perjantai 22. helmikuuta 2013

Salmiakkirahkaa ja muita olennaisia asioita

Syksyllä testailin erilaisia rahkalisukkeita ja silloin pelissä oli mukana vain melko tavallisia vaihtoehtoja ja esim. pesto ja nakkikastike jäi pois testistä. Pastillipostaukseen sain kuitenkin Mikalta vinkin, että salmiakkia ja rahkaakin voisi yhdistää. Riemastuin heti tästä älyvapaasta ja iljettävältä kuulostavasta ideasta, sitä oli pakko kokeilla heti!
Ruokakaupassa erilaiset salmiakkivaihtoehdot mietityttivät, heitelläkö sekaan kokonaisia karkkeja, käyttää jauhetta vai sotkea rahkaan nestemäistä salmiakki-mixiä? Päädyin Horna-pastilleihin (jotka eivät ole sokerittomia, eli tätä ei kannata ehkä jokaa iltapalalla tehdä) ja rahkana vanha tuttu Valion pehmeä.
Asiat, joiden en vielä viime viikolla uskonut mitenkään liittyvän toisiinsa
Testasin vaa´alla, oliko pussissa todella luvatut 40 grammaa. Oli!
 Kerrankin sain käyttöä kalleimmalle (ja ainoalle) Tupperware-ostokselleni, kun pistin Hornat palasiksi, koko 40 gramman pussin. Lopputuloksena oli epäillyttävää vaaleaa pölyä, jonka sekoitin rahkaan. Tadaa, lopputuloksena erittäin hornainen rahka!
Päivän vitamiinit olisi voinut myös kätevästi jauhaa sekaan!

Maistuis varmaan sullekin?
En ole ennen syönyt mitään vastaavaa, maku oli ihan tuttu, mutta silti todella erikoinen Pidin! Mutta kuten voit arvata, maailmankatsomukseltaan todella rajoittunut Rahkaäijä yökkäili taas teatraalisesti. Suostui maistamaan, mutta inhottavaa kuulemma oli. Toivon, että Hitler ei saa tästä kokeilusta tietää.:D
Onhan tuo vähän tuhtia tavaraa jokapäiväiseen käyttöön, mutta erittäin käyttistä satunnaisena jälkiruokana. Onko kukaan muu kokeillut vastaavaa, vai onko ajatuskin jo liian sairas?

Jenkeissä hillitsimme rahkahimoa Fage-jugurtilla (lausutaan fajeeh) ja monta kertaa harmiteltiin, miksei ihanuus ole Suomeen rantautunut. Eilen kuitenkin pieni Fage-purkki osui silmiini Prisman jogurttihyllyllä ja ihan sydämessä läikähti. Pienellä googlettelulla selvisi, että tätä kreikkalaista jukurttia on ollut jo monta vuotta Suomessa myynnissä. Ilmeisesti pitäisi useammin viettää aikaa jugurttihyllyllä, mutta kun siellä on ne vanukkaatkin...
170 gramman purkki kustansi 1,19 euroa, vaikka se olikin rasvatonta, maku hakkaa kaiken rahkan sata-nolla. Mutta tuolla kilohinnalla ja tällä järjettömällä kulutuksella pysyn edelleen rahkassa.
Jukurtin päällä oleva lisäkansi kannattaa poistaa, maistuu vähän paperilta, kokemusta on
Rahkaäijä on taloudellisen ruokailun mestari ja sen takia Lidlin puolen kilon laastirahka kuuluu jääkaappimme vakiovarustukseen. Mä en pysty sitä kuitenkaan syömään, se on ihan liian jämerää tavaraa, mutta tein uskomattoman innovaation viime viikolla. Kun laastiin sekoittaa Rainbown (halpaa!) 10% kermarahkaa, muuttuu se jo syötäväksi. Ja jos sekaan lisää vielä persikoita ja steviaa, ollaan jo melkein luksuseväissä!

Laastirahka onkin oiva aasinsilta viimeisen rahka-asiaan. Olen monta kertaa pyöritellyt Rahkaäijän kanssa ajatusta ravintolapäivään osallistumisesta, mutta täydellistä kuningasajatusta ei ole koskaan syntynyt. Eilen iltapalapöydässä jostain ilmestyi ajatus rahkaravintolasta ja koko ilta meni tätä ajatusta pallotessa, joten saattaa olla, että toukokuussa maistellaan salmiakkirahkaa joukolla.;) (Vapaaehtoiset rahkasponsorit voi ilmottautua, sana "rahka" mainittu postauksessa vaatimattomat 17 kertaa...)

Keskiviikkona sekä eilen jäi treeni väliin tämän viheliäisen lenssun takia, eikä vielä tänäänkään taideta riehua salilla. Yleensä kiipeilen seinillä jo ensimmäisen tekemättömän treenin jäljiltä, mutta nyt pakollinen lepo tuli ehkä hyvään väliin. Ja sitä paitsi, kuunneltuani tarinoita kavereiden pitkistä sairastelukierteistä, jotka estävät liikunnan moneksi viikoksi, osaan olla todella kiitollinen ja iloinen siitä, että olen saanut nauttia liikunnasta hyvin vapaasti ilman pitkiä taukoja. Viimeiseltä viideltä vuodelta en muista yhtään vajaata paria viikkoa pidempää totaalitaukoa . Puolikas viikko ilman salia ei varmasti ole ylitsepääsemätön, levolla kun on villien huhujen mukaan kuulemma jotain vaikutusta tervehtymiseen. Ja onpahan aikaa vaikka saattaa kauan kesken ollut matto loppuun!
Rahkalaskuri: 74

16 kommenttia:

  1. Hyvä että maistui. Ens kerralla kokeiluun se turkinpippurijauhe tai salmari.

    Meillä on muuten toi sama Tupperwaren vempele! Mun mielestä se on kätevä, 4-vuotiaskin osaa tehdä itselleen raastesalaatin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkinpippurijauhe toimii varmaan vieläkin paremmin!
      Se on kyllä näppärä, ite käytän eniten pähkinöiden murskaamiseen. Ja ei ole pikkuihmiselläkään vaaraa, että leikkaa sormeensa.

      Poista
  2. Ei jestas! Tuota salmiakkirahkaa on pakko saada maistaa! :D Turkinpippurit saa tosiaan kans aika hyvin jauheeksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, oli meinaan aika tiukkaa tavaraa verrattuna perinteisiin mustikka-rahkaan! 200 gramman pussi on varmaan ihan sopiva määrä yhteen rahkaan?;)

      Poista
  3. Vautsi mitä ideoita teillä siellä! Ensiksikin toi "hornarahka" ja sitten toi rahkaravintola! Vitsit kun oisin tulevana Ravintolapäivänä teidän huudeilla, niin saisitte miusta ihan takuuvarmasti asiakkaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ihan välillä ihmetyttääkin, mistä näitä "kuningasideoita" kumpuaa.:D Saat ilmaisen lisenssin toteuttaa Rahkaravintolan Itä-Suomen toimipisteen, jos et malta tulla tänne asti maistelemaan!

      Poista
  4. Turkinpippurirouhetta saa valmiinakin leivontaosastolta. Varmaan pakko kokeilla rahkan kera :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, rouhe menee seuraavaksi testiin! Se on juuri sopivaa viikonloppujälkkäriä.:D

      Poista
  5. Kokeileppas ruohonjuuresta saatavaa lakritsiuutejauhetta..ihan superia!!
    Terkuin: A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Se kuulostaa siltä, että se olis tujua tavaraa?:D

      Poista
  6. Pitää vissiin joskus kokeilla lorauttaa tän postauksen innottamana salmiakkimikseriä rahkaan. Tuolla hyllyssä kun tuo pullo on jo hitusen pölyttyneenä odottamassa ideoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olis varmaan aivan omiaan rahkaan,nam! Salmarin makuinen rahka, jokaisen villin perjantain huipennus.;)

      Poista
  7. Wow mitä tää on, pakko kai joskus testaa:D !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti suosittelen testaamaan, hyvinkin salonkikelpoista syötävää!

      Poista
  8. Ihan pakko ostaa huomenna hornaa tai fisua tai jotain ja testata. Uppoo salettiin tähän salmiakki (ja rahka) hirmuun :D

    http://tuplaongelma.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi Horna sopi ainakin älyttömän hyvin, vois vedellä vaikka joka ilta.:D

      Poista