maanantai 29. huhtikuuta 2013

Kikbäk-irvistys

Saanen iloisesti ilmoittaa, että vuotuinen Suurin maalaisjuntti -palkinto on jälleen jaettu! Kilpailun voitti R. Ahkamuija Kurusta.
No kanna itte yhtä isoo tukkia!
Ja sitten taas asiaan! Eilisen aeroopisesta reenistä huolen piti kahden tunnin risusavotta ja varsinainen lihaskunto-osuus hoidettiin salin puolella. Olkapäät, ojentajat ja hauikset sai kyytiä, nyt kesän tullen olen jotenkin myös paljon motivoituneempi vatsalihastreenin suhteen, joten sitä myös! Olkapäitä kuritin pystypunnerruksilla, pystysoudulla taljassa sekä viparit+takaolkapäät-kombolla. Ojentajat ottivat osumaa dipeissä ja taljassa ja koska Rahkaäijä suoritti jotain maailmanlopun treeniä, jäi mulle aikaa kokeilla muitakin ojentajien remonttiliikkeitä. Rahkaäijä, tuo suuri kuntosalitreenauksen jedi-mestarini, sanoi joskus ammoisina aikoina jotenkin näin "kickbackiin on typerä akkojen liike, älä tee sitä, tee jotain muuta." Koskaan aiemmin en olekaan kikbäkkiin sekaantunut, mutta eilen alkoi liike himottamaan ja oli pakko siirtyä salitreenin pimeälle puolelle.
 Ihan en ollut vakuuttunut teknisestä osaamisestani, eikä ojentajatkaan tuntuneet oikein ottavan liikettä vastaan, mutta huumoriarvo oli sitäkin suurempi. Naamanvääntelyksihän se taas meni!
"Hyyyyvin jaksaa, ja kieli ulos, hyvin menee!"
Habahommelit olivat tällä kertaa taljaa ja hammareita käsipainoilla superina. Ranteet kiukkuaa edelleen kummallisesti ja etenkin tavallinen hauiskääntö ei tunnu kovin mukavalta. En tiedä pitäisikö vakavasti harkita rannesiteitä vai pahentaako se vain tilannetta. En jotenkin jaksa uskoa, että se kyynervarsien lihaksien heikkoudesta olisi homma kiinni, mutta forkkuja voi aina reenata vähän lisää!
"Ja muista irvistää"
Ettei ihan menisi rinta-hauispelleilyksi, lähden tästä vähän mavettamaan. Tänään (toivottavasti) rauta kesyyntyy! Lupasin itselleni, että en tee huomenna ja ylihuomenna mitään hyödyllistä, joten seuraavat päivät kuluvatkin sohvalla änäriä pelaten. Olen niin innoissani, koska olen löylyttänyt Rahkaäijän kaksi kertaa kyseisessä pelissä!
Huomenna on luvassa Rahkamuijan vappunaamari-spesiaali, pysy kanavalla!

Rahkalaskuri: 206

10 kommenttia:

 1. Ite olen sekaantunut kickbackeihin kahdesti, eikä homma kummallakaan kerralla toiminut. Ei tuntunut missään, mut näytti kyllä sitäkin huvittavammalta :D Yhdyn siis Rahkaäijän sanoihin - typerä akkojen liike! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on periaate, että kaikki mitä en osaa, on turhaa, niin tämäkin menee varmaan siihen kategoriaan.:D

   Poista
 2. Mahotonta menoa,kerkiätte joka paikkaan...kaiken aikaa...!
  Tosta ranne jutusta: Itellä penkissä vasen ranne "juilii". Luulen et mun kohdalla vois johtua pyöräilystä,kun välllä saa iskuja ranteisiin yllättäen montuista tms.
  Voi olla hyväkin,ettei kaikki liikkeet kasvata sun lihasmassaa,muuten oot äkkiä "kylän isoin "tyttö"! ;)
  t.valokuvakriitikkoM myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan kato semmosia lännen nopeimpia.;)
   Toi pyöräily on kyllä hyvä huomio, tuolla maastossa on ranteet(kin) kovilla.
   Onneks täältä Hervannasta löytyy vielä vähän isompiakin tyttöjä, niin siihen on onneksi vielä vähän matkaa.:D

   Poista
 3. Mulla on kanssa ärsyttävä rannevamma, jonka luultavasti olen saanut datailusta kummissa asennoissa, en niinkään hc-treenistä :(

  Mä kyllä käytän salilla rannetukia noissa liikkeeissä, joissa ne kipuilee eli mulla hauiskäännöt ja penkki. Olen siinä uskossa, että ne eivät ainakaan pahenna asiaa :D Ja ainakin ne kädessä noita vammailevia liikkeitä on huomattavasti kivampi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää epäilen, et mun ranteet on vaan luonteeltaan heikkoja!
   Penkki ja hauiskääntö on mullakin ne pahimmat, täytyy varmaan kokeilla Rahkaäijän rannetuilla, että helpottaisko ne asiaa.

   Poista
 4. Teen kickbackia!! En tosin tuossa asennossa vaan penkillä, toinen jalka maahan ja toinen polvi penkin päälle. Peilistä näkee että olkavarsi pysyy linjassa keskivartalon kanssa ja pelkkä käsivarsi tekee sen takapotkun. Ota isompi dumppeli ens kerralla ja yritä pitää liike kasassa niin varmasti tuntuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivoinkin, että joku sivistäis mua oikeen suoritustekniikan suhteen! Tuo tyyli on varmasti tehokkaampi, mutta se ei näytä yhtään niin tyhmältä, joten kaikki hauskuus katoaa.:D

   Poista
 5. Mä olen valitettavasti joutunut kickbäkkiin sekaantumaan, rahkaäijä on ihan oikeassa mutta jos haluat jostain syystä sekaantua siihen uudemman kerran niin mun oppien mukaan liike tulee tuntumaan premmin jos pidät olkavarren samassa suunnassa lattian kanssa. Näin saat liikkeestä myös entistä hassumman näköisen eli kokeilemaan vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi olikin hyvä vinkki, mitä hassumpi, niin sen parempi. ;) Toi on siitä hyvä ojentajaliike, että jos käytössä ei ole taljaa tai dippitelinettä, niin tuota voi käyttää!

   Poista