torstai 14. maaliskuuta 2013

Uusi paavi ja uudet lääkkeet

Eilen lähdin toiveikkaasti, mutta silti iso epäilys mielessä salille hoitamaan viikon etureisitreenin pois alta. Lämmittelyiden, reiden ojennusten ja yhden kyykkysarjan jälkeen totesin, että olen ihan liian puolikuntoinen treenaamaan ja lähdin kotiin. Pakko oli käydä kokeilemassa, kun palo treenata oli niin kova, eikä ainakaan jäänyt epäilystä olenko kyykkäyskunnossa. En ollut!

Päivän asu: täydellisesti sairaslomaan sopivat haalarit Priman ale-rekistä 30 euroa. Tyylikkään herrasnaisen valinta...
Tänään aamulla katsoin totuutta tai lähinnä YTHS:n lääkäriä silmiin ja sain loppuviikon saikkua, antibioottikuurin ärhäkkään poskiontelotulehdukseen ja viikon liikuntakiellon. Kehotus pysyä viikko paikallaan on epäilemättä tarpeen, sillä olisi jo aiemmin pitänyt vähän rauhoittua. Ja koska tiedän tapani, olisin jo lauantaina optimistisesti spekuloimassa, joko voisin mennä mavettamaan tai fillaroimaan Ikean spooria ympäri. Nyt ei tarvitse spekuloida, vaan harjoittelen viikon lötköilijän elämää. Mitä mää teen tällä kaikella ajalla?
...ja aionkin pitää loppuviikon ihan omia haalaribileitä.
Sen sijaan mää tiedän, mitä kannattaa tehdä Palmusunnuntaina, 24. maaliskuuta. Tullikamarin Pakkahuoneella on Torment´13 -tapahtuma, messut kovaa treenaaville (ohjelma täällä). Se on TAMKin opiskelijoiden järjestämä tapahtuma ja siellä on ohjelmaa liittyen mm. voimanostoon, crossfitiin ja kamppailulajeihin. Siellä on myös puhumassa Esko Ketola, 71 v, jonka voimanoston yhteistulos on rapsakat 535 kiloa. Ja kättäkin siellä pääsee vääntään oikein kilpaa ja 200 ekalle kävijälle on luvassa ilmainen viikon kokeilujäsenyys GoGo-liikuntakeskukseen. Liput Tormentiin maksaa femman. Rahkaväki aikoo olla paikalla!

Hesari, Aamulehti ja Aku Ankka on luettu kannesta kanteen, seuraavaksi Pimeyden kutsu.
Mää ja Dahlin Arne mennään viettään laatuaikaa tonne sänkyyn loppupäiväksi ja nyt kaikki vois kirjottaa kivoja tarinoita tai kysymyksiä tai postausehdotuksia kommenttiboksiin, koska mulla on aikaa vastata pitkästi ja laveasti.
Ootko pysynyt terveenä? Onko antibiootit vaan lääkefirmojen propagandaa? Onko haalari rautaa vai roskaa? Kiinnostaako kädenvääntö? Kiinnostaako pohjoismaiset dekkarikirjailijat? Vai inspiroiko Aku Ankka ja kumppanit enemmän? Ootko koskaan miettinyt minkälainen ääni Mustakaavulla on? Mitä mieltä olet uudesta Paavista? Kerro!

21 kommenttia:

  1. Olen vasta uusi lukija, joten mielelläni lukisin esim liikuntahistoriastasi enemmän (koska olen äärettömän laiska enkä jaksa kelata taaksepäin muutamaa viikkoa enempää).

    Entä jotain tuotesuositus-hehkutuksia, näitä-ilman-en-treenaa-juttuja, aloittalijan "älä tee näin".

    Nyt kun joudut olemaan liikkumatta, niin jaa ihmeessä kokemuksia pään kasassa pitämiseen. Itseltäni kiellettiin juokseminen toistaiseksi, kunnes saadaan tietää onko jalassani murtuma. Hatuttaa enemmän kuin mitä Paavi kantaa päässään! Eli millä pidän mielen kasassa ja järjen päässä etten ryntäisi tuonne ihanaan lumituiskuun hoopoileen?

    Ja Hervanta juttuja ei koskaan voi olla liikaa, kun sehän nyt on vain paras kaupunki Suomessa!

    Jaksamisia! Tampere-fanina lienet jo Seppo Jokisesi lukenut mutta ainahan kierroksen voi aloittaa uudestaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi ja kiitos paljon pitkästä kommentista, sain jo nyt pitkästyttävältä tuntuvaa sairaslomaa kulumaan sen lukemiseen ja vastaamiseen ainakin viisi minuuttia!

      Ja hyviä ideoita, pistän niitä päähän ja bloggerin luonnokset-arkistoon hautuun. Lähimenneisyydessä eli muutaman viikon takana ei ole mitään olennaista, minkä missaaminen haittaisi, mutta jos muuten haluat ottaa tän blogin haltuun kymmenessä minuutissa, tosta sivusta löytyy treenivideot ja leuatus-tägillä kaikkein tärkeimmät asiat. Jos vaikka ajatuksien siirtäminen muualle auttais hatutuksessa, nimittäin toi mahdollinen murtuma kuulostaa todella keljulta. Paljon voimaa ja kärsivällisyyttä jalan kanssa!

      Ja Hervannasta pitäisi ehdottomasi tulla itsenäinen kaupunki, sen verran ylväs paikka tämä on muuhun Tampereeseen verrattuna. Kaikki Hervantaa koskevat pahat puheet on kateellisten panettelua, sanon minä!

      Mä en ole tainnut lukea, kun ehkä yhden Jokisen, koska Suomi ja etenkään Tampere tapahtumien areenana ei nappaa. Haluan, että asiat tapahtuu, jossain paikoissa, jotka voin vaan kuvitella. Eikä vaikka tossa kauppakeskus Duossa.:D

      Poista
  2. Mun mielestä taas oli siistiä kun jossain vaihees tajusin, et se päähenkilö asu samas talos missä ite oikeesti :D Ootko Millenium-sarjan lukenu? Sit itellä on lukulistalla tää Camilla Läckberg tms jolta useampikin teos, kuulemma melko raskaita aiheiltaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoisin, että se on vähän karmivaa, kun kirjassa murhataan ihan kotikulmilla.:D Jep, Milleniumit oli tosi hyviä, harmi kun ei ehtinyt tulla enempää kirjoja. Ja myös Marklundin Uhatut ja Turvapaikka on hyviä, mutta niistä meni hohto, kun luin kirjan päähenkilön oman paljastuskirjan. Myös Henning Mankelleita on pari tullut luettua. Ruotsalaiset punoo muutenkin melko raskaita juonia kirjoihinsa, se on varmaan talven pimeyden vaikutusta tai jotain...

      Poista
  3. Uusi "asusteesi" mielenkiintoinen,mutta 30€ liikaa hintaa... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta hei, siinähän on housut ja huppari samassa! Ja niin mukava oloasu, ettei paremmasta väliä.=)

      Poista
    2. Okei! Onhan se sopiva maastoajoon,jos eksyt,niin helppo löytää...

      Poista
    3. Totta, eikä mene luntakaan takin helmasta sisään, jos kaatuu.:D

      Poista
  4. Haalari on mahtava kotiasuste! :) Toimii myös väliasuna täällä Lapissa. Saisivat vaan kehittää jonkinlaisen luukun taakse, ei tarttis aina riisuuntua joka pissan takia :D

    Me sivistettiin itseämme vasta nyt Netflixin ihmemaalla, ja aloin melkein odottamaan influenssaa - olis kerrankin aikaa maata sohvalla ja katsoa sarjoja :P

    Tsemppiä paranemiseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon luvannut, että en poistu tää haalari päällä kotoa ja ihan korkeintaan hätätapauksessa lähikauppaan.:D Totta, kauhee homma riisua!
      Meilläkin oli Netflix vähän aikaan, mutta olis melkein pitänyt koukuttua kunnolla johonkin sarjaan, jotta siitä olis saanut parhaan hyödyn irti. Joku varvasmurtuma olis paras syy sohvalla makoiluun. Melko harmiton, mutta ei haittais kauheesti telkkarinautintoa.:D
      Kiitos paljon!

      Poista
  5. Vaihteeks pysyny terveenä juu, loppuvuonna oli juurikin toi poskiontelotulehdus ja siihen on ite pakko vetää nappeja naamaan, muuten tulloo jälkitaudit, keuhkoputket pöhöttyy ja silleen. Mut sanoisin, että jos ei oo mitään tämmösiä muita kroonisia rasitteita (astma), niin välttämättä ei antibiootteja tarvii. Mitä vähempi, sen parempi.

    Haalari on asuna aivan naurettava :DD Mutta se VOI olla sarjassamme "vaatteita, joita et koskaan uskonut ostavasi ja pitäväsi". Muita esimerkkejä on high water -housut (=leveelahkeiset caprit?), trikoot, trikoot sortsien alla, mitäs muita... Ostettu ja pidetty on.

    Kädenvääntö ei taida olla mun juttu. Saattais mennä kyynärpää tai olkapää sijoiltaan. Ai vai kattomisestako oli kyse? No, ei taida kiinnostaa sekään :] Muu pullistelu salilla tai ihan vaan kotona on kyllä ihan jees. Tänään just tein muun tempoilun oheen leuatustreenin! Ei oo kyllä lähelläkään, mutta jos ennen kesää sais sen yhden ees.

    Aikanaan tuli luettua paljon Mankelleita ja Marklundeja, tykkäsin kyllä enimmäkseen, mut mulla on semmoinen (paha?) tapa, että jos alkaa olla liikaa kuvailua ympäristöstä tai huttua henkilön elämästä, niin mä silmäilen ne kohdat yli. Otetaan nyt vaikka Da Vinci -koodi. Kirja oli musta hyvä - kunnes päästiin loppuun ja kaikki oli jo tavallaan ratkennut, niin vielä vaan jauhettiin jotain pitkitettyä "kyllä me just ollaan Mooseksen lapsia", eiku, miten se meni. Okei, tunnustan, tosiaankin silmäilin sitä loppua. Toinen esimerkki tulee leffoista. Olikos se nyt TSH:n Kuninkaan paluu, joka ei meinaa loppua sitten millään. Oikeesti luulin leffateatterissa kolmesti, että se loppuu ja vasta neljännellä kerralla pääsin pälkähästä. Että oliko vähän pitkitetty juttu. Uudet Aku Ankat ei oo hyviä, en tykkää, 70- ja 80-luvun versioista tykkään, paitsi Mikki on aina ollu persiistä. Enkä oo muuten ikinä ajatellu Mustakaavun ääntä, kun eikse oo mykkä? Tai ei sillä ainakaan oo mitään suuta. Vai onko? En muista enää.

    Toi paavi-homma taas on tosi laskussa. Tuli kääpä käävän tilalle.

    Semmosta tänne. Malta sä kuule nyt oikeesti lepäillä tauti pois, niin sit taas uuteen nousuun!


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun kommentti ansaitsis jonkun viikon kommentti -palkinnon, kun siinä oli niin taidokkaasti kaikkiin kysymyksiin vastattu! =)
      Mä ajattelin joskus, että en tosiaan ikinä laita mitään haalaria, aivan naurettavan hintasia ja vielä todella nolon näkösiäkin, mutta kuinkas sitten kävikään. Kolmekymppiä oli kyllä täysin kipuraja ja sitäkin harkitsin kauan!
      Olen samaa mieltä pitkistä kuvailuista, jos selitetään jotain asunnon sisustusta, ulkonäköä, maisemaa tai sukulaissuhteita oikein laveasti, mää hyppään yli. Tiivis ilmaisu miellyttää, jaarittelua ei jaksa. Ja Da Vinci -koodi on muutenki 2000-luvun yliarvostetuin tarinointi. Ja TSH-leffoja en ole edes kattonut, eikä oikeastaan edes hävetä.:D

      On muuten jännä homma, että miks Mikkiä kaikki vihaa Suomessa, vaikka se esimerkiksi Jenkeissä on kuumin Disney-hahmo koskaan. Täällä ei tykätä näsäviisaista?

      Musta on aika hämmästyttävää, kuinka ne on voinukin saada aina samanlaisen käävän vanhan tilalle jo monta sataa vuotta. Taidokasta!
      Kiitos, uutta nousua odotellessa! Hauskaa päivää!

      Poista
    2. Teillä kaikilla "tytöillä" hyvin sana hallussa,mut ajatuksissa olis korjaamisen varaa tai sit ei,mut jatkan tän ja muiden blogien seurausta,ihan uteliaisuudesta :)
      Mut fillarit,niillä ajelu ja sali kuuluu elämääni.
      -isoisä-

      Poista
    3. Onneks me tytötkin varmaan tästä vanhennutaan ja ajatukset paranee tai sitten ei.:D Kiva kun seurailet ja tsemppiä fillarointiin ja salitreeneihin!

      Poista
    4. Valitsen molempien kommenteista vaihtoehdon "tai sitten ei" :) Uteliaisuus on hyvä juttu ja huumori on vaikea laji, varsinkin näin netin välityksellä. Hauskoja fillarointeja isoisällekin!
      t. täti-ihminen, tyttö forever, joka nauroi melkein ääneen tänään polkuja pitkin rullaillessa

      Poista
  6. No hei, nythän sulla on aikaa katsella netflixistä How I met your mother -sarjaa. Voin taata että on hyvä! Yksi jakso on vain 20 min eli helppo sovittaa päivän pikku rakosiin. Suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta meillä ei enää ole sitä Netflixiä. Mutta täytyy sen olla hyvä, kun niin paljon jaksat hehkuttaa.:D

      Poista
  7. Jaan tuskasi! Täällä Mallorcalla oon saanut vilkutella lenkille lähteville kavereille ja lampsia itse sisään vetämään finrexinburanapanacod-yliannostusta. Jee, tosi siistejä nämä etelän leirit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, näillä pakkasilla sisällä makoilu ei olekaan yhtään paha Mallorcaan verrattuna. Tsemppiä, nauti edes maisemista!

      Poista
  8. Sä voisit kertoa miten tapasit rahkaäijän ja miten teistä tuli rahkapariskunta!

    VastaaPoista