tiistai 2. lokakuuta 2012

Liian kireet trikoot

Olin tänään lähdössä salille ja huomasin, että kaikki potentiaaliset salihousut on a) pyykissä b) kuivumassa c) hukassa ja ainoaksi vaihtoehdoksi jäi juoksutrikoot. Noh, laitoin ne ja heti alko hävettään. Miks? Oon aina tykännyt paljon mun pitkistä jaloista, jotka on hyvin palvellut juoksu- ja pyöräilyhommissa. Juoksulenkille mieluiten pistänkin juoksutrikoot. Rikon kuitenkin jotain omaa käyttäytymiskoodistoani, jos menen liian kireissä trikoissa salille. Kyse on siitä, etten ole mielestäni uskottava persettä nuolevissa jumppapöksyissä. Mielessäni tiukat salipöksyt yhdistyy 1x400 reidenloitontaja -ohjelmaa noudattavaan tällättyyn tyttöseen, joka lukee sitä kirottua FITiä kun raamattua. Lisäksi olen valitettavasti sitä mieltä, että reidenloitontaja - ja lähentäjä on yksi syy siihen, miks jotkut pitää naissukupuolta paikoin vähän vähempiarvoisena (anonyymiarmeija vois tästä vähän aktivoitua..:D). En suinkaan väitä, että se Fitnesstukun t-paidassa seitsemää eri hauiskääntösorttia tekevä lippatukka-tribaalitatskajäbäkään kovasti nostaa miessukupuolta jalustalle. Mutta hauiskääntö nyt vaan sattuu oleen kaikille enemmän fine, kun loputon reidenloitonnus.
Pelkään, että salisuoritukseni latistuu täysin yksiulotteiseksi akkamaiseksi hinkkaamiseksi, jos jalassa on kisakireet pöksyt.  Eh, mitenköhän perussaliunivormu harmaat kollarit ja mustanpuhuva bändipaita muuttaa tilannetta? Ei mitenkään, mutta mulle tulee parempi mieli.
Taas yks tyhjä maapähkinävoipurkki, tällä se takapuoli kasvaa!
Juuri lukemassani Naisten hyvinvointivaltio- kirjassa oli sukupuolijärjestelmän periaatteista ja toinen näistä periaatteista  on hierarkia, mieheys on arvokas perusmalli, johon verrattuna nainen on vajaa. Siksi on sallittua, että nainen tavoittelee miehisiksi koettuja piirteitä (iso haba), kun taas miehen ei ole hyväksyttyä tavoitella naismaisia piirteitä. Syyllistyn siis juuri tähän hierarkian ylläpitoon, en anna naisten olla naismaisia kireissä trikoissa, vaan tavoittelen jotakin miehistä ja kovaa. Mutta kenenkä silmissä?
Kun kyykkään, näen peilistä, kuinka joku uros tsiikailee ylösalas heiluvaa pyllyäni kireissä trikoissa. Sama toistuu ne löysät kollarit jalassa, nehän on melkein houkuttelevammat, jää jotain arvailujen varaankin. Kyse ei siis ole siitä, että joku satunnainen uros tuijottaa himokkaasti, anteeksi miehet, tuijottaa se joka tapauksessa, oli housut ja perse millaiset tahansa. Ja ei niitä miehiä oikeesti kiinnosta, tekeekö joku satunnainen tytteli hauista 3 vai 12 kilolla, että se siitä muusta uskottavuudesta.
NE trikoot
Kyse onkin niistä muista naisista, en kestä, jos olen samaa joukkoa, kun ne muut trikootytöt. En halua olla sitä joukkoa, joka zumbaa puolella teholla ja luulee combatia todelliseks nyrkkeilyks ja vapaita painoja vain miesten jutuiks. Kyse ei ole siitä, että häpeäisin olla nainen tai haluaisin olla mies, vaan haluaisin olla nainen, joka saa kunnioitusta tekemisensä ja saavutustensa kautta, ei perseensä (ei ku joo, onhan se persekin saavutus). Ja varmaan jokainen muikkeli tsiikaa muiden salilla olevian naisten kropat tehdäkseen pikavertailun, onko oma paremmassa vai kehnommassa kunnossa. Ja kuten kaikki tiedämme, nainen on pahin susi naiselle. Tiedän, että monet hoitaa sosiaalisia suhteitaan salilla ja lähtee sinne näyttäytyyn, mutta itse hoidan tuon näyttäytymispuolen, jossakin missä en ole hiestä läpimärkä ja haiseva.
Kunnioitan oikeesti niitä kaikkia, jotka liikkuu ja jotka saa aikaseks lähdettyä sinne salille ja olen monta kertaa nähnyt, kuinka tosi siistissä kunnossa oleva nainen treenaa kowaa trikoissa. Mutta se ei ollut siinä reidenlähentäjässä.
Päivän sali oli hyvä ja uuvuttava, mutta ei ilmeisesti ihan tarpeeks, kun oli vielä energiaa tällaseen avautumiseen.:D
Treenaatko trikoissa? Onko Rahkamuijalla naurettavat mielipiteet? Hapottaako reidenloitontaja? Kerro!

12 kommenttia:

 1. Mä treenaan joskus trikoissa, kun ne on oikeasti aika hyvät monissa liikkeissä. Mun lökäpöksyissä on ulkonevat taskut, joihin kädet osuu joissain liikkeissä jotenkin ärsyttävästi. Tosin meidän salilla olen nähnyt miehiäkin treenaamassa juoksutrikoissa (ja pyöräilysortseissa ja ties missä), lienee näitä ylihinnoitellun city-salin "riemuja" :D

  Lähinnä en pidä niitä täyspitkiä trikoita sen takia, kun ne näyttää musta vähän hölmöiltä. Ihan kuin oisin tullut märkäpuvussa salille. Sinänsä mua ei oikeastaan kiinnosta, kunniottaako joku kanssasalillakävijä mua vai ei. Kun todennäköisesti kuitenkin ei, riippumatta siitä mitä mulla on päällä :D

  Niin, ja onhan esim. painonnostajillakin trikoot, oikein kokovartalosemmoiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Painonnostossa on se, että kun on tarpeeks hyvä, voi näyttää kuinka tyhmältä tahansa. Sitten ku mä vedän kaks markkaa maasta, alan käyttää salilla potkupukua.:D

   Ja sitä paitsi, rikoo on riskillä ruma!

   Poista
 2. Voi jestas. Koin juuri muistihäirikön, jonka olisin halunnut unohtaa. Kun jossain välissä kävin aika ahkerastikin pari vuotta sitten kuntosalilla, niin erään kerran ei ollut oikein valinnan varaa, että mitä pistän jalkaani. No, ajattelin sitten, että ehkä se epäkelpo järkyttävä ostos eli Vaaleanpunaiset zumbatrikoot (en ikinä pidä vaaleanpunaista), jotka ulottuu pohkeeseen, ehkä ne kerran voisi jalkaansa vetää. Siis se oli melkein viimeisiä kertoja, kun sillä kuntosalilla kävin, niin kovan häpeän koin... Huh mitkä puistatukset ja traumat nousi uudestaan pintaan.

  No joo. Kyllä minä juoksutrikoissa voin mennä, koska olen jotenkin tykästynyt niihin liikaakin, mutta ne on sentään mustat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tuskasi täysin ja toivon paljon voimia trauman käsittelyyn.:D En ollenkaan ottanut tässä huomioon vaaleanpunaisia trikoita, ne olis muuttanut asian entistä traagisemmaksi!
   Kiva kun kommentoit.:))

   Poista
 3. Todellakin treenaan trikoissa, oikeestaan vaan joko niissä tai shortseissa! Ne on ihan parhautta, koska ne on a. mukavat ja b. pysyy poissa tieltä ja c. ei hiosta. Ja siinähän muut katselee ja arvostelee mun trikoopyllyä koska luulen että se kaikkein kriittisin tuun aina olemaan mä itse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse sanoisin, että ne on juurikin epämukavat, koska a) kiristää (no joo, oma vika kun en osta tarpeeks isoja) b) hiostaa (no joo, oma vika kun ostan ne Lidlistä) :D
   Totta tietenkin myös, ettei se perse katsomalla kulu!

   Poista
  2. Mä en enää osais mennä löysillä housuilla salille! Trikoot on vieny mukanaan just noista edellämainituista syistä + niiden päälle on much helpompi vetästä jokku salilletulopökät (colleget, farkut, u name it...!) ja ei tuu kylmä ja säästyy aikaa kun ei tartte pukukopissa ähistä niitä small-size trikoita päälle :D

   Poista
  3. Hyvä pointti tuo, että voi vetää toiset housut päälle kylmillä keleillä! Mutta se on täysin anteeksiantamatonta, jos salilla trikoitten päällä on sortsit. Se sattuu.:D

   Poista
 4. Meikä treenaa mustissa täyspitkissä juoksutrikoissa. Ne on järettömän mukavat eivätkä lepata tai ole tiellä. Tosin eka kerta ku ne päällä menin salille, niin tuli työ- ja salikavereilta (kaikki miehiä) vähän semmosia hitaita katseita. Tulkitsin ne semmosina "wtf, ettäs kehtaat", koska en ole mitenkään älyttömässä tikissä eikä mulla tietääkseni ole hyvä perse. Ei ne ainakaan semmosia "uu beibe"-katseita olleet. Tai mistä minä tiedän.
  Naisia salilla käy sen verran vähän ja ne kyylää siitä huolimatta onko trikoot vai ei, että en niistä jaksa välittää. Enkä kyllä niistä miehistäkään, trikoopyllyn ovat jo nähneet, niin sama kai se missä vermeissä sielä tulevaisuudessa heilun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että kyse on juuri niistä "uu mama" katseista, eipäs olla turhan vaatimattomia!
   Toisella salilla millä käyn, "äijäsalilla", trikoot ei vaan yhtään istu sen paikan henkeen. Trikoot rikkoo sen paikan herkän kovan fengsuin!

   Poista
 5. Minä treenasin ennen salilla aina kollareissa ja isossa t-paidassa. Jos oli vähänkään kireempää vaatetta päällä (siis jopa esim. löysät caprit) olo oli tosi epämukava. Nyt kun oon sitten treenannu trikoissa (just niissä kaikkein kireimmissä yksilöissä mitä kaupasta löytyy :DD) oon huomannu että ne on oikeesti paljon paremmat! Ainakin miulle henkilökohtasesti :-) Mutta tääkin lienee aivan ihmisestä kiinni ja silleen. Mie tosin oon ihminen joka tappelee aamulla 5min farkkujen kanssa että saa ne jalkaan joten ehkä sekin vaikuttaa haha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tääkin on varmaan tottumiskysymys, kun tarpeeks pitää trikoita, ei enää yhtään hävetä tai kiristä.:D

   Poista