Oon ihan täynnä kaikkia uunilohia ja paistettuja ja savustettuja lohia, mutta tää resepti uppoo. Alunperin tais olla jossakin Fit-lehdessä, mutta tästä on tullut melkein eri ruoka, koska köyhyys käskee. Ensimmäisen kerran, kun suunniteltiin tekevämme tätä, tuo todellinen talousnero Lauri nurisi koko Citymarket-reissun, kuinka kalliita kaikki aineet tähän lohisafkaan on. Noh, lopputulema oli se, että kaikki ihanaiset kasvikset, kuten paksoi ja sokeriherneet jäi pois, ja lohen alle meni alkuperäisistä ehdotelmista vain paprika ja kevätsipulin korvaava purjosipuli.:D Tällä köyhäilyversiolla ruoka on jatkossakin tehty monta kertaa ja nää ainekset taitaa kaikki löytyä lähikaupasta. Monia lohen valmistaminen pelottaa, mutta ei siinä ole mitään kauhistuttavaa ja tarjouksesta sitä löytää halvemmalla kuin kanaa.
Itsehän käytän tässä pilkkomisvaiheessa viiltosuojahanskoja, ettei satu mitään ikäviä turmia.:D |
2-3 paprikaa
yks purjosipuli
halpaa lohta niin paljon kun aiot syödä
pari chiliä (ei pakollisia, jos ei maistu)
pieni pätkä tuoretta inkivääriä (ostin n. 4 cm pätkän sitä, maksoi 5 senttiä)
yks lime (pese hyvin, ennen kuin raastat kuoren)
seesamiöljyä (huonompaa hiihtokenkää, jos ei seesamin voimakkaasta mausta tykkää, ite voisin vaikka juoda tätä suoraa pullosta.:D)
50-100 gr cashewpähkinöitä, mitä enemmän sen parempi
korppujauhoja (jätä pois, jos harrastat jotain karppauspelleilyä)
korianteria (tuo lisää itämaishenkisyyttä, itse en käytä)
soijakastiketta
Pilko öljyttyyn uunivuokaan paprikat, sipuli, chilit, inkivääri ja mahdolliset lisäyllätykset, mitä keksit, esim. joku kaali toimii varmaan hyvin. Hakkaa pähkinät pieneks (tehosekottimella tulee mukavaa jauhoa) ja lisää niiden sekaan pari ruokalusikallista korppujauhoja, raastettu limen kuori ja 1/2- 2 rkl seesamiöljyä ja sitten pieneks silputtu korianteri.
Siinä ne omega-kolmoset pötköttää! |
Kiinnostiko ruokapostaus ketään? Onko lohi hyvää? Iskeekö seesami? Miten maailma makaa? Kerro!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti