maanantai 15. lokakuuta 2012

Rahkamuija testaa rahkalisukkeet

Koska Rahkamuija on vähän nössö, ei rahkan naamaan lapiointi onnistu ilman lisukkeita (=rahkan maun häivyttäjiä). Testasin muutaman ennestään tutun ja pari uutta rahkalisuketta, ja jotta muiden ei tarvitse kaikkia maistaa, ovat ne alla arvosteltu. Testissä on käytetty Valion pehmeää maitorahkaa. Mukana vain potentiaalisia ehdokkaita, siksi esimerkiksi  nakkikastike ja pesto on jätetty pois testistä.
Ensimmäisenä on varmasti kaikille tuttu mansikkamehukeitto. Perusvarma suoriutuja, joka ei aiheuta intohimoja, mutta ei yökötäkään. Ulkonäkö melko epäkulinaarinen. Helppo ottaa mukaan. Pisteet 3/5
Toinen kisailija on itselleni uusi kokemus, viinirypäleet ja pistaasipähkinät (ostin pähkinöitä noin 300 grammaa, söin vahingossa kaikki, kolme riitti rahkaan). Ulkonäkö on viettelevän eksoottinen ja maku yllättävän raikas ja hyvä. Vaati vähän näpertämistä, kun rypäleistä piti poistaa siemeniä, siitä miinusta (kivettömät rypäleet on ydinjätettä). Suosittelen kokeilemaan! 5/5
(Oi miksi toi hirvee lumiukkomatto ei voi vaan lähtee meidän keittiöstä johonkin?)
Kolmantena ulkonäöllään kauhistuttava mustikkarahka. Pakastemustikat vaatii sulatuksen ja ehkä vähän steviaakin seurakseen. Maku on miellyttävä ja syöminen helppoa, saattaa unohtaa kauhovansa rahkaa. Toimii vielä paremmin, jos lorauttaa sekaan vähän mansikkamehukeittoa, tulee ihan mummin kiisselit mieleen. 4/5
Neljäs kokelas on villi kortti, rahkaa appelsiinilla. Suoraan sanottuna aivan hirvittävää, naama vääntyy irvistykseen, ei peitä rahkan makua ja hirvee hommaa pilkkoa appelsiinit. 1/5, kurjista asioista nauttivalle.
Viidentenä perinteinen ananasrahka. Tätä lapioidessa tuli ihan viime kesä mieleen. Istun Rastila Campingin grillikatoksessa, sataa kaatamalla, Tuska-festarit ihan pilalla, kun Lamb of God peruutti. Suussa pyörii ananasköntti, rahka ei meinaa mennä millään alas. 1/5, piste helppoudesta syödä festariolosuhteissakin.
Kuudes kokelas on itsensä Rahkaäijän valinta. Uunipiimää banaanipedillä on annoksen nimi. Ei peitä rahkan makua, mutta jos tykkää syödä banaaninsa pilkottuna, niin ihan kiva. Tässä käytetty Ehrmann on inhan könttistä. 2/5, pisteet perhesovun vuoksi.

Jotta raw-syömäritkään eivät jäisi täysin osattomiksi, laitan tähän vielä Rahkaäijän vanhan näytteen Millbona-rahkan (joo-o, se Lidlin puolen kilon laastipurkki) nopeussyönnistä. Taitais vaatia vähä mehukeittoo...

Ja nyt sana on täysin vapaa, miten syöt rahkasi? Lisukkeilla vai ilman? Löytyykö muita nopeussyömäreitä? Kerro!

12 kommenttia:

  1. hahaaa, hyvä postaus! :D
    pitänee kokeilla tota yhtä, jota valmistellaan syömällä ensin niitä pistaasipähkinöitä:D mmm!

    Ja toi video!!! voin kuvitella kui tarttu kurkkuun! Jotain lisuketta kitoooos! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se valmisteluosuus on ehdottoman tärkeä kokonaisvaltaisen nautinnon kannalta.:D
      Video on todellakin osastoa älä kokeile kotona...

      Poista
  2. Blogisi uudehko lukija ilmoittautuu ja kommentoi nyt ekaa kertaa! Pakko heti alkuun myöntää, että en ole koskaan maistanut mitään valmiita mehukeittoja. En rahkan kanssa enkä muutenkaan. Tölkkiananasta oon testannut kerran rahkassa, en tykännyt.

    Oon kauhonut rahkaa naamaani lähes päivittäin kolme vuotta. Käytän vaihtelevasti eri marjoja ja hedelmiä paloiteltuina. Banaani on ihan peruslisuke, mutta tällä hetkellä olen vähän kyllästynyt siihen. Viinirypäleet on hyviä, samoin kiivi, nektariini, päärynä jne. Sitrushedelmät ei sovi rahkaan. Kesällä meni pääasiassa tuoreita marjoja. Nyt syksyllä oon tunkenut rahkaan kotimaisia omenoita joko raastettuna tai paloiteltuna. Iltapalarahkaan kuuluu aika usein myös jotain sekalaisia pähkinöitä ja siemeniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmottautuminen vastaanotettu, tervetuloa!:))
      Toi on kyllä ihan parhautta, jos jaksaa aina laittaa jotain hedelmää tai marjaa rahkan kaveriks, voittaa sen mehukeiton ihan sata-nolla! Muistaakseni olen myös joskus kiiviä kokeillut, se oli aika kirpsakkaa. Toi omena ei oo tullut mieleenkään, mutta kuulostaa tosi käyttikseltä idealta, sitä täytyy kokeilla!

      Poista
  3. Mä tykkään pakastetuista pensasmustikoista, kun ne on makeampia kuin nuo tavalliset, eikä mene niin mössöksi. Tosin nyt olen kerettiläisesti siirtynyt syömään luonnonjogurttia rahkan sijaan, syön sitten lämpimällä ruualla enemmän lihaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pensasmustikat jotenkin epäillyttää mua, tuntuu että niissä piilee joku huijaus tai epäaitous, vaikka ne onkin hyviä. Enemmän lihaa ei voi olla huono! t. entinen kasvissyöjä

      Poista
  4. Moi,

    Jos rahkasta haluaa todellisen proteeinipommin, niin kokeilepa laittaa joukkoon Fastin (tai jonkun muun valmistajan) toffeenmakuista protskujauhetta. Toimii ainakin mulle ja maistuu hyvältä! Sellainen reilu ruokalusikallinen jauhetta yhteen rahkapurkilliseen riittää hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Hyvä idea, toffee kiinnostaa aina, mutta noi protkujauheet ei meinaa mennä muutenkaan alas, niin en tiä miten rahkan kans toimis mulla. Vois olla vaikka aivan herkullista, ei sitä tiedä!

      Poista
  5. Hei Jee Anni sulla on niin super hyviä juttuja täällä!!
    Ihanaa kun pääsee taas lukemaan sun blogia, kiinan kommunistit ei ole enää suodattamassa nettiä!

    Mä söin viime talvena melkein joka ilta rahkapirtelön, johon tulee kaikessa yksinkertaisuudessaan pakastemarjoja ja rahkaa, ja tilkka maitoa tai vettä. Pitää olla tehosekoitin tai sauvasekoitinkin voi toimia. Mutta se oli niin ihanan raikasta..

    Täytyy pyytää myös apua, rahkamuija, auta mua, mitä teen kun Bangkokissa ei ole rahkaa lainkaan ja rahkavajarit alkaa olla todelliset??

    terveisin kaimasi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anni!!:) Kiinan kommunistit alas!
      Eevakin hehkutti tuota, että laimentaa rahkan (soija)maidolla ja heittää marjoja sekaan, hyvää se kyllä olikin kun kerran maistoin.
      Vai kaima hyvä, ei taida Bangokokissa olla nuo maitotuotteet muutenkaan kovassa huudossa, se on vaan selvittävä ilman ihanaista rahkaa ja mätettävä sitten Suomessa koko puolen vuoden edestä.:)

      Poista
  6. Jouduin rahkakoukkuun, kun luin sattumalta tämän blogin "rahkatestin". Luulin ensin, että tämä on mun tilapäinen hairahdus, mutta vielä se vaan jatkuu. Söin ennen ihan tavallisia marjajogurtteja (liian makeita), siirryin luonnonjogurttiin ja työkavereiden innoittamana turkkilaiseen jojurttiin. Nyt sitten rahkaa ja sekaan marjoja pakastimesta; aina puolukkaa+tilkka hunajaa ja lisäksi jotain muuta; vadelmaa, mansikkaa, mustikkaa tai karhunvatukkaa. Kokeilin myös oman pihan viinirypäleitä, mut ei sopinut rahkan kanssa. Tintti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensinnäkin, paljon onnea rahkakoukusta, se riippuvuuksista parhaimpia! Mukavaa, jos olen voinut innostaa rahkansyöntiin.:)
      Joskus jos vielä kaipailet noita marjajogurtteja, niin heitä yks sellanen rahkan sekaan ja sekota, sekin toimii hyvin. Ja marjat tarjoaa tosiaan loputtomasti vaihtoehtoja maustaa rahka, niihin ei vaan kyllästy!
      Mutta noista oman pihan viinirypäleistä tahtoisin tietää vähän lisää, voiko niitä kasvattaa Suomessa??

      Poista