keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Virallinen treenimusiikkipostaus

Mää olen musiikkinatsi. Myönnän. Se ilmenee niin, että muiden musiikkimaussa on yleensä jotain (pahaa) vikaa, 93 prosenttia kaupallisten radiokanavien musiikista saa mun korvat vuotaan verta ja ihmiset, jotka sanoo "kuuntelen musiikkia laidasta laitaan, kaikki käy" ei tiedä mielestäni mistään mitään.
Näistä suvaitsevaisista ja ihmisystävällistä lähtökohdista on hyvä kertoa Rahkamuijan treenimusiikista. Mitä korvissa juoksulenkillä? Millä saa parhaat salilataukset ennen treeniä? Mikä tykittää parhaiten pyöräillessä?

Olen siitä onnekas, että meidän salilla soi yleensä vähintään kohtuullinen musiikki. "Äijäsalilla" ämyreistä pauhaa Radio Rock tai erinäiset rock-musiikkilevyt. Kerrain tein salilla lähes anteeksiantamattoman teon. Joku kävi vaihtamassa radion johonkin "tamppaus"- musiikkiin. Hetken yritin rimpuilla tangon alla, ja sitten oli pakko käydä vaihtamassa toinen levy. Sain niin sanotusti kuulla kunniani levyn soimaan laittaneelta herrasmieheltä. Melkein hävettää levyn vaihtaminen, mutta kyllä siihen on varmasti joku syy olemassa, että aina salille mennessä siellä soi jotain muuta kuin David Guettaa. Ja jos en minä olisi vaihtanut, joltain muulta olis varmasti mennyt hermo ennemmin tai myöhemmin. Tamppausmusiikillekin on paikkansa, mutta se ei mielestäni ole salilla.
Pieni ja viaton Rahkamuija Ruisrockissa ´09, Asan keikka. Mutta voitko kattoo tota tukkaa, onhan se nyt aika pähee?
Aloitetaan viime kesän henkilökohtaisella kesähitilläni. Kuuntelin tätä kappaletta helposti viisikin kertaa peräkkäin. Koska meillä asuu toinenkin musiikkinatsi, jonka mielestä tässä on sietämätön poikakuoro, niin tätä saan kuunnella yksinäni. Livenä Trivium ei varsinaisesti säväyttänyt, vähän liikaa showta ja liian vähän menoa ja meininkiä. (Minuutin tietämissä alkaa kappale.)

Takuuvarmaa salimäiskettä on In Flames. Toimii myös hyvin latarina! Pinball map on ehdottoman hyvä mukana örisemiseen.

Yksi puhtaasti salilevyistä bongattu tuttavuus on Insomnium. Käsittämättömän kovaa penkkausmusaa! Vähän harmittaa, kun missattiin tämä viime kesän Tuskassa, kun en ollut vielä keksinyt "sen tosi hyvän pändin" nimeä.:D
Yksi elämäni suurimmista mysteereistä on ollut se, että miten musiikki voi kuulostaa niin erilaiselta eri ihmisen korvaan. Miten joku voi palvoa Skrillexiä, vaikka itse en voi sietää sitä? Miten joku kehtaa väittää, että eräs kaikkien aikojen lempipändeistäni, Abduktio, kuulostaa melusaasteelta? Makuja on monelaisia, mutta miksi tietty kappale kuulostaa toisen mielestä upealta, toisen mielestä jätteeltä.
Yksi tällainen mielipiteenjakaja on toinen kaikkien aikojen suosikeistani, Raised Fist. Ruotsin poikain meininki sopii äärimmäisen mainioisti kovemmalle juoksulenkille tai vaikka Pyynikin rappusiin.
                                    
Nykyään mulla on enää vain yksi kysymys liittyen tähän yhtyeeseen. Missä on ollut itsesuojeluvaistoni teininä näiden keikoilla? Nykyään ei olisi varmaan saumaa pysyä hengissäkään. Meno oli hullua.

Pistetään vielä villi kortti Ruotsin maalta, kun tarvitsee äärimmäistä raivoa suoritukseen, Kall Värld toimii! Tähän bändiin perustuu myös osin ruotsin kielen taitoni. Ja sanomattakin selvää, että livenä aika kuumaa kamaa!


"Aikuisempaan" makuun sen sijaan on Lappeenrannan lahja maailmalle, Mokoma. Toimii missä tahansa treenissä, joka hetkeen löytyy sopiva kappale. Sydänjuuret on ihan feiforitti, siinä on jotenkin mukavan väkevä tunnelma.
Tästä on hyvä jatkaa -kappale on viime aikoina iskenyt erityisen kovaa.
Yksi kaikkien aikojen nostokappaleista on Diablon The Preacher. Eräänkin levyarvostelun mukaan Diablo on niitä pändejä, joiden musiikki kasvattaa kivekset jopa Minna Canthin patsaalle. Ja Rahkaäijä tässä kauniisti päivänä eräänä ilmaisi, että Rahkamuijan suurin tavoite taitaa olla kasvattaa mahdollisimman isot kivekset.:D
Niin, mikä tästä piisistä tekee niin hyvän? Tietenkin tuo alun "voi perkele!", siitä on täydellistä aloittaa sarja.

Erityisen tärkeitä hetkiä eletään juuri ennen salille lähtöä, silloin kappaleiden valinta on tarkkaa puuhaa ja naapuritkin saattaa tietää, mitä meillä paljon kuunnellaan.
Maksimaalisen latautumisen tarjoaa Hatebreed. Tarjosivat myös yhden viime kesän Tuskan parhaista keikoista. Destroy everything on myös täydellinen mukanahoilotusbiisi.
Live for this -kappaleen sanat sopii vaikka salielämään. "Live for this, Live, Live! If you don't live for something, You'll die for nothing." Tai mihin tahansa muuhunkin, johon on kovasti intohimoa.
Jos haluaa saada Rahkaäijän lietsottua täydelliseen treeni-moodiin, on Lamb of Godin Laid to Rest enemmän kuin oikea valinta. Jumalan lampaat pelasti myös meidän loputtomat automatkat Kaliforniassa, kun radiosta tuli pelkkää saarnaa joka kanavalta, marssittiin Best Buyhin, ja ostettiin koko kaupan ainoat "kunnon levyt". Oli sitten varmaan ensimmäinen kerta, kun Rahkaäijä maksoi kuuntelemastaan musiikista..........................
Joskus viime keväänä lataribiisien virkaa toimitti Matin saliräppi-kappaleet. Aivan loistavia! Muhun niin sanotusti osuu ja uppoo.:D


                                             
Tän hetkiseen elämään sen sijaan sopii Matin Bulk-kappale, sitä aina kuuntelen, kun syön! Ja ai niin, Matin kipaleethan tarjoaa herkkua myös Salkkari-faneille, kuuntele niin tiedät!
Näiden lisäksi esimerkiksi juoksulenkillä napeista kuuluu vaihtelevasti kaikenlaista Asasta Deathbediin ja takaisin. En ole rajoittunut, vain valikoiva. Olen myös avoin kaikenlaiselle uudelle musiikille (kunhan se ei ole dubteppiä), joten hyviä ehdotuksia saa heitelleä! Muutenkin vähän kiinnostaisi, millainen musiikki uppoaa muihin sporttaillessa!

Vuoden alusta syödyt rahkat: 42

P.S. Tämähän nyt on ihan yleisesti tiedetty totuus, mutta jos kaikki maailman pändit soittaisivat peräkkäin, saisi viimeisenä olla Slayer.
Mutta mikä olisi Slayerin lämppäri? Napalm Death?

14 kommenttia:

 1. Salilla kuuntelen mitä radiosta sattuu tulemaan (meilläkin soi onneksi yleensä Radio Rock).

  Joskus tykkään käydä lenkillä ihan hiljaisuudessa, mutta jos laitan musiikkia, niin Raised Fist on kyllä toimiva! Juoksulenkeillä musiikin pitää olla raskasta ja energistä (punkkia, rokkia, death metallia), kun taas kävelylenkeillä raskas mutta hidastempoisempi musiikki menee paremmin (esim. doom metal).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi! Radio Nova olisi ehkä pahin treenikanava salilla, en voi sietää sitä muutenkaan.
   Varsinkin metsään on kiva lähteä hiljaisuudessa tai sellasen musiikin soidessa, että kuulee ajatuksiaankin. En ole vielä keksinyt missä hetkessä RF ei toimisi.:D

   Poista
 2. Ah just tänään revin sydäntäni irti salilla Pinball Map:in tahtiin! <3 aivan paras treenimättöbiisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämen repiminen kuulostaakin melko tehokkaalta liikkeeltä, otankin sen seuraavaan treenin mukaan! Hehe. In Flamesilta löytyy älytön määrä hyviä treenipiisejä, mutta Pinball Mapiin on hyvä turvautua tiukan paikan tullen!

   Poista
 3. Diabloa, In Flamesia ja Lamb of Godia kuuntelen mäkin niinä harvoina kertoina kun jotain reppanaa lihaskuntoa yritän salilla väkertää :D Juostessa on pakko olla jotain kevyempää, eilen viimeksi taisi olla Ellie Goulding aika kova... Meikä taitaa olla yks just noista "kaikki menee" -tyypeistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein, kyllä noilla musiikeilla reppanakin lihaskunto muuttuu kuin itsestään heti paremmaksi! Mutta sellanen ei taida muuten olla ihan mainstreamia siellä päin, koska Green day oli varmaan raskainta musiikkia, mitä siellä radioista kuulin.
   Ja ihan varmasti joku ei mene.;)

   Poista
  2. Heh, totta puhut, täällä suurimmat markkinat on aivan toisenlaisen musiikin ystäville - harvoin tapaa ketään, joka kuuntelisi mitään raskaampaa. Suomalaista räppiä en kyllä kuuntelisi vaikka mikä olisi, eli oikeassa olet ;)

   Poista
  3. On tosiaan ihmeellistä, kuinka esimerkiksi kantri putooa siellä kansaan niin hyvin. Kuunneltiin Vegasista ajaessa Highway Country -kanavaa, se oli eksoottista!

   Poista
 4. Raised Fist, Totalt Jävla Mörker ja Abduktio on kyllä timanttisen kova kolmikko treenimusana ja livenä, elämäni parhaita keikkakokemuksia ehdottomasti ja vielä moneen kertaan..

  Ootko kuunnellu Ninen Killing Angelsiä? Loistava levy. Rytmihäiriö, Bolt, Down My Throat.. kyllähän hardcoresta löytyy paljon mahtavaa settiä. Hevi ei uppoa mutta muuten kyllä tykkään MUSIIKISTA LAIDASTA LAITAAN. Mielelläni väännän rautaa Pussycat Dollsin ja Beyoncen tahtiin jos vain biisissä on hyvät koukut ja muutenkin erinomaisesti tuotettu. Joskus matkalla salille kuuntelen Ylen Ykköseltä jotain sinfoniaa vastapainoksi niin löytyy se edge siihen hommaan.

  Meillä salilla soi kai aina Radio Rock jossa on kyllä yllättävän hyvä soittolista mutta päivällä joutuu kärsimään Jonesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt puhutaan asiaa!
   Olen muistaakseni nähnyt RF:n kuudesti, edesmenneen Abduktion varmaan saman verran (myös sen ihan viimeisen keikan) ja kerran TJM:n.

   Nine osuu myös hyvin, samoin muut mainitut. Ja ylipäätään kaikki uudempi Suomi-punk!
   Mulla oli joskus vaikeahko asenneongelma heviä kohtaan, mutta tiettyjen bändien kauttaa se on ruvennut aukeamaan. Silti siitäkään genrestä ei kaikki kelpaa. Koukkuja olla pitää, mutta Pussycat Dolls on vähän liikaa!:D

   Poista
 5. ei vitsi, tämähän muistutti minua siitä että lupasin varmaan kaksi viikkoa sitten tehä treenimusiikkipostauksen.. jospa viikonloppuna olisi aikaa. Asa ja jätkäjätkät on kovinta salimusiikkia, oon yrittäny tätä raskaampaakin settiä mutta mulle ei toimi! kaveri kylläkin suosittelee aina In Flamesia, eli kaippa munkin pitää joskus yrittää tutustella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, treenimusiikkipostaukset kiinnostaa aina. Asa on yks ikisuosikeista ja kun joskus kirjotit niiden livemeiningistä, niin se on todellakin kuumaa kamaa!
   In Flamesilta kannattaa ensin valkata niitä melodisempia piisejä kuunteluun, esim. uudemmista Deliver Usissa on kivaa pimputusta.:D

   Poista
 6. Vähän ehkä liikaa jenkki metalcorea tuossa listassa omaan makuun mutta löytyihin sieltä onneksi Insomniumia ja Diabloa. :)
  Pitääpä tehdä tässä lähiaikoina oma listaus.
  Voi olla että on tätäkin pläjäystä raskaampaa.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopivassa suhteessa jenkkiä ja suomalaista!
   Lista kiinnostaa, sitten voin arvioida, onko riittävän raskasta.:D

   Poista