perjantai 12. huhtikuuta 2013

Juoksunatsi

Tänään meinasi iskeä pienimuotoinen sporttiepätoivo. Välipäivä salilta, liian märkä/talvinen/pehmeä/epäinspiroiva keli minkäänlaiselle pyöräilylle ja ajatuskin juoksemisesta tuntui vähän inhottavalta, harmaa keli ja jalatkin vähän pökkelöt eilisestä mave-kyykky -treenistä.
Jotain oli kuitenkin tehtävä, liian pitkä perjantai-ilta hukattavana vaan sohvalla levyttämiseen. Lopulta päätin lopettaa jahkailun ja lähes kirjaimellisesti potkin todella epämotivoituneen Rahkaäijän sohvalta ylös. Jaksoipa tuo raahautua jopa pukemaan, mutta luhistui sitten epätoivoisena sänkyyn, josta kiskoin ukkelin kaksi kertaa ylös. Ja vielä kerran eteisen lattialta. Ihanaa, kun lenkkiseurakin on innoissaan!
Pitkällisen väsytystaistelun jälkeen päästiin ulos (kuulostaa ihan siltä, kun olisin taistellut 2 v. uhmaikäisen kanssa.:D) ja vieläkään ei ollut suurta juoksujuhlan tuntua ilmassa.
"En juokse, pelaan mielummin puhelimella Hill Climb Racingia tässä koko päivän!"
 Mutta sitten taisi Rahkaäijä päättää, että perkele, juostaan sitten kunnolla, kun akka tahtoo juosta. Ja sitten muuten juostiin kolme varttia. Jo ensimmäisen kilometrin jälkeen mua alkoi vähän harmittamaan koko ajatus lenkistä, sohvalla ei olis tarvinut haukkoa henkeä korkeintaan typerien telkkarimainosten takia.
Lukonmäen alle päästessä toivoin, että käännytään jo kohti kotia, mutta Rahkaukkeli painattikin metsään ja aloin vähän toivomaan, että jostakin puun takaa karhu ja syö tämän puolikuolleen juoksijan tai edes puolihullun juoksuttajan. Loppua kohden tahti vaan kiristyi ja Rahkaäijä vielä kehtasi kehuskella, kuinka kevyeltä tuntuu. Loppuun vielä kunnon tappava spurtti, niin olin aivan valmista kauraa. Ei muuta, kun että HYI! En tiedä, kumpi meistä lopulta oli enemmän juoksunatsi, se joka pakotti lenkille vai se, joka pakotti juoksemaan aivan kieli vyön alla.:D Mutta kertaakaan en valittanut, itse halusin juoksulenkille.
Keskinopeus 9,5 km/h ja huippunopeus 17 km/h, ihan kelvollista siihen nähden, että olen juossut tämän vuoden puolella ehkä viisi kertaa.
Rahkaäijä ja palkintopokaali-kola
Kotiin päästessä voimat olivat jo siinä määrin palautuneet, että paistettiin palkkariksi rahkalettuja. Hyviä tuli, mutta lisukemustikoiden kanssa kävi pieni äksidentti...
Mikron lämpö ja jäiset ja mustikat olivat liikaa Teema-kulholle

Mutta aina saa sulatettua uusia mustikoita ja letut oli nam! Niissä oli tietenkin kardemummaa. Rahkaäijältä muuten erityiskiitos lukijalle, joka vinkkasi, että kardemummaa voi laittaa kahvin purujen sekaan.:)
Käytiin tänään hakemassa mun Radoniin uusi tolppa R-Techistä ja rikkinäinen Reverb lähtee postissa takaisin Saksaan. Jos ja kun paluupostissa tulee uusi tolppa, taitaa se jäädä vaan kesäkäyttöön, talvipakkaset taisi olla liikaa hienolle hydrauliikalle. R-Techissä olisi kyllä ollut vaikka mitä muutakin ostettavaa (esim. vihreä maastokypärä), mutta onneksi tällä kertaa selvittiin melko pienin kustannuksin.
Anonyymi anarkisti ja Koryak-tolppa 39 €
Viikonlopulle on suunnitteilla ainakin salitreeniä, mahdollisesti maantiepyöräilyä kelien salliessa ja huomenna Rahkaäijä lupasi lähteä kanssani sekä Hulluille päiville että Ikeaan, mikähän tuota miestä vaivaa..? Mitäs sä meinaat tehdä? Kerro!

22 kommenttia:

  1. Töitä... :D Nou mani nou fani, ja Tampereelle on päästävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä työ naisen tiellä pitää ja hyvän eteen kannattaa puurtaa!;) näikkö hei, kun laitoin sulle fb:ssa viestiä? (Tai sit se meni väärälle ihmisille.:D)

      Poista
  2. Hahah, hyvä veto Rahkaäijältä, kun väkisin raahasit juoksemaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, harmittaa ihan, että en ite pääsin missään lajissa kurittaan sitä noin kovaa.:D

      Poista
  3. Tuo viimeinen kuulostaa hiukan huolestuttavalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä, mutta varsinkin Hullut Päivät oli nähty onneksi aika nopeasti!

      Poista
  4. tykkään sun huumorista!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hääh, mikä huumori? Vakavaa asiaa joka sana! Ei vaan, hyvä jos uppoaa.:))

      Poista
  5. luulin jo että kävi näin
    http://www.youtube.com/watch?v=yqEeP1acj4Y

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Joo, ihan turhaan yritin pistää mikron syyks kaiken!

      Poista
  6. Tämä vain R-Äijälle: Liity Anonyymeihin Kotikiusattuihin! Saisit näin äänesi kuuluviin radiossa,kun kotona aina rääkätään.
    Rahkamuija kun vielä tosta vahvenee,sen kaa alkaa olla kaikki "kusessa". Laita RM tekemään ruuat ja tiskaamaan. Osta sille koiranpentu,joutuu yötäpäivää siivoo sen tarpeita ja juoksemaan vähän väliä lenkillä,pihalla. Näin saat enemmän omaa aikaa ja voit löhötä ja katella telkasta mitä vaan,kun muija piskin kaa ulkona...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahkaäijä kiittää vinkeistä, mutta kuulemma pärjää mulle aivan hyvin.:D

      Poista
    2. Hyvinhän te yhteen sovitte.
      Tosta mustikka sotkusta lattialla,tuli mieleen mun ent koira,joka piti mustikoista,olisi noikin syönyt ja nuollut lattian,tason ;)
      Siitä koirasta: Keräilin mustikoita ja kun vilkaisin,niin moppe veteli mun vaivalla kerättyjä marjoja suoraan kiposta! "Prkl syö suoraan pensaasta äläkä niitä mun keräämiä,prkl" Siitä lähtien söi nätisti itse mustikat pensaasta,joka vuosi.Sen pojalle ei mustikat kelvanneet,kalanruodot kyllä!

      Poista
    3. Oho, ikinä en ole kuullutkaan koirasta, joka söis mustikoita (onneks oli rikkaimuri, joka imas mustikat lattialta). Vielä aika fiksukin ilmeisemmin, helppoo syödä suoraa puskasta!

      Poista
    4. Nii i! Syöhän karhukin marjoja sujuvasti pensaasta.
      Kun mietin niin kaikki moppeni ovat "hulluna" johonkin,kun toinen ei syö ollenkaa.
      Tälle mustikka koiralle keräsin mm ahomansikoita joista piti(oisin itekin tykännyt:(
      Banaani,kurkku,kaali,klementiini jne. olleet monen herkkua.
      Se myös ihme,kun iso moppeni otti hotkien sekavihanneksilla höystettyä makaroonilaatikkoa suun täyteen,mutta pudotti jokaisen herneen ehjänä lattialle!!! Sen poika taas kisko ne napaan! Samoin söi paistettua silakkaa ja puotti ruodot pojalleen.
      Toisaalta söivät siilejä :( hiiriperheitä,rottia,raatoja,rusakkoja jne

      Poista
  7. Hihi, olipas taas sattuma, kun mäkin olen käynyt ihastelemassa sitä auttamattomasti liian suurta vihreää kypärää R-Techissä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä me varmasti samasta kypärästä puhutaan, oli se niin mehukkaan vihreä! :D

      Poista
  8. Tämä huomio tulee nyt vähän jälkijunassa mutta mutta.. Eikös lumiukkomaton kohtalo ole nyt sinetöity, kun mustikkaa roiskui sen päälle? ...Vai oliko tämä eri lumiukkomatto ja alkuperäinen veijari piileksikin jossain toisaalla (ja vältti tämänkin ansan)... :D T. Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuule, lumiukkomatto menee vaan kerta toisensa jälkeen pesukoneeseen ja jatkaa eloaan. :D Viime aikoina olen yrittänyt yllyttää kissoja raapimaan sen riekaleiksi!

      Poista
    2. Haha :D Rahkiksen blogi saa ihan uuden vivahteen, kun seuraa maton tarinaa ohessa (hyvin oleellinen hahmo).

      Oon kyllä sitä mieltä, että matosta tulee vielä hitti, kun sitä ei saa hengiltä millään :D Ehkä voisit pistää rahoiksi ja myydä sen maailmanlopunodottajille - ikimatto, joka suojaa jopa ydinlaskeumalta!!

      Poista