sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kovia muijia, hikeä ja rautaa

Eilen puoli kahden aikaan epäilin pahasti, että vähintään puolet naisten voimanostokurssi vol. kakkosen osallistujista jättää kaikessa hiljaisuudessa saapumatta paikalle, koska keli oli niin megahieno ja kuuma. Huoleni oli turha ja kahden jälkeen HH Gymin voimahuone oli taas ladattu täyteen naisia, jotka halusivat nostaa.
Kurssin alkamista odotellessa leikin oravaa.
Ensimmäinen Tampereen voimanostajien ja Rahkamuijan järkkäämä naisten voimanostokurssi pidettiin siis huhtikuun lopulla ja suuren suosion ja kysynnän vuoksi toinen järjestettiin jo nyt. Tällä kertaa kurssi tuli täyteen päivässä ja jonopaikoillekin ilmottautui vielä lähemmäs kymmenen ihmistä.
Ohjaajina tällä kertaa oli edelliseltäkin kurssilta tutut Teemu ja Marju ja tällä kertaa mukana oli myös nostokonkari Timo.
Joo, älä kuule yhtään yritä tulla tekeen tänne mitään hauiskääntöö!
Tälläkin kertaa homma alkoi kyykystä, josta mulla kylläkään ei ole yhtään kuvaa, koska olin jossain hellehorroksessa vielä siinä vaiheessa. Polvee sivulle ja katse ylös olivat tälläkin kertaa kovassa käytössä olevia neuvoja. Ihan uutuus-juttuna ainakin mulle oli nosta varpaita kohti kattoa, auttaa jos kantapäät meinaa nousta irti lattiasta.
Kun kaikki olivat kyllikseen kyykänneet, siirryttiin penkkaamaan. Kohta ei ole penkkituloksilla leijuminen enää vain miesten hommaa!
Opetuslapset kuuntelee, kun Teemu saarnaa.
Teemu tiivisti hyvin naisten ongelman penkkienkkojen kanssa. Viidelläkympillä saatetaan tehdä vaikka kuinka pitkää sarjaa, mutta kun pistetään vitonen lisää, niin tanko ei liiku enää mihinkään rinnalta. Nostaminen on paljon päästä kiinni, ja ykkösyrityksessä kantti saattaa loppua kesken. Tähän auttaa ykkösten säännöllinen tekeminen, joka kerta ei ole pakko repiä maksimia ja yksi nosto "varmalla raudalla" auttaa myös. Kerran kuukauteen ykkönen, tämän neuvon saimme.

Tälläkin kertaa tehtiin ainakin yksi personal record penkissä. Kuten kurssin vetäjät totesivat, niin yksi päätavoitteista kurssilla onkin saada selville omat rajansa. Eräskin leidi päivitti kyykkyennätyksensä kevyesti 20 kiloa suuremmaksi!
Oli aika lämmin, joten vettä kului. Olin huomaavinani pienen trendin juomapullon väreissä.
Viimeisenä ja kaikkein kauneimpana oli vuorossa tietenkin maastaveto ja tähän liikkeeseen priiffauksen piti mavemestari Timo. Äijä on vetänyt maasta neljä kertaa oman painonsa! Jää haaveeksi aika monella.
Nyt tarkkana, Timo näyttää mallia!
Tankoja oli taas kolme käytössä ja sekalaisessa järjestyksessä jokainen sai vedellä sielunsa kyllyydestä samalla kun hyviä neuvoja sateli suunnalta jos toiseltakin. Mulla on kevyt viikko menossa, niin reenailin sumovetoa ihan vauvapainoilla ja tyydyin vaan katseleen, kun muut veti hirmurautoja.
Kun puolukoita poimis!
Murrr! Vetoraivoa jäi vielä varastoonkin.
Ei ollut meinaan taas mitään kiinteytysjumppaa tarjolla, kun nää muijat otti tankoa haltuun. Satasen tuntumassa veti useampikin kurssilainen ja yksi markka kakskytä nähtiin myös, sekin tietenkin henkilökohtainen ennätys.
Viiden aikaan kaikki kolme liikettä oli saatu pakettiin ja vielä hetken verran Teemu kertasi tärkeimpiä juttuja (mm. pää mukaan ja keskikroppa tiukaks!) ja "antoi luvan" olla tekemättä hauista ja pohkeita, koska niitä ei juurikaan tarvitse voimanostossa. Ensin mainittuja lihaksia aion reenat ihan vaan siksi, että olis jotain esiteltävää, mutta pohjetreenit jätän syksymmälle, niin kuin tähänkin asti. :D
Kuumeisesti mietin ainakin vartin, että millainen ryhmäkuva porukasta otetaan, koska samanlaista ei tietenkään voinut olla kuin ekalla kurssilla. Koska mavetangot oli vielä purkamatta ja kesällä on kiva vilauttaa säärtä, niin pakotin joukkion muodostelmaan tangon ympärille. Jee! Superiso kiitos kaikille osallistujille ja Tampereen voimanostajille! Girls can!
Veikkaan, että tähän asti opastetut 17 naista eivät ole ainoita, jotka haluavat vastaavaa oppia, joten kurssi vol. 3 on luultavasti tulossa, mutta koska kesäviikonloppuja on aivan liian vähän, otetaan se sitten syksymmällä. Palaamme asiaan tangon äärelle!

Koska voimailusta tulee nälkä, lähdettiin testaamaan Rahkaäijän kanssa grilli, jonka yhdessä askartelimme Ratareiden varikolle. (Hei, käys ilmottautumassa, jos et ole vielä sitä tehnyt!) Testiryhmämme totesi grillin äärimmäisen käyttökelpoiseksi ja tilavaksi, joten sadan kierroksen polkemisen sijaan voisin vaikka tavoitella sadan grillatun nakin syömisennätystä!
Rahkamuija suosittelee!
Grillissä käytetyt kierrätysmateriaalit hyvittää kaikkien grillattujen lihojen hiilijalan jäljen. Tai ainakin melkein. ;)
Vaikka voimanosto ja grillaus jännää onkin, kohta on luvassa vielä jännempiä aikoja telkkarissa. Taidan piiloutua johonkin pöydän alle tai muuten saan jonkun jännitysslaagin pelin aikana!

Rahkalaskuri: 851

2 kommenttia:

  1. Niin no, onneksi oli edes uutta rahkamuijaa tarjolla facebuukissa niin sai kesken matsin vähäksi aikaa muuta ajateltavaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laiha lohtu eilisillan kurjuudessa, mutta kyllä me tästä noustaan vielä. :D

      Poista