torstai 24. lokakuuta 2013

Professori vaatii: RHP-rokotus kaikille pojille!

Yhteiskuntaamme uhkaa vakava ongelma! Nuoret pojat ovat vaarassa saada RHP-viruksen, joka voi tehdä aivan ennalta-arvaamattomia tuhoja. Kuten tiedätte, kerran saatua virusta ei mikään tapa. On siis aika käydä vastataisteluun!
Huuhaatieteen dosentti, kaikkien alojen erityisasiantuntija ja Nöbel-palkittu tohtori R. Ahkamuija on jo vuosikymmenien ajan tutkinut nuorten miesten keskuudessa yhä leviävää rinta-haius-pelle (=RHP) -virusta.
Ylidosentti R. Ahkamuija
RHP-virus leviää kuntosalilla kosketustartuntana tangoista ja aivan erityisesti mutkatangosta. Mankun käyttö suojaa jonkin verran virukselta, mutta se ei ole 100 prosenttisen varma suoja. Virukselle altistunut saattaa joskus jäädä oireettomaksi, mutta yleensä viruksen saanut kärsii vakavista haitoista. Näitä oireita on muun muassa haluttomuus treenata jalkoja, ylikorostunut hauisten ja rintalihasten kasvattaminen, harhakuvat (10 vuoden pitkittäistutkimuksessa tavattiin esimerkiksi harhaluuloa, että sählyn pelaaminen korvaa jalkatreenin) ja lopulta virus voi johtaa suolatikkusyndroomaan (suom. narujalkaisuus). Narujalkaisuus voi pahimmillaa johtaa siihen, etteivät heiveröiset jalat jaksa kannatella massiivista yläkroppaa ja katkeavat kuin hammastikut. Tikkujalkojen korjaaminen on suoraan pois veronmaksajien (eli juuri sinun!) rahoista!
Fyysisten haittojen lisäksi RHP-virus voi aiheuttaa hankaluuksia sosiaalisessa kanssakäymisessä.
Japaniassa ja Konkistadorissa suoritetettujen seurantatutkimuksten mukaan paras keino ehkäistä RHP-virusta on rokottaa koko ikäluokka, jotta kaikilta RHP-tapauksilta vältytään. Vanhempien ei ole syytä huolestua, haittavaikutuksia ei rokotteella juurikaan ole. Ainoa sivuoire, joka havaittiin, oli rokotettujen viehtymys kasvissyöntiin ja soijaproteiiniin.Tämä on kuitenkin harvinaista, tarkassa poikittaistutkimuksessa näitä oireita havaittiin alle 20 tutkitulla 10 000:sta osallistujasta. Kyse ei kuitenkaan ole vakavasta, saati hengenvaarallisista oireista, joten tämän vuoksi rokotusta ei pidä välttää.
Rokote tulee kauppoihin ensi viikolla ja sen voi pistää kankkuun omatoimisesti.
Nuoret pojat tulisi rokottaa hyvissä ajoin ennen kuin säännöllinen kanssakäynti käsipainojen ja tankojen kanssa alkaa. Vaaraa ei pidä vähätellä, virusta on tavattu jokaisella Suomen kuntosalilla (lähde: R.Ahkamuija et al. 2013.) ja voi milloin hyvänsä levitä myös pukuhuoneen hiustenkuivaimiin. Paniikkiin ei kuitenkaan ole syytä, bodaustieteen yliprofessori R.Ahkamuijan mukaan systemaattiset ja koko ikäluokan kattavat rokotukset on aloitettava välittömästi, tällä tavalla uhkaava kansantauti voidaan välttää. Osallistu sinäkin taisteluun RHP-virusta vastaan!

Kirjoittaja ei vastaa mahdollisista lukijoiden tukehtumistapauksista, johtuivat ne sitten naurusta tai palkokasvien juuttumisesta ylähengitysteihin.

Rahkalaskuri vuoden alusta: 507

26 kommenttia:

 1. On syytä epäillä, että tän tekstin lukeminen aiheuttaa pitkäaikaisia muutoksia lukijassa. Ensimmäinen oire on hillitön hirnuminen. Vastaako kirjoittaja vahingosta, jos seuraavaksi ilmestyy kaviot?

  Aivan mahtavaa, taas. Mut mitä muuta sulta voi edes odottaa? :D ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seurailisin ihan rauhassa oireita muutaman päivän ja jollei oireet lähde helpottamaan, kannattaa hakeutua päälääkäriin. Mobilat saattaa myös auttaa!

   Kiitti, Marika!:))

   Poista
 2. Hahahah ;D Sulla on kyllä aina tosi hyviä nää tarinoinnit :)

  VastaaPoista
 3. Hihihiii, tää oli hyvä! :D En voinut olla repeämättä kuville, varsinkin tolle toiselle ja meenasin tukehtua ruisleipään... :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen kuva oli Rahkaäijän idea ja vähän emmin, että pitäiskö sitä laittaa, mutta onhan se hauska. :D Kirjoittaja ei vastaa myöskään ruisleipään tukehtumisesta!

   Poista
 4. Onko arvon tohtori R. Ahkamuija suunnitellut kentälle lähtemistä ja asiasta valistamista ihan paikan päällä? Ainakin täältä päin löytyisi juuri kuvailemasi kaltaisia tapauksia, joille pieni silmien avaaminen voisi olla ihan paikallaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tohtori on vakavasti harkinnut valistusmatkaa maakuntiin, koska etenkin sieltä idän suunnalta tulee viestiä suoranaisista virusaalloista, jotka tekevät tuhojaan nuorison keskuudessa. Rokotukset lähtee mukaan. ;)

   Poista
 5. Mieletön tieteellinen artikkeli! tukehtumisvaara!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, R. Ahkamuijan tieteelliset meriitit ovat kansainvälisesti tunnustettuja ja hän on etenkin Yhdysvalloissa hyvin arvostettu bodaustieteen asiantuntija.

   Poista
 6. Tuon viruksen esiintymistiheys tuntuu olevan suoraan verrannollinen havaintoalueen jäähallipitoisuuteen. RHP viruksen sivuvaikutuksia on myös ylähuulen pullotus tupakkatuotteista, pään verenkierron heikkeneminen (aiheuttaa pään jäätymistä, kompensoidaan pitämällä pipoa 24/7) ja laumaan hakeutuminen näin omien havaintojen perusteella.

  Eihän virus tartu käytetyistä käsipainoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä huomioista, arvon tutkijakollegani K. Auramoottori! Seuraavaksi alankin tutkijaryhmäni kanssa kartoittamaan viruksen esiintymistä liittyen harrastuspaikkoihin. Myös mainitsemistasi oireista on raportoitu ympäri maan. On tuotu esiin myös hammaskaluston huonoa kuntoa johtuen energiajuomien ylikäytöstä.

   Tartunnan voi saada myös käytetyistä käsipainoista, joten älä koskaan käytä käytettyjä käsipainoja vaan käytä aina uusia ja varmista, että paketissa on vielä päiväystä jäljellä.

   Poista
 7. Selvästi virus on levinnyt jo ulkomaillekin, ks. kuva 7:

  http://www.buzzfeed.com/adamellis/types-of-people-you-find-in-every-gym

  p.s. Sulla on kyllä kirjoitustaito hallussa, ehkä kannattaa unohtaa sittenkin ikea ja harkita alan hommia? Täältä ainakin löytyis varma lukija!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainitsemassasi tapauksessa virus on edennyt jo hyvin pitkälle ja henkilöllä on hyvin vakava suolatikkusyndrooma. Tämän potilaan kohdalla suosittelisinkin jalkoihin tukipilareita, jotka estävät mahdolliset luiden katkeamiset.

   Kiitos, heti alan kokopäiväiseksi höpöhöpö-kirjottajaksi ja Paint-piirtäjäksi, jos joku korkeakirjallisuuden ystävä sponsoroi urani. ;)

   Poista
 8. Tuollapa on toinenkin nimi, CL-syndrooma, CLS, (lat. Chickenus Legus), Chicken Leg. Kainuun ja Pohjois-Karjalan alueella tavataan "linnunnilikka" -tyyppisiä uroksia.

  Tässä yhteydessä on tarpeen ottaa esiin myös toinen, sohvatyynyistä ja Hes-Mäk-Burgehtimoista tarttuva CCB-oireyhtymä, Cone Cow Body, suomalaisittain Käpylehmävartaloisuus. Aivan kuten RHP:n ja CLS:n tunnusmerkistössä, myös CCB:ssä alaraajat ovat huomattavan huomaamattomat, tikkumaiset, mutta CCB:ssä massa on kertynyt keskivartaloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. CL-syndrooma liittyy vahvasti suomalaiseen tautiperimään ja serkun kanssa naimisiin menemistä tuleekin välttää, jotta syndrooma ei pääse leviämään uusille sukupolville.

   R. Ahkamuijan seuraava väitöskirja koskeekin juuri tuota CCB-oireyhtymää ja ilman pienhiukkasten vaikutusta sen prevalenssiin. R. Ahkamuija vaatii kaikkien pikaruokaravintoiden sulkemista, jotta oireyhtymän jatkuva leviäminen saadaan kuriin!

   Poista
 9. "Vaaraa ei pidä vähätellä, virusta on tavattu jokaisella Suomen kuntosalilla (lähde: R.Ahkamuija et al. 2013.)"

  Vähän epäilen, että mahtaako tuota nk. "naistensaleilla" esiintyä. Siellä on omien kokemusten mukaan enemmänkin "en haluu, et mun lihakset kasvaa" -syndroomaa. Mutta mikä minä, pieni insinööri, olen ylidosenttia vastaan väittämään... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos huomiostasi, ylidosentti ymmärtää vähemmän koulutetun kansanosan hämmennyksen tällaisissa korkeatieteellisissä asioissa. R. Ahkamuija on ulottanut tutkimuksensa myös naisten kuntosaleille ja siellä RHP:sta esiintyy muuntovirusta, jonka oireita on lähentäjä- ja loitontajalaitteissa viihtyminen, liiallinen kiintyminen kahden kilon käsipainoihin ja ylikorostunut peilailu. Tämä ei kuitenkaan ole yhteiskuntaamme uhkaava tekijä, sillä yleensä virus poistuu naisilla elimistöstä sitten, kun kaverikin lakkaa käymästä salilla eikä treenaaminen enää innosta. Ei siis syytä huoleen! Käyttäisin kuitenkin muovihanskoja, jos aiot mennä lähelle loitontajakonetta!

   Poista
 10. onks tää parodiaa vai satiiria? hyvin kirjotettu joka tapaukses.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mää sinne parodian lokeroon pistäisin, ei ollut mikään kannanotto ajankohtaisiin aiheisiin. Kiitos!

   Poista
 11. Tää lähti nyt jakoon ihan kuule Facebookiin.
  Nauroin ääneen. Kiitos taas, oot mainio!
  -Hanne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, toivottavasti sun FB-kavereillakin riittää huumorintajua. ;)
   Kiitos paljon Hanne!

   Poista