perjantai 18. tammikuuta 2013

Yötreeni ja rahkalaskurin aloitus

Kylmä pohjola on ottanut meidät jälleen syleilyynsä. Jetlag ei tainnutkaan olla mikään urbaanilegenda, tällä hetkellä olo on mitä kamalin, mutta eiköhän se pian taitu. Jos on hyviä palautumisvinkkejä jakaa, niin otan mielelläni vastaan! Mutta ihanaa olla kotona, 15 hotellin jälkeen oma sänky ja etenkin peitto melkein pakahdutti sydämen.
Eilen meinasi myös sydän pakahtua, kun pääsi omalle, tutulle salille ensimmäistä kertaa lähes kuukauteen. Kotimaisen salivuoden korkkauksen aika vain oli perin erikoinen, tultiin puolen yön aikoihin kotiin ja nukkumaan meneminen ei varsinaisesti tullut mielenkään, joten lähdettiin Rahkaäijän kanssa salille. Oliko siinä mitään järkeä? No arvaa.
Vedenpitävää todistuaineistoa yösalista
Yllättävän hyvin lähti kuitenkin selkätreeni kulkemaan, alkuun vedin leukoja, vähän myös lisäpainoilla. Sillä mun viiden kilon lisäpainollakin tais olla jetlag, kun se niin kovasti pyrki pysymään lattian rajassa. Ylätaljan jälkeen kokeilin pitkästä aikaa kulmasoutu-alatalja -supersaracomboa. Se tehos hyvin yöselkään! Kunnianhimoinen treeni jatkui takaolkapäillä, vatsoilla ja haballa. Mulla on ollut viime aikoina vähän hankaluuksia hauiksen tekemisen kanssa, etenkin mutkatangolla ja vähänkään raskaammilla painoilla forkut menee aivan tukkoon ja homma tyssää siihen. Eilen tein suoralla tangolla, eikä tukkoisuutta tullut. Olen varma, että oikeasti kyse on maailmankaikkeuden viestistä mulle, ettei hauista kannattais treenata, koska se on niin tylsää puuhaa. Tai sitten yritän vaan riuhtoa liian isoilla painoilla?

Naureskeltiin yhden aikaan salille tullessa, että ei taida olla varsinainen salitreenin prime time ja keskenään saatiin ollakin. Ennen kahta olimme lopettelemassa treeniä, kun ovi kävi ja joku urhea yön ritari tuli kyykkäämään. Leukoja vetää millon vaan, mutta yökyykky vaatii jo vähän effortia!

Myös ruokailun suhteen on ihana palata arkeen. Vaikka syöminen ei ollut mitenkään toivotonta reissussa, tuli aika ikävä ruispala-rahka -aamiasta ja säännöllistä ruokarytmiä. En ole erityisen ylpeä siitä määrästä, jonka tuhosin Pepsi Maxia reissun aikana, joten nyt alkaa pieni vieroitus (heti, kun avattu pullo jääkaapissa on juotu...), muuten Pepsi-koukku ottaa täysin vallan. Mun on todella helppo perustella sokerittomien limsojen juominen itselleni sillä, että se on ainoa paheeni, mutta joku roti! Ja tämä särmäys ei vaadi muuta, kuin etten itse kanna mustaa kultaa kaupasta kotiin. Pysyn tiukkana. Onko muilla vastaavia "ongelmia" tämän maukkaan kasviuutejuoman kanssa, miten pääsit koukusta eroon?
Lisäsin koristeeksi pöydällä pyörineen viimeiseen jouluisen suklaan
Uhosin taannoin, että lasken kaikki tänä vuonna syömäni rahkat ja eilen meni ensimmäinen ja laskuri lähti käyntiin! Nyt saldo on jo kolme. Kehittelen vielä ajatusta siitä, miten pidän täällä blogissa rahkalaskuria ajan tasalla. Kyseessähän on siis kaikille tuttu 250 gramman purkki, ja mieluiten Valion pehmeää sellaista. Heitän rohkean ennekkoveikkauksen, 750 rahkaa vuoden loppuun mennessä. Kuulostaa ihan järjettömältä määrältä, mutta tunnetusti kovalla tahdolla sitä tulee kiskottua!
Melkein parasta kotiin paluussa, monta lukematonta Aku Ankkaa, ah!

14 kommenttia:

  1. Vinkkejä pepsilakkoon:
    -Osta lidlistä halpaa kivennäisvettä 8 pulloa ja tee lupaus, ettei pepsiä osteta, ennenkuin kivennäisvedet on juotu. (Ne ovat niin tylsän makuisia, ettei niitä tee mieli juoda, mutta kun niitä kerran on kaapissa, ei viitsi ostaa pepsiäkään)
    -Osta funlightia plus sama kuin yllä.
    -Mene hakemaan tuttavan lapsen päiväkodista noro-virus ja juo pepsiä aina oksennusten välissä, ei nimittäin tee mieli pitkään aikaan enää sen jälkeen!
    -Ja jos haluat vain vähentää, siirry siitä puolen litran tuopista viinilasiin. Tuntuu fiiniltä ja pepsiä menee vähemmän aina kerralla.
    -laita aina lasi melkein täyteen jäitä. Pepsi pysyy kylmänä ja jäät sulaesaan laimentavat sitä, joten pepsiä kuluu vähemmän

    Terveisin,
    -Limsa-Kurt

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei limsa-Kurt, kiitos hyvistä vinkeistä, taidat selvästi tietää mistä puhut! Etenkin kolmas ja neljäs vinkki huokuvat sellaista omakohtaistaisuutta.;) Alan heti myös pakastaa jäitä!

      Poista
  2. Voi vitsi sulla on kyllä aina yhtä pirteet jutut :) Pitäsköhän itekin vetästä rahkaa naamariin kun tuntuu vähän nälkä olevan....

    VastaaPoista
  3. Voi vitsi sulla on kyllä aina yhtä pirteet jutut :) Pitäsköhän itekin vetästä rahkaa naamariin kun tuntuu vähän nälkä olevan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mulle tuli tästä viestistä hymy ja jetlag myös vähän väistyi.:)
      Annan aina äänen rahkan nauttimiselle!

      Poista
  4. Cokis zero. Seuraava aste Pepsi max-riippuvaisuudesta. Ja ei, eroon ei pääse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, pelini on siis täysin menetetty.:D Zeroon en kuitenkaan sorru, olen Pepsin nainen!

      Poista
    2. Niin mäkin kuvittelin! :D Nyttemmin en pysty olemaan enää kummallekaan uskollinen.

      Poista
  5. Tulin vasta ekaa kertaa kurkkimaan sun blogia. Vitsit, tuo on hauska tuo sun "leukailu" ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa kurkkimaan jatkossakin.:) Leukailu ON hauskaa, odottelen vaan enää sitä, kun siitä tulee maailmanlaajuinen hittilaji!

      Poista
  6. Yötreenit, wau! :D Sinulle on muuten tunnustus blogissani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vähän repesin tolle elävälle legendalle.:DD

      Poista
  7. Haa, meillä on sama peruste. Olen jo vuosikudet sanonut, että pepsi max on minun paheeni ja mitäs sitten, jos sitä ei olisi. En juo kahvia, en polta röökiä,... Enkä niitä muuten alotakaan. ;)

    Rahkalaskuri. Hitsi vieköön olisikin kiva tietää paljonko itsellä on mennyt tähän mennessä. :D Ehkä voisi laskea jonkun kuukauden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni se onkin ihan pätevä peruste ja lopulta aika pieni paha. Mää oon vähän yrittänyt säännöstellä, etten joka päivä kiskois. Joskus tein säännön, että aina saunan jälkeen, mutta sekin meni vähän pilalle, kun tuli käytyä viisikin kertaa viikossa saunassa.:D

      Sitten kun on tullut vuoden laskettua rahkoja, voi pohtia, että onkohan tässä mitään järkeä. Mutta mitä sitä sitten söis, jos ei rahkaa?:D

      Poista