sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Akkojen kiinteytysjumppaa

Tänään kaikkien äitienpäivävisiittien jälkeen lähdettiin salille, mulla oli mavepäivä ja Rahkaäijä tuli mukaan venyttelemään. Lämmittelin voimanostohuoneessa ja Rahkaäijä viereisessä käsipainohuoneessa ja yhtäkkiä keskustelu seinän takana ajautu ihan ihmeelliseen länkytykseen "Joo, akoilla on aina kiinteytysjumppaa... Muokkausta ja pitkiä sarjoja.... Lässynlässynlää... Reidenloitontajaa... Lässytilässyti..." Kahvakuulaa heilutellessa tää ininä syöpyi niin pahasti mun aivoihin, että kävin huikkaamassa viereiseen huoneeseen, että nyt loppu se naisten pilkkaaminen. Aivokiristys yltyi vasta äärimmilleen, kun pääsin maastavetosarjojen kimppuun.
Kiristääkö vähän leukaperiä?
Tollanen aliarvioiva "akat sitä ja tätä" -läppä on ihan takuuvarma kiehuttaja etenkin salilla ja siedän sitä hyvin huonosti. Keräsin lämmittelysarjat ja kaksi ekaa varsinaista työsarjaa vihaa ja päätin, että viimenen sarja olkoon sitten kunnon kiinteysjumppa, akkojen pitkä persejumppasarja sadalla kilolla. Ohjelmassa luki, että satasella kolmonen tai usempi, niin kostoksi kaikille maailman lässyttäville miehille päätin tehdä kymmenen. Rahkaäijä saapui sopivasti paikalle, mutta kaksi muuta lässyttäjää olivat jo paenneet rikospaikalta. Toista en enää löytänyt, mutta toisen kävin hakemassa salin toiselta puolelta katsomaan, kuinka akka tekee kiinteysjumppaa.
Kuten videolla kuuluu, Rahkaäijä todellakin tiesi, kuinka provotaan ennen sarjaa. "Vaan akat jättää sarjan kesken!" Perkele! 12 vetoo tuli ihan puhtaalla vihalla ja voisin väittää, että enää ei olisi tullut, koska jalat tärisi ihan holtittomasti. Ja paikalle raahattu katsojakin myönsi, että oli ihan vaikuttavaa kiinteytysjumppaa.
Pitäis varmaan siirtyä pitsinnypläykseen, kun tää kiinteytysjumppa pilaa kädet. :(
Ihan vaan jos joku ei ole huomannut, niin naisetkin treenaa nykyään salilla ja käyttää siinä jopa painoja, siellä keittiössä kun on niin paha vetää maasta. Jos kuva naisista salilla on se, että ne lukee Cosmoo kuntopyörän päällä, voisi tehdä ihan hyvää kirjautua välillä ulos sieltä Pakkikselta ja mennä jonnekin salille kattoon, että kuinka ne akat oikeasti "kiinteyttää". Ai niin, mutta sitten mennäänkin varmaan takasin Pakkikselle itkeen, kuinka naisilla on nykyään ihan liian värikkäitä trikoita. Ei oo helppoo.
Kesä yllättää kiinteytyjän joka vuosi.
Kävin tällä viikolla jonain päivänä TTY:n salilla ja mietin vaan, että voi jumalan pyssyt, kuka nääkin pojat opettais treenaan? Äijät kertaa ringissä sitä, kuinka monena päivänä vappuna tuli juotua ja kuinka monta vappukiloa on jäljellä ja välillä mennään penkkaan sillain, että vasen pää tangosta tulee koko ajan 20 senttiä alempana kuin oikea ja jalat sätkii kuin ydinturman uhrilla ja kaveri saattaa silti tangon koko matkan ylös. Mutta en mä nähdyn neljän miehen perusteella ole valmis tekemään johtopäätöstä, että kaikki miehet on ihan surkeita penkkaan ja ne vaan jauhaa paskaa salilla. Mutta kun joskus on nähty, että tytöt istuu jalkakoneissa kertaamassa parhaita Tinder-osumia, niin akat ei muuta kun juorua salilla. Kaikki akat. Kaikki maailman akat. Ihan jokainen. Ne ei osaa reenata. Niin, kiinteytysjumppaa vaan naiset tekee. Maastavedon uusi nimi voisi olla vaikka kiinteytysveto. Heti paljon akkamaisempaa, vai mitä?

Rahkalaskuri: 829

34 kommenttia:

 1. Kyllä tolla luulis kiinteytyvän, teen sitä heti huomena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeileen, mä oikein tunnen nyt kuinka ahteri on selvästi kiinteytynyt. :D

   Poista
 2. Hienosti kiinteytetty, hienosti! Mäkin menen huomenna kiinteyttämään uhmakkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uhmakas kiinteytys on parasta mitä ihminen voi tehdä salilla!

   Poista
 3. Hiton naiset, niillä on aina pelkkiä pinkkejä minipainoja ja niitä satasen mavesarjoja isoilla toistomäärillä. Eikö ne ikinä opi.

  (Ahahah, voin niin kuvitella, kun oot kilahtanut ja raahannut sen päänaukojamiekkosen kattoon sun nostamista, parasta :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kiinteytyssarjakin melkein meni pilalle, kun jouduin pistään tommoset siniset kiekot, kun ei ollut pinkkejä tarjolla. :(

   Olin sentään sen verran armollinen, että annoin tehdä meneillään olevan sarjan loppuun. :D

   Poista
 4. Tollaset 12 sarjat just kiinteyttää sopivasti, kun ei kuitenkaan mitään lihaksia halua. Mulla heräs aamulla salilla kysymys, kun tarkkailin salaa erästä kanssatreenaajaa (ja häpesin ruokotonta olemustani hänen kimmeltävieä six deucien ja pitkien ripsien rinnalla). Mitä pitää sisällään se treenikassi, johon mahtuisi viikon reissun vaatteet? Ensiapuvälineet? Makuupussin? Jos sellaista on välttämätön kantaa pukkarista reisikoukistimeen, siellä on pakko olla jotain, mikä olisi avain munkin kiinteytymiselle. Osaatko kertoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, 12 toistoo polttaa just sopivasti selluliittia!
   No siis, mä veikkaan, että sillä naisella on sama ongelma kun mulla. Aina kun teen käsiä, olkapääpumppi ehtii hävitä siinä vaiheessa kun olen saanut hauikset treenattua ja sitten on pakko alottaa treeni alusta, jos meinaa säilyttää pumpin. Eli kyllä mä sinne makuupussin suuntaan kallistuisin, pakkohan sitä joskus on nukkua, vaikka pumppailis taukoomatta käsiä. Ja ensiapuvälineetkin on hyvä olla, jos joku mies vaikka tikahtuu kiukkuunsa, kun akat vaan kiinteyttää!

   Poista
 5. Höh, kommenttini oli varastettu tuossa yllä. :( Piti tulla huutelemaan, että asiaa! No siinä se tuli silti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin käy aina noin, että joku on ehtinyt varastaa mun kommentin! Ja sitten vaan lähen meneen masentuneena, mutta sää olit kiva kun kommentoit vaikka se olikin jo varastettu. :D

   Poista
 6. Amen, sister! Hävettävän usein myös toiset naiset syyllistyvät tuohon muiden naisten treenaamisen dissaamiseen. Esim. jos joku treenaa laitteissa, niin se on just sitä akkojen treenausta. Mutta ei, se ei vaan ole vielä "kokenut valaistumista, jonka vain vapailla painoilla treenaaminen tuo, ja mitä niillä ei voi tehdä, niin ei tarvitse tehdä". Kaikilla lienee syynsä tehdä treeni omalla tavallaan ja turha siihen on käydä pätemään, jos ei neuvoja ole pyydetty.

  Satu-Marja: itse raahaan treenikassini salin puolelle ihan siksi, että siellä on treenipäiväkirja, pyyhe, juomapullo, salihanskat, vetoremmit ja pukkarin avain. En jaksa näitä kaikkia keräillä ja asetella, joten kassissa ne kulkee helposti. Aina en kaikkia tarvitse, mutta turhaan niitä sieltä purkaa ja pakkaa välillä poiskaan. Ja jos ohjelmassa on reidenkoukistusta laitteessa, niin sitten se kassi on siinä vieressä odottamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myönnän kanssa, että joskus on tullut muita naisia dissattua, mutta ei siinä ole muuta ideaa, kun ittensä ylentäminen muita alentamalla. Eikä se ole kovin arvokas päämäärä. Ja sekin on vähän vaikeaa välillä tajuta, ettei kaikki vaan oikeesti kiinnosta treenaaminen salilla tai se kiinnostaa siinä määrin, että pidetään vaan toimintakykyä ja lihaskuntoa yllä. Eikä siinä ole mitään väärää.

   Rahkaäijäkin varmaan tarttis tommosen reenikassin, koska vetoremmit, mankut ja muut rojut jää säännöllisesti salille ja sitten niitä etsitään ihan raivopäisesti kotoa. :D Mä oon vähän miettinyt, että voisin alkaa kuljettaan kamoja Siwan muovikassissa, kun reppu haisee nykyään niin pahalle!

   Poista
  2. Siwan kassi treenikassina olis kyllä niin tosivoimailijan meininkiä! :D

   Poista
  3. Joo, tosivoimailijat ei hienostele!

   Poista
 7. Jes, hyvä! :)
  Vähänkö yks päivä lämmitti mieltä, ku bongasin salilla erään vanhemman naisen tekevän suorin jaloin mavea. Pelkällä tangolla, mutta silti. Teki mieli mennä mölisemään siihen "light weight, baby", "jaksaa jaksaa" yms. mutta se ois varmaan säikähtäny. Muuten meidän salilla ei oo aikoihin näkyny muuta ku niitä kiinteyttäjiä. Tarkemmin ku miettii, niin ei sielä oo näkyny naisia ollenkaan pariin viikkoon. Eipähän ole pukkarissa ahasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on kanssa aina hienoo nähdä, kun jollain on oikeesti yritystä hommassa. Ja totuus vaan on, että pienistä painoista on pakko alottaa eikä siinä oo mitään väärää! Täytyis varmaan kehittää sellanen kansallinen naistreenaajien tsemppausohjelma, että aina kun näkee kanssasisaren salilla hikoilemassa, niin täytyy mennä kehuun ja kannustaan. :D

   Poista
 8. Miksei täällä voi olla tykkäysnappia?! Painaisin sitä pitkään ja hartaudella. Ja monta kertaa! :)

  VastaaPoista
 9. Aijai kun pysyy selkä komeesti suorana vaikka on noin pitkä sarja. Pysyispä mullakin. Akat ruuls!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin toi eka nosto oli ihan maagisen hyvä, vaikka se on mulla yleensä se heikko lenkki. Joo, mutta ukot kans!

   Poista
 10. Word!!11!! Kyllä mustakin tuntuu että välillä katotaan pahasti kun ahtaudun pinkissä treenitopissani Atalpan vapaapainokoppiin "kiinteyttämään" itseäni ja varastan tilaa niiltä "oikeasti treenaavilta miehiltä". Argh. Painatte kuitenkin mua puolet enemmän niin eikö se oo ihan normaalia että teillä on niissä tangoissakin puolet enemmän limppuja :D Jostain se vaan tosiaan on pakko alottaa ja perseeni aion kyllä jatkossakin roudata minne haluan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä siä Atalpalla on muutenkin välillä ihan ihme meininki ja niinku Antti tossa alla sano, niin salietiketti on aina välillä joillakin vähän hukassa. Mutta oikee asenne, sekaan vaan! Mulla olis kyllä sulle ihan kullanarvonen vinkki, nimittäin TTY:n sali! Siellä on paljon komeemmat miehet, paljon enemmän tilaa ja eikä vapaista painoista tartte taistella. :D

   Poista
 11. "Kyllä mustakin tuntuu että..."
  Hym, pakko hieman takertua asiaan. Olen yli viisi vuotta treenannut atalpalla ja sinä aikana valmentanut myös viittä naista, jotka myös treenaavat atalpalla. En ole ikinä törmännyt tänä aikana siihen, että vapaapainopuolella olisi suhtauduttu naisiin jotenkin nihkeästi, enkä ole kuullut, että kehenkään valmennettavistani olisi suhtauduttu jotenkin negatiivisesti ja ohjelmat ovat sisältäneet aika puhtaasti yleensä vain vapaapainopuolella tehtäviä liikkeitä.

  Ainoa asia, minkä olen pistänyt Atalpalla merkille on se, että siellä tuntuu olevan normaalia enemmän ihmisiä, joilla on salietiketti hieman hukassa. Tämä varmaan selittyy ainakin osittain sillä, että siellä taitaa käydä normaalia enemmän ei vakituisesti treenaavia.

  Yritän tässä sanoa, että sinulle on ehkä joko sattunut hyvin erilaisia kokemuksia, kuin mitä minulla on tiedossa tai sitten oletat miesten suhtautuvan negatiivisesti naisiin salilla ja tulkitset tilanteita sen kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kans käynyt muutaman vuoden epäsäännöllisesti Atalpalla ja toi on kyllä totta, että joillakin on vähän salietiketissä hiottavaa. Suurin osa on ihan fiksuja, mutta varmaan joka paikkaan mahtuu niitä, jotka ei niin ajattele muita treenaajia. Mutta Atalpalla oon aina saanut esimerkiksi varmistajan penkkiin ihan ongelmitta, että mä en ainakaan ole kokenut naisten "syrjintää".

   Ja ei sen suhtautumisen koko naissukupuoleen tarvii olla lähtökohtasestu alentuva, mutta silti joiltakin lipsahtaa aika helposti sellasta "akat ei osaa reenata" -läppää. Ja mun mielestä se on se asia, mitä pitäis miettiä. Vaikka se olis "vitsi vitsi", niin silti saattaa olla pientä asennevammaa. Mutta tota juuri puhuttiin Rahkaäijän kanssa, että jos on vähän epävarma itsestään salilla, niin tosi helposti tulkitsee tilanteet niin, että muut suhtautuu negatiivisesti. Ja jos kerran joku onkin oikeasti suhtautunut negatiivisesti, helposti yleistää koskemaan sen myös muita tilanteita.

   Poista
 12. Ollaan varmaan luettu samaa ketjua pakkiksella, naiset ei vaan osaa treenaa, teki ne mitä vain. Se oli viihdyttävin ketju siellä pitkään aikaan, miten ukoilla voi ollakaan herne niin syvällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ketju on ihan karannut käsistä, naiset ei tosiaan osaa tehdä mitään oikein. :D Mutta silti pakko käydä lukeen aina uusimmat viestit!

   Poista
 13. Pyörähdin tänään taas aamulla salilla. Niinkuin joka viikko 4-5 kertaa. Selkää kiinteytin taljalla ja käsipainoilla soudin ja pumppasin selkäläskejä. Iltaa kohti mennessä mietin vaan Tässä että meniköhän kuitenkaan kiinteytysjumppa perille ihrakerrokseen kun alkaa jälkipolttelu ja kuumotus tykyttelemään lihaksissa.. Pitäisiköhän vaihtaa kevyempiin painoihin ettei vahingossakaan lihakset vaan kasva liikaa? - Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että ihrat ei nyt kiinteydy ja viimeistään huomenna heräät aamulla Hulkina. Kannattaa lopettaa ihan hyvän sään aikana, ettei käy huonosti!!

   Tää on kans yks mahtava myytti, että "kaikki naiset pelkää, että niistä tulee salitreenillä jotain lihaskimppuja." Nykyään kaikki taitaa lähinnä toivoa sitä. :D

   Poista
 14. Piru vie. Luulin jo vähän kirineeni, mut vielä mulla on tekemistä :'D Mä penkkaan joskus tolla satasella saman 12 toistoa. Tää on lupaus! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho oho, nyt oli sen mittakaavan lupaus, että tuun saletisti livenä sit kattoon tän jutun. :D

   Poista
  2. Haha, varaa kalenteriin aika joskus viiden vuoden päästä :'D

   Poista
 15. Ihan mahtava postaus! :D Olen lukenu tän jo varmaan 15 kertaa ja aina jaksaa naurattaa yhtä paljon :D Kiinteytysveto, ahhahhah xD Sunnuntaina vielä muutenkin **tutti oikein urakalla, ja ajattelin vilkaista, että olisko sulta tullut jotain uutta. Luin tän ja viha oli tiessään kun nauratti niin paljon :D Sun ansiostas mä elän varmaan ikuisesti jos nauru pidentää ikää ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Vähän hyvä, että mun sisuuntumisella oli näin positiivinen vaikutus. :D Nauraminen ei mee koskaan hukkaan ja mää saan vielä extravuosia jos itselle nauramisesta saa sellasia. ;)

   Poista