maanantai 12. marraskuuta 2012

Rahkamuija testaa puddingin

Aamu oli rauhallinen, kunnes hetki sitten Rahkaäijä saapui uskomattomalla ryminällä kaupasta ja ajattelin, että nyt on vähintään miljoonan Keno-voitto plakkarissa. Sen mukaista oli tuuletukset, mutta Prisman hyllystä olikin löytynyt Fastin uutta Puddingia, creme caramelin maussa. Tuo mies on ihan raivopäisen lailla etsinyt sitä joka paikasta viimeisen viikon verran ja ilo oli todellakin ylimmillään, kun viimein tärppäsi. Kyseessä on siis "herkullinen proteiinivanukas", joka sisältää "runsaasti laadukasta proteiinia". 100 grammassa tätä caramel-makua näyttäisi olevan 80 grammaa proteiinia, 1,6 g hiilaria ja 1,3 g rasvaa. Pudding on makeutettu sukraloosilla.
Miks mun vanukkaaseen ei ilmestynyt noita toffeen palasia?
Ensimmäinen vanukaserä tehtiin heti, 30 grammaa pudding-jauhoja ja 2 desiä maitoa ja sheikkerissä sekaisin. Pudding keräsi muotoaan jääkaapissa suunnilleen 15 minuuttia ja sitten eikun lusikoimaan. "Vanukkaan" rakenne oli tosi vaahtomainen, liekö johtunut raivokkaasti sheikkaamisesta. Ulkonäkökään ei varsinaisesti houkutellut aneemisella värillään, eikä etenkään muistuttanut paketin tarjoiluehdotusta. Maku sen sijaan oli kiva, vaikka rakenteelta olisi toivonut miellyttävämpää suutuntumaa, tietynlaista pehmeyttä olisin kaivannut enemmän. Rakenteeseen saattaa myös vaikuttaa vanukkaan kuidun määrä, 10,8 g/100 g.
Puuroa?

Mikä on tuomio? Saatoin ehkä odottaa liikaa, kuvittelin valmiin puddingin olevan makuelämykseltään samaa luokkaa kuin Paula-vanukas. Jos näitä odotuksia ei oteta huomioon, mielummin vetelisin puddingia kuin rahkaa ankean mehukeiton kanssa. Hintaa sille kuitenkin tulee enemmän, yhden pudding-annoksen hinta on suunnilleen euron luokkaa plus maito päälle (700 gramman pussi maksoin noin 28 euroa). Pudding kuitenkin luultavasti osuu ja uppoaa kaikille hiilarin ja sokerin välttelijöille, ja olenkin törmännyt jo muutamaan reseptiin, missä puddingia on vähän jalostettu parempaan muotoon. On se suklaan makuinenkin pakko kokeilla!
Onko joku muukin jo maistanut puddingia vai jääkö maistamatta?
P.S. -50 % broileri se ei petä koskaan, toisin kuin eilen isänpäiväaterialle valmistamamme kokonainen kana, ei mitään syötävää ja kauhee homma.

9 kommenttia:

 1. hö, tylsää että väri ei ollutkaan noin ruskea! :-( moni on tätä makua kuitenkin kehunut, joten ehkä joskus rahapäissään pitäisi itsekin uskaltautua ostamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, väriä se olis vähän kaivannut. Kieltämättä aika kallis tuollaisena kokeilukappaleena, jää koko säkki yli jos ei maistukaan.

   Poista
 2. Eipä ole kovin houkuttelevan näköistä ainakaan. :D Voisin testata jos sais halvemmalla, mutta aika paha toi hinta. Mannisellakin on puddingia, mutta siinä näyttäis olevan aika suolainen hinta: http://www.fitnesstukku.fi/5/fi/artiklar/protein-pudding-1-kg Tuosta oon kuitenkin kuullut paljon kehuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisivat voineet tosiaan vähän panostaa väriin.:D Katoin, että toi Mannisen pudding on kilohinnaltaan vähän jopa tätä Fastia halvempaa, tietysti isommassa paketissa!

   Poista
 3. Kiitos arviosta! :) Ehkäpä käytänkin nuo Mannisen Puddingit ensin loppuun ennen kuin tuota Fastia testaan ;)

  ps. Mistä löytää vielä nykyisin -50%-aleja?! Täälläpäin kaikissa kaupoissa on aina vain -30%. Epistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun en ole tuota Mannista maistanut, niin olis muutakin vertailupohjaa kuin Paula-vanukkaat.:D
   S-kaupoista löytää ihan satunnaisesti -50%, mut niissä on yleensä samana päivänä viim. käyttöpäivä, mutta eikun pakkaseen!

   Poista
 4. Googlettelin proteeinivanukasvertailun ja löysin tieni tänne. :D Mie kyllä haluisin testata noita vanukkaita, mutten viiti ostaa kilon säkkiä. Leaderilla ois sellaisia annospusseja, vois ehkä joskus ostaa sellaisen toffeepähkinän tai tuplasuklaan.

  Mie en oo lihatuotteissa tuohon -50%-merkintään törmänny, mut -30% broikut ja kalkkunat lähtee yleensä aina mukaan. Joku aika sitten tosin löysin Sokokselta pienen pussin lucumaa tuohon miinus viiskytprossaa hintaan, joten pitihän se ottaa testiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki tiet vievät Rahkamuijaan. ;)
   Nykyään meillä syödään suklaan makusta kaakaojauheella ja kaakoanibseillä tuunattuna. Ja pussi häviää vähän liiankin nopeesti!
   Meidän lähi-S-marketissa on nykyään joka sunnuntai -50 % lihaa aika paljon ja siellä me ollaan kuin haukat. :D

   Poista