keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Mattohulluutta

Aloitin tän päivän reippaasti aamulenkillä, jonne lähdin suoraan sängystä. Keräsin kylläkin puoli tuntia peiton alla voimia ennen lähtöä, koska kylmä ja harmaa keli ei napostellut yhtään. Ja kun pääsin ulos, toivoin, että sumusta tulee joku mörkö ja kaappaa mut, ettei tarvis enää juosta. Niin tuskaselta tuntu. Tiedän myös, että aamulenkkini on aikamoista hidasta hölköttelyä, mutta tänään oli todellinen pohjanoteeraus. Joku äijänkäppänä ohitti mut kävellen. Olin aivan hölmistynyt, en edes kehdannu kiristää vauhtia sen verran, että ohittaisin sen. Ja se ei ollut edes ylämäessä, ai että hävetti! Jos se on vaikeeta kestää, että joku ohittaa mut pyöräillessä, niin tämä oli aivan täysin kestämätöntä.:D Kun loppumatkasta vielä joku aamuolutta siemaileva herrasmies huuteli mulle jotain syvällisiä mietelauseita, teki mieli vaan palata peiton alle.

Muhun on iskenyt täysin hallitsematon mattohulluus. Uhosin aikasemmin, että saan virkattua alottamani maton valmiiks. Se todellakin tuli valmiiks, oli pakko lopettaa, kun en enää raaskinut ostaa törkykallista kudetta.
Sen sijaan pakotin Rahkaäijän kanssani Lankamaailmaan shoppailemaan ja poistin sieltä viisi kiloa trikookudetta, vaaleansinistä ja turkoosia. Tuon raidallisen maton kanssa kokosuunnitelmat ovat vähän kunnianhimoisempia, kuin tuossa 94 senttiä halkaisijaltaan olevassa neitsytmatossa. Olen viimeksi virkannut ehkä ala-asteelle ja vaikka aina yllätän jopa itseni näillä askarteluvillityksillä, on tämä mattohulluus todellinen musta hevonen. Yritin eilen katsella kaikkia hienoja virkkausmalleja, mutta ne on aivan liian vaikeita mulle, joten pysyttelen tuossa itse keksimässäni tyylissä vaihtelevalla menestyksellä. Langanvaihdon voisi ehkä opetella, mutta hyvin tuo solmun tekeminenkin on toiminut.:D Voin vain kuvitella, kuinka innoissaan kaikki sukulaiset on joulupaketista löytyvistä riemunkirjavista jättimatoista. Tai jos kyllästyn, niistä tuleekin ehkä pannunalusia. Tai lasinalusia.

4 kommenttia:

 1. Voiko käyttökelpoisen maton oikeasti virkata? Kuulostaa hullulta. Kiitos kun jaoit nämä taidonnäytteet täällä. Taidan ehdottaa äidille tota. Mun lattialle sopis hyvin pyöreä keltainen matto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä voi! Mulla taitaa olla tuosta raidallisesta matosta täällä myöhemmin kuva, siitä tuli n. 130 cm halkaisijaltaan ja nyt se on olkkarin lattialla! Kannattaa käyttää vaikka matonkudetta, sitä saa ihan kilohinnalla lankakaupoista. Raitamattoon meni ehkä 3-4 kiloa kudetta.

   Poista
 2. Haha nyt mun on varmaan pakko lukea sun kaikki merkinnät läpi, että löydän sen kuvan :D No ei vaan, ihan mielellään luen. Aloitin jotain pari viikkoa sitten vanhimmasta mutta sit koko lukeminen unohtu. On aina ongelmallista löytää kiinnostava blogi, joka on eläny jo jonkun aikaa, kun pakkohan on lukea kaikki vanhatkin merkinnät pysyäkseen kärryillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei kovin kauas tarvinut mennä, jotta kokonaisen maton löysit.:D Huh, kova homma on kyllä edessä, jos meinaat kaikki lukea! Itsekään en muista mitä on tullut kirjoteltua, niin on ihan viihdyttävää selailla näitä vanhempia postauksia. Suosittelen lukemaan noita joulu-tammikuun Kalifornia-postauksia, ne on mun henkiläkohtaisia lemppareita.:)

   Poista