lauantai 20. huhtikuuta 2013

Penkki-lauantai

Uskomattoman energinen fiilis, ottaen huomioon päivän informaatio- ja oppitulvan! Tänään olimme siis Rahkaäijän kanssa Tampereen voimanostojien järjestämällä voimanoston peruskurssilla ja sama meno jatkuu huomennakin. Päivä starttasi luennoilla, perustietoa voimanostosta ja ravintoasiaa. Ruoka-osuuden piti kaveri, joka todellakin tiesi mistä puhui ja jälkeen päin ajatellen olisi kannattanut jotain kirjoitella myös ylös, mutta eihän sitä malttanut.
Nääshallin hc-sali ja hc-Rahkamuija
Salin puolella päivän epistolana oli penkkipunnerrus. Heti alkuun huomattiin tekniikassani aivan perustavanlaatuinen ongelma eli liian kapea ote ja sitä levennettiinkin ihan huolella, jo se toi aivan eri vakauden nostoon. Lisäksi hoksasin, että aiemmin selkä ei ole ollut tarpeeksi tiukkana ja jalatkin on suunnilleen heilunut noston aikana, mutta selkäpaketti tiukkana ja kantapäät lattiasta läpi, niin johan tuli ryhtiä toimintaan! Vähän koitettiin myös hakea kaarta selkään (perse penkissä, toim. huom.) ja alkuun tuntui, että en saa minkäänlaista kaarta aikaiseksi ja selkäkin oli aivan krampissa ensimmäisen yritelmän jälkeen. Toinen kokeilu sujui jo paremmin ja harjoitukset jatkuvat.  Ei epäilystäkään, etteikö huomenna (myös) selkälihoissa tunnu lievää rapsakkuutta.
"Onks tää kaari nyt sinne päinkään?"
Oli ihan uskomattoman motivoivaa lykkiä tankoa, kun neuvoja jakeli joku sellainen, joka tietää penkkipunnerruksesta ihan kaiken. Isoista liikkeistä penkki on ollut mulle aina vaikea ja pientä vihasuhdettakin on ollut havaittavissa, mutta nyt sain hommaan aivan uutta buustia, kun todella tiedän, mitä pitää tehdä. Aika kului valtavan nopeasti, kaksi tuntia ja tosi monta sarjaa oli hetkessä ohi. Kurssilla oli mukana myös mimmi, joka ei ollut koskaan aiemmin kokeillutkaan penkkiä ja treenien lopuksi tämä jo veteli 40 kilolla ykkösiä, huimaa! Veikkaan, että tämänkaltainen kurssi ei menisi kenelläkään hukkaan, kyseessä on kuitenkin isot perusliikkeet, joita jatkuvasti salilla hinkataan, mutta joissa voi myös tehdä monia asioita väärin tai ainakin vain sinne päin.
Ihan turha pistää mitään voisilmiä sinne kaurapuuroon, A- ja B-näytteet paljastaa kaiken!
Penkkiharjotusten jälkeen oli vielä ADT:n eli antidopingtoimikunnan luento, joka oli oikein kiinnostava, vaikka ei kisahommiin koskaan eksyisikään. Meille mm. demostroitiin miten mahdollinen testaustilanne etenee, ilman varsinaista näytteenantoa tietenkin.:D Saatiin myös matkaan kultaiset kengännauhat, jotka on merkki puhtaasta urheilusta. Omani ajattelin pistää klossikenkiin, ihan vaan siksi, etten ole mitään Lance Armstrongin naisia.;) Päivä päättyi erilaisia voimanosto-ohjelmia käsittelevään luentoon, mutta itse aloin olla jo niin nälkäinen, että mielessä pyöri lähinnä kotona odottava paistettu jauheliha, eikä niinkään bulgarialaisten voimailuohjelmat. Huomenna päivä alkaa terävästi kymmeneltä penkin apuliikkeillä ja jatkuu useamman tunnin veto- ja kyykkysessiolla. En melkein malta odottaa!
Rahkaäijän kultanen kengännauha, heti salikenkiin!
"Äkkiä kotiin, syön jääkaapin tyhjäks!"
Viikon muut salitreenit on jo luonnollisesti tehty, torstaina etenkin leuanvedot meni todella mukavasti, sain hyvän rauhan tekemiseen, eikä tarvinut tehdä mitään rykimisvetojen maailmanennätystä. Eilen fillaroin keskustaan ja takaisin ja kaupungista puoli yhdeksän jälkeen lähtiessä oli aivan uskomattoman keväinen fiilis, ei ollut lainkaan kylmä, kadut olivat melkein kuivia ja aurinko oli painumassa mailleen. Se oli todellista nautintopyöräilyä, juuri sellaista, mikä kuuluu kesään!

Rahkaäijä sai jo alkuviikosta veropäätöksen mukana tiedon megalomaanisista veronpalautuksista ja itsekin odotin kieli pitkällä ainakin satasien veronpalautuksia. Ihan niin isoihin summiin ei päästy, vaan lapussa seisoi 4,98 - ei palauteta. Mutta eikös se olekin niin, että avioliitossa kaikki on yhteistä, myös veronpalautukset..?;)

Rahkalaskuri: 191

10 kommenttia:

 1. Tollanen peruskurssi kuulostas kyl tosi hyvältä hommalta! Mäkin yritän viedä mun salitreeniä koko ajan enemmän ja enemmän siihen suuntaan, et isoja perusliikkeitä kiitos. Jarruna on oikeestaan osaks se, et haluisin jonkun tekniikkanatsin seisomaan mun viereen ja tarkistaan etten tee kaikkee ihan päin honkia :D Varsinkin toi pena on kyl luultavasti sellanen, et siinä mulla löytys vaikka kuinka paljon parannettavaa, vaikka teorias tiedänkin, miten sen kuuluis mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, noista isoista perusliikkeistä saa hyvän rungon, ja monenlaisilla apuliikkeillä saa sit lisää juttuja ohjelmaan. Vaikka kuinka olis kattonu youtubesta penkkaus-videoita tai lukenu aiheesta, oli se aivan eri, kun vieressä seiso joku, joka näki yhdellä silmäyksellä mikä kaikki menee vikaan. Kun vielä muistais ne neuvot seuraavassa treenissä.:D

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä! Tekis terää kyllä mulleki tollane kurssi. Ruoka-puoli on kyl kunnossa, josta kiitos kuuluu pari kuukautta sitten suorittamalleni urheilijan ravitsemus -kurssille ja kun muutenkin olen tällainen tervysterroristi, mut ois ihanaa jos ois joku joka neuvois oikeet tekniikat ettei tarviis itteesä hajottaa... :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, uskon että melkein kuka vaan harrastaja hyötyis tommosesta. Rahkaäijäkin, joka on käynyt salilla monta vuotta, tajus myös paljon uusia juttuja. Todellakin suosittelen, jos tulee mahdollisuus käydä moinen kurssi, sitten olis koko paketti kasassa!

   Poista
 3. Mulle tulisi penkkitekniikan harjoittelu kanssa tosi tarpeeseen. Heh, mäpäs saankin 7,81 euroa veronpalautusta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naisten penkkikoululle olis selvästi kysyntää, kun joku vaan järkkäis! No vähänkö epistä, sulle ne taidetaan jopa maksaa.:D

   Poista
 4. Moicca!Valokuvaaja onnistunut alimmaisessa kuvassa saamaan sun Auktoritäärin kuvaan.Siinä RÄ vetää varjossa kättä lippaan,kun rva saapuu ;)
  Kiva kuulla,että kurssi onnistunut ja isommat raudat alkaa nousee...
  Hyvät kyykyt ovat perusta,että pääsee kyykkypyörän kyytiin ;)
  Vähän vieläkin mietityttää,kun tuollainen voimanainen kaupungilla liikkuu,ettet mistään hermostuisi ja alkaisi "riehua ja vetäisisit jonkun katolleen"!
  Rukoilkaamme,ettei näin käy...
  t.huolestunutM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkelis! Kuvassa on kieltämättä asennetta, olis pitänyt muokata samanlaisia varjoja kuviin useampi!
   Kyllä kurssista paljon iloa oli ja nyt on kikat hallussa, ei kannata ruveta kaupungilla ryttyileen! Ei kun ei se ollukaan karate-kurssi.:D

   Poista
 5. Missä tää kurssi siis järjestettii? :) Onko niitä usein?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampereella Nääshallissa, Tampereen voimanostajien kurssi. Tää oli nyt eka kerta, mutta lupailivat et syksyllä uudestaan, eli sillon sinne!:)

   Poista