torstai 23. tammikuuta 2014

Pakkanen ei nujerra kovia muijia (eikä äijiä)!

Mun mielestä aamuisin on yleensä mielekkäämpääkin tekemistä, kuin raahautua 21 asteen pakkaseen pyöräilemään. Tänä aamuna taisi olla vielä aivot offlinessa, kun Rahkaäijä houkutteli seuraksi Suolijärven ympäriajoon, ja huomasin vastaavani myöntävästi. Sen verran kuitenkin sähköt oli päällä, että ymmärsin vetää kevyttoppapuvun alle kolme kerrosta vaatetta. Silti kaipasin taas pakaranlämmitintä!
Aurinko ei ollut vielä noussut, kun lähdettiin, mutta valoille ei ollut enää tarvetta. Suolijärven polut alkaa ihan muutaman polkaisun päästä kotiovelta, ei siis tarvitse ajaa mitään näännyttävää siirtymää päästäkseen metsään.
Hervannan Sunny Beachilla oli varsin rauhallista heti aamusella ja kaahattiin rantapolulle, kuin pahaisetkin lainsuojattomat. Suolijärven rantapolkua ei saisi ikivanhojen kylttien mukaan ajaa fillarilla, mutta se on ilmeisesti joku kaupungin keksimä oma sääntö, joka ei perustu mihinkään, niin meidän kaltaiset out law bikerit vähät välittää kieltokylteistä. Vastuu täytyy tietenkin itse kantaa, kun lähtee "kielletylle" fillaroimaan. Oma vika, jos kaatuu kivikkoon tai putoaa suohon ja ei kannata ajaa niin kovaa, että kenenkään koira tai mummo jää alle. Jälkimmäiset suurempi turvallisuusriski.
Metsässä oli vielä yllättävän vähän lunta, ja aamun luontoääni olikin kiviin kolisevat polkimet. Mutta ei se mitään, meno oli silti mutkatonta ja mukavaa! Päivä alkoi myös varmasti skarpimmin, kuin jos olisin jäänyt tuplapeiton alle koomailemaan.

Hihattoman tammikuun avauspostauksessa epäiltiin, että hihattomuus muuttuu jo epämukavaksi näin kylmällä kelillä. Vielä mitä! Nythän on hihattomat kelit suorastaan parhammillaan. Siitä todisteeksi käytiin eräänä päivänä salitreenin jälkeen  nappaamassa pari hihatonta kuvaa Iidesjärven rannassa. Kauempana joku lintubongari kuvaili maisemia, ei ole varmaan koskaan ennen tämmösiä haukkoja bongannut, vaikka Iidesjärvi onkin kuuluisa tirpoistaan. Heh, olinpas nokkela!
Tän posen nimi on tuplat pakkasessa.
Talvikin lähtee nopeammin, kun sille vähän heristää nyrkkiä!
Kun kerran on annettu uudenvuoden lupaus hihattomasta tammikuusta, se viedään tyylillä loppuun asti! Pitkähihaisissa ehtii treenaaman sitten koko loppuvuoden!

Hyydyttääkö pakkanen aamulenkkihimot? Uskallatko jo hortoilla järven jäällä vai pelottaako kylmä kylpy? Tykkäätkö lintujen tai haukkojen bongailusta? Miten hihaton tammikuu sujuu? Kerro!

Rahkalaskuri: 648

12 kommenttia:

 1. Pakkanen on puhdas pukeutumiskysymys! Kaikki tuntuu valittavan kylmyydestä, mutta itseäni pakkanen ei vaivaa, kun on toppahousut, pipo ynnä muut vehkeet päällä. :D Ainoa ikävä puoli pakkasessa kuitenkin on se, että miun kädet kuivuu ihan verille. :(

  Hurja mimmi oot ku heilut pihalla hihatta, ite en uskaltas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kanssa päättänyt, että en tosiaankaan palele vaan pistän reilusti vaatetta. Elämä on liian lyhyt hukattavksi palelemiseen. :D mulla on sama, että iho ja huulet kuivuu karmeeseen kuntoon.

   Se oli äärimmäisen nopea tempaus, pari kuvaa ja äkkiä vaatteet takaisin päälle ja autoon. :D

   Poista
 2. Eikai tollasia pyssyjä sais edes tuoda lintutornin lähettyville? epäilevät pian salametsästyksestä! Sano sille Rahkaäijälle et pistää muijansa ruotuun! T:huolestunut kansalainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyssyt oli ihan tyhjät salin jäljiltä, niin linnut sai olla rauhassa!
   Mää välitän terveiset Rahkaäijälle! :D

   Poista
 3. Hei pakko kommentoida tohon pakaranlämmittimeen, että itsebon tullut hommattua merinovillaiset "shortsit", siis lyhyet versiot pitkistä kalsareista, jotka on helppo lisätä esim. pitkiksien alle. Itsellä jäätyy reidet talvella lenkillä ja laskettelurinteessä ja shortsit on ollut ihan pelastus ja hintansa väärti, vaikka vvaikkamerinovilaisina hieman arvokkaammat onkin! Saa esim. Partioaitasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos tosi hyvästä vinkistä! Täytyy ehdottomasti hankkia moiset, koska olen huomannut, että merinovillanen paita on paras pyöräilyvaate, joka mulla on. Ja pitkiä kalsareita ei voi pistää määräänsä enempää päälle, joten shortsit olis aika pop!

   Poista
 4. Tertsa! Löysin sun blogin viime viikolla sattumalta ja rakastuin! Olen nyt ahminut melkein kaikki postauksesi ja ihaillut päättäväisyyttäsi. Nyt kävin itsekkin innostuneena ostamassa fillariini talvirenkaat ja naapurit ovat naureskelleet kun olen lähtenyt pakkasessa fillaroimaan,aivan loistavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morjes! Luin melkein ekana aamulla tän kommentin ja päivä sai kyllä kivan alun, kiitos siitä! Tosi hieno juttu, talvirenkaat on meinaan sellainen investointi, jota ei tarvitse katua. Ja ainakin oma sydämeni melkein pakahtuu, kun aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta ja hanki kimmeltää ja pyörä kuin lentää ihan itsekseen eteenpäin. Tai ainakin melkein. :D Ja antaa naapureiden naureskella ja kököttää sisällä, ne ei tiedä mitä menettävät!

   Poista
 5. Tour de Lago di Suoli, tuo maineikas hervantalainen pyöräilyreitti.

  Saako hihaton tammikuu jatkoa jollain helmikuisella tempauksella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tour de Lago di Suoli on kuuluisa ankarista nousuistaa, kapeista pitkospuistaan ja räksyttävistä rouvista. Jokaisen pyöräilijän unelma, joka tulisi ajaa ainakin kerran elämässä!

   No hei mää oon miettinyt tota! Mutta en ole vielä keksinyt ihan lyömätöntä. Kengätön helmikuu? Kalsariton helmikuu? hevoseton helmikuu? hattaraton helmikuu? Kyllä se tulee vielä, kun mietin vähän!

   Poista
 6. Terveiset tuolta käsivarren ja pääsi välistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asutko Näsinneulassa vai tornihotellissa? ;D

   Poista