sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Rahkaäijä gone riatloni

Eilen aamulla oli kerrassaan kireä tunnelma, Rahkaäijä äyski kiukkuisena ja hermoili hukkunutta lippistä ja sekoilevaa navigaattoria ja eikä huoltajalla eli mulla ollut yhtään sen hauskempaa. Tunnelma alkoi kuitenkin huomattavasti rentoutua, kun päästiin perille Sastamalaan Voimarinteelle ja käynnissä oli jo sprinttimatkan kisa.
Oma paikka löytyi
Meneekä se nakinkuori ollenkaan päälle? Kuva Timo Kananoja

Jaanaa jännittää ja Annia jännittää. Kuva Timo Kananoja
Vaikka oltiin mestoilla aivan ajoissa, ei aikaa tuntunut olevan mitenkään liikaa ja kisainfon jälkeen lähdettiin tosi vauhdikkaasti rantaan. Hukkasin Rahkaäijän heti silmistäni, kailotus vaan kuului ennen järveen menoa.
Rahkaäijä valkoisessa pipossa
Perusmatkalaiset ui siis 1500 metriä ja toiselle kierrokselle lähdettiin rannan kautta. Ekan kierroksen jälkeen  Rahkaäijä kommentoi vedestä noustessaan, että "hirvee ruuhka!", nauratti juomahuollosta vastanneita naisia ja painui takaisin järveen.
Ensikertalaisemme selvisi uinnista mielestäni tosi nopeasti, 32 minuuttia ja risat, ja siirtyi sen jälkeen kiskomaan märkäpukua pois ja laittamaan pyöräkamppeita päälle. Vaihto ei ehkä ollut ihan lännen nopein, mutta olisi mennyt sähläämiseksi turhalla kiirehtimisellä.
Kohta lähtee!
Pyöräilyä oli ohjelmassa 40 kilometriä, kaksi kahdenkympin lenkkiä. Pyöräilyä on tosi kiva katsoa, kaikkia kannustettiin ja pyörät oli todella hienoja.
Kannattaisko mennä toinen kierros kovempaa, kun vielä on tollanen virne naamalla? Kuva Timo Kananoja
Rahkaäijä selvitti pyöräilyn aikaan 1.22 ja vaihtoi klossikengät lenkkareihin ja kypärän lippikseen ja painui pururadalle. Tiesin, että vaikka Rahkaäijä ei ole juuri lenkkarin pohjia kuluttanut viime kuukausina, ei kymmenen kilometrin juoksu kuitenkaan ole mikään ylitsepääsemätön ongelma, vaikka kaksi tuntia on jo painettu vauhdilla. Tää mies nimittäin juoksee vihalla!
Äänivalli ylittyikin vasta juoksupolulla.:D Kuva Timo Kananoja
Vitosen kierroksia juostiin siis kaksi ja ekan kierroksen lopussa Rahkaäijä heitti lippiksensä näyttävästi yleisön sekaan ja nopean juomatauon jälkeen lähti tekemään viimeistä puristusta.
Maaliin Rahkaäijä saapui ajassa kaksi tuntia ja 51 minuuttia ja ensimmäinen kommentti "On tää vittu hirvee laji" aiheutti spontaanin repeämisen yleisössä. Aika kovaa Rahkaäijä meni ja vaimo saa kyllä olla ylpee!
Maaliin päässeet Jaanaba, Rahkaäijä ja Kauramoottori 
Rahkaäijä ryntäsi heti maaliin pääsyn jälkeen kohti ruokatelttaa ja paella-ateriaa ja kokki kasasikin lautaselle melko kunnianhimoisen annoksen. Mutta se ei ollut nälkäiselle sankarillemme lainkaan ongelma!
Pojille maistuu paella!
Tapasin Kauramoottorin Voimarinteellä ensimmäistä kertaa ja tilaisuus oli pakko heti hyödyntää yhteisleuatusten merkeissä. Kun safkat oli syöty, otettiin muutamat tuplaleautukset. Nyt tiedän kenet otan mukaan, jos joskus teen leuatuskiertueen ympäri Suomen. :D

Päivä oli mielettömän kiva näin huoltajankin näkökulmasta ja salaa toivonkin, että Rahkaäijä vähän innostui ja saan jatkossakin olla kannustamassa kisapaikalla. Hieno tunnelma ja hienoja ihmisiä!

Rahkalaskuri vuoden alusta: 310

20 kommenttia:

  1. Moi. Sanos nyt ammattilaisena mikä rahka uppoo parhaiten ja minkä kanssa, Mä olen nyt olosuhteiden pakosta viimeaikoina (hampaanpoisto) syönnyt noita jonkun verran, ehkä 30 purkkia tälle viikolle, niin kiinnostaa mikä on oikeasti hyvää. Olen itse syönyt rainbowin laktoositonta ja minusta se on ihan asiallista aprikoosi tai vadelmahillon kanssa. En ole niin pro että ananasmehun kanssa alkaisin ryystämään. Tietty sais syödä enemmän kun hillot on aika energiapitoisia. Siitä ehr ja jotakin en sen kummemmin pitänyt vaikka sitä joku kehuikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro! Mää oon vannoutunut Valion pehmeän maitorahkan syöjä, se jotenkin uppoaa mulle. Suosittelen ehdottomasti marjoja rahkan seuralaiseksi. Mustikat stevialla makeutettuna on aika pommin varma, samoin mustikat ja muussattu banaani sekasin. Otollinen vaihtoehto on myös mansikat hammasystävälliseksi muussattuna. Purkkiananas on aika kurja seuralainen, mutta tuore ananas aika premium-luokan lisuke!
      Mä en kans tykkää Ehrmannista yhtään, mutta Rahkaäijä tykkää siitä. Jos tykkää happamasta ja jäykästä kamasta, Lidlin Milbona puolen kilon pakkauksessa on halpa ja hyvä vaihtoehto.

      Poista
    2. Ok, tuo valio on vaan hieman arvokkaampaa, pitää joskus maistaa. Marjoja koitin joskus, mutta vaatisi mun makuun makeutusta. pitääkö nuo steviat viritellä ite vai myykö ne valmiiksi makeutettuja marjoja. Mulla ei oo steviaa kuin tabuina. Mansikka makeutettuna vois mennä, varmaan mustikat olis hyvää kanssa. ja terveellistä. Nyt menee vähän rahkat hukkaan kun hiilaria tulee hillosta niin paljon. Rahkajogurtitkin on ihan ollu hyviä, niissä näyttää olevan myös protskua ihan kivasti. Ei hapanta ja jäykkää mulle.

      Poista
    3. Muistaakseni Pirkallakin on vastaava pehmeä maitorahka, joka on vähän edukkaampi. Mä käytän Canderelin nestemäistä steviaa, jota saa ainakin Prismasta sellasessa n. 150 ml pullossa. Hilloissa on tosiaan yleensä aika kasa sokeria, että melkein kannattaa harkita makeutusta jollain muulla konstilla. Lidlistä saa myös rahkajugurttia, joka on muistaakseni hyvää.

      Poista
  2. Mainio rapsa! Rahkaäijän kommentti maalissa on kyllä ollu loistava ja varmaan moni muukin voi siihen samaistua. Mutta seuraavana päivänä sitten katotaan jo seuraavaa kisaa kalenteriin. Hyvin kyllä meni ensikertalaiselta kisa!

    Mainio tuo paellakuva. Oli kyllä aika kunnianhimoset annokset sillä kokilla. Ei ihme, että pari kertaa pääs ruoka vähän loppumaan siellä ruokateltalla.

    Noita leuatuksia pitää kyllä tehdä lisää. Toivottavasti muutkin innostuisivat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti kaikkien juuri maaliin tulleiden mielestä aivan kamala laji.:D Kyllä toi ukko vähän tais innostua!
      En kans ihmettele, että ruoka loppuu kesken, kun joka lautaselle ladataan kahden miehen annos. Mutta kaikki tais lopulta saada syödäkseen, se on pääasia!
      Kyllä ne innostuu, kun me vähän näytetään mallia.;)

      Poista
  3. Voi että nää sun jutut on aina nii hauskoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, niistä vaan tulee aina semmosia, vaikka kuinka yritän vakavasti kirjottaa.:D

      Poista
  4. Huippu kisa rapsa! Todella mukava oli nähdä livenä. Tuo "äänivalli" kuva oli toisaalta loistava siis pilalle mennyt kuva. "Härre" assarina hiukan myöhästyi ja mitään säätöjä ei kerennyt tekee nappi vaan pohjaan. Assarini on kyllä yleensä ollut aika huippu huomaamaan kuvattavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mukava tavata ja kiitos hienoista kuvista! Niistä on varmasti moni kilpailija tosi innoissaan. Siinä kuvassa assarin myöhästyminen ei tosiaan haitannut, se näyttää aivan siltä kun Lauri kiitäis tuhatta ja sataa!

      Poista
  5. Oli hauska törmätä!
    Rahkaäijä veti kyllä meleko äijästi, ei muutaku lisää kisoja kalenteriin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli!
      Ei sitä tiedä, vaikka tuo mies haluis äijäillä vielä myöhemminkin muissa kisoissa. :D

      Poista
  6. Oi vitsi, onnittelut rahkaäijälle hyvästä suorituksesta! Maalissa on kyllä varmaan aika mieletön fiilis! Joko muijaakin houkuttelee triathlonin kokeileminen? ;) Näitä kisaraportteja kun lukee aina mielellään! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahkaäijä kiittää onnitteluista! Mullakin oli tosi mahtava fiilis, kun mies tuli maaliin, joten voin vaan kuvitella että hyvältä tais tuntua kolmen tunnin jälkeen. Mä oon sen verran laiska uimari, että voi olla ettei ihan nopeasti nähdä kisoissa. Mutta koskaan ei pidä sanoa ei koskaan.;)

      Poista
  7. Onnittelut rahkaäijälle hienosta suorituksesta. Joko se on ilmoomassa ensi kesän Joroisille? :)

    Ja upeet leuatukset! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa jaloissa painaa lauantai vielä niin paljon, että uhosi juuri ettei koskaan mene puolimatkalle.:D
      Kiitti, niissä on tunnelma kohdallaan!

      Poista
  8. Onnea rahkaäijälle upeesta suorituksesta!! :) Ja huoltajalle tietty erityispointsit, ilman sua se ei ois onnistunu!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahkaäijä kiittää! Samaa mieltä, ilman tätä jämäkkää huoltajaa ei mies olis päässy järveen asti.;)

      Poista
  9. Is he a man, or is he a machine? NO - HE IS A QUARK MAN!

    Huikea suoritus Rahkaäijältä, joko teräsmiesriatloni on suunnitelmissa? :D

    Komea leikkipuisto, samanlaisessa tangossa leuattelin viimeksi viime viikolla. Ja huikeat noi innostuneet paparazzit pussauskuvassa, seiskassa nähdään nääs!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein unohdin vastata!
      Täysmatkat jää kuulemma muiden heiniksi, maratooni olis varmaan vähän liikaa juostavaks vaan vihalla.:D

      Voimarinteen leikkipuisto oli todellakin inspiroiva, bongasin sieltä monta mahdollista vetopaikkaa, mitkä olis voinut ikuistaa!
      Mä maksan joka viikko ison summan rahaa Seiskalle, ettei ne julkase mitään paparazzi-kuvia musta.;)

      Poista