lauantai 3. elokuuta 2013

Lauantain levottomat läpät

Alan ymmärtämään niitä ihmisiä, jotka joka päivä hokee, että huomenna alkaa laihdutuskuuri. Tai ens viikolla tupakkalakko. Tai ens kuussa raitis elämä. Tai ens vuonna rahan säästäminen. Eikä koskaan kuitenkaan tapahdu mitään. Olen nimittäin itsekin ihan samanlainen.
Kuten jokainen voi kuvasta aistia, koin tänään helliä tunteita etukyykkytankoa kohtaan.
Mä sanon suunnilleen joka päivä, että tänä iltana tai viimestään aamulla venyttelen. Juuri koskaan sitä ei tapahdu. Ja sitten joka paikka on entistä enemmän jumissa ja venyttely kiinnostaa aina vaan vähemmän. Mulle ei ole mikään ongelma mennä salille neljä kertaa viikossa ja treenata kunnolla, syödä kohtuullisen fiksusti ja nukkua ja levätä tarpeeksi. Ja sitten ylitsepääsemättömäksi ongelmaksi muodostuu lattialle istahtaminen puoleksi tunniksi venyttelytarkoituksissa. Voin ihan muuten vaan makoilla makuuhuoneen lattialla ja lukea lehteä, mutta ei tule kuuloonkaan, että venyttelisin samalla.
Eilen testailin vähän salin selänvenytyskonetta. Ihan kun olis Särkänniemeen päässyt!
Testailin myös vähän reidenlähentäjää. Ei ole vieläkään mun juttu. Kuten eräs salimme vakiohahmoista totesi, reisiä voi levitellä sitten vaikka kotona.
Nyt on ihan oikeesti homman muututtava. Tunnen, kuinka jumissa olen ja pienikin venytys tuntuu muka aivan kammottavalta. Tajusin tänään kuinka rujolta mun takakyykkykin näyttää, ja kun yrittää asentoa suoristaa, selkä ja jalat haraa kovaa vastaan.
Tässä taisi olla jo aivan riittävästi syitä olla lykkäämättä venyttelyä syksymmälle. Se on alotettava nyt! Kun pääsis jotenkin alkuu, niin loppu olis yhtä leikkiä venytystä vaan.
Käytiin heti aamusta kaupassa ja Rahkaäijä uhosi, että ulkona on niin kova sumu, että voi lähteä alasti. Mä kuitenkin pistin sentään jotain päälleni. Se jääköön salaisuudeksi shoppailiko Rahkaäijä aamupalansa alasti.
Elämän (venyttely)tosiasioiden pohtimisen lisäksi tänä viikonloppuna on treenattu ja syöty. Eilen olkapää-yläruumistreeniä, tänään jalkoja. Varvasta ei voi vielä ihan ehjäksi kutsua, mutta käveleminen sujuu jo melko hyvin! Eilen jo ajelin maantiefillarilla ja tunkin jalan varovasti klossikenkään. Juoksemisesta ei tarvitse vielä haaveilla (joo, hitsi mikä menetys!;)), mutta muuten menee ihan kivasti varvasmurtumaosastolla!
Mitä tulee kun rahkalettuihin pistää liian vähän kananmunia? Kuumaa rahkapullan täytettä. Mutta iljettävstä ulkomuodosta huolimatta oli aivan hyvää vadelmien kanssa. 
Viime päivinä on tullut syötyä tosi muodikkaasti eli siis paljon takapihan antimia. Eilen keräilin vadelmia ja puna- ja mustaherukoita yli kaksi litraa, niillä taas muutaman päivän menee rahkat mukavasti alas. Tänään käytiin grillailemassa appiukon luona ja grilliin päätyi myös pihan kasvimaasta riipaistu kesäkurpitsa. Paitsi että kesäkurpitsa oli maultaan lähes syömäkelvotonta. Voisiko lähes kahden kilon painolla olla asian kanssa jotain tekemistä?
Tui tui! Ihan on isänsä näkönen poika!
Huomenna on huhujen mukaan melko kuuma päivä luvassa ja se onkin oivallinen syy kaivaa kaapista esiin snorkkeli ja sukellusmaski ja pulahtaa veden viileyteen. Saa nähdä, miten snorklailu sujuu ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Mutta nyt Rahkaäijä vaatii pienen lapsen malttamattomuudella maastopyörälenkille lähtemistä, metsään on siis mentävä!

Rahkalaskuri: 365

Pee äs: Rahkamuija on löytänyt uuden herkun. Mantelivoi = jumalten nektariinia. Maapähkinävoi on niin sou läst siison!

18 kommenttia:

  1. Mantelitahna on kyllä herkkua!! Jostain luin, että alle 300 gramman kesäkurpitsoissa on maku parhaimmillaan. Että ehkä toi mörssärikurpitsa oli tosiaan missannut sen jonon, missä makua jaettiin ja podaillut vaan.

    Venyttely on kyllä vaikeaa.. Miksei ostos-TV:llä myydä mitään venyttelyhärpäkkeitä? Ostaisin monta. Varsinkin jos niitä myytäisiin hienoilla "tässä sun jäykkä lihas hehkuu punaisena ja kun olet käyttänyt tätä 14 vrk, niin kosketat varpaalla takaraivoasi" -animaatioilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ton bodarikurpisan kuori oli sellasta ihan kovaa ja inhan makusta, eikä sisälmyksessäkään kehumista ollut, että maku oli jäänyt tosiaan vähän koon jalkoihin.
      Joo, kaikenmaailman vatsalihas-, laihdutus- ja ruualaittohärpäkkeitä ovat keksineet, mutta sitten eivät saa telkkariin myyntiin yhtä venyttelyhärpäkettä. Sille olis markkinat, mää ainakin ostaisin heti!

      Poista
  2. Hei, mulla on sulle hyvä neuvo tohon venyttelyongelmaan! Käy kirjastossa ja kolua jumppadvd-hylly läpi: sieltä voisi löytyä sellainen venyttely DVD. Mä lainasin joskus sellaisen ja se oli ihana! DVD pyörimään ja sit pitää vaan tehdä mitä sanotaan. Ja se DVD mikä mulla oli sisälsi lähinnä sellasia venytyksiä jotka tehtiin makuulla! Miten rentoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistava idea! Oli heti pakko tarkistaa löytyiskö Youtubestakin jotain venyttelyvideoita ja löytyyhän sieltä. Joku virtuaalinen venyttelykoutsi saa tästä lähtien tsempata meikäläistä. :D

      Poista
  3. kaverilla oli ruissipsien päälle cashewpähkinävoita! oli ihan törkeen hyvää, ja totesin kans että skruu juu maapähkinä, here comes käshyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilasin ton mantelivoin Massilta samalla kun palkkaria sun muuta, niin katoin että siellä näytti olevan myös cashew- ja hasselpähkinävoita, ne menee testiin seuraavaksi!

      Poista
  4. Mäkään en lämpene noille hilanvitkuttimille. Onko niistä oikeesti jotain hyötyä? Ja ootko ikinä nähnyt yhdenkään miehen tekevän lähentäjää/loitontajaa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon samaa mieltä! Aina kannattaa vilkuilla mitä salin isot äijät tekee, niin ei sorru mihinkään näpertelyyn. :D

      Poista
    2. The Rock aka Dwayne Johnson tekee niitä :') "This machine ain't just for chicks! And under no uncertain terms should you ever make eye contact with another man while doing this exercise."

      Poista
    3. Oli vähän pakko googlettaa äijän jalkakondista ja ihan hyvin on näyttänyt viimeistely lähentäjällä toimivan. :D

      Poista
  5. Mulla ois idea tuohon venyttelyyn - jooga. :) Itse oon kanssa ollut aina tosi huono venyttelemään mutta sitten keksin joogan ja liikkuvuus on parantunut huimasti. 1kerta viikossa riittää sellaseen ylläpitoon ja huoltoon (jos käy salilla) mut 2kertaa tekee jo ihmeitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, tää oli mahtava idea! Se olis varmaan myös hyvää palauttavaa liikuntaa. :) Joogaakin on ilmeisesti aika montaa sorttia, niin onko heittää vinkkiä mikä kävis tämmöselle jäykälle perus-pirjolle? Vai onko olemassa joku "yleis-jooga"?

      Poista
  6. Näitä sun huumorintäytteisiä juttujas on aina nii kiva lukee. :) Ja et oo kyllä ainoa, jolla toi venyttely aina vähän ''unohtuu''. Silloin kun vielä pysty treenaamaan, niin joka ilta oli 10 minsan venyttelytuokio, hyvä jos nykyisin on edes 5min/vk, hups... Liekö kireät etureiskat sitten syy kipeisiin polviini...?

    Kun olin kesätöissä fysikaalisessa hoitolassa, leikin tolla selänvenytyskoneella melkein joka päivä. Töissä se oli tosin sähköllä toimiva, mut kotoa löytyy tollainen vanhempi jostain varaston perältä. Kiva se oli töissä maata jalat katossa, just silloin kun asiakkaita alkoi tursuta sisälle. :3

    Aww, mikä kesäkurpitsa!^^ Mullakin kasvoi yksi tollainen hormonihäiriöinen möykky ja pari pienempää. Harmi kun en ottanu tollasta yhteiskuvaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun jaksat lukee! :)
      Tollanen 10 min jokapäiväinen venyttelytuokio olis todella hyvä ja hyödyllinen, pitäis ottaa varmaan tavaks. Mullakin on etureiskat ihan ennätusjumissa!
      Huomasin, että oli aika rentouttavaa maata pää alaspäin siinä koneessa. Mutta hei, sehän on vaan hyvää mainosta hoitolalle, kun työntekijätkin viihtyy selänvenytyksessä. :D
      Sinne kasvimaahan jäi vielä pari jättikörmyä, kovasti koitan keksiä niille jotain hauskaa käyttötarkotusta!

      Poista
  7. Mä oon niin samanlainen tuon venyttelyn suhteen. Nyt vaan pitäisi aikatauluttaa viikkoon venyttely, niin noudattamaninen olisi helpompaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ihan samalla tavalla kun salipäivinä mennään salille, niin venyttelypäivinä istutaan lattialle ja venytellään. Kuulostaa tosi helpolta, miksenköhän sitten toteuta sitä. :D

      Poista
  8. Venyttelyluuseri ilmoittautuu! Heräsin kanssa viikko sitten siihen, että nyt oikeasti joka paikkaa kiristää eikä kroppa taivu mihinkään, että oliskohan aika tehdä asialle jotain. Pieni apu oli se, että blogiin mainitsin asiasta ja lupasin venytellä joka ilta :D No ihan siihen en päässyt, mutta 4/7 tuli saldoksi. Ihan hyvä siis ja tällä viikolla jatketaan!

    Toivottavasti sielläkin venyilyt lähtee onnistuneesti käyntiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä uskomattoman tehokasta mennä blogissaan lupaamaan jotain, silloin sitä ei vaan voi unohtaa, joku kyllä muistaa muistuttaa. :D
      4/7 ei ole ollenkaan huono! Joka päivä on hyvä tavote ja kun yltää edes puoleen siitä, se on huikeeta kehitytystä entiseen. :)

      Poista