sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Prätkämimmin liian syvä kyykky

Voimanostokurssin päivä 2/2 takana ja tämä nainen on ihan kaikkensa antanut! Tänään aamulla käytiin läpi penkin apuliikkeitä, yläselkää, olkapäitä, ojentajia ja rintaa. Monia tuttuja liikkeitä oli mukana, mutta myös muutama, joita ei ole koskaan tullut kokeiltua.

Iltapäivällä tahkottiin lähes neljä tuntia kyykkya ja mavea, eilisen penkkisession jäljiltä selkä on kaikkein pahiten runtua ottaneen tuntuinen ja voisin kuvitella, että huomenna on jumissa sitten kaikki siitä alaspäin. Kyykyssä koin päivän yllärit, ensinnäkin olen pitänyt tankoa aina liian ylhäällä hartiolla (kippaa helposti eteen), vaatii vähän harjoittelua, että totun pitämään tankoa alempana ja toisekseen kyykkyni oli jo melkein liian syvä voimanostokyykyksi, muistutti kuulemma painonnostokyykkyä.
Neuvo kuitenkin oli, että jos voimanostohommat kiinnostaa, ei kyykyn syvyyttä tarvitse ruveta muuttamaan. Kun olen tottunut menemään syvälle, ei vähemmän syvä tuo välttämättä yhtään enempää kiloja nostoon. Täytyy testailla asiaa, mutta nytpä tiedän, ettei ainakaan syvyydestä tarvitse ressata. Muitakin hyviä vinkkejä oli jaossa yllinkyllin, katse koko ajan ylhäällä samassa pisteessä alusta loppuun, niin nousee pohjasta paljon paremmin. Ylösnoustessa myös polvien ulospäin painaminen saa paremmin reisien lihat toimimaan. Muutama viikko sitten tuskailin, kuinka 70 kiloa oli aivan järkyttävän työläs, mutta tänään se tuli jo paljon siistimmin ylös, eikä ollut rumaa nitkuttamista.

Maastavedossa ei ollut aivan perustavanlaatuisia vikoja, tanko saa tulla enemmän jalkoja pitkin ylös eli lantiota reilusti eteen ja otetta vähän kapeammalle. Heikoin lihasryhmä vetoa ajatellen oli kuulemma pakarat, niihin lisää poweria, niin veto lähtee paremmin pohjista. Selkä pysyi koko ajan hyvin ruodussa, mikä oli mukava kuulla, koska eniten mavessa aina huolettaa selän kohtalo. Nostin kerran satasen, enkä varmasti ole koskaan nostanut sitä yhtä siististä ja vakaasti. Harmi, kun ei tullut videolle!
Voimanostokurssista jäi tosi hyvä fiilis ja nyt kaikki hyvät opit pitäisi saada siirrettyä myös treeneihin. Eiköhän se onnistu, sillä oli aika huikeeta huomata, kuinka pienet tekniikkajutut teki joka lajissa nostosta paljon vakaamman ja paremmin irtoavan. Ensi viikolla on meinaan treeneissä sellaiset draivit, että mummot pois alta!
On sitä ennenkin mave-mustelmia nähty, mutta nyt on pakko sanoa, että sääret on aika kipeet!
Mummot ja myös papat sai tänään väistellä kahta hurjaa, kun ajeltiin maantiepyörillä kotiin päin. Menomatka aamulla oli tosi stressaava, reittivalinta oli hivenen kehno, pyörätiet olivat vielä ihan tappajasepelin peitossa, joten jatkuvasti sai pelätä, että rengas puhkeaa. Kotimatka ajettiinkin suurimmaksi osin autoteitä pitkin ja sitä  mulla ei meinaa vielä kantti oikein kestää. Jatkuvasti pelkään, että joku autoilija ei huomaakaan mua ja kiilaa päälle tai että en ehdi liikennevaloista kunnolla. Rahkaäijä ei paljon jää risteyksiin odottelemaan, joten perässä on pakko pysyä ja täytyy vain itsevarmasti yrittää ottaa paikkansa autojen seasta.
Prätkämimmi mä oon!
Ja kun tälle päivälle ei muka ollut vielä tarpeeksi urheilua, käytiin pyörähtämässä moottoripyörällä Pyynikin näkötornilla. Tämä olikin omalta osaltani mooottoripyörä(n kyydissä istumis)kauden avaus. Taas vähän jännitti mahtuuko nahkatakista vetoketju kiinni talven jälkeen, mutta meni kiinni, ei tarvinut istua kyydissä takki hulmuten.:D Kun ensimmäisen kerran menin Rahkaäijän Kawasakin kyytiin, ei ollut jännäkakka kovin kaukana, mutta nyt ei kauhistuta enää yhtään niin runsaasti, mitä nyt yleensä moottoritielle syöksyessä päästelen tahattomia kiljahduksia. Minähän en tiennyt yhtään mitään moottoripyöristä aikaisemmin, mutta tunnen itseni jo lähes asiantuntijaksi, koska viime kesänä opin erottamaan kevarin ja moottoripyörän toisistaan ja tunnistamaan Hayabusa- ja "kikseri"-malliset pyörät. Tänä kesänä voisin vaikka opetella tunnistamaan eri pyörätyypit äänestä.;)
Pinkki poni nahkarotsini vetoketjussa tuo onnea, etten tipu tiukoissa mutkissa kyydistä.:D
Vielä nopea rahkavinkki! Hoksasin vähän aikaa sitten, että rahka käy aivan hyvin kermaviilin sijasta dipin pohjana ja eilen sotkinkin vähän vajaaseen purkkiin valmiin dippimaustepussin. Eroa kermaviiliin ei oikeastaan huomaa!
Näin intensiivisen ja mahtavan viikonlopun jälkeen saattaa olla pieniä vaikeuksia orientoitua taas arkeen, mutta kai voimanostosta ja aurinkoisesta pyöräkelistä voi nauttia arkenakin, voihan?

Rahkalaskuri vuoden alusta: 192

17 kommenttia:

  1. Motskarit on helppo tunnistaa äänestä tän tyypin ohjeilla: https://www.youtube.com/watch?v=yttbFbMPQeM

    Tommonen voimanostokurssi on varmasti hyödyllinen HC-punttailuun! Tekis varmaan hyvää mullekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ton videon avulla olen loppukesästä varmasti aivan guru.:D
      Veikkaan, että tekis hyvää kenelle vaan, saa paljon enemmän esimerkiks kyykystä irti!

      Poista
  2. Taitaisi olla täälläkin tuo kurssi tarpeen - sen verran kamalalta näytti oma mave- ja kyykkytekniikka tänään, kun sain molemmat ikuistettua videolle :D

    Ja toi rahkadippi menee muuten ehdottomasti testiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mavekin on periaatteessa niin simppeli juttu, nosta vaan tanko ylös maasta, mutta sekin on mahdollista tehdä niin monella tapaa väärin.:D

      Toi dippi yllätti kyllä mut toimivuudellaan, ihmettelen, etten aiemmin keksinyt!

      Poista
    2. Aivan, tekniikoita on varmaan yhtä monta kuin tekijöitäkin :D

      Heitin sulle haasteen - ohjeet ja kysymykset löytyvät blogistani :)

      Poista
  3. Saisko niitä hyviä kyykky- ja mavevinkkejä tänne blogiin? Vaikka kuvien kans (ne paintshop-kuva käy vallan mainiosti ;)). Mavea en oo ikinä uskaltanu tehä kunnolla, ku oon ihan varma, että teen väärin ja selkä menee ja kyykkyki tuntuu nykyään jotenki hankalalta.

    Pitää alkaa guuglettamaan onko täällä päin mitään tuommosia kursseja. Voimannosto ei sinänsä kiinnosta, mutta ois hyvä ku joku tekniikkanatsi kyttäis minun touhuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, siinä on aina se riski, että menee vikaan, kun alkaa muita neuvoon, mutta voin harkita.:D Jos salilla sattuu oleen joku sen näkönen häiskä, joka näyttää siltä, että tietää mitä tekee, kannattaa mennä kysyyn neuvoo ja pyytää tsekkaan tekniikkaa. Siitäkin vois saada apua, jos ihan lähettyvillä ei järjestetä vastaavia kursseja.:)

      Poista
    2. No kyllä mulle riittää ihan sanalliset vinkitki :) Ainaki tuo "katse ylhäällä samassa pisteessä" menee heti kokeiluun. Ja se polvijuttu kans.

      Meillä on salilla aika hintsusti semmosia, jotka tietää mitä ne tekee ja ne sattuu salille aina vääränä päivänä...muuten olisin jo nakittanu ne siihen viereen kyttäämään. Ovat vieläpä ihan tuttuja, niin ei ees ujostuttais mennä kyselemään...paitsi yks on minun mortal gym enemy no. 1, sen tyypin kierrän kaukaa.

      Poista
    3. Voin vaikka seuraavaan mave/kyykkyhommia käsittelevään postaukseen yrittää koota jotain!
      Aika paha toi salivihollinen, määkin kiertäis kyllä kaikki semmoset kaukaa.:D

      Poista
  4. haha, hauska toi rahkalaskuri! nyt vasta eksyin sun blogiin lueskeleen ja huomasin ton :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, lukemat lisääntyy pelottavaan tahtiin, vaikka vuoden ekat kaks viikkoa puuttuu.:D Ja kiva ku tulit lueskeleen!

      Poista
  5. On teillä ollut ilmeisen hyvä kurssiviikonloppu. On aina kiva kuulla jonkun asiantuntijan mielipidettä omasta tekniikasta. Toi rahkavinkki on kokeilun arvoinen, dippivihannekset on meinaan ihania. Mun suosikkidippi on sweetchili.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todellakin oikein hyvä! Tuli tosiaan paljon varmempi olo tekemiseen, kun joku tsekkas tekniikat, eikä onneks aivan totaalisen hakoteillä oltu. Mä tykkään taas ranch- ja americano-dipeistä, mutta kaikki maut menee, kunhan on porkkanaa ja kurkkua dipattavana.:D

      Poista
  6. Ehdottomasti jatkat painonnostokyykyllä jos se sulta jo tulee luontaisesti, kyseessä on lähinnä tottumis- mutta ennen kaikkea liikkuvuuskysymys. Kaikki ei vain pääse syvälle ja voimanostossa on ajateltu että vähempikin riittää.

    200kg on ihan mahdollista ottaa etukyykystä ylös niin että perse käy lattiassa, takakyykystä puhumattakaan :) Ass to the grass, baby.

    Mitä helvettiä, rahkadippiä?! Menee kokeiluun heti, kuulostaa ihan sairaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, saan niin hyvät vauhdit sieltä pohjista asti, että syvyyttä ei kannata muuttaa. Voimanostosyvyydessä melkein tuntui, että homma jää kesken. Mää saan varmaan jonkin aikaa odotella kahen markan kyykkyä, mutta onhan se hyvä olla tavotteita.;)
      Eihän tossa ole mitään sairasta, rahka ja kermaviili on melkein sama asia!

      Poista
  7. Noissa lajeissa on kyl paljon pikkujuttuja, jotka pitää huomioida... Sit se tuleeki jo pikkuhiljaa luonnostaan:) Kannattaa kans treenata hyvin takaolkapäitä, ne tukee sitä tankoa kyykyssä et se pysyy oikeassa kohdassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, on niin vaikea muistaa ne kaikki pikkujutut yhtä aikaa, mutta kun opettelen edes yhden kerrallaan, niin homma etenee. Toi oli kyllä huomionarvoinen vinkki, kun kaikki tuki siellä selkäpuolella on tarpeen!

      Poista