maanantai 8. huhtikuuta 2013

Voi terveyspulla!

Koska Rahkaäijä on perheen pääkokki, keittiössä syntyy usein mitä ihmeellisempiä asioita (joskus kokeilut jää ihan yhteen kertaan ja joskus päätyy televisioon asti). Tällä kertaa isäntä bongasi Pakkikselta "terveyspullareseptin" ja sitähän oli pakko kokeilla, vähän kardemummalla ja kaakaojauheella korjailtuna tietenkin. Rahkaäijä söis vaikka äitinsä marinoitua kaalisalaattia kardemummalla tuunattuna.:D
Keltuais-rahka-hera -sotku
Meillä oli chocopeanutin makuista heraa ja mössö maistui raakana oikein maukkaalta ja kardemummaiselta. Ja mikä parasta, taikinassa on myös rahkaa!
Tehtiin taikina tuplana ja heitin aineet kalorilaskuriin, kun kiinnosti, minkälaiset statsit tulee noin ällöterveellisistä aineksista. Protskua kaksinkertaisessa satsissa oli n. 38 grammaa, rasvaa 13 grammaa ja hiilaria n. 4 grammaa.
Kappas vaan, leivinpaperi olikin loppu, niin heitettiin koko taikina lasivuokaan. Uunissa ison köntin kypsyminen kesti kuitenkin vähän kauemmin kuin pienten "pullien".

Hyvin jämähti vuokaan, vaikka kuinka voiteli!

Voisilmä tästä enää puuttuu!
Maku? Rahkaäijä luonnehti makua kardemumman ja munakkaan epäpyhäksi liitoksi, mutta kyllähän se vähän pullalta maistuu, mutta se on ainoastaan kardemumman ansiota. Steviaa olisi saanut olla vähän enemmän, mutta kokonaisuudessaan yllättävän hyvää! Myös esim. vaniljan makuinen proteiinijauhe voisi toimia. Saattaa jäädä kertakokeiluksi, tai ehkä sitten ei.:D
Aurinkokin ehti laskea pullabisnesten aikana!
Rahkalaskuri: 167

17 kommenttia:

  1. Voi perse, tuommosia kuvia katellessa alkaa omat allergiat nyppiä aika kovasti. :D Määki tahon herkkupullaa! Näyttää oikiasti tosi hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei noi ihan niin hyviä ollut, että kannattais allergiaoireista kärsiä.:D Mutta hyvää oli, etenkin kun kaikki on jo syöty!

      Poista
  2. Onkohan rahkaäijä maistanut kardemummalla maustettua kanaa tai kaurapuuroa? Jos ei, niin lähes päivittäisen kokemuksen perusteella voin suositella ;)

    Tuo pulla kuulostaa ihan liian houkuttelevalta, eli lähtenee täälläkin testiin. Ja reilulla kardemummalla, toki ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kardemumma-puuroo se on joskus vedellyt, mutta kana kuulostaa vähän eksoottisemmalta.:D
      Siinähän alkaa olemaan ihan seittemää sorttia kahvipöydässä, kun siihen lyö tommosia pullia ja sitten niitä mikromuffinseja, kyllä kelpaa!

      Poista
    2. Kardemummaa tai kanelia kahvinmurujen joukkoon, nam!

      Poista
    3. Hyvä idea, kardemummakahvia Rahkaäijä ainakin aikoo kokeilla!

      Poista
  3. Proteiinikokkailuja on tullut muutaman kerran kokeiltua, ehkä olisi taas sen aika jos keksisi jotain uutta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä on kyllä kiva kokeilla, vaikka kaikki reseptit ei ihan käyttökelpoisia olekaan.:D

      Poista
  4. Paistoksen ulkonäkö kuin lehmien laitumilla olevat "liukumiinat",mut niistä puuttuu kardemumma,keltuaiset...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähänhän se siltä näyttää, mutta jos pistäis suklaakuorrutukset päälle, niin melkein menis mokkapalasta!

      Poista
    2. Joo,ei ulkonäkö vaan maku,mikä ettei mokkapalasta menisi. Mut mokkamuniin älä koskaan koske (sekoa).

      Poista
  5. No niin, nyt tiedän mistä Soijajugurttiukko on niin tuttu. En koskaan katso mitään ruokaohjelmia mutta tuon jakson näin!! Se tais olla joku viikonloppuaamun uusintasetti koska mielestäni löhöilin sohvalla, söin aamupalaa ja katoin ne kaikki muutkin jaksot ja nautiskelin Herwoodin kokkailevaa kuntosalikaljua eikun... Neljä kertaa Rahkaäijää on polttanut hänen karismaattiset hervantalaiset kasvonpiirteensä verkkokalvoilleni loppuiäkseni!

    Näyttää ihan piparitaikinalta. Onneksi ei tehnyt tota telkkarissa. Onks tää se sama kaveri joka ivaa maapähkinävoin syömistäsi? :D

    Jokos siellä rauta talttuu uusin opein? Mä oo tehnyt vähän vastaavaa, joka toinen viikko lyhyitä 2-3x5 sarjoja isoilla painoilla ja joka toinen viikko pitkiä 2-3x15 sarjoja kevyemmillä painoilla. Uskoisin että sullakin tulosta tulee kunhan lopetat näiden hassujen kokkailuiden mussuttamisen ja syöt raakoja munia ja jauhelihaa viidesti päivässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, soijajugurttiukko on ollut jo monta uusintakierrosta telkkarissa, vois taas jaksot tulla kohta! Niistä riittää hupia.:D
      Rahkaäijällä on vähän se erikoinen puoli, että se ivaa kaikkia hyviä ruokia (kuten maapähkinävoi-rahkaa) ja itte kuitenkin tekee ja syö kaikenlaista saastaa, tällä hetkellä sietämättömin on minttusuklaa-pudding, yöörgh!
      Rauta suorastaan jo pelkää mua kahden voimatreenin jälkeen.:D Mää kans uskon vahvaan progressiiviseen kehitykseen, raasta jauhelihasta tehty pirtelö pitäis kyllä varmaan lisätä ruokalistalle. Ei rautanaulatkaan varmaan huonoja olis?

      Poista
  6. Vaikuttaa melkein yhtä lupaavalta kun meidän kakslahkeisen tänään aikaansaama mansikkapurkalta maistunut proteiinimuffinssi :D Pitäs varmaan näistä meiän proteiinikokkailuvirityksistä tehä kanssa ihan blogipostauksensa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikkapurkalta maistuva muffinsi kuulostaa aika hyvältä! Joo, ohjeita vaan jakoo, mutta saa sitten mainita jos resepti olikin täysin käyttökelvoton.:D

      Poista
  7. Toi pulla näyttää siltä keltaselta vaahdolta, mitä spruitataan rakennusvaiheessa tilkkeeksi tai mikskä lie, paalujen ja levyjen väliin..?? :D

    Mutta joutunee kokeilla. Kaikki herkuttelu, johon on isketty etuliite terveys-/terveellinen- jne. on sallittua.. Vai miten se meni...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai urataaniako meinaat?:D Vähän siltähän se näyttää, ens kerralla vois jättää kaakaojauheen pois ja laittaa keltasta karkkiväriä, niin vois tarjoja vieraille uretaanipullaa!
      Joo, ja proteiini- etuliite on kans toinen! Mää vähän odottelin, koska Ben&Jerry lanseerais sellasen terveysproteiinijäätelön tai koska tulis markkinoille proteiinisipsejä.:D

      Poista