneks oli sentään pipo!
Mutta sitten itse tapahtumaan! Paikalle oli saapunut 15 urheaa naisihmistä katsomaan mistä on kyse ja tyttäret pääsikin heti hölkkäilemään kenttää ympäri. Sen jälkeen vuorossa oli kaikenlaista lämmittelysäntäilyä ja pientä venyttelyä. Treenit veti siis joukkueen valmentajat ja mukana hääräilemässä oli tietysti myös joukkueen jäsenet itse. Alkulämmittelyiden jälkeen porukka jaettiin kolmeen eri ryhmiin ja näissä ryhmissä kokeiltiin erilaisia olennaisesti peliin liittyviä juttuja. Me aloitettiin pallon kiinniottamisella ja kappas vaan, sain pallon kiinni ehkä kerran. Kerran taisin kopata sen syliini, mutta siihen jäikin onnistumiseni pallon kanssa.
Pallo. Mutta ei pyöreä.
Huomattavasti paremmin sujui taklaaminen, jossa nostettiin kaveri taivasta kohti. Tytöt kiljui, kun teurastettavat, kun ensimmäisen kerran jalat irtosi maasta, mutta oli hauskaa huomata, miten kymmenessä minuutissa pääsi jutun juonesta kiinni. "Aii, näin se siis menee!" Vaikka kaverin ilmaan nostaminen kuulostaa hurjalta, ei kukaan silti ottanut osumaa tonttiin, vaan kaikki pysyivät suurin piirtein pystyssä.  Meikä ja parini kolautettiin kerran mehevästi polvet yhteen, mutta pienen tuskan irvistyksen jälkeen jo nauratti.
Joukkueen nimi tulee varmaan siitä, että valmentajat on tommosia pyhiä olentoja, joilla kirkas sädekehä päässä. Hitsi, kun oon hauska! Kaikki valmentajat rooleissa olleet kaverit vaikutti tosi asiallisilta ja mukavilta ukoilta!
Kolmannellakin pisteellä harjoiteltiin laitapelaajien taklausta. Kaverin rinnuksista kiinni ja rynnäköllä eteenpäin! Heheh, kuulostaa ihan mun jutulta, mutta töniminen olikin yllättävän vaikeaa. Tositoimissa en olisi saanut edessä seisovaa tyyppiä liikkumaan senttiäkään taaksepäin.
Kattokaa kun tönään ton kumoon!

Hnnngghhh, ei liiku!
Puolentoista tunnin äksönit jälkeen treenit tulivat päätökseen ja luulen, että joukkue sai monta innokasta naista mukaansa. Harrastamisen hintakaan ei ole kynnyskysymys, täysin kohtuullisen seuramaksun voi kuitata talkootyöllä ja varusteita löytyy kuulemma hyvin käytettynä, ettei kaikkea tarvitse ostaa uutena.
Tämä on siitä näppärä laji, ettei kaikkien pelaajien tarvitse olla samasta muotista veistettyjä, erilaisille pelaajille löytyy kyllä paikka kentällä.
Kaadu nyt pliis mun mieliks!
Mutta mitä mieltä oli Rahkamuija? Ainakin tällä tuntumalla laji oli tosi erilainen verrattuna yhtään mihinkään, mitä aiemmin on tullut kokeiltua. Hallittavia juttuja on tosi monta, eikä päästy edes sääntöihin asti, eli sellaselle joka haluaa vähän erilaisen, mutta varmasti haastavan harrastuksen, jenkkifutis on varmasti aika must-juttu. Mää tykkäsin myös taklaamisesta paljon, mutta koska kyseessä on pallopeli, pitäisi kai joskus olla tekemisissä pallon kanssa. Meikä ja pallo ei olla koskaan oltu ylimpiä ystäviä, eikä nytkään syttynyt pikarakkautta, vaikka pallo on kaikkea muuta kuin perinteinen pyöreä. Vanhana polvivammaisena myös vähän kauhistutti polvien puolesta, mutta laji ei kuulemma kuitenkaan ole tilastojen valossa polville yhtään sen julmempi, kuin vaikka perinteinen jalkapallo.

Kokemuksena amerikkalaisen jalkapallon testaus oli kyllä hauska ja erilainen, suosittelen kokeilemaan! Peukku ylöspäin on siis tuomio. Erityisesti Tampereen suunnalla vaikuttavien tytsyjen ja tätien kannattaa ottaa vinkistä vaariin, kun kerran kulmilla toimii akiivinen joukkue.
170 grammaa on aivan sopiva kerta-annos. Saatavissa oleva kilon maapähkinävoipurkki sen sijaan olisi ehkä kolmen päivän annos.
Ja sitten asiasta aivan toiseen. Tai no joo, on tämäkin asia tavallaan aika amerikkalaista. Eilen MASSin paketti vihdoin saapui ja sain pähkinövoini. Kerran erehdyin tilaamaan Meridianin maapähkinävoita samassa tilauksessa protskujen ja palkkareiden kanssa ja nyt on aina pakko ottaa ainakin yksi purkki syötäväksi. Viime kerralla testasin tuota mantelivoita ja tällä kertaa otin sitä ja uutena tuttavuutena cashewvoita. Voisin vaikka elää tuolla mantelivoilla, mutta kähjuuw oli pettymys. Cashewissa on sellanen tietty, aika tiukka oma makunsa ja se hyökkää tuosta voista aika pahasti. Mutta eiköhän se jossain rahkan seassa mene. Kun korkkaan tuon mantelivoin aikanaa, vedän sen lusikalla suoraan purkista. Ihan sellaisenaan. Parissa päivässä. Mmmm!

Ihan vaan, jos joku ei tätä ole vielä nähnyt. Ajaton klassikko.

Rahkalaskuri vuoden alusta: 463

26 kommenttia:

  1. En oo aikaisemmin tänne kommentoinukaan, mutta ahahaha ihan loistava video! Muita versioita oon toki aiemmin nähny. Kerrassaan hupaisaa :D siisti blogi, tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milloinkaan ei ole liian myöhäistä kommentoida! Muut versiot on vähän kesyjä verrattuna tähän Rahkaäijän tuotokseen, joka jaksaa yhä naurattaa muakin.:D Kiitos!:)

      Poista
  2. Sulla on meidän mantelivoita!
    OMNOMNOM. Ei kauaa tommonen purkki kestä kyllä. En tiiä mihin hintaan sitä siellä saa, mutta meillä alkaa olla konkurssi tätä menoa edessä! Miksei se voi olla semmonen valtava purkki? Ja sitten silti saman hintainen? Niin, sitä mä vaan ihmettelen täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä aika hyvää mantelivoita teillä!
      Tommonen 170 gramman purkki on MASSilta tilatessa 3,95 €. Ihmettelen kanssa, että miksi vaan maapähkinävoista on kilon purkki tarjolla, toi mantelivoihan pesee sen sata-nolla! Mieltuiten tietysti saisivat ilmaseks lahjottaa niitä mulle. ;)

      Poista
    2. Mää nyt vasta katsoin videon ja itkettää vähän, kun nimenomaan laitan rahkani(kin) sekaan tuota mantelivoita.. Ilmankos ei oo mavea näkynyt LAISINKAAN mun treeniohjelmassa. :D Loistovideo, yhdessä katteltiin miehen kanssa ja kikatettiin! Toinen kikatti miehekkäämmin kuin toinen (eli minä).

      Vähän olin yllättynyt, että täällä on halvempaa tuo tökötti. :O Alle kolmen euron mennään. Tähän asti täällä on kaikki ollut aina vaan kalliimpaa. Tietty jos päädyt saamaan ilmaiseksi niitä, niin sittenhän täällä on aivan hirveästi kalliimpaa. :D

      Poista
    3. Kyllä Hitler on nyt sullekin tosi vihainen. ;)

      Oho, no meillä se sitten kallista onkin! Täytyis varmaan tehä jotain hintavertailua, että saisko jostain halvemmalla. Mutta toisaalta ei tuu syötyä sitä niin paljoa, jos on vähän hintavaa. :D

      Poista
  3. Hihi, ihan mahtista että kävit tuolla kokeilupäivässä, mua niin harmitti, kun en päässyt testaamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää jotenkin vähän odottelinkin sua paikalla, ajattelin että tää olis varmaan ihan Tiitin juttuja. :D

      Poista
  4. :'D Jälleen kerran päivän naurut tuosta videosta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä aika oikeesti aika hauska, toisin kun jotkut versiot tuosta videosta. :D

      Poista
  5. Nyt tapahtui niin totaalinen hajoaminen tolle videolle, etten kaiken huutonaurun lomassa kykene kommentoimaan mitään järkevää. Mahtavaa :'DDDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välitän kiitokset Rahkaäijälle! Mää nauroin sille kans aikanaan ihan vedet silmissä ja maha krampissa. :D

      Poista
  6. Ai kauhee tuo video x'''D Mitenköhän jos ton laittas meillä töissä pyörimään maapähkinähyllyn lähettyville :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaan, että teidän kaikkien pähkinävoiden kysyntä räjähtäis aivan käsiin! ;)

      Poista
  7. Hahhaaa, toi video on aivan huippu! :) Alkoi hirveästi kiinnostamaan maapähkinävoi, pähkinöiden ystävä kun olen. Voiskohan sitä käyttää leivänkin päällä, hmm.. Sun blogi on muuten ihan parhaimmistoa, mihin oon törmännyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maapähkinävoi sopii ihan joka paikkaan! Leivän tai riisikakun päälle, rahkaan, puuron sekaan... Kannattaa oikeesti kokeilla jos tosiaan pähkinän ystävä olet. :) Ainakin Punnitse&Säästä -kaupasta saa noita Meridianin voita, jos ei netistä halua tilata.
      Kiitos paljon Jenni! :))

      Poista
  8. Aaahhhahaaa toi video! huutonaurua! :'D Onko rahkamuija testannut rugbya TRC:n kanssa? Se on niin ikään erilainen, haastava harrastus, josta löytyy pelipaikkoja kaikenkokoisille. Hieman hulluutta ja syntymähumalaa se vaatii, kun suojaa on vain legojen päällä, mutta taklaukset samanlaisia kuin jefussa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosiaan aika hervoton huumoripläjäys. :D
      Rugbya en ole testannut, ja tiedänkin siitä melko vähän yhtään mitään. "Hieman hulluutta" kuulostaa aika lievältä ilmaisulta, jos kerran kerran meno on tosiaan noin hurjaa!

      Poista
  9. Moi! Olin kans Try Out-tapahtumassa, se pipoton mimmi sinisessä takissa jos muistat. Pallo ei oo vieläkään mun paras kaveri, kiinnihän sen sain myös hurjat öööö kerran? Mut ei oo kukaan seppä syntyessää jne, eli reeniä vaan siihenkin tarvitaan. Ehkä meen vaan taklaan jengiä kentälle, tai puskeen linjureita, se oli kivaa! Näkeekö sua kauden reeneissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro! Toki sut muista. :) Kun on tosi huono pallon kanssa, niin siitähän on vaan suunta ylöspäin! Taklaus oli tosiaan hauskaa ja yllättävän nopeasti tajusi edes vähän jutun juonta. Mää en ainakaan vielä löytänyt itsestäni sisäistä jefuilijaa. :D Paljon tsemppiä treeneihin!

      Poista
  10. Mukaan vaan puskemaan :) Pallon käsittelytaito ei ole joka pelipaikalla tarpeenkaan. Ite linjassa kolatta vuotta eikä mulla pallo pysy kädessä mitenkään päin. Töniminen onnistuu kyllä eikä ne rahkamuijankaan tönimiset ihan onnettomia olleet :) ps. Ikäkään ei ole este vaikka usein niin ajatellaan, ite alotin 36-vuotiaana...
    t. Seniili linjamanaatti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tulit kommentoimaan! Laji on tosiaan hyvä osoitus siitä, että kaikkia lajeja ei tartte alottaa alle kouluikäisenä tai edes teininä, vaan onnistuu paljon myöhemminkin.:) Liikaa aina ajatellaan, että emmää viitti kun oon jo niin vanha, mutta sitten ei koskaan tule aloitettua mitään. Hyvä, ettei mun tönimis-effortit mennyt ihan hukkaan, vaikka vähän olikin räpiköimistä jaloilla. :D

      Poista
  11. Vinkkinä rahkan sekaan apteekin salmiakkimixeriä! toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testasin joskus vähän vastaavaa Horna-pastilleilla.:D http://rahkamuija.blogspot.fi/2013/02/salmiakkirahkaa-ja-muita-olennaisia.html
      Salmiakkirahka todellakin rokkaa!

      Poista
    2. Asiaa! näin uutena lukijana en ollut bongannut tuota kirjotustasi, mut loistavia kokeiluja olet tehnyt. Jos vain voisin lähettäisin sulle virolaista ja latvialaista rahkaa eksoottisuuden vuoksi, nimittäin se on mielenkiintosta! myydään tiiliskiven muodossa folion sisällä ja rakenne on jotai lidlin entisen 0,1%raejuuston ja leivontarahkan(se viilipurkinmuodossa) välistä :D

      Poista
    3. Tässä jonkin aikaa sitten hulautin rahkan sekaan myös Pepsi Maxia, mutta se oli sellanen vähän vähemmän onnistunut kokeilu. :D Mää oonkin kuullut juttua virolaisesta rahkasta, että se on aika tiukkaa tavaraa! Täytyy joskus tehdä maistelumatka etelänaapuriin. :)

      Poista