tiistai 1. lokakuuta 2013

Kapuloita rattaisiin

Mää oon pahis. Meinaan sellanen pahis, joka karkaa luennolta etuajassa, että pääsee ajaan maastopyörällä ennen pimeän tuloa. Täysjoustomaasturit alle ja menoksi! Suunniteltiin Rahkaäijän kanssa kunnon mutapyöräilyä, mutta syksy yllätti jälleen ja tulikin ihan kuivan kelin pyöräily.
Tästä tulikin vahingossa polkypyöräsuunnistus!
Jo kolmas "löydetty" rasti!
Aloitettiin lenkki ihan tutulta perusreitiltä, mutta päädyttiin taas etsiskelemään uusia, ajamattomia polkuja. Siinä on aina riskinsä, kivalta ja helpolta näyttävä polku voikin muuttua läpipääsemättömäksi ryteiköksi tai hermoja repiväksi kivikoksi. Tänään vähän molempia! Tommoselle seikkailulenkille täytyy ottaa mukaan aina kasa hyvää fiilistä, ettei turhaudu liikaa vaikeaan maastoon ja omaan taitamattomuuteen. :D
Missä me ollaan?

Vähän meni pyörän tönäämiseksi, kun polku loppui kesken.
Rahkaäijä koki pienen aineellisen tappion päivän retkellä. Lasketellessa kivikkoista rinnettä alas jostain ilmestyi kunnon tukki, joka hyppäsi pinnojen väliin ja yksi pinnoista meni vähän mutkalle. Mutta ehkä Rahkaäijä selviää tästä muutaman euron kalustotappiosta.
Jos lenkillä tapahtuu jotain jännää, ensimmäisenä otetaan kuva ja vasta sitten tarkastetaan vahinkojen suuruus.
Lenkin hauskin kohta oli ojan ylitys.
Rahkaäijä pisti viime viikolla elämän risaseks ja osti vaatteen. Kyllä. Yleensä mies ei suostu vaatekauppaan, kuin lahjonnalla, uhkauksilla ja kiristyksellä ja t-paidat ostetaan Biltemasta (3 kpl/10 €), mutta nyt oli ihan kaikkien aikojen heräteostos. Rahkaäijä bongasi paidan jo kaukaa urheilukaupassa, eikä edes 25 euron kirvelevä hinta saanut luopumaan ihastuksesta. Ensi kesän riatloneita odotellessa!
Rahkaäijä tykkää kolmen kimpasta.
Rahkaäijän heräteostokset onkin hyvä johdatus päivän pääpaatokseen. Mä olen suunnilleen yhtä innokas vaatteiden ostelija, kun Rahkaäijä ja kaikkein pahinta on mennä ostamaan jotain, mitä todella tarvitsee. Mulla on käytössä kerralla vaan yhdet tai kahdet ns. oikeet housut (=farkut ym.), koska en vaan pidä housujen ostamisesta. Vuosi sitten luulin jo löytäneeni ratkasun kaikkiin housuongelmiini, kuvittelin että Dr. Denim -farkkulegginsit on täydelliset. Kolmet on ollut ja jokaiset on vajaassa puolessa vuodessa hapertunut siinä määriin, että joka kerta haaruksiin on tullut isohko ilmaistointiaukko. Mikä vitun vitsi tää on olevinaan, että 50 euron housut hajoo muutamassa kuukaudessa häh??
Uusi raivo tuli, kun bloggaajan mies ei osannut ottaa kuvaa uusista housuista. Ei auta kuin lyödä nyrkkiä pöytään.
Viime viikolla hajosi viimeisimmät ja tämmösenä ahdasmielisenä ihmisenä en viitti kulkea pöksyissä, mistä paistaa valkonen persliha. Tänään siis housuostoksille. ETTÄ MEINAAN MENI HERMOT!!! Mistään ei löytynyt sopivia housuja, ne lököttää jostain tai kinnaa reisistä tai jotain muuta vikaa varmasti löytyy. Siis en tajua, jos mää oon tämmönen rimppakinttu, niin millasia housuja pitää ne naiset, joilla on oikeesti isot reidet? Sovitin sadat ja miljoonat housut ja olin ihan valmis repiin kaikki Seppälän ja Cubuksen rätit riekaleiks, kun raivostutti niin paljon. Carlingsista löysin yhden mallin, joka istu edes sinne päin ja ostin ne, vaikka olikin sikakalliit. Jos nämäkin hajoaa käsiin, hiihtelen loppuelämäni kollareissa. Tai vaikka ihan ilman. Mutta eihän sitä kannata tehdä vaatteista kestäviä, koska ei niitä sitten kukaan ostais. Onks muita housuongelmaisia? Mistä ratkaisu? Terveisin nimimerkki housuton/housut on.

Rahkalaskuri: 470

34 kommenttia:

  1. Siis mulla oli/on ihan sama ongelma! Housujen ostaminen ON perseestä. Housut on yleensä saakelin tiukat reisistä, joita meikäläisellekään nyt ei ole mitenkään hirveästi suotu (sitä persusta kylläkin). Ja: parhainta oli, että osa housuista, jotka oli sopivia persuksesta, kinnasi pohkeista, joita mulla ei todellakaan ole. Sama homma muuten puseroissa ja takeissa, mun naruhaukkarit ei meinaa niihin mahtua. Siis millä ihmeen mallilla noi nykyvaatteet oikein tehdään??

    Sopivat ja nyt jo puhkikulutetut farkut on viimeksi ostettu semmoisesta liikkeestä, jossa myyjä oli tosi asiantunteva ja etsi mulle ne justiin hyvät farkut. Hintaa vaan oli niillä ihanuuksilla sen verran paljon, että nyt vain haaveilen uusista vastaavista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää onkin suuri mysteeri, ettei jos ihan normaalikokonen ei mahdu vaatteisin, niin kuka sitten. Eiks se olis hyvää bisnestä myydä vaatteita, jotka sopii päälle ja täten menee kaupaks?
      Se on melko luksusta, jos osuu vaatekauppaan, jossa myyjällä riittää asiantuntemusta ja halua/aikaa palvella. Käyn varmaan vaan väärissä kaupoissa. :D

      Poista
  2. Housuongelmainen ilmoittautuu!

    Ite kans en koe olevani mikään varsinainen lihaskimppu, mutta silti useimmat farkut kiristää ja puristaa reisistä ja vyötäröltä sais kiristää kahden vyön voimin. Noita Dr. Denimejä käytän itekin, mutta uhkaavasti alkaa nekin menettää väriään ja hapertua, vaikka kaikkien ohjeiden mukaan oon niitä käyttänyt enkä oo pessyt koneessa tms! Lisäksi musta tuntuu, että oon aina kahden koon välistä. Jos vaihtoehtoina on 36 ja 38 niin mä oon 37. Tämän hetken lempparifarkut oon löytänyt ihan vaan Henkkamaukalta parilla kympillä ja niiden en edes oleta kestävän kovin kauaa... Jos joku tähän ongelmaan joskus löytää ratkaisun, niin jonkun sortin Noobelin siitä kyllä ansaitsisi!

    Ps. Huikea tuo Rahkaäijän paita :D Kannatti panostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon katellut, että Massilla myydään sellasia farkkuja, jotka on tarkotettu naisille, joilla on isot jalat, mutta en mää oikein usko että ne kuitenkaan tälläselle luikkureidelle on tarkotettu. :D
      Mulla on kanssa tällä hetkelle toi aivan sama, että 37 olis täydellisen passeli koko. Mutta ilmeisesti kauppojen housuvalikoima painostaa siihen, että olis paree vähän kasvaa tai kutistua.

      Todellakin, jokaisen euron arvoinen!

      Poista
  3. Yksi housuongelmainen ilmoittautuu! Mie oon ihan toivoton vaateostoksissa. Uudet farkut pitäs ostaa, mutta mulla on niin tarkka maku ja oon niin pihi. Tänään sovittelin epätoivoisesti farkkuja Kappahlissa eikä asiaa auttanut ainakaan vasurissa oleva jäsentulehdus, joka teki farkkujen kiskomisesta jalkaan harvinaisen epämiellyttävää, puhumattakaan alakroppaan kertyneestä laardista. Rehellisesti sanottuna kulkisin mieluummin Adidaksen verkkareissa, jotka on ollut käytössä mulla ala-asteesta lähtien ja sitä ennen äitillä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua kanssa vaivaa nirsous, ei saa olla väärää väriä, ei saa olla liikaa kulutuksia, ei saa olla tyhmät lahket, ei saa olla huonot taskut, ei saa olla liian korkea/matala vyötärö. Vaatimuksia riittää!
      Joku sais tehdä koinsyömistä verkkareista muotia, niin meillä kaikilla olis kivempaa. :D

      Poista
  4. Mullakin on ongelma! Ja ne harvat kerrat, kun löytää reisistä ja vyötäröstä sopivat housut, niin ne ei p*rkele ole edes tarpeeks pitkät. Nää pitkät koivet on ihan kiva juttu, mut ei sillon, kun yrittää löytää farkkuja :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. Ihan sairaan siisti paita :DD

      Poista
    2. Pituus varmasti hankaloittaa entisestään! Mää haluan vielä, että lahje on niin pitkä, että sen saa käännettyä eli pituutta todellakin pitää olla.
      Rahkaäijä on nyt aika polleena, kun kaikki sen paitaa kehuu. ;)

      Poista
  5. Varmaan vähemmän olis komppaajia, jos kysyisit, kenelle housujen ostaminen on helppoa ;)
    Koska vaikeeta se on kaikille, ainakin naisille, kun naisten housujen pitää olla niin hyvin istuvia. Miehet voi käyttää paljon löysempää mallia, jolloin koolla ei ole niin paljon väliä.
    Toi reisihomma on ihan kahjo. Mulla on läski maha, jonka toivoisin pienenevän ihan runsaasti, mutta reidet näyttää omaan silmään ihan ookoolta. Silti kaikki housut kinnaa reisistä!
    Ei sais nainen kyykätä. Pitäis vaan juoda kaljaa ja kasvattaa pötsiä, että pöksyt istuis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nähtävästi se ei ole kenenkään lempipuuhaa!
      Tommonen perusjamppa tuolta kadulta napattuna näyttää ihan hyvältä melkein minkä mallisissa farkuissa tahansa, mutta mää en ainakaan voi pitää mitä vaan pöksyjä. Enkä varsinkaan sellasia khuuleja boyfriend-farkkuja. :D
      Siinäpä ratkaisu, alan juomaan vaan kaljaa, niin ei tarttis edes kyykätä!;)

      Poista
  6. Hei, sun pitää tulla taas helsinkiin shoppailemaan, koska täältä löytyy farkkukauppa, jossa farkut tehdään mittatilaustyönä. Kyllä, ja saa itse päättää just millaiset haluaa! Hinta on varmaan jotain just sellasta mitä mittatilaus varmaan voi olla, mutta voisi kuvitella että kun kerran ostaa istuvat farkut jotka ei oo sellasta joustavaa kangasta, niin ne kestäisivät pitkään. Mulla on ollu paljon just sellasia joustavia 20e farkkuja, mut ne on tehty sellaisiksi että menee puhki -sit saadaan asiakkaat takas ostaan uudet farkut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni Tampereellakin on Nomo.
      Mä ostin niiltä (Helsingistä) yhdet farkut. Ekalla kertaa toimitusaika oli 10 viikkoa ja farkut aivan liian pienet. Tekivät mukisematta uudet ja ne tuli 6 viikossa, mutta ne on nyt puolestaan vähän isot vyötäröstä. En jaksanut enää mennä pyytämään korjausta, kun nyt noita voi käyttää vyön kanssa ja 16 viikkoa oli jo ihan riittävän pitkä toimitusaika housuille. Onneks sain lahjakortin, ettei tarvinnut itse maksaa 167€ huonosti istuvista farkuista.
      Viime viikolla löysin tsägällä Espritiltä loistavasti istuvat farkut 30 eurolla. Hinta ei siis kerro mitään istuvuudesta!

      Poista
    2. Tosta Nomosta en tosiaan ole kuullut kauheen mairittelevia kommentteja, Aamulehdessäkin oli muistaakseni joku juttu, missä homma ei mennyt ihan putkeen.
      Mutta olis kyllä siistiä, jos olis joku toimiva mittatilausfarkkukauppa, siihen vois kerran kolmessa vuodessa jopa panostaa!
      Tuu-tikki, mitä tulee noihin kahdenkympin kertakäyttöhousuihin, niin niissä on ainakin se hyvä puoli, ettei ehdi kyllästyyn. :D Nähdään viikonloppuna!
      Pumpumkatti, mahtava löytö! Sehän siinä onkin että pitäis vaan jaksaa kierrellä ja sovittaa housuja, niin ehkä joskus tuurilla löytyis hyvät. Mutta mulla loppuu maltti ja tulee raivokuuma kauppoja kierrellessä. :D

      Poista
  7. Kokeilkaa onlyy tai vero modan farkkuja, istuu aika monelle mammalle, kun venyy nin kivasti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dr. Denimit venyy kanssa vaikka kuinka, mutta niiden käyttöikä onkin vähän toinen juttu. Tää "mamma" haluais sekä istuvat että kestävät. :D

      Poista
  8. No onneks sää oot tommonen terveellinen pahis. Sun pahat jutut on aina kuitenkin hyviä juttuja.

    Hiano paita Rahkaäijällä. Ja joo housujen ostaminen on ihan pyllystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää mun paheet ei tosiaan käy ainakaan terveyden päälle. Paitsi jos tulee mustelmia, kun kompastelee pyörän kanssa mettässä. :D

      Eiks ookin! Sopii sille täydellisesti. On, se tosi on pyllystä!

      Poista
  9. Kokeile Farkkujen tehtaanmyymälää Koskarissa! Yksi myyjä siellä on aivan loistava, se kysyy vain minkälaista mallia haet, vilkasee sinua kerran ja osaa antaa lennosta oikean koon. Paremmat housut keventää kukkaroa enemmän, mutta on siellä edullisiakin vaihtoehtoja. Itse olen sieltä ostanut housut viimeiset neljä vuotta, enkä ole kertaakaan jäänyt ilman. :) Nim. Sikareisi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne mää meen seuraavalla kerralla! Ehkä tosiaan keventää kukkaroa kerralla enemmän, mutta taitaa jäädä säästön puolelle verrattuna noihin muutamien kymppien kerttisfarkkuihin. Kiitos vinkistä. :)

      Poista
  10. Sie et tykkää housujen ostamisesta, mutta entäs kun itse en pidä koko housuista :D Paitsi treeni- ja kolitshousuista.. :D Tällä hetkellä käytössä on tasan yhdet farkut, joissa voin sanoa edes jollain tavalla viihtyväni, ja nekin oon ostanut kirpparilta valmiiksi ihanan pehmeiksi ja muotoutuneiksi käytettyinä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää mietinkin, kun kirjotin tota, että Annalla on varmasti sanottavaa tähän housuasiaan. :D Uudet farkut on kyllä aina päällä niin jäykät ja vähän epämukavatkin, että pitäis olla sellanen palvelu, joka kuluttaa ne valmiiksi pehmeiksi. Koska vaatii uskomatonta tuuria ja kirpparisilmää löytää kirppikseltä hyvät farkut!

      Poista
  11. Mää luulin, että farkkuongelma ratkes,ku löysin Leviksen demi curvet, että näitä sitten vaan eri värisinä ja problem solved. Mutta pah...sama malli, sama koko, eri väri -> ei mee jalkaan -> isompi koko -> ei istu -> pitäkää tunkkinne. Alan olla aika kypsä koko hommaan.

    Mutta hieno paita! Maailmassa on semmonen virhe, että pojille on aina kaikkia hienoja paitoja mutta tytöille vaan jotain lässynlässynlää-paitoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toihan nyt on ihan huijausta, että eri väriset on muka eri malliset! Eiks se olis vähän niinku ideana,että samasta mallista voi sitten ostaa eri värejä. Pah!

      Mää oon tosta virheestä muuten täsmälleen samaa mieltä! Äijille on kaikkia hauskoja paitoja, mutta naisten vastaavat on ihan muka-hauskoja ja jotain pinkkejä. Pah tähänkin asiaan!

      Poista
  12. Mullakin löytyy isot reidet, pohkeet ja ns. ghettobooty! Farkut voi olla oikeenkokoset lantiosta mutta yleensä ne ei mahu pohkeista (!!!) tai pepusta, joten oon vähän niiku luovuttanu. Sitä paitsi farkkuja jotka ei kiristä on iha sika vaikee löytää. Mulla ei ole yksiäkää farkkuja jotka olis mukavat päällä, joten hampaat irvessä mennään. Ja se sovittaminenhan on kauheinta, paitoja on helpompi sovittaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kanssa joku huono vitsi, että muuten ok housut kinnaa pohkeista. Mitä ihmettä oikeesti! Ärsyttää, kun elämä on ihan liian lyhyt tuhlattavaks epämukavissa housuissa. :D
      Täytyis mennä housukaupoille aina paljain jaloin (tai varvastossuissa) ja ilman housuja. Näin viilemmillä keleillä se pukeminen ja riisuminen ajaa ihan raivon partaalle!

      Poista
  13. Yritäpä löytää lähes 180-senttisenä ja pitkäraajaisena housuja! Kaikki kaverit avautuu siitä kun housut on liian pitkiä mutta hitto, kyllä niitä voi lyhentää..sen sijaan pidentäminen onkin jo vaikeempi homma. ;) Oon pitkä ja kapea mutta sekä reisistä että hanurista löytyy kyllä lihasta joka tuo sitten omat haasteensa :D Eli iso koko -> tarpeeks pitkä lahje -> putoaa. Oma koko -> muuten ok mutta aivan liian lyhyt..
    Ja sama avautuminen muuten treenitrikoista. Mikä hitto siinä on kun ne kaikki muka pitkät on caprimallia, vaikka lahkeen pitäis olla pitkäjalkaiselle suunniteltu? Lorna jane on onneks ollut viime aikojen vastaus tähän mutta ne ei oo halvimmasta päästä.
    Vilasta löytyy pitkälle aika hyvin perusvaatteita ja sama juttu muuten halpis gina tricotilta, yllättävän hyvin on myös kestäneet.
    Hieno paita! ;)
    -Katri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän tuskasi! Kun välillä lyhyet lahkeet ärsyttää tämmöstä 170-senttistä pitkäjalkaa, niin mitä se on sitten kymmenen senttiä pidempänä. Ja näyttäähän se aika tyhmältä omalle lahkeeseen pala kangasta, että on tarpeeks pitkät. ;)
      Mikään ei ole niin ärsyttää, kun treenivaate, joka on jollakin tapaa epäsopiva, inhottavaa koko ajan nykiä toisen jalan varpailla lahkeita alemmaks. :D
      Rahkaäijä kiittää paitakehuista!

      Poista
  14. Täälläkin yksi ongelmatapaus. Farkut kun hannaavat reisistä ja ovat vyötäröltä lähes järjestäen liian suuret... Aina saa vaseliinilla vetää farkut sovituskopissa jalkaa vain huomatakseen, että sopiva persus/vyötärö, reidet kiristäääääää. Ja vastaavasti jos reidet sopii, persus roikkuu. Nimimerkillä perseetön tapaus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saiskohan farkkuihin perseen kohdalle semmosta jotain fyllinkiä, että niistä tulis sopivat, vähän ku joittenkin rintsikoiden kanssa. :D Kuten jo todettu, ei oo vaatekauppojen housuvalikoima ihmistä varten. Sais tulla nyt edes joku ilmottaa, että kaikki housut sopii aina täydellisesti!

      Poista
  15. Myötätuntoa rahkaäijälle, bloggaajan mies on nyrkin ja kameran välissä :-(

    Sun pitäis saada samanlainen paita mut siinä olis kuvat kyykystä, mavesta ja penasta! Kunnon love triangle.

    Testatkaas mun kehittämää kyykkytestiä, pieksetkö Rahkaäijän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahkaäijällä ei oikein pinna riitä kuvien ottamiseen, hirvee huokailu kun pitäis ottaa kuvia ja sitten hätäsesti räpsästään kolme tärähtänyttä otosta. :D No kyllä se ottaa hyviäkin kuvia!
      Toi oli aika hyvä idea, voisin sellanen itte suunnitella vaikka Paintilla ja painattaa jossain!

      Raportoin, kun tiedän tulokset!

      Poista
  16. Täällä myös yksi farkkuongelmainen, onneksi en selvästikään ole ainoa :D Isot reidet ja kapea lantio ovat varmaan kaikkein ongelmallisin yhdistelmä, joka ei oikein tahdo istua minkään valmistajan farkkuihin. Vero Modan housuissa vyötäröllä on noin puoli metriä liikaa ympärystä, jos ne mahtuvat reisien kohdalta ylös asti. Ihmettelen kyllä, miten vaatevalmistajat eivät ole hoksanneet vielä tätä epäkohtaa. Pitäisikö meidän "jättireisien" tehdä jokin adressi sopivien farkkujen valmistuksen lisäämiseksi? Tai sit tosiaan pitäis kasvattaa se kaljamaha ja lopettaa kyykkääminen :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohtalotovereita löytyy! Tosiaan voisi kuvitella, että tekis hyvää liiketoiminnalle myydä sitä, mitä asiakkaat haluais ostaa.
      Joo, hei kansalaisalotteethan on kovasti muotia, saisko jotenkin tähän farkkuaiheeseenkin tehtyä sellasen. ;)

      Poista