sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Rahkamuija goes kapital siti

Elättelen vahvoja toiveita, että räkä muuttaa pikinmiten päästäni muualle ja tervehtyisin vihdoin. Jo puolet lääkärin langettamasta liikuntakiellosta on lusittu, eikä ainakaan vielä järki ole paennut päästä. Ja kuten arvata voit, tää postaus ei sisällä sporttijuttuja. Viikonlopun kulutimme eheyttävällä parannusmatkalla Helsingissä sukulaisystäviemme Silja ja Teemun luona. Varsinainen pääkohde oli tänään Heureka, mutta eilenkin oli melko päräyttäviä nähtävyyksiä tarjolla. Silja vei meidät ihan jättimäiselle kirpputorille, joka sijaitsi ihan Vantaan Ikean naapurissa ja tää maalaistollo ei muuten koskaan ole nähnyt yhtä paljon ihmisiä kirpputorilla.
Uusi naama parilla eurolla?
Se oli aivan täynnä ihmisiä ja tavaraa, ja jouduinkin painokkaasti kieltämään erikoisen tavaran hamsteria Rahkaäijää ostamasta meille mitään roskaa. Muun muassa omenasorvi ja ihan ilmeiseltä tulipalovaaralta näyttävä leipäkone houkutteli kovasti. Kaikkia ostoksia en ihan pystynyt estämään, mukaan lähti siis tietokoneen näyttö, niitä pitää kuulemma olla kaksi... Koriin eksyi myös paketti erikoisia nenäliinoja, jotka olivat äärimmäisen hauska juttu ainakin Rahkaäijän mielestä.
Meillä ei mitään köyhien Serlaa käytetä!
Kirpparoinnin jälkeen käytiin ostoksilla Malmin Citymarketissa, jossa tietysti poikettiin myös rahkahyllyllä. Meinas meinaan mennä Rahkamuijalta räkä väärään kurkkuun, kun katsahdettiin Valion pehmeän maitorahkan hintaa. 99 senttiä purkilta, HÄÄÄÄH? Ja ihan todistettavasti samanlainen purkki maksaa tamperelaisessa Prismassa 75 senttiä per purkki. Olen joskus tosiaan kuullut villejä huhuja siitä, että pääkaupunkiseudulla eläminen on kalliimpaa, mutta että helsinkiläinen rahkansyöjä maksaa purkistaan 32 prosenttia enemmän kuin tamperelainen, aika giganttinen ero. Valion pinkkirahka oli Malmin Cittarissa   1,39 ja muistaakseni meillä päin Prismoissa 1,09, ei ihan halpaa sekään siis. Tosiaan toivon, että kaikissa elintarvikkeissa ero ei ole ihan yhtä valtava, muuten ei käy kateeksi teitä kaikkia, jotka Helsingissä päin säännöllisesti täytätte ruokakoria.
 Tänään suuntasimme Heurekaan ja erityisenä kiinnostuksen kohteena oli Body Worlds -näyttely. Ruhonäyttely oli ehkä pienoinen pettymys, olihan oikeiden ihmisten luurankot tavallaan hurjia, mutta jotenkin kokonaisuus jäi laihaksi. Heureka muuten ei kuitenkaan koskaan petä, kaikki ihmeellisyydet on ihan yhtä jänniä, kuin 15 vuotta sitten.
Ihan ensimmäistä kertaa ajoin vaijeripyörällä ja sekin vaati sitkeää painostusta Rahkaäijän suunnalta.

Rahkaväen Heureka-kolikot, huomaa Rahkaäijän kekkosmainen profiili.
Tällä kertaa pidättäydyin ostamasta Heureka-kaupasta ylihintaista krääsää, mutta kotiin en kuitenkaan palannut tyhjin käsin.
Juusto tai henki!
Olen etsiskellyt pitkään vihreää Buff-huivia ja löysinkin sellaisen Teemun luotsaamasta Partioaitta Outlet -myymälästä. Hypistelin myös kaikkia mahdollisia violetteja vaatteita, mutta lopulta päädyin violettiin luhaan (lusikka-haarukka ja veitsikin löytyy). Siitä tulee mun reissu-rahkalusikka! Pakotin Rahkaäijän menomatkalla Iittalan tehtaanmyymälään ja sieltä nappasin mukaan juustohöylän pirtsakalla kahvalla, jos se jotenkin estäisi hukkumista? Tulipas tästä nyt varsinaista ostosten esittelyä, mutta tarpeellisia hankintoja kaikki!

Rahkalaskuri: 118

8 kommenttia:

 1. Hui mää en olis uskaltanut ajaa tolla vaijeripyörällä. Pelottaa ajatuskin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua pelotti, että jään keskelle jumiin tai pyörä lähtee hallitsemattomasti liukuun taakse päin.:D

   Poista
 2. Kävittekö katsastamassa kyseisen Helsingin taloyhtiön "kuntosalin"? Siellä muistaakseni mahtuisi ehkä punnertamaan, stepperi oli ainakin ennen rikki, samoin perinteinen rikkinäinen kuntopyörä löytyy. Muistelisin, että tuossa spartalaishenkisessä pyhätössä oli kuitenkin leuanvetotanko, mutta saatan muistaa väärin.
  Heureka on muuten kävelymatkan päässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei valitettavasti käyty katsastamassa tällä kertaa, koska kerhohuoneen uudistamisen jälkeen suosio on ollut niin kova, että se oli varattu! Kuntosaliakin kuulemma laitetaan/on laitettu uuteen uskoon.
   Me mentiin autolla (itse asiassa kahdella!) Heurekaan.:D

   Poista
 3. Voi onnekasta, miehesi mielestä näyttöjä pitää olla VAIN kaksi. Meidän tietokonepöydän on vallannut kolme näyttöä kun niitä tarvii niin pelaamisessa. Kaksi näyttöä vielä ymmärtäisin (itsekin käytän töissä) mutta että kolme...olen toki ulkoistanut siivouksen tietokonepöydän osalta, pitäköön pöytänsä ihan itse siistinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme on kyllä jo ihan kohtuutonta liioittelua! Onhan kahdessa se kiva, että toisessa näytössä voi feisbuukata ja toisessa blogittaa, mutta yhdellä olisi silti voinut pärjätä. Kolmas ei onneksi enää mahdu mihinkään!

   Poista
 4. Kirppislöydöistä tuli mieleen Jimin uus huippuohjelma, Suomen huutokauppakeisari, ootteko kattonu? Loistavaa viihdettä ja mahtavia hahmoja.

  Oon nähnyt vastaavalla kuosilla varustettuja vessapaperirullia lähikaupassa, pitäisköhän vaihtaa embot ja serlat siihen :) Hyvin pyyhkii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, huutokauppakeisari on melkoinen persoona! Ohjelma antaa kuitenkin aika hyvän käsityksen siitä, ettei sillä puuhalla hirveitä rahoja tehdä.
   Pyyhintäominaisuudet oli kuulemma viissatasissa vain keskinkertaisia, mutta kyllä raha-vessapaperi olisi vielä tyylikkäämpää, nenää kun joutuu niistään vaan satunnaisesti!

   Poista