tiistai 13. toukokuuta 2014

Junan tuoma

Mä oon aina tykännyt junista. Lapsena luulin, että isomummun takapihalla on junarata, mutta se oli varmaan vaan toiveajattelua. Junat on aina vienyt kaikkiin kivoihin paikkoihin kuten festareille, serkuille, keikoille, mummilaan ja kavereille. Eilen ostin junalipun ja matkasin Valtion Rautateiden junan kyydissä kummitytön luo. Ostin matkalukemiseksi Fitin ja se oli taas noin vartissa luettu ja lopun aikaa stalkkasin muita matkustajia. Se on ihan parasta! Edessä spekuloitiin Euroviisu-tuloksia (oli kuulemma monta hyvää kappaletta tänä vuonna) ja käytävän toisella puolella luettiin Raamattua ja tehtiin muistiinpanoja kovalla tohinalla.
Välillä on hyvä palata perusasioiden ääreen eli sisustaa nukkekotia, syödä paljon appelsiineja ja nyppiä kissankarvoja ja koiran kuolaa pois vaatteista ja suusta.
 1. Jaahas, Järvisen perhe on sisustanut olohuoneen tyylikkästi Ikean kalusteilla ja lattialla bloggaajienkin suosima Stockholm-matto. 2. Rakennettiin tänään perheelle pihakeinu kengännauhoista ja pahvista. 3. "Nyt tää mummu olis sillain, että tälle tulis maha ihan kauheen kipeeks ja sen piti mennä heti vessaan ja sitten kohta noille lapsillekin tulee mahatauti."
Pirkan Navel-aplarit, 5/5!
Chinchillat ei mahtunut enää kuvaan. Ne pitää muuten kauheeta meteliä öisin!
Muutama kuukausi sitten testasin Turengin kirjaston vieressä olevan kunnan ylläpitämän kuntosalin, tällä kertaa kävin tsekkaamassa My Line -kuntokeskuksen. Vedin niin sanostusti bloggaajakortin esiin ja sain ilmaisen sisäänpääsyn, koska Rahkamuija tiedetään täälläkin. Pohdittiin treeniseuralaiseni kanssa salikäynnin ajankohtaa ja kun kaksi hullua hetken yllytti toisiaan, olimme My Linella tänä aamuna kello 6.02. Kieltämättä vaati hieman huumorintajua herätä ennen puolta kuutta, mutta kumpikaan ei voinut perääntyä. Luvattu mikä luvattu!
Täysin feikattua pirteyttä, enemmän olis tehnyt mieli tunkea tuo peukku vaikka jonkun silmään. :D Varaa aikaa terveydelle, ettei se myöhemmin kulu sairaudelle, hyvin sanottu!
Kellonaika takasi, ettei ollut hirveesti ruuhkaa.
Mulla oli penkkipäivä ja vaikka treenaaminen muuten on vähän vaikeaa aamuisin, ei se jostain syystä vaikuta lyhyisiin voimasarjoihin ja etenkään penkkiin. Riipasin viimesessä sarjassa 8x47,5 kg ja olin aivan disbelief, että mitä täällä Turengissa laitetaan juomaveteen. Latasin puhelimeen pari viikkoa sitten maailman parhaan sovelluksen eli Wendler Calculatorin. Sillä on helppo laskea 5/3/1-ohjelman sarjapainot ja vaikka ei tekisi koko ohjelmaa, sillä on ihana fiilistellä, että mikä voisi olla ykkösmaksimi sarjan perusteella. Mun tän aamun sarja lupailis kuudenkympin ykköstä, sitä kohti mennään!
Se, joka koivuun kurkottaa, penkkienkkoihin kapsahtaa!
Odotan innolla, kuinka vemputuskepin heiluttelu muistuttaa itsestään keskikropassa huomenna.
Tää oli jännä vehje, noita naruja pysty heilutteleen ihan miten vaan.
Vaikka aina vähän dissankin laitteita salilla, olen ihan fiiliksissä kokeilemassa kaikkia kivoja vemputtimia. My Linella on Techno Gymin vehkeet ja suurimpaan osaan niistä saa liitettyä muistitikun(?), joka sisältää oman ohjelman ja näyttö kertoo toistojen määrät ja taukojen pituudet. Ja näytöltä näkee toistomäärän, vaikka ohjelmatikku ei oliskaan kiinni laitteessa. Kun lasken ite toistoja, mulla usein mystisesti katoaa kuudes tai seitsemäs toisto ja kympin sarjassa onkin oikeasti vaan yhdeksän toistoa, mutta laskuri on armoton, eikä kadota yhtään toistoa. :D
Ensin näkyy toistot, sitten paino ja yläpalkin värikin viestii vielä jotain.
Mä en jäänyt kaipaamaan My Linelle muuta kuin kyykkypaikkaa, muuten löyty hyvin kaikkee peliä ja vehjettä. Ja jumpallekin pääsis, jos tykkäis jumpata. Ja lapset vois leikkipaikkaan dumpata! (Mikä riimi!) Musta on tosi hieno homma, että pienelläkin paikkakunnalla tarjotaan tämmönen kattaus liikuntamahdollisuuksia, ei jää ainakaan salille lähteminen siitä kiinni, että olisi liian pitkä matka. Eikä tartte tuhlata elämäänsä missään persoonattomalla ketjukuntosalilla, kaikella kunnioituksella ketjukuntosaleja kohtaan. ;)

Salireissun jälkeen pääsin määkin vähän hienostelemaan, kun puin kollareiden päälle keijuhameen, koska aamusta asti psyykattiin illan balettiesitykseen. Kummityttö tosiammattilaisena oli vetänyt oman röyhelöhameensa päälle jo illalla ennen nukkumaanmenoa, ettei aamulla kulu hyvää aikaa pukeutumiseen. Mulla on vielä niin paljon opittavaa näistä prinsessahommista!

Rahkalaskuri: 832

8 kommenttia:

 1. Aamusalit on parasta, mutta on kyllä aika kitkeränkuuloinen silti tuo 6.02. Mutta mikä on tuo romun määrä penkissä, hä? Hulluhhyvvä! Annan pisteitä myös kummitytön ennakoinnille. Rispekt. (Tosin Rispekt tässä kirjoitusasussa tuo mieleen lähinnä yskänlääkkeen.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, luulen että oli ihan kertaluontoinen kokeilu toi aamukuuden sali. :D Mä en kanssa ole ennen hoksannut, että pääsis paljon nopeammin vaikka kouluun tai töihin, jos pukis jo illalla. Pitää varmaan testata!

   Poista
 2. Kai tutustuit samalla Turengin yöelämän parhaimmistoon eli Rottapubiin? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo nimi kertoo sen olevan hyvin viihtyisä illanviettopaikka. :D Täytyy varmaan ens kerralla mennä!

   Poista
 3. Tuo flexi-bar, eli se vemputuskeppi, on yllättävän vaikee pitää liikkeessä. Meidän salilla on ollu tollanen ikiajat mutta uskaltauduin kokeilemaan sitä vasta viime viikolla (luntattuani netistä ohjeita). Lämpee paikat tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todellakin vaikee! Ja menee vemputusrytmi äkkiä ihan sekasin. Vaikka lämmittelyyn se voiskin olla tosi hyvä!

   Poista
 4. aisaatana, 47.5! kaissänyt tiedostat et oot tyttö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä lopetan tän treenaamisen kohta, etten tuu liian voimakkaaksi. ;)

   Poista