perjantai 5. huhtikuuta 2013

Takareisiä ja timantteja

Tällä viikolla kiinnostus salitreeniä kohtaan on ollut vähän kateissa, kun vanhan ohjelman vika viikko menossa ja hampaat irvessä on tehtävä loppuun, uutta ohjelmaa vasta sunnuntaina tai maanantaina. Keskiviikko olikin varsinainen pohjanoteeraus, suutuin ennätyshuonosta penkkitreenistä niin paljon, että jätin treeni  kesken ja lähdin kotiin. Ihan kasvattava kokemus sinänsä.:D

Tänään raivo oli jo laantunut ja lähdin vääntämään Muscle Challengen viimeisen takareisi-treenin. Ajattelin etukäteen, että vähän himmailen, ettei taas mene takareidet aivan tukkoon, mutta kummallisesti se jo unohtui ensimmäisen sjmv-sarjan aikana. Tein kolme sarjaa 65 kilolla kutosen setteitä, ohjelman kympin sarjat on vähän lakannut kiinnostamasta. Leveä prässi meni jostakin syystä ihan puhtaasti etureisille, ja takareidet hengaili vapaamatkustajina. Loppuun tein taas läpivedon sijasta etuheilautuksia kahvakuulalla, on muuten todella hyvää takareisien ja perperin viimeistelyliike!
Rrrrrakastan mun vibrameita! Mutta en tuota oravalta lainattua ilmettä.
Muscle Challenge (löytyy muuten täältä, sekä originaali ohjelma, että 2013 edition ja ne saa käyttöönsä ihan ilmaseks sivuille rekisteröitymällä) on nyt siis tehty ja puolueettoman mielipiteen lausumista helpottaisi, jos koko ohjelman olisi saanut tehtyä puhtaasti ilman sairasteluita. Kymmessä viikossa on 40 treeniä, joista laskin tehneeni 32 eli poskiontelokoomailun vuoksi treenejä jäi tekemättä parin viikon edestä. Tästä johtuen myös osa ohjelman erikoistekniikoista (supersarjat, pudotussarjat, negatiiviset toistot ym.) jäi toteuttamatta.
Treenijakohan on suunnilleen seuraavanlainen: 1. selkä-olkapäät+paikko hauis 2. etureidet-pohkeet 3. rinta-hauisojentajat+ paikko olkapäät 4. takareidet+vatsat. Erityisen toimivana pidin noita kahta ensimmäistä treeniä ja myös jokaisen takareisitreenin jälkeen olen ollut melko hajalla. Koska olen melko rintatreeni-kielteinen ihminen, kolmas treeni ei maistunut lainkaan, mutta ihan tehokas sekin.

Jonkin verran sovellettiin omaa (esim. läpiveto taljassa -> etuheilautukset kahvakuulalla tai vinopenkki -> ihan oikee penkki), mutta pääpiirteissään mentiin ohjelman mukaan. Rahkaäijä kyllästyi lihashaasteeseen jo pari viikkoa sitten ja sovelsi itselleen uuden ohjelman. Ylipäätään MC on perushyvä nelijakoinen, mistä saa aika rankankin erikoistekniikoilla, joten suosittelen tutustumaan, jos kiinnostaa!
Koska pitkät sarjat ja nitkuttaminen ei juuri nyt inspiroi, seuraava ohjelma, jota en ihan vielä ole lyönyt lukkoon, on varmasti jotakin voimapainotteista. Mutta etenkin jalkatreenin pitää pelata yhtään sen kanssa, että pyöräilyhimot ovat tällä hetkellä täysin hallitsemattomia, voisin pyöräillä vaikka Kiinaan juuri nyt! Uudesta saliohjelmasta siis myöhemmin lisää!
Nyt tämä kummitäti lähtee Tiimarin aleaarre-pussin kanssa kohti Janakkalaa. Tänään taidetaan askarrella timanttikoruja!
Rahkalaskuri vuoden alusta: 160

6 kommenttia:

 1. äää mun varpaita ahdistaa pelkkä kuva! pahin aika mun elämässä oli varvassukkabuumi jolloin niitä pukkas joka tuutista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että varvassukkabuumihan oli todellista lapsuuden kulta-aikaa, mulla oli monet!:D Noi on oikeasti tosi mukavast jalassa, ei varpaitakaan ahdista yhtään!

   Poista
 2. Tee fiksaus noihin boboihis': Leikkaa varpaankynsien kohtiin aukot,niin kynsilakkakin näkyy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisikin vallan hyvä idea, sitten tarvis vaan olla aina kynsilakat kunnossa!

   Poista
 3. Oho. Suuttumista on ollut ilmassa. Minä suutuin surkeaan maastavetoon niin paljon, että jätin myös salitreenin kesken penkin jälkeen. Ihan ennenkuulumatonta minulta! :D

  Olin tosi hölmö. Kroppa tuntui väsyneeltä ja tiesin, että pitäisi pitää yhden sijaan kaksi välipäivää, mutta ei... Sinne vaan menin salille ja siitä ei sitten meinannut tulla yhtään mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä treenin kesken jättäminen kuulu munkaan tapoihin, mutta joskus vaan nyppii aivan kohtuuttomasti.:D
   Välillä harhautuu, eikä kuuntele itseään, ja sitten se kostautuu salihölmöilynä, mutta onneks niistä oppii aina!

   Poista