tiistai 19. maaliskuuta 2013

Rahkamuijan ABC

Nyt alkaa liikuntakielto jo syömään naista rotan lailla, nenä vähän vuotaa, mutta olo on muuten täysin skarppi. Huomenna saatan jotain pientä jo kokeilla, ihan henkisen hyvinvoinnin vuoksi. Mutta jotta henkinen tasapaino säilyisi tänäänkin, päätin koota Rahkamuijan ABC-kokoelman, että voin edes verestää kauniita sporttisen elämän muistoja. Edellisestä oikeasta salitreenistä kun onkin jo huikeat yhdeksän päivää, olen tainnut melkein unohtaa, miten levytankoa käytetään. Miten niin vähän melodramaattista?

A. Aamupala. Joskus luulin, että aamupalan syöminen ei sovi sielulleni lainkaan, ja se aiheuttaa vaan pahaa oloa, mutta nykyään pystyn syömään ennätysjättimäisiä aamupalamäsäytyksiä.
B. Burana, joskus sitä on vaan otettava, kun oikein koheltaa, vaikka se Rahkaäijän mielestä aiheuttaa kataboliaa.
C. California, haaveiden kohde. Sinne muuttaisin surffaamaan, jos voisin.
D. Deadlift, tuo todellinen kuolemanosto. (Mave vaan tuttujen kesken.) Ikuinen rakkaus-viha -suhde värittää maastavetouraani, mutta suurimman osan aikaa se on tosi kivaa! Ja kun asia kerran otettiin puheeksi, jostain syystä suunnattomasti ärsyttää, jos joku puhuu maastavedosta tarkoittaen suorin jaloin maastavetoa.
E. Epäkkäät, ainoa lihas, joka mulla tuntuu suurenevan. Teen salilla pelkkää epäkästreeniä?
F. Fitness. Aihe, josta mulle ei ole oikeastaan mitään sanottavaa. Eikun onpas, kaikki, jotka syö terveellisesti ja treenaa, on nykyään fitness tai vähintään edes fit.
G. Gold´s gym, ne lähettelee mulle edelleen sähköpostia, kun lunastin niiden ilmaisen 10 päivän kokeilupassin Jenkeissä, mutta en koskaan käyttänyt sitä, koska olis pitänyt olla pysyvä osoite. Joka viikko tulee maanitteluviestejä, että uusi elämä on hyvä aloittaa juuri tänään!
H. Hervanta, paljon mainettaan parempi paikka ja metsäkin ihan vieressä! Keksin sata ja yksi kamalampaakin paikkaa tästä maailmasta ja jopa kaupungista.
I. Itseluottamus, kasvaa treenin myötä.
J. Jalkatreeni, sitä kun pääsis jo tekeen!
K. Kyykky, aloitin reilu vuosi sitten, mutta vasta syksyllä hiffasin sen kunnolla. Etukyykyssä olen taitavampi.
L. Laiskottelu, äärimmäisen mukavaa toimintaa, jota pitäis harjottaa vähintään joka päivä.
M. Muscle Beach, hiekkaa, rautaa ja muskeleita.
N. Nainen ja ylpeä siitä.
O. Opiskelijakortti, mahdollistaa hyvät ja halvat salit. Liikuntamaksu vajaa viisikymmentä euroa vuodessa.
P. Pirkan pyöräily, sinne toivottavasti ensimmäistä kertaa tänä vuonna!
Q. Quorn, joskus söin kaikenlaisia lihankorvikkeita, mutta nykyään olen ahnas lihansyöjä.
R. Radon, radioaktiivinen jalokaasu, mutta myös mun pyöristä kaunein.
S. Shimano. Maantiepyörässä Sora, täpärissä XT ja jäykkäperässä SLX. Säännöllisin väliajoin opettelen Shimanon osasarjat ulkoa, että olisin pro ja tietäisin jotain jostakin, mutta vieläkään en muista.
T. Työntö ja tempaus, näyttää siisteiltä ja vauhdikkailta, haluaisin oppia. Mutta päähän putoavat raudat pelottaa liikaa.
U. Uudet pyörät, ne on aina mielessä, vaikka ei sellaisille olisi tarvettakaan. Pyörien sopiva määrähän on X+1, jossa X on nykyinen pyörien määrä. (Tai vaihtoehtoisesti Y-1, jossa Y se määrä, jolloin puoliso lähtee kävelemään.)
V. Voimanosto, lajeista jaloin. Olisin voimanostaja, jollen olisi näin voimaton.:D
W. Wallinkoski, eli Lola Odusoga oli ihan mun lempparimissi, kun olin lapsi. Näin naisen Ruisrockissa muutama vuosi sitten, mutta en mennyt tunnustamaan fanitustani.
X. X-factor, katselen salaa.
Y. Yksilölajit, ne on vahvasti mun juttu. Parisuhdepyöräily vielä menettelee.
Z. Zumba, lupaan etten koskaan kokeile!
Å. Åland, haaveilen jatkuvasti pyöräilyreissusta punaisten maanteiden Ahvenanmaalle, vaatii vain toteutuksen.
Ä. Ähkiminen, olennainen osa kovia salisuorituksia. Kuulin muuten kyliltä juttua, että mun kanssa samaan aikaan hävettää olla salilla, kun treenaan niin kovaa. Olin positiivisesti yllättynyt, että se edes näyttää siltä.
Ö. Öisin haluan nukkua ja mieluiten vielä yhdeksän tuntia.

Uskomatonta, mutta kaikki "vaikeat" kirjaimet oli helpoimpia!
T niinku uus tukka

V niinku viiksiveikko
Mitkä on sun mielestä kaikkein tärkeimmät kirjaimet? Pärjäiskö aakkoset ilman Å-kirjainta? Onko zumba kivaa? Kerro!

Rahkalaskuri: 121

6 kommenttia:

 1. Hahaa, muakin risoo ihan älyttömästi toi D-kohdan puhun-sjmv:stä-mavena-juttu. NE ON IHAN ERI ASIA, NII KERTA!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon varma, että sillä yritetään saada ihan nössö toiminta kuulostaan tosi kovikselta, mutta ei hämää meitä!

   Poista
 2. Toi U:n laskukaava on niin totta! Ja tohon sääntöönhän kuuluu vielä, että minimiluku fillareille on 3. nimim. neljä fillaria, mutta yksi pitäisi panna kiertoon (ja jos voitan lotossa, ostan kaksi lisää)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kolme on ehdoton minimi! Ei olisi kovin haastellista keksiä lisää erilaisia pyörätarpeita, jos taivaalta alkais rahaa sataan.:D

   Poista
 3. Hei, rahkaväki! Minulla olisi blogiin pieni toive. Kaipailisin ravinto-ohjausta parhaan mahdollisen leuatustuloksen vetämiseksi ensi kesään mennessä. Olen huomannut että salilla käynti maittaa ja minulla on siihen jopa aikaa, mutta nyt on alkanut mietityttää banaanit ja jogurttijuomat palautusjuomina. Netti on täynnä varoituksia siitä, kuinka salille ei saisi tyyliin astua sisällekkään ilman kunnollisia lisäravinteita. Varoitellaan lihaskadolla ja suoranaisella rapautumisella. Olenkin jo kerran rahkaväen suklaapalautusjuomaa maistanut ja vaikka ensikohtaamisemme olikin aika imelä, voisin harkita alkavani käyttää jotain vastaavaa tuotetta. Tilanteeni on kuitenkin se, että minun ainut ykköstavoitteeni on tuo leuan vetäminen, ei mikään kehonrakennus, joten joku kohtuus pitää olla.

  Siis: joku perusteellinen postaus ruuasta ja lisäravinteista, kiitos! Kuinka rahkaväki valmistautuu salille, kuinka palautuu? Mistä kannattaa lähteä hakemaan palautusjuomaa tai oletteko sitä mieltä, että sen voi hyvin korvata ihan tavallisella ruualla? (olen tosin jo todennut, että lämpimän rahkan lusikoiminen kiireessä punttiksen kuntosalilla ei ihan nappaa, joku juoma menisi alas helpommalla.) Voit myös liittää tämän liikuntahistoriikkiisi ja tehdä siitä ruokahistoriikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Tuu-tikki! Fiksusti syöminen kannattaa muutenkin kuin vain leuatuksen kannalta ja siihen palkkariin tottuu kyllä, vaikka ensimmäiset kerrat vähän puistattaakin! Musta tuntuu, että olisin älyttömäm huono neuvomaan muita, mutta ihan kohta on tulossa eräs toinen ruokailuun liittyvä postaus, johon voin vähän ympätä, että miten ite toimin. :)

   Poista