perjantai 16. elokuuta 2013

On kaikki niinkuin ennenkin

Rahkamuija on palannut kaupunkiin ja kesälomittaja saa jättää kirjoitushommat ainakin vähäksi aikaa. Rahkaäijällä oli selvästi bloggaajan eleet hallussa peilikuvista lähtien, joten kenties lomittaja tekee joskus paluun näppäimistön ääreen.

Tahtoisin kuitenkin korostaa, että Rahkamuija ei suinkaan ollut hermolomalla, vaan Rahkaäijän siskon, Siljan, luona kyläilemässä Helsingissä. Sateinen keskiviikko koluttiin läpi suunnilleen jokainen keskustan rättikauppa, mutta ei löydetty juuri sitä, mitä oltiin etsimässä. Sen sijaan löydettiin Forumista sushiravintola, joka elvytti tehokkaasti mieltä ja ruumista. 12 eurolla sai lautaselleen 12 pötkylää, jotka hävisit aivan hetkessä. Huomasivat varmaan, että Rahkamuija tykkäsi safkasta, sillä tänä aamuna luin lehdestä, että kyseinen Itamae Sushi avaa ravintolan tänne Tampereellekin.
Keli ei ollut lainkaan otollinen leuatukselle, joten sporttailuhommat piti hoitaa sisätiloissa. Eilen aamulla tein Siljan opastuksella tutustumismatkan Kumpulan kampuksen salille. Tampereella molempien yliopistojen liikuntatilat ovat tulleet tutuiksi, joten tokihan "kilpailijankin" sali oli tsekattava.

En ole varmaan koskaan tarpeeksi vanha ymmärtämään sitä, että tossa on monella tonnilla juoksumattoo ja kaiken maailman sohvapyörää. Ja sitten salilla on yksi penkkipaikka.
Vuorossa oli jalkatreeni, ja ensin huolestuin, kun silmiin ei osunut lainkaan kyykkyhäkkiä, mutta löysin kuitenkin paikan, jossa kyykätä. Tanko oli liukas ja pysyi käsissä suunnilleen yhtä hyvin, kun märkä kastemato, mutta se ei todellakaan ollut mun kyykyn suurimpia ongelmia. Propleemat on nyt jossain ihan muualla, esimerkiksi jäykässä kyykkääjässä. En jaksanut jäädä huonoa kyykkyä sen enempää murehtimaan, vaan siirryin maastavedon pariin.
Koko salin heikoin lenkki oli mielestäni levypainot. Missään ei näkynyt Leokoa tai muuta asiallista rautaa, vaan kaikki painot olivat kahvallisia kiekkoja, jotka ei mun mielestä ole mistään kotoisin maastavedossa. Noissa painoissa levyn halkaisija kasvoi painon mukaan, joten esimerkiksi 20, 15 ja 10 kilon limput tankoon laittaessa vain kaksikymppinen kolahtaa lattiaan mavessa. Ainakin mun mielestä maveromut on paljon "tasapainoisemmat" ja helpommin käsiteltävät, kun kaikki isommat limput ovat samaa halkaisijaa.

Tämäkin oli sellainen kastematotanko, ristiote siis käytössä
Vähän tsuumamalla löydän sisältäni Luciferin
Moinen pikkuseikka ei kuitenkaan pilannut treenielämystäni, kun tankoon ei edes tarvinut laittaa kuin 65 kiloa viittä kympin sarjaa varten. Rahkaäijä valittelee, ettei ole saanut kunnon tuhoja jalkoihin nykyisellä ohjelmalla, mutta mä en ole huomannut samanlaista ilmiötä. Perä tärisi aika tavalla viiden sarjan jälkeen ja tänään takareisissä ja pakaralihaksissa on hieman kivuliaita tuntemuksia.
Leuanvetotanko ei edes päässyt kuvaan, niin korkealla se on.
Silja on valittelut, että Kumpulan salin leuanvetotanko on aivan naurettavan korkealla ja sitä se todellakin oli, vielä korokkeeltakin oli vähän loikattava, jotta sai otteen tangosta. Vetelin treenin loppuun vielä kolme sarjaa leukoja. Koko kesänä ei ole tullut vedettyä leukoja treenimielessä ja huh huh, kun olikin hapottavaa hommaa. Kun ihan tosissani yritin, sain kuusi ja puoli. Voisi olla aiheellista jättää ylätaljailut vähäksi aikaa ja siirtyä leuanvedon pariin.
Pienistä puutteista huolimatta oikein kelvollinen sali, Rahkamuijalta yläpeukku Kumpulan kampuksen kuntosalille!
Treenin jälkeen aika alkoi madella huomattavan hitaasti, sillä päivän päätapahtuma oli vasta edessä. Rahkaäijä toinen sisko Anni ja miehensä Tuomo lähtivät heti meidän häiden jälkeen viime elokuussa Siperian junalla kohti Aasiaa. Pariskunnalla vierähtikin omalla häämatkallaa vuoden verran ja tällä viikolla oli kotiin paluun aika. (Anni piti alkumatkasta blogia, jota voi tsekkailla täältä)

Aasian matkaajat saapuivat eilen iltapäivällä Puistolan juna-asemalla ja vannon, ettei pitkään aikaan ole sillä laiturilla nähty yhtä riemukasta jälleennäkemistä! Siljan kokkaama kotiinpaluulounas teki reppureissaajat superonnellisiksi, viimeisen 353 päivään ei nimittäin ruokapöydässä ollut näkynyt perunaa, uunilohta, silliä, porkkanaraastetta ja ruisleipää. Ensimmäinen ruisleipäpala oli suorastaan suuri spektaakkeli!
Hetki oli autuas
Mulla oli tänään aamupalapöydässä rahkaa lusikoidessa lähes samanlainen auatus hetki, sillä en syönyt eilen ollenkaan rahkaa. Moista järjettömyyttä ei ole tapahtunut muijamuistiin, mutta onneksi jo tänään elämä on ennallaan. Ennallaan on myös varmasti HH-Gym, sillä tälle lomapäivälle ei ole enää muuta ohjelmaa, kuin salitreeni. Kelpaa!

Hauskaa viikonloppua!

Rahkalaskuri: 386

18 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää meininki!!! :)

    Meidän salilla on kyl kans ihan älytön kasa cardiolaitteita ja sit vaan yks kyykkytanko. Onneks siihen vissiin tulossa muutosta.... ja joo varsinkin tälle 157cm noi leuanvetotangot on aina liian korkeella.. :D

    Tervetuloa takaisin!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja harvemmin edes näkee, että tollasessa paikassa cardio-laitteista edes puolet olis varattuja! Olis tosiaan mukavaa, ettei leuanvetotanko olis missään taivaissa, ei kauheesti motivoi vetään jos ei edes yletä tankoon. :D thänks!

      Poista
  2. Sushi on parasta! <3 Helsingissä kannattaa myös tsekata Hakaniemessä sijaitseva Rice Garden -sushibaari. Ja kannattaa kokeilla tehdä iteki sushia, ellet ole jo kokeillut. :)

    Btw, mahtava toi sun ''lucifer'' -naamas. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just tänään mietin, että sushia vois kokeilla tehdä itekin. Onko jotain hyviä vinkkejä, mitä pitäis tietää? Onks se kauheen vaikeeta?

      Jep, kyllä tolla voi vähän lapsia pelotella. :D

      Poista
    2. Ei se vaikeeta ainakaan mun mielestä ole, aikaavievää korkeintaan. Ite saan varata ainakin tunnin sushin laittoon. Kirjakaupoista löytyy läjäpäin sushi-kirjoja, muistaakseni esim. Ruokasuosikit -kirjasarjaan kuuluu myös sushia käsittelevä opus, joka maksaa 4-8 euroon ja se kannattaa hankkia. :) Jos lähettyvillä on aasialaisia kauppoja, kannattaa tsekata valikoimat ainakin levän, riisiviinietikan ja vaikkapa wasabin osalta, mutta nykyään ihan tavallisistakin kaupoista löytyy ainekset sushiin. Ja varsinaista sushiriisiä ei tarvitse ostaa, sillä puuroriisi korvaa sen ihan mainiosti. :)

      Poista
    3. Joo, veikkaan että jostain isosta marketistakin vois löytyä tarvikkeet! Ja netistä varmaan löytyy kans ohjeita. Tota riisiasiaa mietittiinkin, että mitähän riisiä sen pitäis olla, mutta hyvä jos puuroriisi käy. :)

      Poista
  3. Mielenkiintoista, meillä on just nuo samat Eurosportin ja Elexin kiekot salilla enkä ole koskaan pitänyt niitä mitenkään heikompina. Voi toki johtua siitäkin että Leokoista je Eleikoista ei ole niin hirveästi kokemusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Leoko on aina Leoko. Meidän salilla on myös Puntti-merkkisiä limppuja, niissä on asennetta.:D Noissa on myös se heikko lenkki, että toi reuna ei oo sellanen "tasanen".

      Poista
  4. Voihan levypainot. Kahvalliset on kyllä ihan käteviä, mitä tulee vatsatreeniin tai vastaavaan.. kunhan niitä kahvoja on vaan kaksi. Noi kolmen kahvan systeemit on ihan toivottomia - ei niistä ole mihinkään! Maastavetoa tai rinnallevetoa tehdessä pitää kyllä olla kiekot samankokoisia, olipa sitten kahvat tai ei. Ärr.

    Mutta jee, kiva kun palasit ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justiinsa niin! Kahvat on ihan väärässä paikassa. Mutta toisaalta noita on helppo kanniskella ympäri salia. :D Vois myös kuvitella, että kahvalliset ei oo erityisen kestäviä, kun miettii juuri mavee ja rivee.

      Jess, kyllä mää aina yhen lomittajan voitan. ;)

      Poista
  5. "Muijamuistiin" <3

    VastaaPoista
  6. Oot sää kyllä hauska immeinen! :D monet naurut sai tästäkin postauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih! Vaikka kuinka yrittäisin tehdä vakavasti otettavaa tekstiä, niin näistä vaan tulee tämmösiä, enkä mä voi asialle mitään. ;)

      Poista
  7. Voi vitsit, niin lähellä oot ollu :D Saatan soluttautua sun kanssa samalle salille jos vielä eksyt Helsinkiin ja saan vihiä missä liikut....;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ens kerralla mää vihjaan matkastani, niin voit tehdä soluttaumisen tai voidaan ottaa peräti yhteistreeni! ;)

      Poista
  8. Mä näen sieluni silmin kuinka väännän sarjamaksimeja sun lämmittelypainoilla :D... Motivation perkele!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta ei tarvii kato olla vaihtelemassa painoja tankoon koko ajan. ;) Ei vaan, sä teet kulmasoutua mun mavepainoilla. :D

      Poista