perjantai 4. lokakuuta 2013

Yksi on joukosta poissa.

Nyt kyllä meitä uskollisia hervantalaisia vähän koetellaan. Rahkaäijä osti muutama vuosi sitten siistin vihreän sinkulan, jolla on kiva käydä kaupassa, koulussa ja salilla. Tämä Jamis Beatnik sai meillä nimen Muotipyörä katu-uskottavan olemuksensa vuoksi. Pyörässä on oikein maantiekumit, että meno on mahdollisimman sutjatkkaa. Keskiviikkona Rahkaäijä oli taas lähdössä tsykelillä kouluun, mutta se ei ollutkaan tutulla paikallaan ulkona. Eikä missään muuallakaan pihassa. Vielä tiistaina pyörä oli käytössä, mutta vajaassa vuorokaudessa se on lähtenyt omille teilleen. Jonkun katkeran hipsterin sinkula-himo on käynyt liian suureksi. Ilmeisesti ihan kaikki irtain omaisuus pitäisi säilyttää sisällä asunnossa, mutta jo nyt viisi pyörää kaksiossa vaatii vähän kompromisseja.
Muotipyörä sellaisena, kuin se oli luotamme poistuessaan. Renkaat, satula, polkimet ja stemmi vaihdettu alkuperäisestä mallista. Saa palauttaa, jos näkyy.
Mutta jo tänään Rahkaäijä löysi väliaikaisen korvaajan fillarille. Vaari-vainaan nurkista löytyi juuri sopiva pyörä tähän tarkoitukseen. Se on mallia "pikkunikkaroinnista pitävälle". Mutta hei Turvallinen Kotimainen Tunturi! Annas olla, kun pyörävarkaat bongaa tän, niin retropyörä on kuin muisto vain.
Tarakkakin löytyy!

Mmmmm...

Kumitkin taitaa olla täysin alkuperäiset!
Pienten huoltotoimenpiteiden jälkeen kihnutettiin mummopyörällä ja kickbikella salille podaan. Nyt on taas menossa palautteluviikko voimaliikkeiden osalta, joten naurettavien penkkisarjojen jälkeen oli huolella aikaa ja voimia kunnon selän ja käsien pumppailuun.
Mun uusi selkäliike-lemppari.
Salilla oli taas perusiltaruuhka. On se kumma ettei nykynuorisolla ole perjantai-iltaisin muuta tekemistä, kun kyykätä. Varsinkin alkuviikon illoista uudella salilla on niin järjetön ruuhka, että varmasti huitaisee kanssatreenaajaa käsipainolla päähän, jollei noudata joka hetki äärimmäistä varovaisuutta. En tiedä kumpi meistä sen sanoi ääneen, mutta kesäsalillemme HH Gymille paluu houkuttelee huomattavasti.
Ojentajasarjojen jälkeen mietin, että toisinaan vieläkin päästää itsensä turhan helpolla treenissä. Mulla menee homma helposti ihan hosumiseksi, enkä keskity siihen tekemiseen ja tuntumaan. Ei sellaisen treenin jälkeen oikeasti paikkoja väsytä. Tänään onnistuin lykkäämään mielestäni ihan kaiken muun ja elin ja hengitin tunnin verran sitä treeniä. Pukuhuoneeseen päästessä aloin ihan miettimään, että mikäs päivä tänään olikaan ja mitä on jo tullut tehtyä päivän aikana, koska flow vei kunnolla mennessään. 
Jos välillä fillarit, joihin meinaa kompastua, rassaa vähän hermoja, isoa närkästystä herättää keittiön ihan joka pöydän valloittaneet lisäravinnepurkit. Olen aiemmin yrittänyt kasata mömmöt torniksi yhteen paikkaan, mutta aina ne hajaantuu. Tänään tämä kätevä emäntä ratkaisi asian pyörillä kulkevalla sängynaluslaatikolla. Nyt ei ole enää mömmötornia, vaan mömmövaunu. Näppärää, mutta kätevää!
Vielä mömmövaunuakin suuremman innovaation teki Rahkaäijä tällä viikolla. Meillä kuluu tuoretta ananasta jonkun verran ja tapana on ollut, että siitä leikataan siivu kerrallaan ja kelmu päälle ja takaisin jääkaappiin. Se vie vaan kauheesti tilaa pienessä jääkaapissa. Etenkin kun me ollaan jostain käsittämättömästä syystä aina aloitettu leikkaaminen sieltä poimintapäästä. Rahkaäijä siis keksi, että se silpominen kannattaa aloittaa sieltä "tukkapäästä", niin mahtuu paremmin jääkaappiinkin, kun turha rehu ei ole viemässä hyllytilaa. Tuli aika tyhmä olo, kun kaksi aikuista ihmistä ei ole tajunnut asiaa aikaisemmin. :D

Nyt loppui jaarittelut ja telkkari auki. Perjantai-illan paras viihdepläjäys Hell´s Kitchen takaa viimeistään kunnon viikonloppu-moodin aivoille. Hauskaa viikonloppua!

Rahkalaskuri vuoden alusta: 475

6 kommenttia:

 1. Ananaksen voi myös paloittaa rasiaan, säilyy myös ihan kivasti ja on kätsy ottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mutta se on jo melkein liian näppärää, koska ne valmiit palat tuppaa häviämään johonkin jo ihan päivässä. :D

   Poista
 2. Tämän postauksen luettuani mua on aina naurattanut kun näen ananaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehehh, ananaan tukka muuttui kertaheitolla hauskemmaksi. :))

   Poista
 3. Taitaa pyörä olla atomipolulla melkein mikkiksen pihassa. Oli ainakin vihreä ja ohuet renkaat 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siellähän se! Eipä ollut kauas päässyt. Käytiin poimimassa pois tai ainakin se mikä pyörästä oli jäljellä. Paljon kiitoksia vihjeestä! :) Vaikka fillarista saisi enää ajokelposta, nyt ainakin tiedetään mikä sen kohtalo oli.

   Poista