tiistai 23. huhtikuuta 2013

Päälläseisontaa ja SUURI tomaattikisa

Morjesta pöytään, niin että pätkähti! Viikko on jo täysin voiton puolella, kun tiistaissa mennään, koska alottaminen on aina vaikeinta. Varsinkin eilinen oli melkosen nihkee viikon alotus, viikonlopun jäljiltä hartia/niskaseutu on hivenen jumissa ja siitä seuras melko pirullinen päänsärky, joka lamautti ihan täysin. Mutta nyt ei päässä pölise enää mikään, joten rutinat pois!
Sen verran päässä kuitenkin pölisi, että oli pakko kokeilla, pystynkö vielä seisomaan päälläni, koska ala-asteella ollessa se oli yksi hauskimpia harrastuksiani (eikö siellä maalla nyt muitakin harrastuksia olis ollut..?), mutta taidot oli vähän ruosteessa ja Rahkäijä joutui hieman avittamaan jalat kohti korkeuksia.
Tänään oli melko erikoinen salipäivä sen suhteen, että kävin heittämässä treenin aamulla, että illalla. Mahtava Heidi harrastaa tuplatreenejä ja muakin on houkuttanut kokeilla, että miten sellainen toimisi. Toteutinkin kokeilun käsi- ja selkä/rintatreenillä, mutta tein hommat vähän väärin päin ja kävin treenamassa kädet aamusella ja selän ja rinnan vasta äskettäin, toisin päin olisi ollut fiksumpi! Peräkkäisinä päivinä näitä kahta pumppailutreeniä ei voi oikein tehdä, mutta näin puolen päivän viiveellä jumit ei ehtineet vielä hyökätä. Saa nähdä, kuinka hyvä idea tuplatreeni on huomenna, jos koko yläkroppa on jumissa. Kokeilin muuten jälkimmäisessä treenissä pitkästä aikaa voimapyörää ja rullailuhan onnistui, polvet maassa kuitenkin. Aiemmin voimapyörällä rullailut ovat olleet kaameeta räpiköintiä, mutta nyt hiffasin miten selän pitää olla (sillain kamelimaisesti), jotta selkäranka ei tunnu katkeavan, hyvä minä! Aivan kauhealtahan se silti tuntuu, siitä ei pääse mihinkään.
Kaiteeseen on hyvä törmätä, niin ei mene rullailu liian pitkälle!
Ja sitten asiasta tomaatteihin!

Taimet tänään, koska punaisia palleroita?
Rahkaäijä sai päähänpinttymän, että tänä kesänä kasvatetaan tomaatteja! Muuten hyvä idea, mutta mää ostan tomaatit mielummin Prismasta ja ainoa viherpeukalointi, mihin mun maltti ja osaaminen riittää, on homeen kasvattaminen jääkaapissa. Tomaatit jäävät siis Rahkaäijän huoleksi ja koska kyseessä on kuitenkin herra, joka ottaa elämän muutenkin melko rennoin ranteen, tänä kesänä nähdään todellista freestyle-tomaatinkasvastusta. Ohjeita ei kuulemma lueta eikä tarvita, vaiston varassa mennään. Jos noista taimista joskus tulee tommosta heinää vahvempia, ne saattaa päästä haistelemaan ilmaa ulos amppeliin. 

Mielestäni olisikin täysin paikallaan Rahkaäijän tsemppaamiseksi julistaa kilpailu, jossa voi veikata ensimmäisen tomaatin kypsymispäivää (se päivä, jollon se on syötävissä) ja tomaattitietäjälle lähtee joku kiva tomaattiaiheinen palkinto. Vaihtoehtoisesti voi myös veikata taimenten kuolinpäivää, mutta niille uhkapelaajille ei ole luvassa palkintoa. Jos olet niin kovan luokan tomaattiguru, ettet halua jakaa tietämystäsi kommenttiboksissa, ettei muut matki, voit myös laittaa valistuneen päivämääräveikkauksen sähköpostilla (tuolta sivusta löytyy -->) ja kaikenlaisia tomaatinkasvatusohjeita saa myös lähettää, mutta Rahkaäijähän ei niitä kuitenkaan noudata, koska kunnon maajussihan ei mitään ohjeita tartte! Eiks ollukin kiva kisa? No todellakin! 

Rahkalaskuri: 196

17 kommenttia:

 1. Hihi, melkoinen tuskanilme tuossa päälläseisonnassa. Mulla on pään alla aina joku sohvatyyny, kun kotona testaan, se ei kyllä ole millään tavalla kovin hoocee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä, mutta ihmekös tuo, kun kieli melkein katkee hampaiden väliin.:D mä kokeilin tyynyllä, mutta se oli liian pehmee, mutta sohvatyynyssä vois olla tarvittavaa jämäkkyyttä!

   Poista
 2. Pienet on munkin tomskuntaimet mutta on niissä jo sentään ensimmäiset kasvulehdetkin. Veikkaan että tomaatit on syötävissä 6.8. Helpoimmalla pääsee itsekasvatuksessa kun ostaa valmiit taimet puutarhakaupasta. Se on munkin varasuunnitelma. Tsemppiä ja iloa kasvatukseen, siihen saattaa hurahtaa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on suorastaan ottaneet kasvuspurtin nyt, varmaan jo ens viikolla satoa pukkaavat.;) Me turvaudutaan sitten ens vuonna niihin valmiisiin taimiin, jos tää juttu ei toimi!

   Poista
 3. Ennustan omasta kokemuksesta että taimi kyllä kasvaa isoksi ja hienoksi ilman ohjeitakin, mutta jos satoa haluaa saada, tomaatti kannattaa istuttaa tarpeeksi isoon ruukkuun ja ottaa selvää, paljonko sitä pitää ravita. Niinkuin ei rahkaväkikään, ei tomaattikaan jaksa kasvaa ilman kunnon lisäravinteita! Ja ei huolta, nykyäänhän tomaatitkin voivat ansaita kultaiset kengännauhansa, sillä kotipuutarhuritkin voivat ryhtyä luomu-viljelijöiksi! Luomu-lannoite ostoksille siitä, rahkaäijä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän me naurettiin tälle kommentille, jee!:D Luulen, että Rahkaäijän tosiaan täytyy mennä Puutarha-Mattiin vähän shoppaileen, jos mielii saada satoa. Meillon Ikean amppeli, katotaan onks se tarpeeks iso!

   Poista
 4. Hei vähän siistiä, tuplatreenisettiä sielläkin! :D (Ja oon otettu kun sanoit mua mahtavaksi, voinko ottaa tuon allekirjoitusnimekseni..ei vaites :D)

  DOMS-raporttia odotellessa! ;D Huippuja reenejä jatkossakin!!

  P.S. Oon tosi kade sun päälläseisonnasta! :D Ei tulis kuuloonkaan että taipuisin tuommosiin asentoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, voit vaikka CV:hen lisätä ja pistää suosittelijaks Rahkamuijan.:D
   Melkosen monessa paikassa kolottaa, mutta ehkä suuremmilta tuskilta säästyttiin tällä kertaa!
   p.s. En määkään ihan ite taipunu.;)

   Poista
 5. Iltalehti teki kuin tilauksesta vinkkilistan:
  http://www.iltalehti.fi/piha/201304240072300_ph.shtml

  Tomaatit tuottavat satoa (tai rikastuttavat biojäteastiaa) 25.8.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää voinkin salaa vakoilla tosta vinkkejä!
   Kiitos veikkauksesta, voisin kyllä arvata, että jos ovat päätyäkseen biojätteeseen, se tapahtuu jo aikasemmin.:D

   Poista
 6. Ei perhana mun päivämäärä vietiin! Veikkaan siis ensimmäistä kokonaan punaista tomaattia 26.8. tulevaksi :D Hirveesti on kyllä noita muuttujia: lajike, kasvuolosuhteet (valo, vedottomuus, lämpö, kosteus, ravinteet), muu hoito (varkaiden poisto runkotomaateilla), poimijan mahdollinen värisokeus ja vika makuaistissa...

  Mulla sattuu päälakeen ajatuskin päälläseisonnasta, mut oishan se hienoo osata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahkaäijän kans pohdittiinkin, että ei tässä turhia lisätietoja kyllä kasvatusprojektista annettu, mutta tositietäjäthän voi veikata esim. ilman tietoa lajikkeesta.:D Täytyy ottaa joku puolueeton tuomari arvioimaan tomaatin kypsyyttä!
   Muakin sattu päälakeen aika paljon, ihmettelenkin, että oliko pääni terästä 15 vuotta sitten...

   Poista
 7. Täällä ois sulle haaste: http://colormystrength.blogspot.fi/2013/04/paivan-treeni-240413-haastetta-pukkaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on pakko koota kaikista hautumassa olevista haasteista joku kokoelma, niitä kun jo muutama on.:D

   Poista
 8. Woihan nenä! Toi sun päälläseisonta kuva on ihan mahoton!Ootte kyllä melkonen pariskunta...
  t.mahotonta menoaM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, hetken mietinkin, että voiko noin mahdotonta kuvaa ollenkaan edes laittaa tänne.;)

   Poista
  2. Tasapainoa hakiessasi potkit komeron oviin ja naapurit luulevat,et rahkapurkit lentelee...
   Tos' näköjään myös irtokomeroryhmä,sehän pitää vetää ruuveilla tohon kiinteeseen kiinni,niin pääset treenaa paremmin päällä seisontaa.
   Irtokomerot kait teidän omia,pois muuttaessanne muovitulpat reikien päälle,niin Avot'
   t.myös kalusteasentajaM
   Ps.Kuva on kyllä uskomaton!!On pokkaa...

   Poista