maanantai 5. toukokuuta 2014

"Enkä romua rakkaampaa.."

Viime kesänä Rahkaäijä teki uuden aluevaltauksen ja kävi seikkailemassa kerran  triathlon-kilpailussa olympiamatkalla. Se on nyt nähty ja koettu, jotain uutta kehiin! Niinpä äijä heräsi pyhäaamuna varsin aikaisin, ei suinkaan suunnatakseen sunnuntai-kirkkoon, vaan Turenkiin, Kalpalinnan laskettelukeskukseen. (Kavereiden kesken Calpis.)
Rahkaäijän piti ottaa kuvia koko päivän, mutta tämä oli ensimmäinen ja viimeinen kuva, jonka hän muisti ottaa. Peitto- ja tyynykasan alla siis allekirjoittanut noin klo 7.15 sunnuntai-aamuna.
Kalpalinnassa siis järjestettiin fillarienduron SM-sarjan lämmittelykilpailu ja siellä Rahkaäijä teki fillarienduro-kisadebyyttinsä. Aamupäivä oli varattu vapaalle harjoitellulle ja iltapäivällä päästiin tositoimiin. Vaikka Rahkaäijä ei malttanut ottaa kuvia, oli paikalla onneks tyyppejä ihan sitä varten.
Kuva Antti Kuitto
Kuva Kosti Koistinen
Jyrkistä reiteistä ja ensikertalaisuudesta huolimatta mies tuli yhtenä kappaleena kotiin, mitä nyt olkapää oli ottanut vähän osumaa kaatuessa ja pari sormea hiukan vääntynyt. Molemmat kuulemma nyt jo ihan ok. Suurena alamäkien vihaajana en ihan nopeasti ole osallistumassa moiseen toimintaan, mutta katsojaksi on varmaan pakko lähteä ensi kerralla. (Ihan esimerkiksi siksi, että eilisessä kisassa oli mukana myös Matti Lehikoinen. Ja mikä pahinta, Rahkaäijä on menossa alkukesästä Lehikoisen vetämälle enskakurssille! Oon niin kade!) Eikä kyseessä kuitenkaan ole ihan pienet karkelot, eilen ajajia oli pitkälti yli sata. Urheilujuhlan tuntua!
Sillä aikaa, kun Rahkaäijä könysi pyörän kanssa rinteessä, mä tein jälleen tuttavuutta maastavetotangon kanssa.
Lähemmäs kolmen kuukauden eron jälkeen välit olivat yllättävänkin lämpimät ja tein vetotreenin 5/3/1-ohjelman mukaan, 5x75 kg, 5x85 kg ja viimeisessä sarjassa nappasin viiden sijaan kymmenen 95 kilolla. Kevyttä! Tein syksyn ja talven aikana maastavetoa niin suurella hartaudella ja innolla, että 125 kilon enkan jälkeen olin niin maveövereissä, että päätin jättää homman vähäksi aikaa. Nyt palaan vedon pariin entistä suuremmallakin innolla. Tosiystävyys ei mene miksikään, vaikka ei kolmeen kuukauteen yhtään hengailtaisi yhdessä.
Vaikka maastaveto oli helppoa ja hauskaa, samaa ei voi sanoa lopputreenistä. Kaiken muun lihastuskan pystyn tällä hetkellä ymmärtämään, mutta olkapäät on niin kipeet, että en melkein saa takkia päälle. Mitä? Vaikka esimerkiksi kyykky on kokovartalolaji, niin joku roti nyt sentään!
Tänään ei siis tarvinut penkata, joten keskityin salilla rullailuhommiin. Muutama viikko sitten yksi salin liharekoista keksi, että pohkeet ja kädet on helppo rullata, kun tökkää rullan prässin lastaustankoon. Niin hyvä, nyt prässeistä on mullekin jotain iloa!
Pohkeita on aika muikeeta möyhentää rullalla. <3
Jätän aina töihin mennessä rahapussin kotiin, että en ostaisi mitään, mutta tänään kävin opintotuen vapaapäivän kunniaksi ostoksilla Ikeassa. Tomaattipuun lisäksi ostin Moppe-puulaatikoston, jonka tuunaamista olen jo pidemmän aikaa suunnitellut. Oikeestaan voisin ostaa noita vaikka kakskytä ja tehdä kaikista erilaisia.
Mulla oli muutama vuosi sitten joku tosi omituinen maalausvillitys ja sen seurauksena nurkissa pyörii varsin runsaasti akryylimaaleja. Ennen maalauskautta oli vielä omituisempi Hama-helmi -hullutus (ei puhuta niistä filonauhanäpertelyistä ja korttiaskarteluista tässä yhteydessä mitään...) joten niitäkin löytyy imuroitavaksi asti. Eli kaikki jämäainekset käyttöön, niin lopputulos näyttää tältä.

Löysin netistä kaikkia superhienoja vintage-tuunauksia ja muita tolle laatikostolle, mutta eihän se olis ollut yhtään mun näköstä. Tää on! Paitsi nyt voi tulla riitaa, jos Annin tavarat eksyy Laurin laatikkoon tai roinaa laitetaan romujen lokeroon. Tarvii varmaan hankkia toinen, missä on "sitä", "tätä" ja "tota".

Rahkalaskuri: 821

18 kommenttia:

  1. täydellinen laatikosto!

    VastaaPoista
  2. Rahkaäijä vei kyllä nyt pisteet kotio ton enduron kanssa, itse en rohjennut moiseen osallistua. Mut hei, onhan siellä naisten sarjakin! Pelkällä maaliinselviämisellä olis napannu pronssimitalit tai lusikat. Jaetaankohan edes enää semmosia, assosioin aina kaikki palkitsemiset 80-luvun hiihtokisoihini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, Rahkaäijältä ei rohkeutta puutu tämmösiin hommiin! Mä kans kattelin, että hyvin ne kaks naista oli aikojen perusteella vetäny, mutta en menisi takuuseen siitä, että ite pääsisin maaliin. :D Nyt vasta lusikka olisikin kiva palkinto, enskakuskien tarvii syödä paljon puuroo!

      Poista
  3. Ihan sairaan hieno laatikko! Vitsit kun sä oot uniikki täällä blogimaailmassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kans tyytyväinen lopputulokseen, vaikka ensin vähän hirvitti, että mitähän siitä tulee. :D Ja vitsit, toi oli jotenkin tosi kivasti sanottu tai siis kirjotettu, kiitos!

      Poista
  4. Harmi kun mavetuksesta ei saa yhtä päräyttäviä ja vauhdikkaita kuvia kuin maastopyöräilystä. Voiskohan sitä tehdä jossain soramontulla jyrkässä alamäessä? Leuatuskuvien rinnalle mave-kuvia, oman tangon ja leokojen kanssa häihin ja lomamatkalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mika, mä oon ollu ihan huolissaan, kun et oo kommentoinu pitkään aikaan! Tossa olis kyllä ideaa, mutta valmistaiskohan Leoko mulle sellasen 500 grammaa painavan erikoistangon ja jotain vaahtomuovilimppuja, että ne olis näppärä kuskata mukana. :D

      Poista
    2. Mun mielestä oot ite kirjottanu viime aikoina vähemmän ku ennen! Vähemmän kommentoitavaa kato :D

      Poista
  5. Laatikosto on ihan yhtä ruma ja tyylitön, kuin oot itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos värikäs on rumaa ja tyylitöntä, niin oon mielelläni sellanen. :D

      Poista
    2. Onneksi sun kommenttisi suorastaan tihkuu tyylikästä käytöstä eikä ole yhtään rumasti tehty.

      Poista
    3. Mää kanssa veikkaan, että oli kopioitu suoraan Käytöksen kultaisesta kirjasta!

      Poista
  6. Lehikoisesta tulikin mieleeni, että vein käsketysti terkut perille. Matti-parka hämmentyi ihan sanattomaksi. Ja yksi toinen kurssilainen oli lukenut sun blogia ja tykkäsi sun Paint-taiteesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, vähän hyvä! :D Masa luulee varmaan nyt, että sillä on joku hullu stalkkeri, joka lähettelee terveisiä. Voisin pistää Rahkaäijänkin lähettään sille terveiset sit ku se menee Lehikoisen enska-kurssille!

      Poista