sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Hyvä lenkki, huono penkki

Kesäloman ensimmäinen osa vetelee aivan viimeisiään, mutta en ole lainkaan suruinen, lisää on luvassa elokuussa ja mukava oli tämäkin viikko.
Viikon salitreenit jäi säälittävästi kolmeen, koska sain torstain yhteislenkiltä riesakseni vähän kipeähkön polven, joka ei vieläkään ole aivan iskussa. Polvi tuntu turvonneelta ja kyykkyyn meneminen oli hankalaa, joten yksi jalkatreeni jäi välistä, mutta eipä tuo haittaa mitään!
Ostin Tigerista kahdella eurolla pikkusen siistin kellon Rauskiin. Oon kuullut vähän juttua, että on suorastaan rikos pistää täpäriin kello painoksi, mutta arvaa mitä? Mä laitan kellon jos haluan!
Tänään pistettiin kroppaa likoon ja vaihdettiin jäykkäperäsiin maastopyöriin kesärenkaat. Joo-o, niillä on taidettu ajaa viimeksi huhtikuussa, joten olikin korkea aika ulkoilluttaa Meridoita. Tää on näitä ensimmäisen maailman ongelmia, niin monta fillaria, ettei kaikilla ehdi millään ajaa!
Kaksipyöräisiä joka makuun!
Pidemmän aikaa on ollut puhetta, että täytyy käydä tsekkaamassa kohuttu uittotunneli (pitkä tunneli maan alla, sitä pitkin on näppärä siirtää vene Pyhäjärvestä Näsijärveen tai toisin päin). Ajeltiin lepposasti keskustan läpi ja Nässyn rantaa tunnelille ja harjun toista puolta kotiin.
Leuatus uittotunnelin Pyhäjärven päädyssä
Tunneli oli aika khuul, pitkä kun mikä ja melkein hirvitti sukeltaa pyörällä pimeyteen kohti kylmää ja kalseaa tunnelia. Rahkaäijä nimesi luolan hinnat alkaen -tunneliksi, koska pohja oli vähän epätasainen ja urilla, odotti varmaan jotain asfalttipohjaa ja kaupan päälle vielä ovimiestä tervehtimään tunnelin suulla. Uittotunneli näytti muuten olevan varsin suosittu turistikohde näin sunnuntaina, halvat on tamperelaisten huvit!
Jätskitauko on paras tauko
Pyöräretki kesti aika tarkkaan pari tuntia ja D.I.Y.-kanahampurilaisten jälkeen oli vielä voimia lähteä salille penkkaamaan. Sunnuntai-iltapäivä on ilmeisen epämuodikas treeniajankohta, koska salilla ei ollut juuri ketään. Olen alkanut vähän epäilemään, että tietyt kanssapodaajat asuvat HH-Gymillä, koska ne on aina treenamassa kun tulen paikalle ja jäävät sinne, kun lähden. Mutta tänään nämä vakiasukkaatkin puuttuivat!
Tärkeintä ei ole voitto, vaan kunnon psyykkaus
Penkkipunnerrus ei varsinaisesti ole mikään strong point osaamisalueessani, mutta nykyään suhde on jo ihan terveellä pohjalla ja puhdas vihaaminen on vaihtunut kohtuulliseen sietämiseen. Erehdyin luulemaan, että tänään on hyvä päivä koittaa penkkimaksimi ja vanhat ennätykset paukkuu ja galaksit räjähtää ja vaikka mitä, mutta olin väärässä. 50 kiloa nousi, eikä edes mitenkään vaivalloisesti, mutta sen jälkeen 52,5 kg jäi rinnalle eikä liikkunut siitä mihinkään. Ensin vähän harmitti, koska nyt pitäisi olla tekniikan parempi ja naisen vahvempi, mutta lisää reeniä vaan. On tosiaan ehkä oikeasti jonkun sikabulkin aika, että penkki nousis sillä massalla.;)
Hnghhh!
Joku lukija muistaakseni pyysi jo jonkin aikaa sitten jonkinlaista liikuntapäiväkirjaa ja joka viikko mietin, että nyt teen semmosen. Mutta joka sunnuntai havahdun, että en muuten yhtään muista mitä olen alkuviikolla tehnyt. Salitreenien määrä on yleensä aina vakio, niin ne juuri muistaa, mutta pyörähöntsäilyt ja muut sellaset tuppaa pahasti unohtumaan. Ensi viikolla voisin vaikka kokeeksi kirjoittaa treenit ylös ja listata myös tänne. Rehellisesti en edes tiedä, tuleeko tällä hetkellä liikuttuja tunteja viikossa kuusi vai kymmenen vai jotain siltä väliltä, joten jonkinlainen kirjanpito voisi sivistää myös itseäni! Tai onko niillä tuntimäärillä edes mitään väliä, kunhan itellä on fiilis, että tällä viikolla liikuttiin ihan sopivasti?

Rahkalaskuri vuoden alusta: 326

10 kommenttia:

 1. Voi polvee toivottavasti paranee ja pian. =) Kyllä se varmaan levolla, veikkasin.

  Toi on oikein, että tekee mitä haluaa kuten oot toiminut ton kellon kanssa. Sitä paitsi se on oikeesti tarpeellinen väline.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmä ja lepo, se on hyväks todettu rohto. :)
   Ihmettelen ihan miten en aikasemmin ole tuohon kelloa hankkinut, kun metsässä kävelijä tulee vastaan yleensä aika äkkiä ja eivät pyöräilijää hoksaa kovin helposti.

   Poista
 2. Penkkituloksen nostaminen on ehkä paras syy syödä jätskiä :D Jos siis tarvii erityisen syyn syödä jätskiä, toisin kuin minä...

  Mutta toi on ärsyttävää, miten penkissä jotenkin pienetkin painot tuntuu ihan suhteettoman raskailta. Olen vakuuttunut, että meillä on salilla penkissä joku erikoismagneetti, joka reagoi vetävästi vaan niihin 1,25 pikkukiekkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekosyitä ei koskaan ole liikaa!
   Veikkaan, että se on joku henkimaailman juttu, että kun tietää niiden minikiekkojen olemassaolon, ei vaan pysty nostaan. Bongasin tänään salilta puolen kilon kiekot, ne menee testiin ens kerralla. Kilo lisää on enää suunnilleen sama, kun kärpänen istahtais siihen tangolle noston ajaks.

   Poista
 3. Hih, ei se penkki aina kulje - ei ees joka kerta! ;) Uutta yritystä vaan, niin nousee se 52,5 kiloakin kevyesti. Ja polvelle pikaista paranemista!

  Ps. Harjoituspäiväkirja on aika kätevä - kunhan muistaa kirjoittaa treeninsä sinne ylös heti samana päivänä, ettei unohdu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tommosen himopenkkaajan on sieltä huudella... ;) ei vaan, uutta yritystä vaan vielä paremmalla psyykkauksella!
   Ens viikolla kokeilen, onks se oikeesti niin kätevä kun huhutaan!

   Poista
 4. Pakkiksen gymlogeista bongasin jonkun fysioterapeutin kertomana, että polven kipeytymiseen saattaa olla syynä reiden ulkosyrjän lihaskalvon kireys. Ja kas, nyt kun oon itse rullaillut foam rollerilla ja tennispalloilla tuota ulkosyrjää (ai &%€#%&€!), niin polvi on pysynyt oireettomana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää meni heti kokeiluun aamulla salilla ja ei prkl kun tuntu kamalalta! Eli kireyttä taitaa siellä(kin) vähän olla. Kiitos vinkistä!

   Poista
 5. Mulla on penkkitulos jumittanut jo tosi pitkään just tossa kohdassa. 50kg nousee suht varmasti, mutta heti kun lyö ne cd-levyt päihin niin ei toivoakaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu ihan naurettavalta, että se on niin pienestä kiinni. :D mutta ei se ikuisesti voi jumittaa tai ainakin toivon niin!

   Poista