perjantai 1. toukokuuta 2015

Viideltä salille ja kuudelta putkaan

Se on sellainen Rahkamuijan perjantai!
No okei, vaihdetaan putka saunaan, niin ollaan aika lähellä totuutta. Viideltä oli sovittu reenireffit HH Gymille ja kyllä sai munkit kyytiä. Munkkisaldo on tänä vappuna aivan lapsellisen pieni eli kaksi kappaletta, joten niissä ei paljon sulateltavaa ollut. Munkit on jotain niin parasta, että voisin syödä niitä vaikka kymmenen kerralla!
Joskus toi kaulasuoni vielä räjähtää seinille, kun tarpeeksi vedän. :D
Salilla oli helppoa ja hauskaa, kun ohjelmassa luki vain yksi kova sarja kyykkyä ja maastavedon variaatiota. Valkkasin variaatioon vedon varsin korkeilta korokkeilta ja luulin, että saa pistää ainakin 200 % painoa verrattuna normaaleihin sarjapainoihin, mutta eihän se ihan niin mennyt! Kyllä sitä joutuu vähän korokkeeltakin nyppäämään.
Rahkaäijä joogaa Rahkamuijan painoisen käsipainon kanssa?
Mä en pidä kolmesta asiasta salilla ja ne on pohkeiden treenaaminen, hauistreeni ja vatsalihasten tekeminen. Kaksi ensimmäistä voikin hyvillä mielin eliminoida elämästään, mutta tiukkaa keskipakkaa tarvitsee harmittavan usein. Rahkaäijä onneksi ratkaisi tän ongelman jokin aikaa sitten, ja neuvoi mulle goblet squatin, joka on ikään kuin etukyykky, mutta pamahtaa vatsalihaksiin paremmin kuin mikään. Voimapyörää ja tätä, näillä hoituu mun vatsatreeni.
Mulle riittää ihan kahenkympin kahvakuula tähän joogailuun!
Meillä kaikki projektit toteutetaan hitaasti ja suurella hartaudella, mutta tämän kevään saliprojekti on edennyt kyllä ihan ennätysvauhdilla. Lähes kaikki tarpeellinen reenikama on jo hankittu, ensi viikolla tyhjennellään loput romut pois salitallista ja tänään pilkottiin ja pestiin salin lattiaan tuleva kumimatto. Rulla oli yli 400 kilon jööti ja rullattiin se auki pihaan. Siinä riitti naapureille ihmeteltävää! Yksi vitsiniekka kävi oikein kyselemässä, että miksei matto ole punainen.
Neljä 6,8 metrin palasta, kiitos!
Matto on ilmeisesti ollut jonkun masiinan kuljetushihna ja se oli paikoin tosi ryönänen. Ei auttanut muuta kuin ottaa harja käteen ja kuurata tuleva mavematto puhtaaksi. Kohta tulee uusia ennätyksiä kuin liukuhihnalta!
Tää on tätä työläisten juhlaa!
Ollaan hyvin toiveikkaita, että sali on oikeasti treenikunnossa parin viikon sisällä. Voihan siellä jo nyt vaikka kyykätä ja vetää maasta, mutta puitteet on vielä vähän ankeat. Ankeuden karkoittamiseksi tilailtiin tänään Ebaysta pari khuulia julistetta salin seinälle. Odotamme siis postia, joissa on kuvat Ronnie Colemanista, Kai Greenestä ja Arskasta.
Mattopyykin jälkeen käytiin vähän mopoilemassa (Rahkaäijä siis ajaa ja mää istun kyydissä!) ja haistelemassa vapputunnelmia keskustassa. Joka kevät toivon, että hartiani olisivat vihdoin ottaneet vaikutteita ladonovista ja selkä olisi paksuuntunut siinä määrin, että moottoripyörä takki edes vähän kiristäisi, mutta ei vieläkään!
Vaadin päästä vapputorille, koska se on vuosikymmenien mittainen perinne mulle. Ei sitten tullut mieleen ottaa käteistä rahaa mukaan, koska markkinoiden helppo-Heikeillä on välillä vähän nihkeästi kortinlukijoita matkassa. Tapahtui kuitenkin joku vapun taika, koska kaivelin rahapussini pohjalta tasan neljä euroa ja se on juuri se raha, joka tarvitaan narunvetoon ja ongintaan! Miten niin kartelli, kun kaikilla pelimyyjillä yksi yritys maksoi neljä euroa.
Ongintaan oli hirveä jono ja lapset kiilasi koko ajan eteen, niin päädyin narunvetoon. Vuoroa odottaessani huomasin, että pelin myyjä tarjosi kaikille vetäjille palkintovaihtoehdoksi samanlaista paljettisilinteriä. Kappas vaan, munkin narun takaa tuli paljettisilinteri tai tyylikäs korusetti, mutta en tosiaankaan mennyt narunvetokoijarin hattutemppuun ja valkkasin ajattomat timanttikorut. Vois kyllä itekin pistää ens vappuna kojun pystyyn ja ostaa kontillisen jotain euron krääsää ja pyytää joka vedosta neljä euroa ja ripustella hämyksi narunvetokopin seinään metrin mittaisia Minion-hahmoja, joita ei koskaan saa kukaan. Ei katkerana, mutta elämään pettyneenä!
Leokollakin on vappu(krapula)!
Nyt seuraa tärkeä tiedoitus! Sunnuntaina 3.5 on jälleen mahdollista osallistua meidän järjestämille yhteispyörälenkeille ja tämä siksi monikossa, koska lenkkejä on todellakin kaksi! Tule vain toisella tai vaikka molempiin!

Rahkaäijän vetämä maantielenkki Vehoniemeen
- Lähtö kello 12.00 Messukylän kirkon (karttalinkki) edestä ja paluu samaan paikkaan
- Tuntinopeus n. 26 km/h (ei siis välttis pysy millään Jopolla mukana)
- Tunti ajoa Vehoniemeen, munkkikahvien mittainen tauko ja tunti ajoa takaisin lähtöpaikkaan. Ajoaika siis noin 2 h. Matka noin 50 kilometriä.
- Lenkin luokitus 3. (Luokitusasteikko täällä.)
- Sään mukainen varustus, mukaan juomaa, mahdollisesti jotain syötävää ja pyörääsi sopiva sisäkumi tai paikkavehkeet ja muut tarpeelliset työkalut.
- Lenkki on ilmainen, mutta siellä joutuu kuuntelemaan Rahkaäijän juttuja ja täyttämään pyöräilynohjaajakoulutukseen liittyvän arviointilomakkeen.
- Ilmottautumiset kommenttiboksiin tai paikan päällä.

Rahkamuijan vetämä mukava iltapyrähdys
- Lähtö kello 19.00 Messukylän kirkon edestä (karttalinkki) ja paluu samaan paikkaan.
- Ajetaan noin 30 kilometrin lenkki Kangasalle ja takaisin, tuntivauhti n. 20 km/h. Lenkin kesto n. 1,5 h.
- Lenkin luokitus 2 (Luokitusasteikko täällä)
-Ajetaan pyöräteitä ja maanteitä.
- Sään mukainen varustus, mukaan juomaa, mahdollisesti jotain syötävää ja pyörääsi sopiva sisäkumi tai paikkavehkeet ja muut tarpeelliset työkalut.
- Lenkki on ilmainen, mutta siellä joutuu kuuntelemaan Rahkamuijan juttuja ja täyttämään pyöräilynohjaajakoulutukseen liittyvän arviointilomakkeen.
- Ilmoittautumiset kommenttiboksiin tai paikan päällä.
Kaikki vaan sunnuntaina polkemaan! Lisätietoja voi kysellä kommenteissa. Ja pelko pois, ei meidän jutut oikeesti kauheen huonoja ole. Eipä!

4 kommenttia:

 1. Tekisi niiiiiin mieli tulla teidän lenkillenne, mutta en omista oikeanlaista pyörää ja nuoren ikäni takia en varmasti pysyisi mukananne.
  Sul on Anni ihan paras blogi! Hyvää vappua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun lenkille ei ole mitään pyörärajotusta, melkein kaikki käy! Tietysti jollain yksivaihteiselle kaupunkipyörällä voi olla vähän raskasta. Mutta ei siis tarvi olla maantiepyörä! Eikä ikä ole mikään ongelma. :) Olen kyllä suunnitellut sellaista lyhyttä ja tosi kevyttä kaupunkipyöräilyä, että sinne viimeistään kannattaa tulla.
   Kiitos paljon ja sinne myös hyvät vaput ja viikonloput. :)

   Poista
 2. Mitähän laittais salin avajaisiin päällensä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen jotain sporttista vaatetta! :D

   Poista