tiistai 8. lokakuuta 2013

Suuria salimysteerejä

Eilen olin salilla. Treenasin muun muassa olkapäitä, mutta se ei nyt kuulu tähän. Vaikka ei päällepäin uskoisi, olen kova ajattelemaan ja eilen ajattelin hartaasti kuntosalin suurimpia mysteereitä, jotka vaivaavat yhä.

Ensimmäinen mysteeri
Miksi sitä mankkua pitää kylvää aivan kaikkialle? Ootko nostamassa sen lattiankin ilmaan, kun sitä jauhoo on sielläkin aika paljon vai mitä häh?


Toinen mysteeri
Miksi joku näkee vaivaa siihen, että etsiskelee prässiin molemmille puolille kympin limput? Ei sitä prässiä paljon kiinnosta, että toisella puolella on 20 kiloa enemmän. Jos prässi osaisi puhua, se pääsis aivan varmaan vähintään eduskuntaan, koska sillä olis aika paljon sanottavaa.


Kolmas mysteeri
Miksei miehet pidä salilla trikoita?
Neljäs mysteeri
Onko kukaan päässyt koskaan kesäkuntoon?


Viides mysteeri
Kumpi painaa enemmän, 5 kilon pieni rautalimppu vai 5 kilon ego-limppu?


Kuudes mysteeri
Minkä takia tulla treenaamaan huonosti, kun voisi tehdä myös hyvin? Sisältää hengenvaaralliset tekniikat, uskomattoman vajaat liikeradat ja silmiinpistävän itsensä huijaamisen. (Itsehän treenaan siis täydellisellä tekniikalla ja syvillä ja kauniilla liikeradoilla. Aina.)

Seitsemäs mysteeri
Miksi salilla ja elämässä yleensä ei voida keskittyä ainoastaan siihen omaan tekemiseen? Miksi kaikki muut tekee aina väärin? Miten mulla voi olla aikaa piirtää Paintilla?

Mitä sää mietit tänään salilla? Onko muita ratkeisemattomia mysteereitä? Kerro!

Rahkalaskuri vuoden alusta: 483

55 kommenttia:

 1. Ahahaha :D Kiitos Anni <3 Otsikko lupasi hyvää ja sitä sain. Mä oon tänään miettinyt, miksi pitää olla kipeenä, kun voisi olla salillakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Petra! :)) Tiedän, että toi on mysteereistä ehkä se kaikkein turhauttavin, eikä voi muuta kun odottaa.

   Poista
 2. mietin tänään, että piru vie että ihmisellä voi olla huono kunto - tai tarkemmin sanottuna liikkuvuus ja kehonhallinta päin persettä vaikka luuli sen olevan edes mukiinmenevässä kunnossa. päivän sanat trainer-koulutus, oman kehon paino ja puukeppi. ArGh. Ja voikun tekis mieli kokeilla johonkin penkkipenaan niitä harjoituksia. Ei nousisi ja saisin päteä, muahh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehonhallintaa ja liikkuvuutta ei varmaan koskaan ole liikaa! Ainakin mulla on liian vähän... Nyt alko tommoset puukeppijutut kiinnostaan, kerro lisää!

   Poista
  2. http://www.fustrafinland.fi/

   Poista
 3. Miksi sen kaikkein pienimmän levypainon kyljessä lukee mahtavasti Muskeli? Hitsi kuvasin sitä taas moneen kertaan eilen ja se on niin SULOINEN!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muskeli, kuinka hyvä nimi! Mutta en tiedä, onko sillä pikkulimpulla jonkinlaisia ego-ongelmia, kun nimi ei ihan vastaa kokoa. :D

   Poista
 4. Toi krosvitti-limppu on kyl legendaarinen. Näyttää aina ku akoilla ois 200-300kg maveraudat kun on nii vitusti levyjä tangossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ego-treenaajan valinta.:D Meidän salilla on jotain krosvitti-painoja, ja kymppiäkin vois äkkiä luulla 20 kilon kiekoksi vahvuuden perusteella.

   Poista
 5. Mitähän mää mietin tänään..mietin miks sali on täynnä vanhuksia vaikka seniorijumppa oli jo loppu. Mietin miksei tankoa ikinä kukaan laita paikoilleen seinään nojaamaan omaan nurkkaansa vaan se jätetään AINA lattialle. Mietin olikohan se tutun näköinen mies mun naapuri. Mietin miks mun ojentajat ei kasva. Mietin valitseeko ihmiset vaan egoilun takia isommat levypainot vaikka löytyisi pienempiäki samoilla kilomäärillä. Mietin miks oon jättäny kokonaan pois pulloverin selälle vaikka se oli joskus ihan lemppariliike. Tämmöstä, tulipa siinä taas vähä rasitettua pääkoppaakin kropan lisäksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon ehdit miettiä, kyllä nyt on varmasti aivotkin kasvaneet. :D Toi tankojen hujan hajan jättäminen on aika ärsyttävää tosiaan. Ja sitten kun sen varastaa jostain kyykkyhäkistä jotain hauiskääntöö varten, sen vois vaikka palauttaa sinne häkkiin, kun on saanut tehtyä. Nih!

   Poista
  2. Haha joo kyllä nyt päätä kivistää lihasjumit ;D

   Poista
  3. Aivo-domsit on kivuista pahimpia. ;)

   Poista
 6. Wat, ei oo tullu mieleenkään etteikö prässissä tarvittisi laittaa painot tasan molemmin puolin :o Mutta nyt kun ajattelee niin no, eipä se siihen liikerataan vaikuta. Säästänee kuitenkin laitteen käyttöikää kun ei hinkkaa toiselta puolelta sitä milliä enempää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä tosiaan välttämättä tuu ajateltua! Mullakin meni aika kauan, ennen kuin kelailin asiaa. Mää luulen, että jos ite laitan vasemmalle puolelle 20 kg enemmän, joku muu saattaa pistää enemmän painoa sitten oikealle puolelle, että luultavasti tasottuu prässin eliniän aikana.

   Poista
 7. Hahaa, oon ihan mega-super-aloittelija koska oon käynyt salilla jo monta vuotta enkä tiedä yhtään mitä on mankku. Oon ehkä kolme kertaa ollut jalkaprässissä eikä meidän salilla taida olla semmoista missä lisätään levypainoja. Treenaan varmaan huonosti ja hengenvaarallisesti jne. koska en osaa muutakaan. Mietin hyvin kauan mikä on mave, ennen kuin oivalsin, että se on maastaveto. Mä teen kai maastavetoja itsekin. Tai siis kutsun tiettyjä liikkeitä " bodypump " - liikkeiksi, enkä oo ihan sataprosenttisen varma mitä eroa on kulmasoudulla ja maastavedolla tai kumpi on kumpi... Öhöm, höm xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaisi varmaan ottaa vähän liikeistä selvää niin voisit saada niistä enemmän irti. Maastaveto ja kulmasoutu ottaa ihan eri lihasryhmiin, eipä niissä liikkeissä ole paljoakaan samaa.

   Poista
  2. Ja mää oon aika uuno, kun luulen, että kaikki tietää mitä meinaa mankku. :D Se on magnesiumia, se tuo lisää pitoo, ei lipsu tanko hikisistä kourista.
   Melkein kannattaa kysästä joltain apua salilla, vaikka henkilökunnalta tai pätevän näkösiltä treenaajilta, niin ei tartte pelätä rikkovansa itteensä hengenvaarallisella reenillä. Ja ens hätään youtubesta löytyy varmaan kaikista maailman treeniliikkeistä videot, niin sieltä voi tsekkailla eri liikkeiden eroja. :) Ja tosiaan maastavetoo ja kulmasoutua ei kannata sotkea!

   Poista
 8. Ekkö näje, tuo on näkymätön keittiöjakkara-boksikyykky ;) Noita mysteereitä on mm. miksi ennen salia pitää meikata, kun sieltä lähtiessä näyttää kuitenkin drontilta? Miksi jengi ei käytä lukkoja ja sit rosvitit lentää ympäri seiniä? Mä jaksoin aikani noita kelailla mut ei jumasvikkeli, tulin siihen lopputulokseen et toisaalta AIVAN SAMA, mä huolehdin omista jutuista ja muut omistaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hitsi, se on varmaan tossa kuvassa jotenkin näkymättömällä tussilla piirretty, kun en yhtään huomaa! ;)
   Siis meikkaako joku oikeesti ennen salia? Mää luulin, että se on joku urbaanilegenda. :D Mua aina hihityttää, kun pistetään mutkatankoon jäätävän suuret rosvitit ja sitten ehkä lukot unohtuu, niin ei käy kovin hyvin hauiskäännössä. Putoo varpaalle. Oon niin loputtoman utelias, että se on ihan kiva katella vähän muidenkin touhuja sarjatauoilla. :D

   Poista
 9. Ensimmäinen mysteeri hämmästytti täälläkin. Miks sitä mankkua pitää kylvää oikeesti joka paikkaan?! Kyykkytankoonkin? C'mon!! Mietin myös sitä, et miks levyjä ei voi koskaan viedä takaisin omille paikoilleen? Miks ne pitää jättää sikin sokin pitkin lattioita, tai parhaassa tapauksessa raahata treenin ajaksi salin ulkopuolelle ja jättää treenin jälkeen sinne? Sitten saa kissojen ja koirien kanssa olla etsimässä, että missähän ne kaikki kympit taas on. Ja arvaahan, mistä ne levyt sitten lopulta löytyi? Joku urpo oli kantanut ne sählylaitojen tueksi. Ei sitten mitään muuta painavaa löytynyt siihen?! Ärrrrr :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää näin maanataina sellasen mankun kylvämisnäytöksen, että se olikin oikein inspiraation lähde. Suurin osa meni lattialle.
   Kaikkein pahinta on se, jos joku jättää levyt tankoon! Hienoo yrittää sitten arpoo, että tekeekö joku vaiko eikö tee tässä. Se on niin ääliömäistä, etten voi edes tajuta.
   No mutta heeei, mihin niitä painoja nyt tarttis, koska jalkoja ei tarvi treenata koska pelaa sählyä. ;)

   Poista
 10. Mietin, että miks osa ihmisistä tervehtii salille mentäessä, ja osa kävelee vittupää-ilmeen kanssa ohi eikä varsinkaan tervehdi.

  Mietin myös, että minkä jeesuksen takia niitä levypainoja pitää jättää kyykkytankoon ja kylvätä muutenkin kaikki käsipainot ja voimapyörät ympäri salia, muttei vahingossakaan paikoilleen.

  Myös tuon magnesiumin pölyytteleminen joka helvetin tankoon. Sitte ku ite menee mustat treenivaatteet päällä kyykkäämään nii kapppas, yläselkä täynnä valkosta jauhoa :3 tosi kiva...

  Mietin, että minkä takia bodypump-tyylisesti treenaavat naiset (toistot 40 luokkaa) jumppaavat salilla? Ja useimmiten jotain 6h kerralla.

  Mietin myös kyllä omia treenejäkin siellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi tervehtimis-asia on helppo laajentaa koskeen muutakin elämää, miks jotkut välttelee moikkailua mutta toiset moikkailee koko ajan mua, enkä tiedä miks. :D

   Ei tommosten tärkeitten yhteiskunnallisten aiheiden pohtiminen ei mitään pois omasta treenistä!

   Poista
 11. Mietin joka ikinen kerta, että mitä helevettiä ihmiset roudaa niissä putkikasseissansa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Mää en ainakaan koe tarpeelliseks raahata salille mukaan koko elämääni. :D

   Poista
  2. Minä raahaan kassia mukana, koska se on vaikia saada mahtumaan pukkarin pieniin kaappeihin. Sen lisäksi sielä kulkee vetoremmit ja vastuskuminauha siltä varalta, että tarttee. Jos olen varma etten tartte, niin yritän tunkea kassin kaappiin, mutta yleensä en jaksa. Yritin ensin pärjätä pienellä kassilla, mutta se ratkes (kirjaimellisesti) ku yritin tunkia sinne yhtäaikaa työeväät+välipalan+vaihtovaatteet.

   Meidän salin pojat kulettaa omissa kasseissaan (kuulostipa härskiltä) reenivihkoa, puhelinta ja vesipulloa. Ja sitten ku tulee kuuma, niin laittavat ylimääräset vaatteet sinne. On niillä varmaan muutaki romua, mutta oon vaan etäältä tarkkaillu. Sitten meidän salilla on se toinen koulukunta, joka roudaa kasan kaikenlaista sälää johonki seinän viereen talteen.

   Eli tässä yks mahdollinen vastaus tuohon mysteeriin. :)

   Poista
  3. Se on kans suuri mysteeri, miks pukkareiden kaapit pitää olla niin pieniä, ettei edes vähän vaatimattomamman kokonen treenikassi mahdu sinne.
   Voimanostajilla näkee kans isoja kasseja (röhöhöhöhöhööhö), kun niillä on kaikki maailman välineet mukana.
   Mutta miksi just putkikassi, se vaivaa mun päätä eniten!

   Poista
  4. Kiitos Essi, heti helpotti kun sain vähän osviittaa siitä, mitä siellä kasseissa saattaa olla. Mie vaan kun en oo kertaakaan nähny, että kukaan aukasis kassiansa saatika ottas sieltä mitään! Meidän salilla ne taitaa olla vaan jotain kovisrekvisiittaa..

   Poista
  5. Mä kuulun kans tähän, jonkun mielestä ehkä ärsyttävään sakkiin, joka raahaa sitä salikassia mukanaan. Aina. Syitä tähän on muun muassa se, että yleensä ku menen treenaamaan, niin pukkarin joka ikinen lukollinen kaappi on varattu. Lisäksi se, että mulla on siellä kassissa hanskat, vetoremmit ja vyö. Lisäksi sieltä löytyy palkkari ja banaani sekä tietenkin litran vesitonkka. Ja päänsärkylääkkeet, ku kärsin ajoittaisesta ponnistuspäänsärystä. Ja puhelin, ettekö te facebookaa sarjatauoilla? Mä en muute malta pitää taukoja jos en välillä räplää vähä puhelinta. Hehe. Niin, ja vihko ja kynä, jotta saa merkkailtua treenit ylös, mä ainakaa en niitä muista enää treenin jälkeen. Ja joo, kassiin mäkin tungen esim hupparin tms ylimääräiset vaatteet, jos meinaa tulla liian kuuma. Kauheen vaikee ois tota kamamäärää roudata mukana ilman kassia :) Joten koittakaa kestää kassialmoja :D

   Poista
  6. Mää varmaan kans tarttisin sellasen putkikassin, ihan vaan siksi, että olisin edes vähän kovis.:D
   Hanne, sehän käy jo reenistä raahata tota tavaramäärää mukana! :D Ei vaan, noi kaikki tavarat on aivan tärkeitä ja järkeviä. Mää en oo varmaan koskaan feisbuukannu sarjastauolla. Mutta sitäkin tulis varmasti tehtyä, jos kuuntelisin puhelimesta musiikkia.

   Poista
  7. Paitsi mun kassi ei oo putkikassi, vaan sellanen icepeakin kulunut ja pahalta (=lue heralta ja hieltä) haiseva kassi. Vois kai sitä joskus kai pestäkin?

   Poista
  8. Ei salikassia kuulu pestä! Sen kuuluu haista pahalta, siinä on sellasta tekemisen meininkiä. ;)

   Poista
 12. "Krosvitti" aiheutti spontaanin repeämisen :D :D Aahhahahaaa huikea!

  Tätä mietin (eilen) salilla: Miksi kaupungin nimeltämainitsemattoman futisjoukkueen junnut päästetään keskenään, ilman valmentajia tekemään puntti"treeniä"? Painot kilisee ja kolisee, tekniikat päin sitä itseään, hirveä meteli ja hirveä sotku joka paikassa niiden jäljiltä... Toinen kysymys on tietenkin se, että millä prkleen todennäköisyydellä osun just samaan aikaan tuon apinalauman kanssa salille? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii paljon ameriikan serkkua paremmin suomalaiseen suuhun ja silmään!

   Ilman valmentajaa? Heheh, voin vaan kuvitella kuinka äsken vielä niin rauhallinen sali muuttuu varsinaiseks temmellyskentäks, kun pojat pääsee irti. :D Veikkaa myös, että ykköset testataan joka viikko. Etenkin penassa ja haukassa.

   Poista
 13. Mietin että miksi ihmeessä menin hot joogaan enkä salille...nyt on alaselkä vähän pipi, ku taisin venyttää jotenki likaa tms. Ainaki toivon niin. Mutta sielä kaupallisen salin pukkarissa mietin, että mitä eroa on pumpilla, attakilla ja gritillä...joku oli semmosille tunneille menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tommoset kaiken maailman jookat on ihan vaarallisia, välttelisin! Toivottavasti on vaan ihan väliaikanen ja pieni pipi selässä.
   Mää en oo koskaan käyny missään Les Mills -jumpassa, niin ei sitten mitään käryä, mitä noi nimet pitää sisällään. :D

   Poista
 14. Aika globaaleja ajatuksia... kiva huomata, ettei arvoitukset putkikassien sisällöstä, tervehtimättömyydestä, painojen aina-väärässä-paikassa-olemisesta ja muusta tärkeästä ole vain oman pään taakkana.
  Lopetin (muiden jättämien) painojen takaisin paikoilleen viennin sinä hetkenä, kun yhden fitnesskissan kanssa kävin seuraavan keskustelun:

  - mis hei noi femman limput o?
  - katos vaan, ei ole tässä telineessä, en kyllä osaa yhtään sanoa....
  - nitteen KUULUU olla tässä!
  - joo, varmaankin, oliskohan ne jollain käytössä, en pysty nyt auttamaan...
  - et sä sit oo joku siivooja tääl vai? Ainahan sä järkkäät noit limppui!
  - en kyllä VARSINAISESTI ole siivoojana täällä, pyrin vaan aina palauttamaan omat painoni takasin paikoilleen...
  - v***tu tääl on henkilökunta siks, jos mä maksan täst reenist, ni kyl mä ootan jotai palveluu... ***ttu.

  Tyrskähtelin partaani, ja mietin, että kumpi meistä on se hölmö. Toisaalta, palveluahan ei saa jos ei sitä vaadi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan ei ole yksin näiden ajatuksien kanssa ja onneksi on sosiaalinen media, jossa näitä tuntemuksia voidaan jakaa!

   Luin ton keskustelun kolme kertaa ja edelleenkin mietin, että onks tää jostain Pakkiksen salikomediasta repästy vai totisinta totta. Pahoin pelkään, että taitaa olla totta. :D

   Poista
 15. Eilen etsin pitkään ISOJA vitosen kiekkoja, sit kun vihdoin löysin ne niin muut tyypit oli jo menneet siitä salista muualle ja ihan turhaan koko egoilu :-(

  Mankku on meillä kielletty, jotkut kovikset ottaa sitä kyllä mukaan ja salaa käyttää niin pieniä määriä ettei edes huumekoira tajuis että siellä on jossain valkosta jauhetta pöllytetty.

  Nauroin hullunlailla tota mave ja kyykky-kuvaa. Jalkaprässiä ei kai sais lastata ihan kokonaan toispuoleisesti, tyyliin sata kiloa toisella puolella ja nollapolla toisella, mutta tosiaan parinkymmenen kilon epäkeskosuus ei haittaa.

  Ylellä tuli muuten joskus pätkä jostain suomalaisesta papasta (oli muistaakseni yli 70v) jolla oli prässissä 800kg. Rispect!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai lähdit kotiin, koska eihän salilla käymisessä ole mitään järkee, jos kukaan ei näe?
   Joo, en uskokaan että kukaan lataa kaikkia painoja samalle puolelle, mutta mää oon niin laiska, että pistän mielummin toisella puolella 20 kiloo, kuin teen kaksinkertaisen työn ja lisään painoja molemmille puolille.:D

   Se on aika tiukka kääpä, muutenkin kovat tulokset miehellä!

   Poista
 16. Mie rakastan näitä paint-taiteella terästettyjä postauksia, päivän piristys! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että ne ilahduttaa muitakin, kuin piirtäjää. :D

   Poista
  2. Nää on ihan parhaita! :) Ja sun innoittamana tein itselleni yhden "tavoitekuvankin" paintilla. :D

   Poista
  3. Kiitti! Wau, ihanaa olla Paint-inspiraatio! ;D

   Poista
 17. TaidN lähtee salille jossain kahekskytluvun jumppabarbin /kike Elomaan asussa ja tukassa + räikeen pinkissä huulipunassa ja tehdä oudonnäkösiä liikkeitä ja sitä mennä jonkun 500 kiloa penkissä nostavan viereen kysyyn saisiko tehdä välis yhden sarjan ja kovaäänisesti yrittää synnyttää tangon ilmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pliis, voitko tulla tekeen ton meidän salille, haluan nähdä! ;)

   Poista
 18. Niissä isoissa 5kg kiekoissa on se idea, että jos harjoittelee esim. tempausta tai rinnellevetoa pienillä painoilla, saa silti vetokorkeuden maasta oikeaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niiden olemassaolon oikeutusta epäiltykään yhtään. Kyllä määkin käytän niitä mielummin mavessa, koska tykkään että kaikki kiekot on isoja.

   Poista
 19. Sali, jossa mä käyn on enemmän ehkä sellainen "miestensali". Ehkä juuri sen vuoksi mä säikähdin kerran, kun yhdellä miehistä oli jalassa trikoot. Miten niin itsekin kaavoihin kangistunut - ei miehillä voi olla trikoita! :D No, krosvittiboksillahan niitä sitten näkeekin enemmän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oikein aloin katteleen yks päivä, että mitä niillä miehillä on jalassa. Puolet äijistä luotti harmaisiin kollereihin ja muilla oli muun värisiä housuja tai muutamalla jopa shortsit. Mutta tosi harvoin näkee trikoita! Mua ei kyllä haittais, vaikka olis useamminkin. ;)

   Poista
 20. Toi "mave-kulmaselkä" oli niin pahannäköinen et itseäkin alkoi sattua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mäkään en haluaisi olla sentään ihan noin "taipuisa". :D

   Poista
 21. Oot mahtava muijjja! Naurattaa kun luen ja hemmetin hyviä pointteja tulee. Ps. jo kaksi trikoomiestä salilla bongattu!
  -Mary

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, muhtava maija eikun siis mahtava muija kiittää! :D Miks mää ne käy siellä samalla salilla??

   Poista